Announcement

Collapse
No announcement yet.

Δελτία καιρού ΕΜΥ - Σάκης - Ζιακόπουλος κ.τ.λ. No. 4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Εκτος βεβαιως απο τα τρομοσάιτ είχαμε και εδω αναφορές και εκτιμήσεις για καύσωνες. .... Ειναι υποκριτικό να θάβουμε τους άλλους και να μην κοιτάμε το σπίτι μας.
    2002!

Comment

• Χιονόπτωση - Χιονόστρωση Όλυμπος 17 Ιουλίου 2017
      Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
      http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
      Κάμερες Μακροχωρίου:
      http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
      http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

• Νομίζω ότι καταλάβατε απόλυτα τον λόγο που απόκρυψα τα μηνύματά σας....τέλος εδώ η συζήτηση που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ένταση στο φόρουμ....ειρωνείες και υπενιγμοί σε τρίτα πρόσωπα ειδικά εδώ μέσα μεταξύ μας καλύτερα να αποφεύγονται....
        Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
        http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
        Κάμερες Μακροχωρίου:
        http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
        http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

• Α Υ Ρ Ε Σ (Θαλάσσια και Απόγειος)
          Του Γιώργου Αστροπεκάκη
          Συν/χου Μετ/γου

Πάνω στην άμμο την ξανθή γράψαμε τ’ όνομά της..
          ωραία που φύσηξε ο μπάτης και σβήστηκε η γραφή.
          Τους παραπάνω στίχους εμπνεύσθηκε ο Σεφέρης – και μελοποίησε πολύ αργότερα ο Θεοδωράκης – σε κάποιο “ακρογιάλι κρυφό” της Κύπρου.
          Ο μπάτης είναι η ποιητική έκφραση της θαλάσσιας αύρας,που θα εξηγήσουμε παρακάτω.
          Σε κάθε παραθαλάσσιο τόπο, ο άνεμος που φυσάει από την θάλασσα λέγεται αύρα, η πιο λαϊκά μπάτης, η και μπουκαδούρα. (μπάτης αρχαία ελληνική λέξη εμβάτης: αυτός που εμβαίνει/εισέρχεται από τη θάλασσα στην ξηρά)...
          Ο άνεμος αυτός κάνει συχνά την εμφάνισή του σε τραγούδια και ποιήματα παρέχοντας έμπνευση σε ποιητές, ρομαντικούς και όχι μόνο.
          «Φυσάει ο μπάτης, φυσάει τ’ αγέρι, τρελό, μικρό μου γλυκό μου ταίρι» εννοώντας φυσικά την θαλάσσια αύρα.
          Επίσης θυμάμαι παλαιότερα – και πριν ασχοληθώ με τα του καιρού – στην Κρήτη, να λένε ότι το πρωί θα έχει “απόϊ“. Σωστά έλεγα τότε ότι είναι κρητικός ιδιωματισμός νυχτερινού κρύου αέρα και σίγουρα εννοούσαν την απόγειο αύρα.
