Για την περιοχη μου παντως ηταν μετριος...ελαχιστα θερμοτερος και υετοφορος
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ. ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2012-2013.
Collapse
X
-
Μια από τα ίδια κι εδώ παιδιά...ο χειμώνας υπήρξε σε περιοχές άνω των 1000 μέτρων...το κύριο χαρακτηριστικό του σε εμάς ήταν οι πολλές βροχές...τι να κάνουμε όμως...καιρός είναι ότι θέλει κάνει...τουλάχιστον ας μας ανταμείψει με πολλές αστάθειες το καλοκαίρι...sigpic
Comment
-
Οι μόνες περιοχές που καταλάβανε χειμώνα ειναι οι ορεινές περιοχές άνω των 1000 μέτρων στη βορειοδυτική χώρα και ίσως κάποιες άλλες ορεινές περιοχές της κεντρικής και δυτικής χώρας...όλη η υπόλοιπη χώρα ημειορεινα ορεινά και φυσικά πεδινά είχαν ένα ανύπαρκτο χειμώνα κυριολεκτικά.....άρα συμφωνώ κι επαυξάνω με τον τίτλο του θέματος....Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
Κάμερες Μακροχωρίου:
http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
http://www.stravon.gr/makrochori/
Comment
-
Το καλυτερο 6μηνιτικο Φθινοπωρο που εχω ζησει ποτε μου...!
(φυσικα δε ξεχναμε τον χιονια στις 8/1 που εκανε ωραιες χιονοπτωσεις, απο αυτες που ειχαμε 5 χρονια να δουμε, αλλα ηταν απλα μια παρενθεση σε ολο αυτο το μακροσκελεστατο φθινοπωρο που ζησαμε απο γωνια σε γωνια στην Ελλαδα νομιζω...)
ΘΕΛΩ ΧΙΟΝΙΑΑΑΑ..ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!

2008-2002-2004-2006
Comment
-
ο φετινος χειμωνας ηταν απλα ΓΤΠ, με μια μονο χιονοστρωση στην Στενη Διρφυς στα 550μ, μια αηδια, κ τωρα ερχεται το αποκορυφωμα, αντε καλο λιωσιμο ναχουμε, καλη σαπιλαπρέπει να είναι κανείς ερπετό για να την βρίσκει με καυτό ηλιο κ ζέστη, εμείς είμαστε θηλαστικά...
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,
ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2013-14
Comment
-
Ο χειμώνας στο Καρπενήσι και τα γύρω ορεινα ηταν περισσοτερο.. φθινοπωρο.
Πολλες βροχες, νοτιαδες και θερμοκρασιες που εδιναν μαχη να φτασουν το μηδεν, ακομα και στα 1000 μετρα
Χιονια αναξια λογου για τα υψομετρα μας, ουτε εναν χιονανθρωπο δεν εκανα φετος, δεν κυληθηκα στο χιονι..
Απο την αλλη, απο τα 1500μ κ πανω, ειχαμε αρκετα "θαψιματα", τα βουνα θα ναι λευκα για καιρο ακομα..
Comment
-
Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα Γιώργο...δεν λέγεται φθινόπωρο μια περίοδος από Ιαν. - τώρα (τουλάχιστον για το χωριό μου τη χόχλια), με 36 ημέρες παγετού, 27 ημερών χιονόστρωσης (από λίγο και πάνω...ναι έκανε από λίγο, αλλά πολλές φορές όμως....ανώτερη χιονόστρωση 30 εκατοστά...) και 19 ημερών χιονόπτωσης...Για υψόμετρα από 700-750μ. και κάτω ίσως να συμφωνήσω...Καλά πιο πάνω ακριβώς έβαλες τη σωστή λέξη...απλά θάψιμο!!!Originally posted by karpenisi87 View PostΟ χειμώνας στο Καρπενήσι και τα γύρω ορεινα ηταν περισσοτερο.. φθινοπωρο.
Πολλες βροχες, νοτιαδες και θερμοκρασιες που εδιναν μαχη να φτασουν το μηδεν, ακομα και στα 1000 μετρα
Χιονια αναξια λογου για τα υψομετρα μας, ουτε εναν χιονανθρωπο δεν εκανα φετος, δεν κυληθηκα στο χιονι..
Απο την αλλη, απο τα 1500μ κ πανω, ειχαμε αρκετα "θαψιματα", τα βουνα θα ναι λευκα για καιρο ακομα..
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Comment
-
Για το χωριο σου αυτα που περιγραφεις ειναι λιγα.Και τι σοι παγετος ηταν αυτος που ειχε ;Originally posted by beach-snow View PostΔεν θα συμφωνήσω απόλυτα Γιώργο...δεν λέγεται φθινόπωρο μια περίοδος από Ιαν. - τώρα (τουλάχιστον για το χωριό μου τη χόχλια), με 36 ημέρες παγετού, 27 ημερών χιονόστρωσης (από λίγο και πάνω...ναι έκανε από λίγο, αλλά πολλές φορές όμως....ανώτερη χιονόστρωση 30 εκατοστά...) και 19 ημερών χιονόπτωσης...Για υψόμετρα από 700-750μ. και κάτω ίσως να συμφωνήσω...Καλά πιο πάνω ακριβώς έβαλες τη σωστή λέξη...απλά θάψιμο!!!
