Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ..(?) ΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ..(?) ΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ

Γεια σε ολους, ειχα πολυ καιρο να ανοιξω θεμα στο αγαπητο φορουμ. γενικα ολοι μας ξενερωσαμε απο τον υποτιθεμενο χειμωνα που περασαμε, και απ'οτι βλεπω ασχολουμαστε ολοι μασ σχεδον, με το αν καταφερουμε να παρουμε κατι εστω τωρα οτι προλαβουμε στον ελαχιστο καιρο που απεμεινε για μια τελευταια ευκαιρια για χιονακι, ασχολουμαστε με το τι πηραμε μεχρι τωρα φυσικα, αναλυουμε και συγκρινουμε ποσοστα χιονιου και νερου για καθε εναν απο τους μηνες που περασαν και ανηκουν πλεον στο παρελθον, φυσιολογικα πραματα.

Ομως, ολοι μας εχουμε κατι κοινο στο μυαλο μας, και δεν το κανουμε "θεμα", και αυτο ειναι το τι θα κανει τον επομενο χειμωνα ελπιζοντας οτι θα ειναι ο βαρυτερος των βαρυτερων, αλλα οχι μονο.. σκεφτομαστε και το τι θα κανει το καλοκαιρι (ΜΠΛΙΑΧ).. που ακολουθει στη συνεχεια.
    Ετσι επειδη δεν υπαρχει θεμα πανω σε αυτα τα δυο ειπα να ανοιξω ενα εγω, οπου εδω θα αναφερουμε οχι μονο το τι πιστευουμε οτι θα κανει το καλοκαιρι και τον επομενο χειμωνα, αλλα θα αναφερουμε και αναλυσεις επιστημονικες, μετεωρολογων, ερασιτεχνων και επαγγελματιων, ακομη και τα γνωστα... μερομηνια, σε εισαγωγικα μερομηνια γιατι τοσο μακρινα δεν μπορουν να υπαρξουν, απλα εννοω ακομη και απλες γνωμες απο σημαδια του καιρου που θα σχετιζονται με τον μελλοντικο καιρο(παραδειγμα βλεπω βροχερη ανοιξη προβλεπω ηπιο καλοκαιρι, βλεπω ηπιο καλοκαιρι και ζεστο προβλεπω βαρυ χειμωνα, βλεπω τα μελτεμια στην ωρα τους τον Αυγουστο, προβλεπω κανονικο χειμωνα και με χιονια και με βροχες κτλ κτλ), ακομη και παρατηρησεις συμπεριφορας πουλιων, καθε χρονο το κανουμε μη χαλασουμε τη παραδοση, τα προγνωστικα πουλια, χαχαχα

Τελος ας βγαλουμε εδω τα αποθημενα μας για ολα οσα θελουμε να συμβουν, και οσα οχι, εγω παραδειγμα θελω ενα ψυχρο και βροχερο καλοκαιρι γιατι σηχαινομαι τη ζεστη, και θελω εναν χειμωνα τυπου Σηβηριας, παρομοιο με αυτον του 2001-02. Δε νομιζω να ειναι ακυρο το θεμα, ισα ισα ισως να ναι και το πιο ταιριαστο για τη συγκεκριμενη κατηγορια του φορουμ(Καιρος Γενικα). Γιατι ολοι βασανιζομαστε για το τι θα κανει στο μελλον
    Last edited by Gary; 26/03/2013, 09:42 AM.
    ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΧΙΟΝΟΚΤΟΝΟΙ!!!!

Δεν ξέρω για αργότερα αλλά δεν θέλω προσωπικά αυτή η κυκλοφορία που μαs ταλαιπωρεί εδώ και 12 μήνεs να φύγει χωρίs συνέπειεs. Mπορεί να μην μαs έδωσε κρύα όπωs όλοι θα επιθυμούσαμε (εννοώ οι καιρόφιλοι) αλλά αυτό το καλοκαίρι μπορεί να μαs δώσει ακραίεs ζέστεs. Δεν μπορεί οι αγαπητοί Συνέλληνεs να θέλουν την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Δηλαδή ζεστό χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι, όλα στα μέτρα μαs. Πρέπει το ερχόμενο καλοκαίρι να το νοιώσουν στο πετσί τουs για να μπορέσουν να εκτιμούν και τουs χειμώνεs. Eγώ αισιοδοξώ για ένα πολύ καυτό καλοκαίρι.
    ΛΗΛΑΝΤΙΟ

