Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ. ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2012-2013.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Spiretto View Post
    Και ποιά θα ναι η συνέχεια αυτής της σαχλαμάρας? Τα Θεοδώριανα και τα Ζαγοροχώρια θα συνεχίσουν να βάζουν 100άρες σε καθημερινή βάση και όλοι οι ανατολικοηπειρωτικοί θα συνεχίσουμε να διάγουμε μια εντελώς αδιάφορη καιρικά σεζόν. Ή ήδη μουλιασμένη Ήπειρος θα συνεχίζει να μουλιάζει και εμεις θα συνεχίσουμε να αδικούμαστε όπως το τελευταίο 5μηνο. Ο καιρός παίρνει χάπια..
    Μάιο-Σεπτέμβριο ο καιρός υπακούει σε άλλους κανόνες(στο υποθετικό σενάριο ότι καλοκαίρι 2013 θα έχει δυναμική αστάθειας). Προφανώς το καλοκαίρι από Θεσσαλία και πάνω ότι γίνει Ήπειρο Δυτική Μακεδονία,Κεντρική Μακεδονία και αντε αν κάτσει Ορεινή Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο θα χει φαινόμενα και καταιγίδες, δεν θα χει στη Λιβαδειά και την Αθήνα και το Αιγαίο. Έτσι γίνεται πάντα τα καλοκαίρια. Από Σεπτέμβριο ξεκινά η νέα καιρική χρονιά και κάπου θα γυρίσει σε βοριάδες και θα αλλάξει κυκλοφορία
    ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!

Comment

Ναι και στα 2700 του Ολύμπου είχε τέλειο χειμωνα! 7 μέτρα χιόνι.ααααα και μην ξεχάσω την κορυφή του καιμακ και του Παρνασσού! Μέτρα χιόνι μιλάμε!Τώρα μπορούμε να πούμε ότι είχε καλό χειμωνα....Δηλαδη ελεος....ο χειμώνας σε μια χωρα όπως η δική μας που δόξα το Θεό έχουμε χιονα κρίνεται αν ειναι καλος καθαρά μόνο από 500 μέτρα και κατω.Παρτε το χαμπάρι.Απο κει και πάνω είναι λογικό να έχει αρκετά χιονα που φετος δεν ξέρω για ποια μέτρα και θαψιματα μιλάτε στα 1500 μέτρα και κατω δεν υπαρχει τι-πο-τα.Και αφού ήταν καιρός Δυτικής Ελλάδας φετος γιατί το Μέτσοβο πάλευε με χιονονερα,ηΣαμαρίνα συγκριτικά με άλλες χρονιες τίποτα ,στα γιάννενα μια πασπαλά μόνο και στο Καρπενήσι έναν ανύπαρκτο χειμωνα.Εδω φετος κάθε φορα που ανέβαινα βασιλιτσα αναρωτιόμουν αν είχε χιόνι.γιατι; γιατί μέχρι τη σμιξη(1200 και βάλε) είχε χιόνι μόνο σε ανήλια σημεία.ασχετα τα 2μετρα που είχε στα 2000 μέτρα.Αυτα είχα να πω βλέποντας τα πράγματα ρεαλιστικα
      δεν θα σπασει με 5αρακι....

Comment

Originally posted by xionoflorina View Post
        Μάιο-Σεπτέμβριο ο καιρός υπακούει σε άλλους κανόνες(στο υποθετικό σενάριο ότι καλοκαίρι 2013 θα έχει δυναμική αστάθειας). Προφανώς το καλοκαίρι από Θεσσαλία και πάνω ότι γίνει Ήπειρο Δυτική Μακεδονία,Κεντρική Μακεδονία και αντε αν κάτσει Ορεινή Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο θα χει φαινόμενα και καταιγίδες, δεν θα χει στη Λιβαδειά και την Αθήνα και το Αιγαίο. Έτσι γίνεται πάντα τα καλοκαίρια. Από Σεπτέμβριο ξεκινά η νέα καιρική χρονιά και κάπου θα γυρίσει σε βοριάδες και θα αλλάξει κυκλοφορία
        Στη Λιβαδειά έυκολα μπορεί να κάνει συνολικά τον Ιούλιο-Αύγουστο 4-5 καταιγίδες και να μην κάνει καμία σε Αθήνα και Αιγαίο. Μη βάζεις ποτέ στην ίδια σακούλα το εσωτερικό της Στερεάς με την Αττική και το Αιγαίο. Το Μάιο-Ιούνιο θερμικές καταιγίδες μέχρι και νότια Πελοπόννησο μπορεί να κάνει.
        Last edited by Χιονιστερός; 24/03/2013, 02:20 AM.

