Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

καλημερα,ανοιγω αυτο το θεμα ,καθως νομιζω ειναι σημαντικο(δεν ξερω αν το εχει ανοιξει καποιος αλλος)για να μου λυθουν καποιες αποριες .μιας και εχουμε αρκετους ερασιτεχνες μετεορολογους ,αλλα και τους πολυ ικανους ,τον ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟ.ελπιζω να γραφουν ακομα εδω.

Η μελέτη προβλέπει: 6000 τόνους εκρηκτικά ημερησίως
    3.500 - 4000 τόνους σκόνη ανά ώρα

το ερωτημα μου ειναι .ολη αυτη η σκονη ,ως σε ποια αποσταση θα μπορουσε να δημιουργησει προβλημα σε ανθρωπους ?δηλαδη ,ειναι ικανη αυτη η ποσοστητα σκονης να επηρεασει την θεσ/νικη η την καβαλα η τις σερρες σε μεγαλο βαθμο ?
    θα εχουμε αυτες τις λασποβροχες ,που ειχαμε λογω της αφρικανικης σκονης ,
    στη συνεχεια μπορει να μας δημιουργθουν και αλλα πολλ αερωτηματα

Για τα πρώτα ερωτήματα θα σου απαντήσω εγώ αναλυτικά κάποια στιγμή καθώς έχω δουλέψει σε μεταλλεία ως Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός που τελείωσα.Τα μεταλλεία είναι υπόγεια και δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση κατα τη διάρκεια των ανατινάξεων.Οι σκόνες οι οποίες μπορεί να βγούν απο τη στοά είναι απο το επίπλησμα το οποίο προκύπτει απο την ανατίναξη.Τα υπόγεια μεταλλεία δεν επηρεάζουν ούτε το περιβάλλον ούτε τίποτα,δεν προλαβαίνω να γράψω αυτή τη στιγμή αναλυτικά το γιατί,θα το κάνω άλλη στιγμή.Το πρόβλημα στην εν λόγω περιοχή προκύπτει για το εργοστάσιο εμπλουτισμού το οποίο θα επεξεργάζεται το μετάλλευμα. Επίσης θεωρώ οτι χάνουμε για άλλη μια φορά το δάσος, βλέποντας το δέντρο.Το πρόβλημα είναι ότι στήνεται μια τεράστια μπίζνα ξεπουλώντας ενα τεράστιο κοίτασμα σε εξευτελιστική τιμή στον κάθε Κούτρα και τον κάθε Μπόμπολα. Δεν έχει κανένα νόημα η εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων στον ελλαδικό χώρο αν είναι να μην καρπώνονται τον παραγόμενο πλούτο η ελληνική κοινωνία και οι Έλληνες εργαζόμενοι.Κάποια στιγμή θα βάλω αναλυτικά τα ποσά και το μέγεθος των κοιτασμάτων για να κατανοήσουμε καλύτερα το μέγεθος της απάτης των Ομίλων και του υπάρχοντος κράτους.Όσο για τους 3500-4000 τόνους σκόνης ανα ώρα,ον δεν νομίζω να ισχύουν αυτά τα ποσά,αλήθεια απο ποιά πηγή ειναι??,αλλά και να ισχύουν ρώτα τους μεταλλορύχους που αναπνέουν στις γαλαρίες να σου πούνε που καταλήγουνε.

Comment

Originally posted by Γιωργος Αδαμοπουλος View Post
      Για τα πρώτα ερωτήματα θα σου απαντήσω εγώ αναλυτικά κάποια στιγμή καθώς έχω δουλέψει σε μεταλλεία ως Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός που τελείωσα.Τα μεταλλεία είναι υπόγεια και δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση κατα τη διάρκεια των ανατινάξεων.Οι σκόνες οι οποίες μπορεί να βγούν απο τη στοά είναι απο το επίπλησμα το οποίο προκύπτει απο την ανατίναξη.Τα υπόγεια μεταλλεία δεν επηρεάζουν ούτε το περιβάλλον ούτε τίποτα,δεν προλαβαίνω να γράψω αυτή τη στιγμή αναλυτικά το γιατί,θα το κάνω άλλη στιγμή.Το πρόβλημα στην εν λόγω περιοχή προκύπτει για το εργοστάσιο εμπλουτισμού το οποίο θα επεξεργάζεται το μετάλλευμα. Επίσης θεωρώ οτι χάνουμε για άλλη μια φορά το δάσος, βλέποντας το δέντρο.Το πρόβλημα είναι ότι στήνεται μια τεράστια μπίζνα ξεπουλώντας ενα τεράστιο κοίτασμα σε εξευτελιστική τιμή στον κάθε Κούτρα και τον κάθε Μπόμπολα. Δεν έχει κανένα νόημα η εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων στον ελλαδικό χώρο αν είναι να μην καρπώνονται τον παραγόμενο πλούτο η ελληνική κοινωνία και οι Έλληνες εργαζόμενοι.Κάποια στιγμή θα βάλω αναλυτικά τα ποσά και το μέγεθος των κοιτασμάτων για να κατανοήσουμε καλύτερα το μέγεθος της απάτης των Ομίλων και του υπάρχοντος κράτους.Όσο για τους 3500-4000 τόνους σκόνης ανα ώρα,ον δεν νομίζω να ισχύουν αυτά τα ποσά,αλήθεια απο ποιά πηγή ειναι??,αλλά και να ισχύουν ρώτα τους μεταλλορύχους που αναπνέουν στις γαλαρίες να σου πούνε που καταλήγουνε.
      χθες ειχαμε μια συναντηση(μεσω ενος πολιτικου φορεα) με την επιτροπη απο την Ιερισσο ,που ειναι κατα της επενδυσης ,και θα γινει συναντηση με τους εκπροσωπους των εργαζομενων στα μεταλεια και με την εταιρια .
      απο οτι ειπαν χθες ,η εξορυξη θα ειναι ΚΑΙ επιφανειακη ,συγκεκριμενα θα δημουργθει σε βαθος χρονου ενας κρατηρας βαθους 210μ διαμετρος 710μ.ειπωθηκαν και παρα πολλα αλλα .

Comment

Την Θεσσαλονίκη, δεν πιστεύω πως θα την επιρεάζει. Πολυ περισοτερο θα την επιρέαζε αν ηταν δυτικα μας, νοτια μας η και βόρεια μας ακόμη. Για να ερθει εδώ η σκόνη αυτή, θα πρέπει θα φυσα ανατολικός άνεμος,κάτι που γενικά είναι σπάνιο στη θεσσαλονίκη. Και οταν φυσα ο ανατολικός, συνηθως εκει στην Ιερισσό εχουν βροχες, ετσι η σκονη θα κατακαθεται σε μεγαλο βαθμο.
        http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

τα τελευταια χρονια δεν εχουμε συχνο ανατολικο ανεμο στην θεσ/νικη?η κανω λαθος ?
          βεβαια δεν ξερω αν αληθευουν τα νουμερα ,καθως μου φαινονται υπερβολικα.και φυσικα δεν μιλαμε για εξαιρεσεις .π.χ 7 μπορφορ ανατολικος ,ποσο συχνα να συμβει κατι τετοιο?

Comment

Working...
          X