Announcement
Collapse
No announcement yet.
Δελτία καιρού ΕΜΥ - Σάκης - Ζιακόπουλος κ.τ.λ. No. 4
Collapse
X
-
να πω και γω την γνωμη μου ...κατ αρχην δεν με νοιαζει αν χιονισει αθηνα ,με αφηνει αδιαφορο .
η νιφαδοπτωση που λεμε ,μια νιφαδα εδω και μια στο αλλο χιλιομετρο ,μου αρεσει ,γιατι εχω στο μυαλο μου πως ισως ριξει κατι παραπανω ,απο την αλλη με εκνευριζει αφανταστα που δεν ριχνει πιο πολυ .
αυτο που μου αρεσει πιο πολυ ,ειναι ,οταν ξεκιναει και το στρωνει ,και περνανε τα αμαξια ,και αφηνουν τις ροδιες ,μια γραμμη μαυρη αναμεσα σε 5 ποντους χιονι .οι λεγομενες χαρακιες.
για να πω την αληθεια ,γιαυτο το θεαμα μπορει να καθομαι ωρες να κοιταω το δρομο ,την βρισκω ρε παιδι μου .
ΣΤΟΡΜ μη με μπαναρεις για το ασχετο του θεματος ,αντε επειδη εισαι φιλαρακι μπαναρε με χαχαχαχαχαχ
Comment
-
Εγώ επειδή δεν είμαι.. να σε μπανάρωOriginally posted by SUMMERSNOW View Postνα πω και γω την γνωμη μου ...κατ αρχην δεν με νοιαζει αν χιονισει αθηνα ,με αφηνει αδιαφορο .
η νιφαδοπτωση που λεμε ,μια νιφαδα εδω και μια στο αλλο χιλιομετρο ,μου αρεσει ,γιατι εχω στο μυαλο μου πως ισως ριξει κατι παραπανω ,απο την αλλη με εκνευριζει αφανταστα που δεν ριχνει πιο πολυ .
αυτο που μου αρεσει πιο πολυ ,ειναι ,οταν ξεκιναει και το στρωνει ,και περνανε τα αμαξια ,και αφηνουν τις ροδιες ,μια γραμμη μαυρη αναμεσα σε 5 ποντους χιονι .οι λεγομενες χαρακιες.
για να πω την αληθεια ,γιαυτο το θεαμα μπορει να καθομαι ωρες να κοιταω το δρομο ,την βρισκω ρε παιδι μου .
ΣΤΟΡΜ μη με μπαναρεις για το ασχετο του θεματος ,αντε επειδη εισαι φιλαρακι μπαναρε με χαχαχαχαχαχ
;;
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ~ Ν. Καζαντζάκης
Comment
-
Βρε Τζονι δεν αντιλεγω ωραια θα ειναι μην νομιζεις και εγω εχω κατσει να κοιταω μια απλη νιφαδοπτωση στην λαμπα αλλα σου λεω υπαρχουν και αλλοι που γουσταρουν μονο 20-30 ποντους χιονι γουστα ειναι αυτα!Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ View Postθα πεσει χιονι οπου προλαβει!εστω να το δουμε !ειναι ωραιο με τα παντα στολισμενα εξω εδω να πεφτει,..
ψυχρο μετωπο περναει ομως ο θεος και η ψυχη του ποτε δεν ξερεις...και θα κρατησει ελαχισταΓνωστος αγνωστος αναρχοακροδεξιος μελος γνωστης κλικας που λυμαινει τους κολπους του snowreport!!
Comment
-
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 10-12-2013
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ, ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ.
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 6 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤhΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ. ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 7 ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ -3 (ΜΕΙΟΝ 3) ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ, ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΕΡΙΑΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 4 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 6 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ, ΜΕ ΤΑΣΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ 6 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ, ΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 6 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 7 ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
Comment
-
Πάμε και στην πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου από το τουίτερ...