Comment

Originally posted by sotospao13 View Post
          Ναι και στα 2700 του Ολύμπου είχε τέλειο χειμωνα! 7 μέτρα χιόνι.ααααα και μην ξεχάσω την κορυφή του καιμακ και του Παρνασσού! Μέτρα χιόνι μιλάμε!Τώρα μπορούμε να πούμε ότι είχε καλό χειμωνα....Δηλαδη ελεος....ο χειμώνας σε μια χωρα όπως η δική μας που δόξα το Θεό έχουμε χιονα κρίνεται αν ειναι καλος καθαρά μόνο από 500 μέτρα και κατω.Παρτε το χαμπάρι.Απο κει και πάνω είναι λογικό να έχει αρκετά χιονα που φετος δεν ξέρω για ποια μέτρα και θαψιματα μιλάτε στα 1500 μέτρα και κατω δεν υπαρχει τι-πο-τα.Και αφού ήταν καιρός Δυτικής Ελλάδας φετος γιατί το Μέτσοβο πάλευε με χιονονερα,ηΣαμαρίνα συγκριτικά με άλλες χρονιες τίποτα ,στα γιάννενα μια πασπαλά μόνο και στο Καρπενήσι έναν ανύπαρκτο χειμωνα.Εδω φετος κάθε φορα που ανέβαινα βασιλιτσα αναρωτιόμουν αν είχε χιόνι.γιατι; γιατί μέχρι τη σμιξη(1200 και βάλε) είχε χιόνι μόνο σε ανήλια σημεία.ασχετα τα 2μετρα που είχε στα 2000 μέτρα.Αυτα είχα να πω βλέποντας τα πράγματα ρεαλιστικα
          Την Πίνδο τη σώζει το γεγονός οτι έχει πολλές κορυφές που ξεπερνάνε τα 2000μέτρα. Αν η Πίνδος υψομετρικά ήταν σαν το Πήλιο, την Δίρφυ και την Πάρνηθα, θα ήταν φέτος στο ίδιο χάλι με αυτά τα βουνά.

Comment

Τι να πώ και'γώ γι'αυτό που συμβαίνει τους 2 τελευταίους μήνες εδώ σ'εμάς? Spiretto συμφωνώ για τις περιοχές που αναφέρεις ότι είναι οι πιο αδικημένες φέτος,αλλά ξέχασες και την Κρήτη να βάλεις μέσα σ'αυτές. Ξεκινάω με τον υετό,και αναφέρoμαι για τα ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου,τον Φεβρουάριο είχα 21,0mm και ο μήνας που διανύουμαι μέχρι στιγμής έχω 14,8mm,είμαστε λοιπόν για γέλια στο θέμα υετού ! το χειρότερο όμως είναι οι συνεχόμενοι νοτιάδες που εκτοξεύουν τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή,η χαμηλή βλάστηση έχει αρχίσει να ξερένεται από τώρα,ενώ στις 11 του μήνα είχαμε τις πρώτες πυρκαγιές ! χαρακτηριστηκό είναι ότι από τις πρώτες 23 ημέρες του Μάρτη,τις 10 από αυτές είχα πάνω από 20 βαθμούς μέγιστη,με αποκορύφομα στις 11 του μήνα είχα μέγιστη 28,2c ! τον Ιανουάριο έδωσε λίγο ενδιαφέρον ο χιονιάς στις 8-9 του μήνα,με χιονοπτώσεις και σε ημιπεδινές περιοχές του νομού Ηρακλείου (250μ. και άνω) ηταν τελικά ένα πυροτέχνημα τον χειμώνα που πέρασε !

