Announcement

Collapse
No announcement yet.

Δελτία καιρού ΕΜΥ - Σάκης - Ζιακόπουλος κ.τ.λ. No. 4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ο παίος μέχρι και χθες έδινε 60 χιλιοστά στη θεσσαλονίκη διάσπαρτα σε όλη τη μέρα. αποτέλεσμα 11 χιλιοστά σε ούτε μια ώρα το πρωί
    μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

• Originally posted by salonikatasos View Post
      ο παίος μέχρι και χθες έδινε 60 χιλιοστά στη θεσσαλονίκη διάσπαρτα σε όλη τη μέρα. αποτέλεσμα 11 χιλιοστά σε ούτε μια ώρα το πρωί
      Εγώ δεν είδα πουθενά 60 χιλιοστά. Αντιθέτως, μας είχε σε ένα χάρτη 24ώρου υετού στο χαλαρό μωβ (10-25 χιλιοστά) και μετά τέλος, οπότε μια χαρά τα πήγε.

Comment

• αν και ελειψα καιρο διαπιστωνω οτι η συνηθειες να βλεπει ο καθενας οτι θελει απλα δεν αλλαζουν ποτε...
        το ευρωπαικο απο τςι 24/9 εδινε για Θεσσαλονικη στους χαρτες του ecmwf και τα μετεογραμματα της εμυ συνολο κακοκαιριας πανω απο 50μμ..
        επειδη γνωριζω οτι ο καθενας λεει οτι τον συμφερει δημιουργησα θεμα στην ομαδα μετεςογκρουπ στο φβ με αναρτημενους τους χαρτες υετου απο κλαρτ/αλλα και γνησιους ecmwf ..τελικα εφτασε οπως κανει παντα να μειωνει τον υετο δραματικα αλλα ποτε δεν επεσε κατω απο τα 35μμ
        το ευρωπαικο απο την αρχη του μηνα εχει δωσει περιπου 170μμ για θεσσαλονικη εχω κρατησει ολους τους χαρτες του και παρακαλω πολυ εχει καταντησει αηδια καθε φορα ..αν παλι με αναγκασετε να τους βαλω θελω να βγει οποιος το κανει να ζητησει με ποστ συγνωμη γιατι δεν ειναι δυνατον καθε μα καθεεε φορα να πλαθουμε φανταστικα σεναρια.
        Για την Αττικη το ευρωπαικο εδινε συνολο κακοκαιριας σε ολο τον νομο χωρις καμμια εξαιρεση 0μμ ..επισης εχω κρατησει ολους τους χαρτες...αλλα ξεφνικα χτες αποφασισε να δωσει για σημερα 2-4μμ/
        εχω φτασει σε σειμιο να αποθηκευω τα παντα επειδη ξερω καλα πως θα βρεθουν μια χουφτα ανθρωποι που τελικα δεν ειναι οτι δεν θυμουντε αλλα σκοπιμα παλευουν να πεισουν για κατι εντελως διαφορετικο/
        επαλαλαμβωανω εχω τα μετεογραμματα ευρωπαικου απο εμυ.εχω κλαρτ εχω ecmwf απο 24/9 αλλα δεν θα χασω την ωρα μου να τα ανεβασω αν το κανω μετα θα ζητησει ταπεινα συγνωμη αυτος που θα μου το ζητησει γιατι πιστευω οτι το κανει απλα επιτιδες για να μειωσει το φιασκο,αν ηταν η πρωτη φορα....αν ηταν η 5η φορα....μονιμα αυτο το πραγμα/
        σ.σ. στην προηγουμενη κακοκαιρια εδινε 65μμ γαι θεσσαλονικη απο δευτερα εως πεμπτη και ανεβασα ολους τους χαρτες τις αποτυχιας στην ομαδα νορθμετεο.ενω αττικη εδινε ξανα 0 και ηταν η ημερα με τα πλυμηρικα επεισοδια στα β προαστεια.ουτε το γφς το ειχε βεβαια αλλα τα μοντελα ειναι παγκοσμια δεν πιανουν ασταθειες
        επειδη οπως ειπα δεν θα χασω την ωρα μου παρτε μονο ενα λινκ που ειναι η πρωτη μου δημοσιευση 24/9 στο φβ https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...c7014b0c4628e1
        Last edited by ΓΙΑΝΝΗΣ; 27/09/2014, 01:50 PM.
        καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

• τις τελευταίες μέρες στο old.ecmwf μας είχε στο χρώμα των 10-25mm την Παρασκευή και για Σάββατο δεν έδειχνε τίποτα. πιο πριν δε ξέρω και ούτε νόημα έχει καθώς η λίμνη πήγαινε μέρα δώθε