          Ο άνεμος με δύο λόγια είναι η συνεχής οριζόντια κίνηση της αέριας μάζας από τις υψηλές προς τις χαμηλές πιέσεις. Εξαρτάται από την διαφορά της βαρομετρικής πίεσης (μονάδα μέτρησης mbs ή hpa) μεταξύ δύο τόπων και όσο μεγαλύτερη διαφορά έχουν, τόσο μεγαλύτερη ένταση θα έχει ο άνεμος και εκφράζεται σε κόμβους (knots). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις αύρες, αλλά σε πολύ μικρότερη φυσικά κλίμακα και εφ΄ όσον δεν επικρατεί άλλος λόγος συνοπτικού καιρού στην περιοχή.
          Σε μια ζεστή ημέρα η ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζει διαφορετικά θάλασσα και ξηρά με την πρώτη να είναι πιο κρύα, λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας της σε σχέση με την ξηρά, όπου η θερμοκρασία είναι σαφώς μεγαλύτερη και σε περίπτωση καύσωνα η διαφορά μπορεί να ξεπεράσει τους 20°C
          Δημιουργείται λοιπόν ένας αβαθής συνδυασμός υψηλού (H) (θάλασσα) και χαμηλού (L) (ξηρά) και ο άνεμος πνέει μέχρι 10-15kt 3-4Β (σπάνια ξεπερνάει το όριο αυτό) από την θάλασσα προς την ξηρά, δροσίζοντάς την πρόσκαιρα. Ο άνεμος αυτός ονομάζεται θαλάσσια αύρα η κοινά μπάτης ή μπουκαδούρα και μπορεί να ξεπεράσει και τα 20ΚΜ μέσα στην ξηρά αν δεν συναντήσει κάποιο εμπόδιο λόγω του αναγλύφου.
          Η ένταση της θαλάσσιας αύρας αυξάνεται μέχρι τις απογευματινές ώρες και, στη συνέχεια, ελαττώνεται. Στις πρώτες βραδυνές ώρες η θαλάσσια αύρα παύει να πνέει. Το μέγιστο της έντασης του ανέμου αυτού σημειώνεται κατά την ώρα της μέγιστης θερμοκρασιακής διαφοράς ανάμεσα στην ξηρά και στη θάλασσα που είναι 3 ώρες μετά την μεσουράνηση του ήλιου 1500LT με 1600LT
          Όταν λοιπόν σταματά η θαλάσσια αύρα το φαινόμενο αντιστρέφεται με την ξηρά να γίνεται ψυχρότερη (H) λόγω της γήινης ακτινοβολίας και ο άνεμος πνέει από την ξηρά προς την θάλασσα, λέγεται Απόγειος αύρα με την ίδια ακριβώς διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω όσο πιο απλά μπορούσα.
          Επίσης για την ιστορία αναφέρουμε ότι υπάρχουν και αύρες λιμνών δασών και γενικώς χλοερών επιφανειών με τα ίδια ακριβώς αίτια γέννησης., δημιουργίας κλπ.
          Δεκτή κάθε καλόπιστη κριτική. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.-
          Η θερμοκρασία της θάλασσας παραμένει σχεδόν σταθερή 15-18°C όλο το χρόνο και να παίρνει την μέγιστη τιμή τον Σεπτέμβριο.-