Εικόνα ΠΑΟΚΑΡΑ.jpg

http://ano-alikarnassos.meteoclub.gr/
            Μετεωρολογικός σταθμός Ανατολικού Ηρακλείου: http://penteli.meteo.gr/stations/heraclioneast/

Μετεωρολογικός σταθμός Πυραθίου: http://penteli.meteo.gr/stations/pyrathi/

Comment

Originally posted by nick_soho78 View Post
              Τι να πώ και'γώ γι'αυτό που συμβαίνει τους 2 τελευταίους μήνες εδώ σ'εμάς? Spiretto συμφωνώ για τις περιοχές που αναφέρεις ότι είναι οι πιο αδικημένες φέτος,αλλά ξέχασες και την Κρήτη να βάλεις μέσα σ'αυτές. Ξεκινάω με τον υετό,και αναφέρoμαι για τα ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου,τον Φεβρουάριο είχα 21,0mm και ο μήνας που διανύουμαι μέχρι στιγμής έχω 14,8mm,είμαστε λοιπόν για γέλια στο θέμα υετού ! το χειρότερο όμως είναι οι συνεχόμενοι νοτιάδες που εκτοξεύουν τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή,η χαμηλή βλάστηση έχει αρχίσει να ξερένεται από τώρα,ενώ στις 11 του μήνα είχαμε τις πρώτες πυρκαγιές ! χαρακτηριστηκό είναι ότι από τις πρώτες 23 ημέρες του Μάρτη,τις 10 από αυτές είχα πάνω από 20 βαθμούς μέγιστη,με αποκορύφομα στις 11 του μήνα είχα μέγιστη 28,2c ! τον Ιανουάριο έδωσε λίγο ενδιαφέρον ο χιονιάς στις 8-9 του μήνα,με χιονοπτώσεις και σε ημιπεδινές περιοχές του νομού Ηρακλείου (250μ. και άνω) ηταν τελικά ένα πυροτέχνημα τον χειμώνα που πέρασε !

[ATTACH=CONFIG]4934[/ATTACH]

http://ano-alikarnassos.meteoclub.gr/
              Ναι φίλε έχεις δίκιο.. Και η Κρήτη γενικά άθλιος χειμώνας. Γενικά ο πιο αδιάφορος χειμώνα για την κεντρική Ελλάδα και τη βόρεια Κρήτη. Ο λόγος είναι προφανής. Πλήρης απουσία του βορείου ρεύματος. ’ντε ανα 15μέρες να έκανε 1-2μέρες βοριά και μετά πάλι το ίδιο. Απ οτι βλέπω, θα μπει ο Απρίλης και δε θα χει μείνει χιονούρα στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας με υψόμετρο <1800μ. Και που σαι ακόμα με λίγα λόγια..

Comment

2007 και 2013 μαζι αδερφακια για δυτικη μακεδονια!

Comment

Originally posted by Spiretto View Post
                  Και ποιά θα ναι η συνέχεια αυτής της σαχλαμάρας? Τα Θεοδώριανα και τα Ζαγοροχώρια θα συνεχίσουν να βάζουν 100άρες σε καθημερινή βάση και όλοι οι ανατολικοηπειρωτικοί θα συνεχίσουμε να διάγουμε μια εντελώς αδιάφορη καιρικά σεζόν. Ή ήδη μουλιασμένη Ήπειρος θα συνεχίζει να μουλιάζει και εμεις θα συνεχίσουμε να αδικούμαστε όπως το τελευταίο 5μηνο. Ο καιρός παίρνει χάπια..
                  ΠΟΣΟ δικιο εχεις!!!

Και καλα κανετε και διαχωριζετε τη βορεια Ευβοια απ την υπολοιπη γιατι τετοιο χαλι δεν εχει ξαναγινει!Βαρεθηκα να βλεπω νεροποντες σε Στυρα-Καρυστο κλπ κλπ!

Μαρτης στην Ιστιαια μολις 18,8mm!Αστεια πραγματα!!!

