Announcement

Collapse
No announcement yet.

O "ΔΡΟΣΕΡΟΣ" ΙΟΥΝΙΟΣ 2013(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by snowearth View Post
    Συγνώμη, τι σχέση έχει η Τούμπα με το κέντρο?

Η θαλάσσια επιρροή είναι μεγάλη στην Θεσσαλονίκη λόγω αύρας. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Ένα τυπικό καλοκαιρινό απόγευμα να πάς στην Αριστοτέλους οι τέντες κουνιούνται πέρα δώθε. Δε θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε.
    Μάλλον έχεις ξεχάσει ότι η Τούμπα βρίσκεται στον δήμο Θεσσαλονίκης και όπως είπα εκπροσωπεί μια χαρά ΕΥΡΥΤΕΡΑ το κέντρο!
    Εκτός και αν εσύ θεωρείς κέντρο μόνο την Αριστοτέλους και την τούμπα ένα ωραίο απομακρυσμένο προάστειο ....

Comment

Είναι γεγονός ότι η θαλάσσια άυρα κάνει πολύ ανεκτή την κατάσταση στο κέντρο της Θεσ/νίκης. Σήμερα που κατέβηκα η δροσιά ήταν αισθητή σε σχέση με εδώ.

Comment

Μια εικόνα χίλιες λέξεις...
        όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν.

20130703_234641.jpg

Comment

ρε παιδιά όποιος δεν ξέρει ας μην λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. η θεσσαλονίκη δεν έχει την έκταση της αθήνας για να λέμε ότι τούμπα και κέντρο είναι το ίδιο πράγμα. και ξαναλέμε λοιπόν ότι το κέντρο έχει χαμηλότερη μέγιστη θερμοκρασία κάθε μέρα από όλες τις υπόλοιπες περιοχές του νομού(ακόμα και ημιορεινές) γιατί είναι πολύ κοντά στη θάλασσα και επηρεάζεται περισσότερο από τη θαλάσσια αύρα. τόσο απλό είναι
          μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

και ο σταθμό της καμάρας δίνει λάθος θερμοκρασίες γιατί είναι πάνω από φούρνο

Comment

Originally posted by snowearth View Post
              Μα δεν είπε κανείς οτι ήταν δροσερός ο Ιούνιος. Απλώς τις τελευταίες μέρες του μήνα έκανε δροσιά για την εποχή, αυτό.
              κάποιοι το έλεγαν στις αρχές και το είπαν και σαν γενική εικόνα του ιουνίου. στις αρχές μέχρι και για μπουφάν,κρύα,ζακέτες κλπ ακούσαμε

Comment

Originally posted by salonikatasos View Post
                ρε παιδιά όποιος δεν ξέρει ας μην λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. η θεσσαλονίκη δεν έχει την έκταση της αθήνας για να λέμε ότι τούμπα και κέντρο είναι το ίδιο πράγμα. και ξαναλέμε λοιπόν ότι το κέντρο έχει χαμηλότερη μέγιστη θερμοκρασία κάθε μέρα από όλες τις υπόλοιπες περιοχές του νομού(ακόμα και ημιορεινές) γιατί είναι πολύ κοντά στη θάλασσα και επηρεάζεται περισσότερο από τη θαλάσσια αύρα. τόσο απλό είναι
                τον σταθμό της Καλαμαριάς του ΕΑΑ τον βλέπεις που είναι σχεδόν μέσα στη θάλασσα...εκεί δεν υπάρχει θαλάσσια αύρα?
                μήπως δεν είναι τόσο απλα τα πράγματα?
                Ναι βεβαίως και δεν εχει την έκταση της Αθήνας και αυτός είναι ένας λόγος να μην διακαιολογούνται μεγάλες διαφορές σε τόσο μικρές αποστάσεις!!!
                ξεκολήστε μερικοί! Ο σταθμός του κέντρου είναι σε τραγική θέση στημένος απολύτως αντιμετεωρολογική και αντιεπιστημονική...στο Θεό πολύ ψηλά!κάθε μέτρο που απομακρυνόμαστε απο το έδαφος αλλάζει και η θερμοκρασία!Στην Αθήνα το Γκάζι είναι μεν σε ταράτσα αλλά χαμηλή στα 3-4μ εκεί μιλάμε για 20 μέτρα..έλεος!
                Σόρυ αλλα είμαι πολύ αντίθετος με την τοποθέτηση σταθμών σε ταράτσες το έχω πει και θα το λέω συνέχεια!Δεν εκπροσωπούν τίποτα, μόνο την ταράτσα που βρίσκονται!
                Last edited by snowgiann; 04/07/2013, 12:26 AM.