Comment

Originally posted by ΑΓΓΕΛΟΣ View Post
      Δεν ξέρω για αργότερα αλλά δεν θέλω προσωπικά αυτή η κυκλοφορία που μαs ταλαιπωρεί εδώ και 12 μήνεs να φύγει χωρίs συνέπειεs. Mπορεί να μην μαs έδωσε κρύα όπωs όλοι θα επιθυμούσαμε (εννοώ οι καιρόφιλοι) αλλά αυτό το καλοκαίρι μπορεί να μαs δώσει ακραίεs ζέστεs. Δεν μπορεί οι αγαπητοί Συνέλληνεs να θέλουν την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Δηλαδή ζεστό χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι, όλα στα μέτρα μαs. Πρέπει το ερχόμενο καλοκαίρι να το νοιώσουν στο πετσί τουs για να μπορέσουν να εκτιμούν και τουs χειμώνεs. Eγώ αισιοδοξώ για ένα πολύ καυτό καλοκαίρι.
      φιλε μου εγω ειμαι ενας ελληνας που θελει ακραιο χειμωνα και δροσερο εως ψυχρο καλοκαιρι, οχι αυτο που ειπες, επισης το περσυνο καλοκαιρι ηταν το πιο ζεστο που εχω ζησει μεχρι τωρα, αυτο και αλλη μια χρονια που,,, ουτε καν θυμαμαι ποτε ηταν, τοσα χρονια εχουν περασει, σκεψου ποσο καυτο ηταν αυτο που μας περασε (α και ενα ακομη καυτο που θυμαμαι μας ειχε τρελανει, το καλοκαιρι του 2007) προσωπικα μετα απο το καλοκαιρι το περσυνο περιμενα ο χειμωνας που μας περασε μολις, να ειναι απο τους πιο βαρης, και περασαμε οτι περασαμε, δηλαδη αν το περσυνο καλοκαιρι που ηταν εφιαλτικο και που σκεψου.. μου αφησε τραμαυτα ψυχολογικα, αν το περσυνο καλοκαιρι λοιπον δε το νοιωσαμε στο πετσι μας, τι θα πρεπει να περασουμε φετος?
      ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΧΙΟΝΟΚΤΟΝΟΙ!!!!

Comment

Originally posted by Gary View Post
        φιλε μου εγω ειμαι ενας ελληνας που θελει ακραιο χειμωνα και δροσερο εως ψυχρο καλοκαιρι, οχι αυτο που ειπες, επισης το περσυνο καλοκαιρι ηταν το πιο ζεστο που εχω ζησει μεχρι τωρα, αυτο και αλλη μια χρονια που,,, ουτε καν θυμαμαι ποτε ηταν, τοσα χρονια εχουν περασει, σκεψου ποσο καυτο ηταν αυτο που μας περασε (α και ενα ακομη καυτο που θυμαμαι μας ειχε τρελανει, το καλοκαιρι του 2007) προσωπικα μετα απο το καλοκαιρι το περσυνο περιμενα ο χειμωνας που μας περασε μολις, να ειναι απο τους πιο βαρης, και περασαμε οτι περασαμε, δηλαδη αν το περσυνο καλοκαιρι που ηταν εφιαλτικο και που σκεψου.. μου αφησε τραμαυτα ψυχολογικα, αν το περσυνο καλοκαιρι λοιπον δε το νοιωσαμε στο πετσι μας, τι θα πρεπει να περασουμε φετος?
        Δροσερό έωs ψυχρό καλοκαίρι είναι αδύνατον να κάνει στη χώρα μαs. Aκραίο χειμώνα είδαμε από την ανάποδη. Δηλαδή ακραία ζεστό και υγρό. Τώρα εάν συνεχίσει η κυκλοφορία στο ίδιο μοτίβο που επικρατεί εδώ και 12 μήνεs τότε το καυτό και ακραίο καλοκαίρι είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο.
        ΛΗΛΑΝΤΙΟ

Comment

Δροσερό καλοκαίρι ΣΥΝΟΛΙΚΑ στην Ελλάδα έχει να κάνει αp;o to 1992.. Βέβαια αν μου λέγαν να ξανακάνει τη ''αργυρή'' 4ετια 2002-2004-2005-2006 θα λεγα ΝΑΙ με χέρια και πόδια. Πάντως όσοι έχετε στοιχεία δέστε Καλοκαίρι 1983 και Καλοκαίρι 1976.Για να καταλάβετε τι σημαίνει κρύο βροχερό καλοκαίρι
          Last edited by xionoflorina; 26/03/2013, 06:17 PM.
          ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!

