Announcement

Collapse
No announcement yet.

Δελτία καιρού ΕΜΥ - Σάκης - Ζιακόπουλος κ.τ.λ. No. 4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by dimitris_ioannina View Post
    Φίλε μου, επειδή το έχω επισκεφθεί πολλάκις, το Παρίσι είναι ότι ομορφότερο εχω δει στη ζωή μου.... Οι Γάλλοι ισχυρίζονται, οτι "πήραν" εναν αχανή κάμπο με ένα ποτάμι στη μέση, ένα μερος με ανύπαρκτη φυσική ομορφιά, και παρ' όλα αυτά δημιούργησαν ένα αριστούργημα όπως είναι η πόλη του Παρισιού....Και -κατ' εμε - έχουν απόλυτο δίκιο!!!

Εχουμε τελειως αντιθετη αποψη.
    Αριστουργημα το Παρισι;
    Μια αηδια και μιση ειναι που βρωμαει κατρουλιλα με αξεστους αγενεις Γαλλους χωριατες που με το ζορι σου μιλανε.

Μεγαλυτερη αηδια και απογοητευση απ το Παρισι δεν εχω ξανα δει.

Ισως βεβαια εσυ οταν πηγες να πηγες σε φαση ερωτευμενου και ως λογικον ο ερωτευμενος δε βλεπει τη τυφλα του.Λιγο να σου επαιξαν κανενα ρομαντικο τραγουδακι με ακορντεον πανω στο καραβακι στο Σηκουανα θα ελιωσες αμα ησουν ερωτευμενος.Θα ειπες ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΘΕΕ Μου.Εχω τη γυναικα της ζωης μου και μ αγαπαει και τρεχουμε στα ποταμια με τα καραβακια και δωστου το εξαισιο Παρισι.

Το ειπα.Πουλανε ταχα τον ερωτα και το ρομαντισμο.Μια era εποχης που πλεον θεωρειται ξεπερασμενη αλλα συνεχιζουν και το πουλανε.Μια ξεπεσμενη κατρουλιλα πολη ειναι .

Comment

• Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
      Για τη Ρωμη οκ εχεις δικιο αλλα αυτο το βρωμο Παρισι ηθελα να ξερα τι στο διαλο του βρισκετε.
      Ακουγα κι εγω Παρισι Παρισι Παρισι λεω θα ναι κι εγω δε ξερω τι!!

Ενα μικρο κομματακι διπλα στο ποταμι ειναι αυτο που αξιζει.Απο κει και περα ειναι το απολυτο ΤΙΠΟΤΑ.Εκει που ειναι το Λουβρο και τα νησακια με τη Νοτρε Νταμ.Απο κει και περα δεν εχει τιποτα.

Ακουγα Ηλυσσια πεδια ,Σαν ζελιζε (πως τα λενε) και ελεγα τι θα ναι.Τιποτα.Πας και λες,.Αυτο ηταν;;

Πηγα στο Μουλεν Ρουζ στη περιοχη εκει απ εξω.Ο πεζοδρομος στα κατω Πετραλωνα ΜΑ ΤΩ ΘΕΩ Καλυτερος ηταν.Ακουγα Μονμαρτη και ελεγα να παω να τα δω.Φτανω εκει,Ρωταω εναν που ειναι αυτο το ωραιο μερος που λεγεται Μονμναρτη;Με εβλεπε σαν χαζος.Εδω ειναι λεει.Μα εδω δεν εχει τιποτα!!Εδω ειναι μου λεει.
      Παω ρωταω μια αλλη λιγο πιο κατω.Παλι τα ιδια.Εδω ειναι λεει.

Πηγαμε παρεα με μια φιλη που ειχε ξαναπαει δυο φορες.Βασικα εγω την επεισα να παμε γιατι δεν ειχα παει και αυτη δεν ηθελε.Μου λεει.Δεν ειναι τιποτα το Παρισι.θα το δεις και μονος σου.
      Ελα μωρε παμε,τελικα πηγαμε.
      Μου λεει ενδιαφερον θα ηταν να γραψεις σε ενα χαρτι τι περιμενεις να δεις για καθε ενα μερος ξεχωριστα ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ αφου το δεις.

Ειχε απολυτο δικιο.Αυτο που περιμενεις μ αυτο που βρισκεις ειναι μεγαλη απογοητευση.
      Απλα το χουν πουλησει ως και καλα πολη του ερωτα.Μουσικες και παπαριες.Αυτο πουλαει και ολη την ατμοσφαιρα των τεχνων και το A Paris και δε συμμαζευεται.Η πραγματικοτητα ειναι οτι το Παρισι ειναι μια βλακεια και μιση.Ειναι σαν την Αθηνα .Το ιδιο πραγμα.Δηλαδη αν βαλω φωτογραφιες απο δρομους οχι απ αυτη τη ζωνη γυρω απ το Λουβρο αποκλειεται να καταλαβετε οτι δεν ειναι Αθηνα και οτι ειναι Παρισι.