Comment

Ειδικά εκεί στην νίκης που είναι και ατόφια η θαλάσσια αύρα το κέντρο έχει την πιο πολλή δροσιά και το πιο έντονο αεράκι. Γενικά το κέντρο με ΝΔ είναι στο δικό του κόσμο το καλοκαίρι, πολύ δροσερό. (με εξαίρεση βέβαια τον νοτιοδυτικό του καύσωνα χαχα)

Comment

Originally posted by snowgiann View Post
                    τον σταθμό της Καλαμαριάς του ΕΑΑ τον βλέπεις που είναι σχεδόν μέσα στη θάλασσα...εκεί δεν υπάρχει θαλάσσια αύρα?
                    Ναι βεβαίως και δεν εχει την έκταση της Αθήνας και αυτός είναι ένας λόγος να μην διακαιολογούνται μεγάλες διαφορές σε τόσο μικρές αποστάσεις!!!
                    αφού δεν μένεις εδώ δεν μπορείς να ξέρεις και τι γίνεται. μάθε λοιπόν ότι τον ιούνιο έκανε καταιγίδα με κοντά στα 10 χιλιοστά και στην τούμπα είχε 2. της καλαμαριάς ο σταθμός δεν ξέρω που ακριβώς είναι και γιατί έχει μεγαλύτερες μέγιστες.επειδή όμως έχουμε θάλασσα ξέρουμε πόσο φυσιολογική είναι η διαφορά ακόμα και σε τέτοιες αποστάσεις. ξέρω βέβαια γιατί συνεχίζεις να ασχολείσαι(το ίδιο έκανες και το χειμώνα σε χειμωνιάτικο ποστ για την πόλη) και ό,τι και να σου πούμε θα επιμένεις

Comment

Στη φώτο εγώ είμαι πιο κοντά στο κέντρο απ'ότι η τούμπα Οπότε είναι αντιπροσωπευτικά τα δείγματα της περιοχής μου. 250mm λοιπόν το κέντρο ως τώρα και έχει να δει 10εκ από το 2010

Comment

Originally posted by salonikatasos View Post
                        αφού δεν μένεις εδώ δεν μπορείς να ξέρεις και τι γίνεται. μάθε λοιπόν ότι τον ιούνιο έκανε καταιγίδα με κοντά στα 10 χιλιοστά και στην τούμπα είχε 2. της καλαμαριάς ο σταθμός δεν ξέρω που ακριβώς είναι και γιατί έχει μεγαλύτερες μέγιστες.επειδή όμως έχουμε θάλασσα ξέρουμε πόσο φυσιολογική είναι η διαφορά ακόμα και σε τέτοιες αποστάσεις. ξέρω βέβαια γιατί συνεχίζεις να ασχολείσαι(το ίδιο έκανες και το χειμώνα σε χειμωνιάτικο ποστ για την πόλη) και ό,τι και να σου πούμε θα επιμένεις
                        Επιμένω γιατί διαβάζω ανακρίβειες!
                        τι σχεση εχουν οι τοπικές καταιγίδες του ιουνίου με τις θερμοκρασίες...!
                        εγω που δεν μένω λοιπον εκεί ξέρω που βρίσκεται ο σταθμός της Καλαμαριας (στο ναυτικό όμιλο) και σε πληροφορώ είναι σχεδόν μέσα στη θάλασσα! απόλυτα αξιόπιστος daviς του ΕΑΑ.
                        Μην επιμένεις λοιπόν γιατί εκτείθεσαι και φαίνεται πως δεν είσαι τόσο ψαγμένος όπως εγώ σεαυτά τα θέματα...
                        Δεν χρειάζεται να στο πω εγω απο τη Αθηνα ότι ο σταθμός του κέντρου δεν μετράει επιστημονικά, στο έχουν πει ηδη παιδιά απο Θεσσαλονίκη !
                        Για μένα είναι άχρηστος τουλάχιστον στην καταγραφη θερμοκρασιών, όπως και πολλοί άλλοι σταθμοί ανα την Ελλάδα βέβαια που είναι σε παρόμοιες θέσεις τοποθετημένοι.
                        Ελπίζω να μην θεωρείς αντικείμενο της διαφωνίας μας αν το κέντρο γενικά είναι πιο δροσερό ή όχι από άλλες πιο ηπειρωτικές περιοχές...χαίρω πολύ αυτό ισχύει, η διαφωνία μας είναι στις τιμές που δίνουν οι διάφοροι σταθμοί, εγώ θεωρώ πιο αξιόπιστους άλλους σταθμούς πιο χαμηλά κοντα στο έδαφος.
                        Καληνύχτα!
                        Last edited by snowgiann; 04/07/2013, 01:17 AM.