Comment

Originally posted by xionoflorina View Post
            Δροσερό καλοκαίρι ΣΥΝΟΛΙΚΑ στην Ελλάδα έχει να κάνει αp;o to 1992.. Βέβαια αν μου λέγαν να ξανακάνει τη ''αργυρή'' 4ετια 2002-2004-2005-2006 θα λεγα ΝΑΙ με χέρια και πόδια. Πάντως όσοι έχετε στοιχεία δέστε Καλοκαίρι 1983 και Καλοκαίρι 1976.Για να καταλάβετε τι σημαίνει κρύο βροχερό καλοκαίρι
            H κυκλοφορια που εχουμε απο το καλοκαιρι μεχρι και σημερα καποτε θα σταματησει και θα γυρισει μπουμερανγκ!Θελω να πιστευω πως θα γινει απο τον Νοεμβριο και μετα...το καλοκαιρι δεν με νοιαζει και πολυ με τον ενα(καταιγιδες) ή τον άλλο τροπο(καταιγιδες ) θα περασει!

Comment

Originally posted by george-kozanh View Post
              H κυκλοφορια που εχουμε απο το καλοκαιρι μεχρι και σημερα καποτε θα σταματησει και θα γυρισει μπουμερανγκ!Θελω να πιστευω πως θα γινει απο τον Νοεμβριο και μετα...το καλοκαιρι δεν με νοιαζει και πολυ με τον ενα(καταιγιδες) ή τον άλλο τροπο(καταιγιδες ) θα περασει!
              τωρα μπορει να την τρωμε αλλα ο τροχος θα γυρισει και θα ειναι ωραια μετα

Comment

για τα καλοκαιρια που ειπες τα ειδα στο ncep....μιλαμε για ΟΝΕΙΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Που δεν προκειται να το ζησουμε
                Last edited by snowmarios; 26/03/2013, 07:23 PM.

Comment

Μια φορά να γυρίσει ο τροχός το καλοκαίρι 1 σαν το 2003. Να βλέπεις τoυς φλώρους τους Γάλλους και τους Γερμανούς να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα και να κλαίγονται για τη ζέστη. Οι αδελφάρες το 2003 τους μάζευαν στα κοντέινερ με 38-39 βαθμούς, 15.000 πέθαναν με 38 βαθμούς και 9.000 Γερμανία. Αυτές είναι οι αντοχές τους ..... γελάει ο κόσμος και η νότια Ευρώπη με αυτούς
                  Last edited by xionoflorina; 26/03/2013, 07:28 PM.

Comment

Μια φορά να γυρίσει ο τροχός το καλοκαίρι 1 σαν το 2003. Να βλέπεις τoυς φλώρους τους Γάλλους και τους Γερμανούς να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα και να κλαίγονται για τη ζέστη. Οι αδελφάρες το 2003 τους μάζευαν στα κοντέινερ με 38-39 βαθμούς, 15.000 πέθαναν με 38 βαθμούς και 9.000 Γερμανία. Αυτές είναι οι αντοχές τους ..... γελάει ο κόσμος και η νότια Ευρώπη με αυτούς
                    Πολύ δύσκολα θα ξανασυμβεί αυτό εκεί. Τουλάχιστον όχι αυτό το καλοκαίρι λόγω κυκλοφορίαs. Oπωs δεν πρόκειται να ξανασυμβεί Μάρτηs 87 στην Ελλάδα.
                    ΛΗΛΑΝΤΙΟ

Comment

Για του λόγου το αληθές...

ΜΙΚΡΑ (ΕΜΥ)

ΛΑΡΙΣΑ (ΕΜΥ)
                      DON'T FEED THE TROLLS

Comment

εγώ θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά τον Αύγουστο του '91..μιλάμε για κρύο κανονικό όχι αστεία...μετά το 15άυγουστο που ήμουν ’νδρο τότε θυμάμαι ότι για μια εβδομάδα και παραπάνω δεν τολμήσαμε ούτε για πλάκα να κάνουμε μπάνιο αφού κρυώναμε...βούταγαν μόνο πολύ θαρραλέοι ..θυμάμαι ένα τριήμερο απαγορευτικό απόπλου όσο ήμουν εκεί αφού έπιασε 9 μποφόρ το μελτέμι και είχαν εγκλωβιστεί στο νησί πολλοί ταξιδιώτες Σαββατοκύριακου... και μια 3ήμερη εξόρμηση στη Μύκονο μετά την ’νδρο που μου βγήκε ξυνή και λόγω του κρύου και του αέρα...θυμάμαι τον εαυτό μου μονίμως με ένα τζην μπουφάν ή φούτερ και τα 2 νησιά...έκτοτε αποφεύγω τις Κυκλάδες μετά το 15αυγουστο γιατί ξέρω ότι θεριεύει το μελτέμι σχεδόν πάντα τότε...
                        Last edited by geornik2004; 26/03/2013, 10:12 PM.