Comment

• Το Ευρωπαϊκό φέτος και παρά τις όποιες ανωμαλίες έχουν τα μοντέλα, είναι 2 κλάσεις παραπάνω από τον Αμερικάνο...μάλιστα φέτος έπαιξε και στην έδρα του τζίφου όσον αφορά το ότι βλέπει πρώτο μια εξέλιξη από πιο μακριά...φυσικά πλησιάζοντας προς τις ημέρες του γεγονότος αρχίζουν εκατέρωθεν τα κοψίματα, είτε προς τα πάνω το ένα,είτε προς τα κάτω το άλλο. Στη Θεσσαλονίκη μπορεί να έχεις δίκιο Γιάννη, αλλά προς το τέλος το διορθώνουν...μίλησα γενικά για τα ανατολικά και την Αττική...Ομως ξαναλέω ότι γενικά υπάρχει πρόβλημα τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον με τα μοντέλα, κυρίς στις λίμνες, στους αυλώνες και στον υετό...παντού τελικά...να μην βάλω και τις θερμοκρασίες για να δέσει το γλυκό...

http://weatherparty.blogspot.gr/
            Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

• πρωτο το ουκμο εδειξε την αλλαγη ακια ακολουθησε το ευρωπαικο.
              >η χτεσινη και η σημερινη διαταξη του χαμηλου αλλα και το βαθος του ομως δινουν την απαντηση...δεν υπαρχει καμμια απολυτος σχεση αναμεσα σε αυτο που εγινε με αυτο που εδιναν ολα τα μοντελα.
              >η εκτιμηση ηταν αποτυχημενη
              καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

• άλλο πράγμα το μοντέλο και άλλο η πρόγνωση. Η πρόγνωση επιπλέον θέλει την ανθρώπινη γνώση και εμπειρία του μετεωρολόγου και τη διόρθωση με βάση την τρέχουσα εξέλιξη και παρατήρηση.

Η αποτυχία των μοντέλων στην "κακοκαιρία" που μόλις πέρασε, ουσιασιτκά ποτέ δεν ήρθε, είναι δεδομένη. Εκείνο που με εκνευρίζει είναι η στάση των μετεωρολόγων. Από προχτές π.χ. οποιοδήποτε θα μπορούσε να καταλάβει αν έβλεπε τους χάρτες στα 500 mbar ότι με τέτοιες υψηλές πιέσεις επιφανείας 1025 που είχαν επικρατήσει σε όλη τη χώρα και ένα ψόφιο χαμηλό 1005 μακριά νοτιοανατολικά μας δεν μπορούσαν να δώσουν με τίποτα τα 8+ μποφώρ που μέχρι και σήμερα το πρωϊ μας έλεγαν και επέμεναν οι μετεωρολόγοι στα δελτία. Γιατί κανείς τους δε διορθώνει τα δελτία έστω και την τελευταία στιγμή?

εγω αυτό το λέω αντιεπαγγελματισμό και καθαρό φτύσιμο προς τον κόσμο.

Comment

• Originally posted by yakutia View Post
                  άλλο πράγμα το μοντέλο και άλλο η πρόγνωση. Η πρόγνωση επιπλέον θέλει την ανθρώπινη γνώση και εμπειρία του μετεωρολόγου και τη διόρθωση με βάση την τρέχουσα εξέλιξη και παρατήρηση.

Η αποτυχία των μοντέλων στην "κακοκαιρία" που μόλις πέρασε, ουσιασιτκά ποτέ δεν ήρθε, είναι δεδομένη. Εκείνο που με εκνευρίζει είναι η στάση των μετεωρολόγων. Από προχτές π.χ. οποιοδήποτε θα μπορούσε να καταλάβει αν έβλεπε τους χάρτες στα 500 mbar ότι με τέτοιες υψηλές πιέσεις επιφανείας 1025 που είχαν επικρατήσει σε όλη τη χώρα και ένα ψόφιο χαμηλό 1005 μακριά νοτιοανατολικά μας δεν μπορούσαν να δώσουν με τίποτα τα 8+ μποφώρ που μέχρι και σήμερα το πρωϊ μας έλεγαν και επέμεναν οι μετεωρολόγοι στα δελτία. Γιατί κανείς τους δε διορθώνει τα δελτία έστω και την τελευταία στιγμή?