http://weatherparty.blogspot.gr/
          Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

• Originally posted by beach-snow View Post
            Α Υ Ρ Ε Σ (Θαλάσσια και Απόγειος)
            Του Γιώργου Αστροπεκάκη
            Συν/χου Μετ/γου

Τους παραπάνω στίχους εμπνεύσθηκε ο Σεφέρης – και μελοποίησε πολύ αργότερα ο Θεοδωράκης – σε κάποιο “ακρογιάλι κρυφό” της Κύπρου.
            Ο μπάτης είναι η ποιητική έκφραση της θαλάσσιας αύρας,που θα εξηγήσουμε παρακάτω.
            Σε κάθε παραθαλάσσιο τόπο, ο άνεμος που φυσάει από την θάλασσα λέγεται αύρα, η πιο λαϊκά μπάτης, η και μπουκαδούρα. (μπάτης αρχαία ελληνική λέξη εμβάτης: αυτός που εμβαίνει/εισέρχεται από τη θάλασσα στην ξηρά)...
            Ο άνεμος αυτός κάνει συχνά την εμφάνισή του σε τραγούδια και ποιήματα παρέχοντας έμπνευση σε ποιητές, ρομαντικούς και όχι μόνο.
            «Φυσάει ο μπάτης, φυσάει τ’ αγέρι, τρελό, μικρό μου γλυκό μου ταίρι» εννοώντας φυσικά την θαλάσσια αύρα.
            Επίσης θυμάμαι παλαιότερα – και πριν ασχοληθώ με τα του καιρού – στην Κρήτη, να λένε ότι το πρωί θα έχει “απόϊ“. Σωστά έλεγα τότε ότι είναι κρητικός ιδιωματισμός νυχτερινού κρύου αέρα και σίγουρα εννοούσαν την απόγειο αύρα.
            Ο άνεμος με δύο λόγια είναι η συνεχής οριζόντια κίνηση της αέριας μάζας από τις υψηλές προς τις χαμηλές πιέσεις. Εξαρτάται από την διαφορά της βαρομετρικής πίεσης (μονάδα μέτρησης mbs ή hpa) μεταξύ δύο τόπων και όσο μεγαλύτερη διαφορά έχουν, τόσο μεγαλύτερη ένταση θα έχει ο άνεμος και εκφράζεται σε κόμβους (knots). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις αύρες, αλλά σε πολύ μικρότερη φυσικά κλίμακα και εφ΄ όσον δεν επικρατεί άλλος λόγος συνοπτικού καιρού στην περιοχή.
            Σε μια ζεστή ημέρα η ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζει διαφορετικά θάλασσα και ξηρά με την πρώτη να είναι πιο κρύα, λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας της σε σχέση με την ξηρά, όπου η θερμοκρασία είναι σαφώς μεγαλύτερη και σε περίπτωση καύσωνα η διαφορά μπορεί να ξεπεράσει τους 20°C
            Δημιουργείται λοιπόν ένας αβαθής συνδυασμός υψηλού (H) (θάλασσα) και χαμηλού (L) (ξηρά) και ο άνεμος πνέει μέχρι 10-15kt 3-4Β (σπάνια ξεπερνάει το όριο αυτό) από την θάλασσα προς την ξηρά, δροσίζοντάς την πρόσκαιρα. Ο άνεμος αυτός ονομάζεται θαλάσσια αύρα η κοινά μπάτης ή μπουκαδούρα και μπορεί να ξεπεράσει και τα 20ΚΜ μέσα στην ξηρά αν δεν συναντήσει κάποιο εμπόδιο λόγω του αναγλύφου.
            Η ένταση της θαλάσσιας αύρας αυξάνεται μέχρι τις απογευματινές ώρες και, στη συνέχεια, ελαττώνεται. Στις πρώτες βραδυνές ώρες η θαλάσσια αύρα παύει να πνέει. Το μέγιστο της έντασης του ανέμου αυτού σημειώνεται κατά την ώρα της μέγιστης θερμοκρασιακής διαφοράς ανάμεσα στην ξηρά και στη θάλασσα που είναι 3 ώρες μετά την μεσουράνηση του ήλιου 1500LT με 1600LT
            Όταν λοιπόν σταματά η θαλάσσια αύρα το φαινόμενο αντιστρέφεται με την ξηρά να γίνεται ψυχρότερη (H) λόγω της γήινης ακτινοβολίας και ο άνεμος πνέει από την ξηρά προς την θάλασσα, λέγεται Απόγειος αύρα με την ίδια ακριβώς διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω όσο πιο απλά μπορούσα.
            Επίσης για την ιστορία αναφέρουμε ότι υπάρχουν και αύρες λιμνών δασών και γενικώς χλοερών επιφανειών με τα ίδια ακριβώς αίτια γέννησης., δημιουργίας κλπ.
            Η θερμοκρασία της θάλασσας παραμένει σχεδόν σταθερή 15-18°C όλο το χρόνο και να παίρνει την μέγιστη τιμή τον Σεπτέμβριο.-

Πολύ κατατοπιστική προσέγγιση και ερμηνεία της θαλάσσιας αύρας.
            Ο χειμώνας αν δεν πιάσει κι ο χιονιάς αν δεν πλακώσει,
            ούτε λάδι, ούτε στάρι, ούτε ανθούς η γη θα δώσει.

Comment

• Originally posted by beach-snow View Post
              Α Υ Ρ Ε Σ (Θαλάσσια και Απόγειος)
              Του Γιώργου Αστροπεκάκη
              Συν/χου Μετ/γου

ΜΑΡΤΗΣ (ΓΔΑΡΤΗΣ) 1987 - ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ- Ποτέ δεν είναι αργά για έναν ιστορικό "Καταπιόνα Ταφοπλακίδη"
              DrKaizer-REUTERS και Coppertone για τροπικό μαυρισμα. Μια χαρα ειναι ο χειμωνας.