Comment

Τελειωσε.Παρτο το αποφαση.Δεν υπηρξε και τελειωσε κιολας.Μη προσπαθειτε να σωσετε παρτιδες τη τελευταια στιγμη.Ουτε χιονουρες στα βουνα ουτε τιποτα.Μηδενιζει το κοντερ και συνεχιζουμε σαν να μην υπηρξε ποτε.(που δεν υπηρξε).

Comment

Originally posted by swordy View Post
                      Έχω να πω, με καλή διάθεση πάντα, οτι ο τίτλος με τη σύνταξη αυτή είναι απαράδεκτος. Τι θέλω να πω: Προφανώς ο φίλος εννοούσε και όλοι το πιάνουμε το νόημα οτι ο χειμώνας ως εποχή δεν έδωσε αυτά που ήταν να δώσει και με εξωφρενική επιλεκτικότητα ευνόησε ορισμένα ορεινά, ενώ στα πεδινά ήταν απλά ένα παρατεταμένο "Φθινόπωρο". Καλώς μέχρι εδώ.. Όμως να χαρακτηρίζουμε ΚΑΙΡΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ αυτή την κατάσταση είναι προκλητικό πιστεύω για έναν καιρόφιλο! Για τους αποκλειστικά χιονόφιλους μπορεί και να τους εκφράζει, δεν ξέρω, αλλά για τους καιρόφιλους, νομίζω ήταν ένα διάστημα με πολλές συγκινήσεις και πολλά ακραία ξεσπάσματα του καιρού. Ποιός από εσάς που κατηγορείτε αυτό το χειμώνα θα προτιμούσε παρόμοιο χειμώνα με το 2006-07;
                      εγώ προσωπικά ούτε καιρόφιλος είμαι ούτε τίποτα. το χιόνι και οι καταιγίδες μου αρέσουν. στην υποθετική περίπτωση που έχουμε 45 μέρες το χρόνο με χιόνι και καταιγίδες προτιμώ τις υπόλοιπες 320 μέρες καιρική αδιαφορία όπως σήμερα ας πούμε με ήλιο και καλές θερμοκρασίες. και γενικά έναν τύπο καιρό σιχαίνομαι και δεν μπορώ. τον φθινοπωρινό. και φέτος από οκτώβρη μέχρι μέσα μάρτη ζούσαμε έναν ατέλειωτο φθινόπωρο. οπότε για μένα το φετινό ήταν επιεικώς έκτρωμα
                      μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

Originally posted by salonikatasos View Post
                        εγώ προσωπικά ούτε καιρόφιλος είμαι ούτε τίποτα. το χιόνι και οι καταιγίδες μου αρέσουν. στην υποθετική περίπτωση που έχουμε 45 μέρες το χρόνο με χιόνι και καταιγίδες προτιμώ τις υπόλοιπες 320 μέρες καιρική αδιαφορία όπως σήμερα ας πούμε με ήλιο και καλές θερμοκρασίες. και γενικά έναν τύπο καιρό σιχαίνομαι και δεν μπορώ. τον φθινοπωρινό. και φέτος από οκτώβρη μέχρι μέσα μάρτη ζούσαμε έναν ατέλειωτο φθινόπωρο. οπότε για μένα το φετινό ήταν επιεικώς έκτρωμα

Φίλε salonikatasos και εμένα μου αρέσουν τα χιόνια και οι καταιγίδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτά που θα σου προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο χειμώνα.Αν το φθινόπωρο δεν είναι φθινόπωρο και μοιάζει με το καλοκαιράκι του Σεπτέμβρη και ο χειμώνας είναι ζεστος ΚΑΙ ξερός σαν το 2007 δε θα με συγκινούσε να δω ένα έστω και 3μερο χιόνι...
                        Τουλάχιστον φέτος είδαμε βροχές και εναλλαγές.Αλλά ως εκεί!!!Ήταν απαράδεκτος χειμώνας γιατί απλά δεν ήταν ο κλασσικός ελληνικός χειμώνας.
                        Ήταν ο χειμώνας που θα συνέβαινε μία φορά στα 30 χρόνια και αν, και έχει συμβεί ήδη δύο φορές τη τελευταία δεκαετία...
                        Δεν κολλάει.
                        Ένθερμος Θεσσαλονικιός εγκλωβισμένος στην Αθήνα!!!:p
                        sigpic