εγω αυτό το λέω αντιεπαγγελματισμό και καθαρό φτύσιμο προς τον κόσμο.
                  Πιστευω οτι το φορουμ δεν χρειαζεται τα φωτα κανενος μετεωρολογου για την κλασσικη προβλεψη καιρου 1,2,3 ημερων και ας φαινεται αυτο εγωιστικο.....
                  Last edited by doumas; 28/09/2014, 11:17 PM.
                  Γιωργος-Σπατα- καμπια Διρφυων Ευβοιας

Comment

• Μέσα στο Νοέμβριο θα φτιάξουμε μια ωραία συναντησούλα στο Κρυονέρι και ελπίζω να έχουμε μαζί Ζιακό και Σάκη...θα γίνει Σάββατο βράδυ και θα οργανωθεί δεόντως...σε λίγες ημέρες και ως τα μέσα Οκτώβρη θα υπάρξει ανακοίνωση με περισσότερα στοιχεία...

Υ.Γ. Κρατείστε κάπου στην άκρη του μυαλού σας κι επειδή εκφράστηκε η σκέψη από κάμποσα παιδιά για μια γενική συνάντηση Πανελλήνιας εμβέλειας, ότι κάπου στα τέλη Γενάρη αρχές Φλεβάρη, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βρούμε ένα ωραίο μέρος, να πάρουμε καλές τιμές και 3-4 ανά αυτοκίνητο για χωρισμό εξόδων, να εκδράμουμε και να δημιουργήσουμε ένα snowreport παρεάκι του ΠΣΚ, με πολλά και διάφορα...

Τί λέτε?
                    Last edited by beach-snow; 01/10/2014, 12:02 AM.

Comment

• Καλο, μηνα σε ολους,μεσα Κωστα και για το Νοεμβρη οσο αναφορα τους αττικαριους,μεσα και για την πανελληνια συναντηση για αργοτερα,μπορουμε να μοιρασουμε την αποσταση για να ερθουν φιλοι τοσο απο τη δυτικη και νοτια χωρα οσο και απο τη βορεια.Εγω ριχνω μια ιδεα για λιμνη Πλαστηρα.......Εχω και ακρες για καλες τιμες,η κοπελια μου,δεκα χρονια σε ταξιδιωτικο δουλευε,οπου εχουμε ταξιδεψει εντος και εκτος συνορων μας εχει φτιαξει τρελα.....

Comment

• Oι πρώτες σκέψεις-προτάσεις που ετέθησαν Σάκη, είναι ο Αθανάσιος Διάκος ένα...αλπικό χωριό στη Φωκίδα και η Ελάτη-Περτούλι, ενώ αναφέρθηκε συμπληρωματικά και το Πήλιο...υπάρχει επίσης και μια ανεπίσημη πρόταση για περιοχή Ιωαννίνων (Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο), που θα την εκτιμήσει ο Γιώργος snowforever παρακάτω...
                        Εδώ είμαστε και κάπου παρακάτω λέω να ανοίξω ένα ιδιαίτερο θέμα και να το συζητήσουμε, όπως επίσης πιο αναλυτικά στη συνάντηση του Νοεμβρίου...
                        Η λογική πάντως είναι ή να αναλάβει κάποιος αν θέλει και μπορεί σε μια περιοχή και να δώσει αναλυτικά στοιχεία, τιμές κλπ, ή μαζί εκ των ενόντων να βοηθήσουμε να δρομολογήσουμε κατάσταση σε μια συγκεκριμένη περιοχή...

Comment

• Ενταξει,Κωστα μου το συζηταμε για οπουδηποτε,προβλημα κανενα,εξαιρετικο μερος ο αγιος Αθανασιος,το χω επισκεφθει κατα το παρελθον,απλα μαγεια.

Comment

• Originally posted by sakis13 View Post
                            Ενταξει,Κωστα μου το συζηταμε για οπουδηποτε,προβλημα κανενα,εξαιρετικο μερος ο αγιος Αθανασιος,το χω επισκεφθει κατα το παρελθον,απλα μαγεια.
                            aλλο αγιος Αθανασιος και άλλο Αθανάσιος Διακος.
                            να παρουμε τα βουνά...
                            http://www.katafygio-oiti.gr/
                            http://www.meteo.gr/stations/mavrolithari/

Comment

• Μπερδευτηκα φιλε τον αθανασιο διακο εννοουσα και γω,βεβαια εχω παει και στον αγιο αθανασιο στο καιμακτσαλαν....Και εκει υπεροχα

Comment

• Έκτακτα Δελτία σε ισχύ

Ώρα έκδοσης: 04/10/14 09:30
                                WOGR91 LGAT 040930

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ ΑΜΕΣΟ
                                Ελληνικό, 04-10-2014 / 1230 C
                                Α.Α. 31/ 2014
                                ΠΡΟΣ : ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ (04-10-2014) ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
                                1. ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ (05-10-2014) ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (06-10-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
                                2. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (07-10-2014).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ
                                ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

Α/Α ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ
                                ΤΜΧΗΣ ΕΜΚ/2
                                DON'T FEED THE TROLLS

Comment

Working...
                                X