Comment

Originally posted by snowgiann View Post
                          ξεκολήστε μερικοί! Ο σταθμός του κέντρου είναι σε τραγική θέση στημένος απολύτως αντιμετεωρολογική και αντιεπιστημονική...στο Θεό πολύ ψηλά!κάθε μέτρο που απομακρυνόμαστε απο το έδαφος αλλάζει και η θερμοκρασία!Στην Αθήνα το Γκάζι είναι μεν σε ταράτσα αλλά χαμηλή στα 3-4μ εκεί μιλάμε για 20 μέτρα..έλεος!
                          Σόρυ αλλα είμαι πολύ αντίθετος με την τοποθέτηση σταθμών σε ταράτσες το έχω πει και θα το λέω συνέχεια!Δεν εκπροσωπούν τίποτα, μόνο την ταράτσα που βρίσκονται!
                          Λοιπόν επειδή έχει χιλιοσυζητηθεί αυτο το θέμα, ο σταθμός της Καλαμαριάς αν και ειναι παραθαλάσσιος ΔΕΝ επηρρεάζεται άμεσα απο την αύρα διότι ο άνεμος διέρχεται απο ξηρά, έχω πάει ο ίδιος και το είδα με τα μάτια μου οτι ο αέρας έρχεται απο ξηρά, μικρή μεν απόσταση αλλα είναι ικανή να κάνει την διαφορά συν οτι ο σταθμός είναι 5 μέτρα απο το έδαφος και έχει κοντινά κτίρια και δέντρα που όμως δεν τον επηρρεάζουν άμεσα. Όλοι οι άλλοι σταθμοί που ειναι πιο μέσα στην πόλη ειναι λογικό να έχουν υψηλότερες θερμοκρασίες αφού και εκεί ο άνεμος έρχεται απο ξηρά. Ο σταθμός του κέντρου είναι ακριβώς φάτσα κάρτα στην θάλασσα, δεν κόβεται απο πουθενά και μάλιστα σε εκείνη την περιοχή (η ευρύτερη του Λευκού Πύργου) πιάνει το μέγιστο της αύρας, είναι σαν να βάλεις σταθμό στην κορυφή του Λευκού Πύργου ίδιες θερμοκρασίες θα δείξει. Και εγώ σε ρετιρέ είμαι, η αύρα λυσομανάει εδωπέρα και θέλεις ζακέτα να κάτσεις έξω που λέει ο λόγος ενώ αν κατέβεις κάτω στο δρόμο έχει πολύ περισσότερη ζέστη και λιγότερο άνεμο, 2 αισθητήρες αν βάλω τον ένα στην ταράτσα και τον άλλον στον κήπο θα έχουν τουλάχιστον 2 βαθμούς απόκλιση το μεσημέρι.
                          http://www.youtube.com/watch?v=FsLwAsmHH_0

Comment

καλημερα...εδω στην Σταματα ζουμε ενα απιθανα δροσερο καλοκαιρι,τα βτραδυα αναστροφικα και κατω απο τους 15 βαθμους με 3 ημερες μονο πιο πανω..και 4 κατω απο 13!!!..χτες βραδυ ειχαμε 12,6!!!!,,,μεγιστη εως σημερα 32 βαθμοι...εδω δεν εχουμε καιποτε προβλημα ζεστης αλλα φετος ειναι ανοιξιατικα πραγματικα!χωρις υπερβολη στον κηπο δεν εχουμεκατσει ακομη ουτε ενα βραδυ.δεν μπορεις να καθεσε με 14 και 13 βαθμους να πινεις μπυρες στον κηπο!!...παρατηρω και την ιποκρατειο που ειναι μακραν η πιο δροσερη περιοχη στην Αττικη..ποια παρνηθα..11.8 ειχε ξανα χτες βραδυ!!!
                            καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Μια κι έχει γίνει λόγος για μετεωρολογικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, μήπως ξέρει κανείς για ένα σταθμό που έχω δει δίπλα στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρβάρης), στην αρχή της οδού Λαγκαδά και συγκεκριμένα στη γωνία οδών Μαβίλη και Ειρήνης;
                              Βρίσκεται πάνω σε ταράτσα σε πολυκατοικία στην παραπάνω γωνία.

Comment

To ιδιο συμβαινει και με τους σταθμους του metar στο Φαληρο και στο Καλαμακι, που οταν φυσαει απο τη θαλασσα δειχνουν 27~ βαθμους και 80-90% υγρασια!!!!!
                                Ενω ο αυτοματος της εμυ στο Ελληνικο ειναι τουλαχιστον 2 βαθμους πιο πανω και η υγρασια βρισκεται σε πιο φυσιολογικες τιμες. Προφανως οι αλλοι σταθμοι ειναι τοποθετημενοι επι της παραλιακης σε ταρατσα η κατι τετοιο, δεν εκπροσωπουν την περιοχη υπο τετοιες συνθηκες.

Comment

Working...
                                X