Και η Αθηνα εχει το Μοναστηρακι,τη Πλακα ως χαρακτηριστικα.Εξω απ αυτη τη ζωνη και το Παρισι και η Αθηνα ειναι το ιδιο πραγμα.
      Καμια σχεση με το Λονδινο η αλλες πολεις.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Ακουτε ΠΑΡΙΣΙ;MAΚΡΥΑ!!!
      Εκανες το λαθος και πηγες ως τουριστας και την πατησες ως τετοιος. Μια χαρα ειναι το Παρισι αρκει να μην επισκεφτεις τα υπερτιμημενα τουριστικα μερη. Αν πηγες για να δεις Λουβρα, Σαν Ελιζε και το σιδερικο του μαστρο-Αιφελ καλα να παθεις!
      Half of my life ive been watching,half of my life ive been waking up.Birds in the sky could warn me.Theres no life like the snow life.

Comment

• Μα αυτα μ αρεσαν.Λιγο να εφευγες εξω απ αυτα νομιζες οτι ησουν Αθηνα η Θεσσαλονικη.

Comment

• Θα ξαναπαω καποια στιγμη να του δωσω μια δευτερη ευκαιρια.Αλλα αυτη τη στιγμη δεν θελω να τ ακουσω.Ειναι σαν να μην πηγα πουθενα.

Μονο ο πυργος του Αιφελ μ αρεσε,και το Λουβρο.Τιποτα αλλο.

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Comment

• έχω πάει ασίζι και φλωρεντία και πραγματικά τέτοια τοπία και αρχιτεκτονική στην ελλάδα δεν έχω δει. βέβαια δεν έχω ταξιδέψει ευρυτανία και πίνδο που ακούω από πολλούς τα καλύτερα,αλλά και πάλι εκεί μιλάμε για κανονικές πόλεις και όχι γραφικά χωριά. όσο για την αναρχία κλπ στην πολεοδομία και την ασχήμια των σπιτιών στην ελλάδα,οκ είναι λίγο μονότονες οι πολυκατοικίες και άναρχα δομημένες πολλές περιοχές στις μεγάλες πόλεις,αλλά και η απόλυτη ευθυγράμμιση δε μου αρέσει. υπάρχουν βέβαια ωραίες περιοχές και στην ελλάδα στις μεγάλες πόλεις,μακριά από τα κέντρα των πόλεων
            μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

• Σε ότι έχει να κάνει με ζητήματα υποκειμενικής κρίσης, δεν πρόκειται να βγει άκρη... Εγώ έμεινα ένα μηνα Παρίσι και μετα πηγα και άλλες φορές - ας ειναι καλά ένας φίλος που εκανε erasmus εκει καθώς και η easyjet με τα φθηνα εισητήρια - και θεωρώ ότι η πόλη αυτή είναι ένα κόσμημα! ’σε που επειδη έκανα και τη διδακτορική μου διατριβή πανω στο ζήτημα της αστικής ανάπτυξης, το Παρίσι θεωρείται ως μια απο τις πολεις- προτυπο αστικού σχεδιασμού, μετα και τις τεράστιες παρεμβάσεις του Βαρόνου Haussmann.... Επίσης είναι μια πελώρια τουριστοπαγίδα.... Με το που αναβαν κάτι λαμπιόνια στο Πύργο του ’ιφελ (5 λεπτα κάθε μια ώρα) έτρεχαν όλοι σαν τρελοι να το φωτογραφήσουν... Για να μη σχολιάσω τα άδεια μπουκαλάκια με Παρισινό άερα (!!!!) που πουλούσαν στους δρόμους και τα οποία γίνονταν ανάρπαστα (ο αέρας κοπανιστός!!!!!)