Comment

Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
                          Τελειωσε.Παρτο το αποφαση.Δεν υπηρξε και τελειωσε κιολας.Μη προσπαθειτε να σωσετε παρτιδες τη τελευταια στιγμη.Ουτε χιονουρες στα βουνα ουτε τιποτα.Μηδενιζει το κοντερ και συνεχιζουμε σαν να μην υπηρξε ποτε.(που δεν υπηρξε).
                          χιονουρες τα βουνα στην ηπειρο θα εχουν και το καλοκαιρι....

Comment

Originally posted by NORTHMAN SNOW View Post
                            Φίλε salonikatasos και εμένα μου αρέσουν τα χιόνια και οι καταιγίδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτά που θα σου προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο χειμώνα.Αν το φθινόπωρο δεν είναι φθινόπωρο και μοιάζει με το καλοκαιράκι του Σεπτέμβρη και ο χειμώνας είναι ζεστος ΚΑΙ ξερός σαν το 2007 δε θα με συγκινούσε να δω ένα έστω και 3μερο χιόνι...
                            Τουλάχιστον φέτος είδαμε βροχές και εναλλαγές.Αλλά ως εκεί!!!Ήταν απαράδεκτος χειμώνας γιατί απλά δεν ήταν ο κλασσικός ελληνικός χειμώνας.
                            Ήταν ο χειμώνας που θα συνέβαινε μία φορά στα 30 χρόνια και αν, και έχει συμβεί ήδη δύο φορές τη τελευταία δεκαετία...
                            Δεν κολλάει.
                            δικαίωμα σου και δεν λέω τίποτα. εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου οι βροχές και δεν θέλω ούτε μία μέρα βροχής όχι μόνο στον χειμώνα,γενικά. για αυτό για μένα και η χειρότερη εποχή του χρόνου είναι το φθινόπωρο. προτιμώ χίλιες φορές τον χειμώνα του 2006-2007 με ζέστες και χωρίς πολλά νερά παρά το φετινό
                            μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

Originally posted by salonikatasos View Post
                              δικαίωμα σου και δεν λέω τίποτα. εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου οι βροχές και δεν θέλω ούτε μία μέρα βροχής όχι μόνο στον χειμώνα,γενικά. για αυτό για μένα και η χειρότερη εποχή του χρόνου είναι το φθινόπωρο. προτιμώ χίλιες φορές τον χειμώνα του 2006-2007 με ζέστες και χωρίς πολλά νερά παρά το φετινό
                              Η άποψή σου είναι απολύτως σεβαστή.
                              Εμένα πάντως δε θα μου άρεσε
                              Ένθερμος Θεσσαλονικιός εγκλωβισμένος στην Αθήνα!!!:p
                              sigpic

Comment

Originally posted by beach-snow View Post
                                και πολλά νερά γενικά...πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με μια καιρική μετριότητα στα πεδινά...
                                Δυστυχώς έτσι είναι, πρέπει να δεχτούμε ότι τα χιόνια στα πεδινά και μάλιστα τα παραθαλάσσια (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) είναι νορμάλ να είναι εξαίρεση για Μεσογειακή χώρα σα την Ελλάδα, τουλάχιστον στη χρονική περίοδο που διανύουμε. Το συν του φετεινού χειμώνα ήταν τα πολλά νερά, ελπίζω να ήταν σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο σε Στερεά που η Υλίκη κοντεύει να ξεχειλίσει στην Εθνική. Ας ελπίσουμε τον επόμενο χειμώνα να έχει άπειρες μέρες χιονόπτωσης σε όλα τα πεδινά και να έχουμε λεφτά για πετρέλαιο για να τον απλαύσουμε χωρίς να ψοφολογήσουμε :d

Comment

Working...
                                X