Comment

• Ο κυριος ιωαννης βιαστηκε και επεσε εξω οπως και το ειχαμε γραψει. εκτεταμενα 41-42αρια στις ευπαθεις στη ζεστη περιοχες δεν υπηρξαν πουθενα. την ιδια στιγμη κολυδας στο μεγκα και ανδρανιστακης στο σταρ(και καποιος αλλος στον αλφα δεν θυμαμαι το ονομα) την ιδια ημερα εκαναν λογο για 38-39 ισως πολυ τοπικα 40..και επειδη ξερω οτι θα μου την πεσουν οι γνωστοι αγνωστοι να τους παρηγορησω λιγο.Ιωαννης ενα μηνα πριν στην εκπομπη παρεμβασεις του blue sky του ακη παυλοπουλου "εδιωξαν εμενα απο την ερτ με τοσα πτυχια για να βαλουν δικους τους με λιγοτερα προσοντα".μαντεψτε ποιον φωτογραφιζε...παντως εχει δικιο.αν ηταν της κλαδικης του συριζα θα τον κρατουσαν αλλα ας τον ενημερωσει καποιος οτι τα ιδια κανει εδω και σαραντα χρονια το νεο του κομμα στην κρατικη τηλεοραση(οταν κυβερνουσε)

Comment

• Επειδη λοιπον επεσε εξω σε μια εκτιμηση του δικαιως τον εδιωξαν απ την ερτ; Εκει καταληγει ο συλλογισμος σου. Φυσικα τα λογικα αλματα που κανεις νομιζω οτι δεν αποτελουν σοβαρο επιχειρημα.
                  Τωρα το οτι συγκρινεις το μορφωμα-εκτρωμα συριζα με αλλα κοματα φυσικα κ αυτα διεφθαρμενα κ αυτο ειναι προκλητικο. Ακομα και ο Τζεφρι λιγοτερο ψευτης αποδειχτηκε απο το βλαμμενο που εχουμε για πρωθυπουργο...
                  Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

• Τον Σακη μπορει νατον εκτιμω απεριοριστα και ειναι εξαιρεση σε οσα θα πω αλλα σε ενα κρατος δικαιου που λειτουργουν οι νομοι κ η αξιοκρατια στο κρατικο καναλι θα επρεπε να βρισκεται αυτος που εχει περισσοτερα προσωντα που ναι μεταφραζονται και σε πτυχια αφου μοχθησε για να τα αποχτησει και κανενας δεν του τα χαρησε.
                    Σ αυτην την καταπτωση ομως που ζουμε που με νομο καταργει!! την αξιοκρατια (εργαζομαι στο χωρο της εκπαιδευσης και αυτο ειναι ολοφανερο με την καταργηση των προτυπων σχολειων και την ξεφτιλα των κληρωσεων και αλλα...) τι να περιμενει κανεις; Θωρακιζει ενα δημοσιο που θα αποτελεσει την επομενη δεξαμενη ψηφων με καθε...τιμημα.
                    Η μηπως η ηθικη καταπτωση που εχει προκαλεσει ο ολεθρος συριζα ειναι λιγοτερη;;Ποιος θυμαται στελεχη της κυβερνησης και μαλιστα στους πιο νευραλγηκους τομεις να συμμετεχουν σε γκει παρελαση και να πουλανε ψευτοπροοδευτισμο. Την καταντια της ανθρωπινης αδυναμιας να την κανουν σημαια και να την προωθουν και στα παιδια μας οι ξεφτιλες!
                    Αν εσεις τετοια Ελλαδα την ανεχεστε χαρισμα σας!

Comment

• Xαιρετω απαντες μετα απο 6 μερες απουσιας.

Με αφορμη το παραπανω ποστ του Δημητρη και την ατακα του και επειδη ξερω οτι θα μου την πεσουν οι γνωστοι αγνωστοι θεωρω (μιας και ειμαι ο μοναδικος που μπηκε στην συζητηση μαζι του πριν 6 μερες) οτι μαλλον,υποθετω...οτι αναφερεται σε μενα.
                      Αν δεν αναφερεσε σε μενα Δημητρη καλο θα ειναι να διευκρινησεις για να μη γινονται παρεξηγησεις

1) Εαν παρ ελπιδα αναφερεσαι σε μενα,να σου πω οτι δεν ειχα καμια ορεξη να στη ''πεσω'' και γενικα καμια ορεξη να τη ''πεφτω'' σε συνδαιτημονες.Αυτο νομιζω φανηκε απο το ποστ μου #8436.Τωρα εαν αυτο το θεωρεις πεσιμο δεν μπορω να σε βοηθησω και να σου αλλαξω τη γνωμη.