-0.3c ;Παγετος λεγεται αυτο για ενα ορεινο χωριο;Η ειναι παγετος το -4 σε ορεινα χωρια.
Αμα εκανε παγετους οπως επρεπε ,θα πρεπε να εφταναν μερικοι μεχρι τα πεδινα.
Comment
-
χαριν υπερβολης το "φθινοπωρο" Κωστα..
εδω Καρπενησι παντως, σαν αισθηση των κατοικων περισσοτερο και οχι βασει στατιστικων κτλ, ο χειμωνας ηταν τουλαχιστον "μετριος".
Το "ευτυχως δεν εκανε πολυ χειμωνα φετος" (λογω πετρελαιου κτλ) το ακουω συχνα..
τα -λιγα- χιονακια που εκανε ηταν απλα για το θεαθηναι, αφου μεσα σε λιγες ωρες τα μαζευε ο νοτιας..
και ενα στατιστικο: ο σταθμος στη Μυρικη περυσι είχε Μ.Ο θερμοκρ: Γενάρη 3,1, Φλεβαρη 3,7 και Μαρτη 10 - Φετος, αντιστοιχα: 6,2 και 6,9 Ιαν.-Φεβρ.
Θελω να πω οτι κρυο, παγωνια δεν καταλαβαμε..ή ισως δεν καταλαβα..Last edited by karpenisi87; 21/03/2013, 11:29 PM.
Comment
-
Σε υψομετρα ανω των 800μ και ειδικα 1000μ η υποθεση χιονι ειναι πολυ ευκολη υποθεση και μια εξαρση, λιγος αερας παραπανω το κατεβαζει.Στα 37 μου χρονια δεν θυμαμαι ουτε εχω ακουσει ποτε χρονια για Καρδιτσα χωρις μια υποτυπωδη χιονοστρωση (το απολυτο ελαχιστο) ποσο μαλλον χιονοπτωση. Φετος δεν ειδα ουτε νυφαδα. Να θυμισω εδω οτι σε περιπτωση βαρυ χειμωνα υπο προυποθεσεις (πχ 2001-2 και οχι μονο) η πεδινη δ. θεσσαλια εχει πολυ δρυμητερο χειμωνα και απο τα ορεινα με ατελειωτες παγωνιες και χιονια. Πραγματικα αν υπηρχαν επισημα αρχεια πιθανο να μιλουσαμε για ρεκορ αχιονιας για τα μερη μου.
Comment
-
Πολύ σωστά τα λέτε εκτός από τον Κώστα που επιμένει αν και αυτός κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγε καλά τελικά.Το να λέμε για θαψίματα για πάνω από 1500 είναι λογικό πάντα θα συμβαίνει όταν έχουμε υετό.Αλίμονο! από μέσα οκτωβρίου δεν χιονίζει σε τέτοια υψόμετρα?Αρα το θέμα για το αν θα βάλει μέτρα χιόνι η όχι είναι αν θα έχουμε υετό η όχι, εκαι σε έναν χειμώνα με όλο νοτιάδες είναι επόμενο να έχουμε και υετό.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι πρακτικά δεν υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα κατοικιμένη ακόμη και ορεινή που οι κάτοικοι να μήν μιλούν για έλλειψη χειμώνα φέτος.Γιατί ως γνωστό την διαφορά φθινοπώρου-χειμώνα την κάνει το κρύο και όχι οι βροχέςΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!
Comment
-
Η παγωνιά υπήρξε, αλλά μπορεί να μην κράτησε πολύ σε ορισμένες περιοχές ναι Γιώργο...
Στη Χόχλια η απόλυτα ελάχιστη φέτος ήταν -10οc στις 9 Γενάρη και είχε ακόμη και -9 και -7, αλλά και -0,5οc, όπως είπε ο φίλος γιατρός...Η μέση θερμ. ήταν 2,5οc για Γενάρη και 3,8οc για Φλεβάρη.
Στα ορεινά ο κόσμος δεν ταλαιπωρείται από αυτούς τους καιρούς που έκανε φέτος, γι αυτό και μιλάει για μέτριο χειμώνα...είχε αρκετές κακοκαιρίες, αλλά με σχετικά νορμάλ φαινόμενα που γρήγορα απομακρύνονταν...
Αλλωστε ποτέ δεν μπορεί να κάνει ίδιους χειμώνες...
Είχε επίσης εντονότατες βροχές και καταιγίδες ξανά...
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Comment
-
οι παγετοί πλήττουν κατεξοχήν τα πεδινά μετά από μια χιονοκαιρία και όχι τα ορεινά..τα ορεινά έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες την ώρα συνήθως των φαινομένων και της νέφωσης...με το που ξαστερώνει τα πεδινά και τα οροπέδια παίρνουν το προβάδισμα στους παγετούς..τα παιδιά από Θεσσαλία, Βοιωτία κτλ θα στο επιβεβαιώσουν...Originally posted by Χλεμπονιαρης View PostΓια το χωριο σου αυτα που περιγραφεις ειναι λιγα.Και τι σοι παγετος ηταν αυτος που ειχε ;
-0.3c ;Παγετος λεγεται αυτο για ενα ορεινο χωριο;Η ειναι παγετος το -4 σε ορεινα χωρια.
Αμα εκανε παγετους οπως επρεπε ,θα πρεπε να εφταναν μερικοι μεχρι τα πεδινα.
Comment

Comment