Αλλα είπαμε, πρόκειται για γούστα.... Εγω θεωρώ το Παρίσι μακράααααααααααααν την ομορφότερη πόλη που εχω επισκεφθεί... Πολύ πάνω και απο Λονδίνο και απο Ρώμη και απο Βαρκελώνη... Καλά για Βερολίνα, Βρυξέλλες, Αμστερνταμ και τέτοια, δεν το συζητώ.... Η Βιέννη, ίσως, μπορει να το κοντράρει με κάποια άνεση αλλά και πάλι δεν ειναι τόσο μεγαλειώδης...
              "Σ' όλο τον κόσμο ξαστεριά , σ' όλο τον κόσμο ήλιος και στα καημένα Γιάννενα μαύρη βροχή και αντάρα" Χριστόφορος Μηλιώνης

Comment

• παρισι και γενικα γαλλια δενε χω παει και δεν ξερω....αλλα θεωρω οτι η ιταλια θα ηταν η ομορφοτερη χωρα του κοσμου αν ειχε ωραιες παραλιες...ειναι ενα κοσμημα σαν χωρα ενας παραδεισος στα παντα...λατρευω ιταλια!!!!!...ΥΓ η μεγαλυτερη απογοιτευση μου ηταν η μαδριτη(κατι αναλογο με το παρισι του χλεμπονιαρη)..ειχα ακουσει τοσα καλα γι αυτη την πολη και πραγματικα δε θελω ουτε να την δω ξανα στη ζωη μου...μια σιχαμενη πολη που το μονο που εχει ειναι μια μεγαλη πλατεια σκεπασμενη με ομπρελες ,ενα καταθλιπτικο αισχος...ουυυυυυυυυυυυ
                ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ

Comment

• Originally posted by borios_polos View Post
                  παρισι και γενικα γαλλια δενε χω παει και δεν ξερω....αλλα θεωρω οτι η ιταλια θα ηταν η ομορφοτερη χωρα του κοσμου αν ειχε ωραιες παραλιες...ειναι ενα κοσμημα σαν χωρα ενας παραδεισος στα παντα...λατρευω ιταλια!!!!!...ΥΓ η μεγαλυτερη απογοιτευση μου ηταν η μαδριτη(κατι αναλογο με το παρισι του χλεμπονιαρη)..ειχα ακουσει τοσα καλα γι αυτη την πολη και πραγματικα δε θελω ουτε να την δω ξανα στη ζωη μου...μια σιχαμενη πολη που το μονο που εχει ειναι μια μεγαλη πλατεια σκεπασμενη με ομπρελες ,ενα καταθλιπτικο αισχος...ουυυυυυυυυυυυ
                  Καλά, η Ιταλία ειναι υπέροχη χώρα..... Φυσική ομορφιά, αξιοθέατα, απίστευτη αρχιτεκτονική, πανέμορφες πολεις, πολιτσιμός, ιστορία κλπ κλπ... Φοβερός συνδυασμός....

Και η Ελλάδα μας αν δεν είχε αυτές τις πολεις - εκτρώματα που τη χαντακώνουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, θα ήταν ασυναγώνιστη..... Κρίμα και πάλι κρίμα....
                  "Σ' όλο τον κόσμο ξαστεριά , σ' όλο τον κόσμο ήλιος και στα καημένα Γιάννενα μαύρη βροχή και αντάρα" Χριστόφορος Μηλιώνης

Comment

Καλά, η Ιταλία ειναι υπέροχη χώρα..... Φυσική ομορφιά, αξιοθέατα, απίστευτη αρχιτεκτονική, πανέμορφες πολεις, πολιτσιμός, ιστορία κλπ κλπ... Φοβερός συνδυασμός....

Και η Ελλάδα μας αν δεν είχε αυτές τις πολεις - εκτρώματα που τη χαντακώνουν, θα ήταν ασυναγώνιστη..... Κρίμα και πάλι κρίμα....
                    και ο κοσμος..εχουν σαν ιδιοσυγκρασια τον τελειο συνδιασμο,μεσογεικακο ταπεραμεντο αλλα ειναι κια ευρωπη σε πολλα...τουλαχιστον απο ρωμη και πανω..νοτια ιταλια λενε οτι ειναι πιο πολυ σαν κι εμας....
                    ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ

Comment

Η Ιταλία είναι όντως άλλο πράγμα. Πολύ βαριά πολιτιστική κληρονομιά, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, ασήμαντα χωριουδάκια με ιστορία και κτίρια αιώνων που στέκονται ακόμη και χρησιμοποιούνται, χαρακτηριστική φινέτσα σε όλα που δε βλέπεις αλλού στην Ευρώπη. Και μόνο η Ρώμη που αποτελεί ατελείωτο υπαίθριο μουσείο χωρίς όμοιο, αρκεί.

Δε θα ήθελα μόνο να δουλεύω στην υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας . Και τι δεν έχει: πλημμύρες (συν την ιδιαιτερότητα της Βενετίας στον τομέα αυτό), καύσωνες, πυρκαγιές, σεισμοί, ενεργό ηφαίστειο (!), χιονοστιβάδες.