"O καιρός θ'αλλάξει αύριο από τον Εβρο όπου αρχικά θα πέφτει χιονόνερο, θα το γυρίσει τις προμεσημβρινές ΓΙΑ ΛΙΓΟ σε χιονι και ήλιο αργότερα. Στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα θα συννεφιάσει προς το απόγευμα, θα χιονίσει για ΛΙΓΟ στην ορεινή BA Χαλκιδική >500μ. πάνω και θα βρέξει στα πεδινά, ενώ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ψιλόβροχο μέχρι το μεσημέρι στα πεδινά της Αν. Μακ & Θράκης και ένα ελαφρύ πασπάλισμα >600m θα σημειωθεί έως και το μεσημέρι...προς το βράδυ της Τρίτης βροχή θα σημειωθεί στις Σποράδες, τη πεδινή Μαγνησία, Εύβοια, Αττικοβοιωτία, ενώ ένα δυνατό πασπάλισμα χιονιού θα δεχτούν περιοχές της Μαγνησίας και της Εύβοιας πάνω από τα 500 περίπου μέτρα και αργά τη νύχτα στη Μαγνησία πιθανώς και πάνω από τα 300 μ. Στην Αττική αύριο Τρίτη μέχρι και το μεσημέρι, εκτός από τον σχετικά δυνατό βορειοδυτικό άνεμο κατά διαστήματα ο καιρός θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικος. Μην σας ξεγελάσει όμως ο καιρός στην Αττική όσοι θα φύγετε από το σπίτι το μεσημέρι και θα πρέπει να γυρίσετε βράδυ. Προς το βραδάκι και μετά (χοντρικά μετά τις 6-7 το βράδυ) από τα βόρεια θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν στα πεδινά ψιλόβροχο, χιονόνερο στα βόρεια προάστια και πάνω από τα 500-550 μέτρα (πχ.Ιπποκράτειος Πολιτεία,οριακά Βίλια) ΠΑΡΟΔΙΚΗ χιονόπτωση. ψιλόβροχο και ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 περίπου μέτρα θα σημειωθούν από το βράδυ σε Κυκλάδες και Κρήτη. Πολύ δυνατοί βοριάδες (έως και 9 π.μ.) θα επικρατήσουν αύριο μετά το μεσημέρι στο Αιγαιο και στην Αττική προς αργά το βράδυ Την πιο αξιόλογη χιονόπτωση κατά τη γνώμη μου από αυτό το σύστημα θα δεχτούν η Ευρυτανία και ημιορεινή Φθιώτιδα >300μ. το πρωί της Τετάρτης. Για μια ακόμη φορά βλέπω πάντως κάποια ΜΜΕ να μετεο-υπερβάλουν δίνοντας τελείως λάθος εικόνα στον κόσμο μόνο και μόνο για την τηλεθέαση!!!".
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Comment
-
Η έκπληξη για μένα θα είναι η Ευρυτανία αν θα χιονιστεί, που εγώ το βλέπω λιγουλάκι δύσκολο και για πολύ χιονόπτωση...κάτι νιφάδες στο ξεκίνημα δεν αποκλείεται....θεωρώ ότι αν βγάλει η Ευρυτανία και η Φθιώτιδα τις καλές χιοοπτώσεις που λέεο Σάκης, τότε θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε και καλύτερα κάτω...
Παρακολουθώ από χθες βράδυ και σήμερα το πρωί επίσημες, επαγγελματικές, ερασιτεχνικές κλπ προγνώσεις και καμία δεν είναι ίδια....πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα, δείγμα το πόσο περίεργη και δυσκολοπροβλέψιμη για μένα είναι η επερχόμενη χιονοκαιρία...βλέπω μάλιστα και ακραίες εκτιμήσεις και από το ψυχρό και από το πιο μαλακό σενάριο....βλέπω υψόμετρα ίδια με ό,τι έκανε πριν λίγες ημέρες στην Αττική με -2,5 στα 850 και με αοπυσία υετού που βρέθηκε στο τέλος...Επιμένω ότι και πάνω στο nowcast θα συζητάμε για διαφοροποιήσεις...
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Comment

Comment