2) Δεν συνηθιζω να βλεπω δελτια καιρου απο κανεναν,εκτος αν πεσει κατι στο αυτι μου στο ραδιο το πρωι,η δω κατι εδω σ αυτο το τοπικ.Σημερα λοιπον ανοιξα το λινκ που ειχες παραθεσει.Διαβαζω και παραθετω λοιπον με τη σειρα μου την προβλεψη του μετεωρολογου.

Δευτέρα και ιδιαιτέρως Τρίτη (ίσως και Τετάρτη),θα έχουμε καύσωνες με τις μέγιστες τιμές του υδραργύρου να προσεγγίζουν τους 40-41°C σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές και πιθανώς τους 42°C σε αυτές που είναι ευπαθείς στη ζέστη.

Και σε ρωτω.
                      Που λεει οτι θα εχουμε εκτεταμενα 41-42αρια στις ευπαθεις περιοχες που εγραψες εσυ πιο πανω? Βλεπεις τι λενε τα πρωτα κοκκινα γραμματα? Να προσεγγιζουν τους 40 με 41c.Eιναι κατι που δε συνεβη? Νομιζω και χθες αλλα και σημερα καταρχην 2 περιοχες περασαν τους 40c ενω ειχαμε και αρκετα 39αρια με 39.8c σε αρκετους σταθμους.
                      Τα δευτερα κοκκινα γραμματα μιλουσαν για την πιθανοτητα να πιασουν και 42c στις ευπαθεις στη ζεστη περιοχες.Και η πιθανοτητα αυτη υπηρχε εαν συνεβαιναν τα εξης απλα πραγματα.

α) Τις πιο θερμες ωρες της μερας (12.00-17.00) η υποτιθεμενη περιοχη να επιανε 25αρι στα 850hpa.
                      Εδω η προβλεψη πριν 6 μερες http://www.meteociel.fr/modeles/arch...0-hpa/144h.htm Οπως βλεπεις υπαρχουν ακομα και 26αρια.Ηρθαν ποτε σ αυτες τις περιοχες? Αγνωστο...Η προβλεψη ομως ηταν αυτη και δεν μπορουσε να αγνοηθει.Εσυ αν ειχες το 25-26αρι πανω απο την Αττικη δε θα ελεγες οτι καπου (ανεμων γαρ) δε θα επιανε καποια περιοχη τους 41 και τοπικα ισως 42?
                      Θα εβαζες ταβανι τους 38-39? Δεν ειναι πολυ μακρινο παρελθον ο προηγουμενος καυσωνας.Ανετρεξε να δεις τις t αν δε τις θυμασαι.

β) Να ειχε τον καταλληλο φοεν ανεμο της.
                      Επειδη δε παρακολουθουσα αναλυτικα τους ''υποπτους'' σταθμους δεν εχω γνωμη εαν τελικα φοενιασε καποιος απο αυτους,η τις κρισιμες ωρες ειχαν αυρα.

γ) Τα γεωδυναμικα να ηταν κοντα η πανω απο τα 1500.
                      Ειχαμε τελικα το 25αρι στα 1500+ η μειναμε στο 23-24αρι? Μηπως και αυτες οι t σημειωθηκαν με γ.υ 1450-1480?

Υ.Γ Μετοχες δεν εχω σε κανεναν μετεωρολογο.Τους σεβομαι ολους,και τα ιδια θα εγραφα εαν στη θεση του Καλλιανου ηταν η Κ.Σουζη πχ,η καποιος αλλος.