Comment

• Να σχολιαζει αρνητικα,καποιος που μενει στα πολεοδομικα εκτρωματα της Αθηνας κ των αλλων Ελληνικων πολεων, το κεντρο του Παρισιου μου φαινεται σαν ιεροσυλια..

Καταρχας το κεντρο του Παρισιου ειναι τεραστιο, καμια σχεση με τη βολτα της Πλακας που με τα ποδια ειναι κανα μισαωρακι στο χαλαρο..Εκει μπαινεις στην ¨μικρ稴 βολτα με τα ανοιχτα λεωφορεια κ διαρκει 1,5 ωρα..Εδω δεν εχω ιδεα ποσο κραταει αλλά κ 2 ωρες να κραταει ειναι γιατι σε παει Συγγρου κ Πειραια χαχα, ωραιο αστικο κεντρο. και βεβαια Παρισι η βολτα δεν εχει λεπτο που να μην κολυμπαει σε μνημεια κ ομορφια με φοντο το Σηκουανα..Οι γυρω συνοικιες (Marais etc) ειναι πανεμορφες κ γραφικες.

Σιγουρα σε μια πολη 10εκ θα εχει κ κακοφημα κ ασχημα προαστια, αλλα καλυτερα να μην πω για Αθηνα..Μηπως κ στο Λονδινο δεν εχει τα Brixton Croydon, Camberwell που οι ταξιτζηδες αποκαλουν war zone??..
                        carpe diem - αδραξε την ημερα

If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants

Comment

• Για την Ιταλια συμφωνω απολυτα με τους προλαλησαντες για την απιστευτη φυσικη της ομορφια κ της πολεοδομικη της αρτιοτητα..Για τις παραλιες της δεν ξερω πολλα, αλλα τα εκατομμυρια των Ιταλων σε Ιονιο κ Κυκλαδες κατι σιγοψιθυριζουν..Στον τομεα αυτο νομιζω ,σε συνολο, η Ελλαδα υπερτερει με ευκολια..

Comment

• Originally posted by swter View Post
                            Να σχολιαζει αρνητικα,καποιος που μενει στα πολεοδομικα εκτρωματα της Αθηνας κ των αλλων Ελληνικων πολεων, το κεντρο του Παρισιου μου φαινεται σαν ιεροσυλια..

Καταρχας το κεντρο του Παρισιου ειναι τεραστιο, καμια σχεση με τη βολτα της Πλακας που με τα ποδια ειναι κανα μισαωρακι στο χαλαρο..Εκει μπαινεις στην ¨μικρ稴 βολτα με τα ανοιχτα λεωφορεια κ διαρκει 1,5 ωρα..Εδω δεν εχω ιδεα ποσο κραταει αλλά κ 2 ωρες να κραταει ειναι γιατι σε παει Συγγρου κ Πειραια χαχα, ωραιο αστικο κεντρο. και βεβαια Παρισι η βολτα δεν εχει λεπτο που να μην κολυμπαει σε μνημεια κ ομορφια με φοντο το Σηκουανα..Οι γυρω συνοικιες (Marais etc) ειναι πανεμορφες κ γραφικες.

Σιγουρα σε μια πολη 10εκ θα εχει κ κακοφημα κ ασχημα προαστια, αλλα καλυτερα να μην πω για Αθηνα..Μηπως κ στο Λονδινο δεν εχει τα Brixton Croydon, Camberwell που οι ταξιτζηδες αποκαλουν war zone??..
                            Ετσι ακριβως. Ειδικα η Αθηνα παιζει να ειναι και η πιο ασχημη πρωτευουσα παγκοσμιως.
                            Half of my life ive been watching,half of my life ive been waking up.Birds in the sky could warn me.Theres no life like the snow life.

Comment

• Originally posted by fear777 View Post
                              Ετσι ακριβως. Ειδικα η Αθηνα παιζει να ειναι και η πιο ασχημη πρωτευουσα παγκοσμιως.

Ε οχι δα.Σταματειστε να φτυνεστε .Αυτο ειναι κομπλεξισμος κατωτεροτητας και κομπλεξισμος ξενομανιας.

Το Λαλακη τον εισαγωμενο τον θυμαστε;

Comment

• Originally posted by fear777 View Post
                                Μας σωζει η Ακροπολη με τη Διονυσου Αεροπαγιτη (πεζοδρομος) που συνδεει Πλακα Θησειο σε μια ομορφη βολτα, αλλιως τα σκηπτρα θα ηταν σιγουρα δικα μας!

Comment

Working...
                                X