Comment

Το 1998 ήταν η καμπή φαίνεται στο διάγραμμά. Πάντως το συστατικό για υποφερτά καλοκαίρια Θεσσαλονίκη φαίνεται από χλμ. Καταιγίδες αρκετές μέρες είχε τα καλοκαίρια 2002 2004 2005 2006 2009. Κοιτάξτε τι διαφορά έχουν από τα υπόλοιπα άνυδρα καλοκαίρια.Ειδικά το 2009 το θυμόνουν για ζεστό αλλά βλέπω ότι με τις τρομερές καταιγίδες του Αυγούστου βγήκε από τα πιο υποφερτά της 15ετίας. Κακά τα ψέματα ο στόχος για τη Βόρεια Ελλάδα είναι αυτός πλέον, πολλές μέρες καταιγίδες, ίσως ένας σοβαρός αυλώνας για να βγάλει 100-150 μμ κεντρική Ανατολική Μακεδονία ώστε τα 30-33 το μεσημέρι να γίνου 15-20 το βράδυ. Καλοκαίρια σαν τα προ 1998 απίθανο πλέον.
                          υγ(απορώ πως αισθάνθηκαν οι άνθρωποι το 1988. Μιλάμε για καλοκαίρι εφιάλτη για τα τότε δεδομένα και Ιούλιο 1988 να συναγωνίζεται 2012 με 25 μέρες καύσωνα και ρεκόρ εποχών)
                          Last edited by xionoflorina; 26/03/2013, 10:56 PM.

Comment

Το 1998 ήταν η καμπή φαίνεται στο διάγραμμά. Πάντως το συστατικό για υποφερτά καλοκαίρια Θεσσαλονίκη φαίνεται από χλμ. Καταιγίδες αρκετές μέρες είχε τα καλοκαίρια 2002 2004 2005 2006 2009. Κοιτάξτε τι διαφορά έχουν από τα υπόλοιπα άνυδρα καλοκαίρια.Ειδικά το 2009 το θυμόνουν για ζεστό αλλά βλέπω ότι με τις τρομερές καταιγίδες του Αυγούστου βγήκε από τα πιο υποφερτά της 15ετίας. Κακά τα ψέματα ο στόχος για τη Βόρεια Ελλάδα είναι αυτός πλέον, πολλές μέρες καταιγίδες, ίσως ένας σοβαρός αυλώνας για να βγάλει 100-150 μμ κεντρική Ανατολική Μακεδονία ώστε τα 30-33 το μεσημέρι να γίνου 15-20 το βράδυ. Καλοκαίρια σαν τα προ 1998 απίθανο πλέον.
                            υγ(απορώ πως αισθάνθηκαν οι άνθρωποι το 1988. Μιλάμε για καλοκαίρι εφιάλτη για τα τότε δεδομένα και Ιούλιο 1988 να συναγωνίζεται 2012 με 25 μέρες καύσωνα και ρεκόρ εποχών)
                            το '88 περιέργως δεν το θυμάμαι, ενώ θυμάμαι καλά τον καύσωνα του '87...νομίζω ότι χτύπησε πιο πολύ κεντροβόρεια Ελλάδα το '88 η πολλή ζέστη...

Comment

Originally posted by geornik2004 View Post
                              το '88 περιέργως δεν το θυμάμαι, ενώ θυμάμαι καλά τον καύσωνα του '87...νομίζω ότι χτύπησε πιο πολύ κεντροβόρεια Ελλάδα το '88 η πολλή ζέστη...
                              το 1987 αν βγάλεις εκείνο το 8ημερο ήταν ένα συνηθισμένο δροσερό καλοκαίρι. Το 1988 ήταν το πρώτο καυτό καλοκαίρι συνολικά Ιούλιος- Αύγουστος 1988 είναι μετά το 2012 το πιο ζεστό δίμηνο στα Μπίτολα( 15χλμ από Φλώρινα) οριακά μαζί με το 2007. το 1988 ήταν σαν το περσινό δλδ παρατεταμένες ζέστες με 35-38ρια για 70/90 μέρες+ έναν μεγάλο καύσωνα με ρεκόρ όλων των εποχών για Φλώρινα και Δυτική Μακεδονία που δεν έχει απειληθεί έκτοτε( 41.2 1988 40.2 2007 39,3 2000). Τρελοέτος το 1988 είχε σε μία χρονιά 1) το μόνο Γενάρη χωρίς μέρα χιονιού 2) τον 2 πιο ζεστό Ιούλη και ρεκόρ Τ3)Τον πιο κρύο Νοέμβρη όλων των εποχών(μέση τιμή 0!!!!!!! αν είναι δυνατόν) 4) το χιόνι του 1988 και τα -25 που ακολούθησαν για 25 μέρες λόγω αντικυκλώνα και ξαστεριάς

Comment

Working...
                              X