Καληνυχτω.
                      Φανατικός θαυμαστής ακραίων καιρικών φαινομένων.
                      http://gr-news-365.blogspot.gr/
                      http://penteli.meteo.gr/stations/perama/

Comment

• Originally posted by teo_73 View Post
                        Xαιρετω απαντες μετα απο 6 μερες απουσιας.

Με αφορμη το παραπανω ποστ του Δημητρη και την ατακα του και επειδη ξερω οτι θα μου την πεσουν οι γνωστοι αγνωστοι θεωρω (μιας και ειμαι ο μοναδικος που μπηκε στην συζητηση μαζι του πριν 6 μερες) οτι μαλλον,υποθετω...οτι αναφερεται σε μενα.
                        Αν δεν αναφερεσε σε μενα Δημητρη καλο θα ειναι να διευκρινησεις για να μη γινονται παρεξηγησεις

1) Εαν παρ ελπιδα αναφερεσαι σε μενα,να σου πω οτι δεν ειχα καμια ορεξη να στη ''πεσω'' και γενικα καμια ορεξη να τη ''πεφτω'' σε συνδαιτημονες.Αυτο νομιζω φανηκε απο το ποστ μου #8436.Τωρα εαν αυτο το θεωρεις πεσιμο δεν μπορω να σε βοηθησω και να σου αλλαξω τη γνωμη.

2) Δεν συνηθιζω να βλεπω δελτια καιρου απο κανεναν,εκτος αν πεσει κατι στο αυτι μου στο ραδιο το πρωι,η δω κατι εδω σ αυτο το τοπικ.Σημερα λοιπον ανοιξα το λινκ που ειχες παραθεσει.Διαβαζω και παραθετω λοιπον με τη σειρα μου την προβλεψη του μετεωρολογου.

Δευτέρα και ιδιαιτέρως Τρίτη (ίσως και Τετάρτη),θα έχουμε καύσωνες με τις μέγιστες τιμές του υδραργύρου να προσεγγίζουν τους 40-41°C σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές και πιθανώς τους 42°C σε αυτές που είναι ευπαθείς στη ζέστη.

Και σε ρωτω.
                        Που λεει οτι θα εχουμε εκτεταμενα 41-42αρια στις ευπαθεις περιοχες που εγραψες εσυ πιο πανω? Βλεπεις τι λενε τα πρωτα κοκκινα γραμματα? Να προσεγγιζουν τους 40 με 41c.Eιναι κατι που δε συνεβη? Νομιζω και χθες αλλα και σημερα καταρχην 2 περιοχες περασαν τους 40c ενω ειχαμε και αρκετα 39αρια με 39.8c σε αρκετους σταθμους.
                        Τα δευτερα κοκκινα γραμματα μιλουσαν για την πιθανοτητα να πιασουν και 42c στις ευπαθεις στη ζεστη περιοχες.Και η πιθανοτητα αυτη υπηρχε εαν συνεβαιναν τα εξης απλα πραγματα.

α) Τις πιο θερμες ωρες της μερας (12.00-17.00) η υποτιθεμενη περιοχη να επιανε 25αρι στα 850hpa.
                        Εδω η προβλεψη πριν 6 μερες http://www.meteociel.fr/modeles/arch...0-hpa/144h.htm Οπως βλεπεις υπαρχουν ακομα και 26αρια.Ηρθαν ποτε σ αυτες τις περιοχες? Αγνωστο...Η προβλεψη ομως ηταν αυτη και δεν μπορουσε να αγνοηθει.Εσυ αν ειχες το 25-26αρι πανω απο την Αττικη δε θα ελεγες οτι καπου (ανεμων γαρ) δε θα επιανε καποια περιοχη τους 41 και τοπικα ισως 42?
                        Θα εβαζες ταβανι τους 38-39? Δεν ειναι πολυ μακρινο παρελθον ο προηγουμενος καυσωνας.Ανετρεξε να δεις τις t αν δε τις θυμασαι.

β) Να ειχε τον καταλληλο φοεν ανεμο της.
                        Επειδη δε παρακολουθουσα αναλυτικα τους ''υποπτους'' σταθμους δεν εχω γνωμη εαν τελικα φοενιασε καποιος απο αυτους,η τις κρισιμες ωρες ειχαν αυρα.

γ) Τα γεωδυναμικα να ηταν κοντα η πανω απο τα 1500.
                        Ειχαμε τελικα το 25αρι στα 1500+ η μειναμε στο 23-24αρι? Μηπως και αυτες οι t σημειωθηκαν με γ.υ 1450-1480?

Υ.Γ Μετοχες δεν εχω σε κανεναν μετεωρολογο.Τους σεβομαι ολους,και τα ιδια θα εγραφα εαν στη θεση του Καλλιανου ηταν η Κ.Σουζη πχ,η καποιος αλλος.

Καληνυχτω.
                        Δεν αφορουσε εσένα η μπηχτη μου ☺
                        Ξέρουν ποιοι είναι. Έχει πολλές σελίδες το θέμα πίσω.

Comment

• Τον Σάκη δεν τον πολυπάω γιατί νιώθω οτι είναι κάπως παραπάνω παθιασμένος με το βόρειο Ελλάδα . Επίσης δεν πάω την ΕΡΤ, και ακόμη περισσότερο το Σύριζα. Αλλά έχω να πω το εξής:

Δεν λειτουργεί εμπορικά η ΕΡΤ; Τη βρίζουμε. Λειτουργει; Πάλι τη βρίζουμε.

Εξηγούμαι: Απο τη στιγμή που θέλουμε μια ΕΡΤ που να μπορούμε να τη βλέπουμε, δηλαδή μια ΕΡΤ που να είναι στοιχειωδώς ανταγωνιστική (αφού την πληρώνουμε κιόλας), τότε γιατί να μην έχει ως παρουσιαστή καιρού το Σάκη αντί του Καλλιάνου; Αφού ο Σάκης, είναι πολύ πιο επικοινωνιακός, αγαπά αυτό που κάνει και μάλλον είναι και καλύτερος στη δουλειά του (ασχέτως τυπικών προσόντων).
                          Γιατί δηλαδή να έχουμε οπωσδήποτε τη λογική της "χαρτούρας" (πτυχία κτλ) και όχι της αποτελεσματικότητας;

Εννοείται οτι προτιμώ να βλέπω Σάκη με τριγωνάκια, προειδοποιήσεις και παθιασμένη παρουσίαση καιρού, παρά δημοσιουπαλληλική, βαριεστημένη, λακωνική παρουσίαση τύπου ΕΜΥ.

ΥΓ: Η μομφή πηγαίνει προς τον Καλλιάνο, με τον οποίο εννοείται οτι δεν έχω κάτι, αλλά ας μου επιτρέψει να έχω μια διαφορετική άποψη απο αυτόν.

Comment

• Originally posted by DIMITRISPAP View Post
                            Δεν αφορουσε εσένα η μπηχτη μου ☺
                            Ξέρουν ποιοι είναι. Έχει πολλές σελίδες το θέμα πίσω.
                            Οκ Δημητρη.Ησουν σαφης.Σορρυ,δεν ειχα παρακολουθησει και νομιζα οτι αφορουσε το ποστ μου.
                            Φανατικός θαυμαστής ακραίων καιρικών φαινομένων.
                            http://gr-news-365.blogspot.gr/
                            http://penteli.meteo.gr/stations/perama/

Comment

• O καιρος δεν ειναι ψυχαγωγικο προγραμμα να προτιμαμε τον πιο εμπορικο. Επειτα κ ο Καλλιανος ειναι παθιασμενος με τον καιρο κ δεν ειναι μονο της 'χαρτουρας' κ το εχει δειξει ουκ ολιγες φορες αυτο.

Comment

• Θεωρώ οτι ο καιρός είναι ΚΑΙ ψυχαγωγικό προιόν. Θέλει και το μεράκι του και τη λεπτομέρεια, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες. Θεωρώ οτι ο Σάκης υπερέχει σε όλους τους τομείς, αλλά αυτό είναι προσωπική μου άποψη. Βασικά, στο κομμάτι της πρόβλεψης, πάνω - κάτω ίδιους τους θεωρώ όλους, εκτός απο Ζιακόπουλο.

Comment

Working...
                                X