Να πω ότι στην εκκλησία πάνω είναι χαραγμένο το υψόμετρο του χωριού ως 1365μ. (το είχε μετρήσει ο στρατός πολύ παλιότερα, όπως μου είπαν οι ντόπιοι), αλλά νεώτερες μετρήσεις το φέρνουν στα 1265μ. Βάλαμε 1300μ. για να είμαστε κάπου στο μέσον,αφού έχει και σπίτια και πιο ψηλά...
Εμένα Σταύρο μου έκανε εντύπωση και η ζεστασιά του κόσμου...
Φαντάσου ότι ο Παντελής μου άφησε το καφέ (τηλεόραση και ίντερνετ μέσα) και το κλείδωσα εγώ πολύ αργά το βράδυ χθες...
Α και δεν είναι τυχαίο ότι παλιά υπήρχε σανατόριο στην περιοχή...
Ετσι ειναι Κωστα γι αυτο και τον συγκεκριμενο ξενωνα, ισως τον ορεινοτερο για την Κεντρικη και Νοτια Ελλαδα, τον συστηνω ανεπιφυλακτα. Και εγω οταν ειχα ανεβει στις 18 Γεναρη στο χωριο και ειχα γνωριστει με τον Παντελη τον ιδιοκτητη, εναν ανθρωπο με ευγενεια που με κερασε καφε, και συζητησαμε για ωρα για το χωριο και τις δυσκολιες της ορεινης επαγγελματικης διαβιωσης, ειδα οτι αυτο το χωριο ειναι μια ορεινη-προταση-αποδραση που πραγματικα αξιζει.
Εχω στα σχεδια μου καποια στιγμη να ανεβω και να μεινω 2-3 μερες στο χωριο, γιατι ο κοσμος αυτος πραγματικα δινει νοημα και αξια στην εννοια της φιλοξενιας...
Το έλεγα πάντα, αλλά πρόσφατα μου το τόνισε κι ένας τουριστικός παράγων που γνωρίζει πολλά...
Η Ευρυτανία και η Αρκαδία, είναι η Αυστρία και Ελβετία της Ελλάδος και μπορούν να γίνουν τρομερά πράγματα πάνω τους...
Υ.Γ. Γιώργο Χελμέ, αφού με ξέρεις είμαι ανήσυχο...χιονικό πνεύμα!!!
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Τα λογια σου ηταν ψευτικα σαν του Μαρτιου το χιονι,οπου το ριχνει απο βραδυς και το πρωι το λιωνει.
Μαλακο χιονι και ελαχιστο.
αυτές οι παροιμίες πάντως έχουν βγει με βάση το παλιό ημερολόγιο άρα ο Μάρτης των παροιμιών ξεκινά στις 14 Μαρτίου στο δικό μας ημερολόγιο... σήμερα με βάση το παλιό ημερολόγιο είμαστε στις 20 Φλεβάρη, αλλά τι να το κάνεις αφού "στις 15 από Φλεβάρη βαρεί τ' άλογο ποδάρι..."
Ο Παντελής πήρε το μέϊλ μου και θα μας ενημερώνει τακτικά και όταν υπάρχει ενδιαφέρον για τον καιρό των Μαγούλιανων, στέλνοντάς μας και φωτογραφίες από την ευρύτερη περιοχή του χωριού...
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
ΚΩΣΤ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΙΟΝΟΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ ΠΡΟΣ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ ,ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ 1280-1320 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΑΝΔΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ...
για τις κατοικιες Κωτσοβολου λες..πλεον δεν ειναι το ομορφοτερο, εχει καει απο πανω το βουνο και ειναι μερικως γυμνο...Απο χιονι νομιζω στα ιδια με τα Μαγουλιανα παιζει, αλλωστε και τα Μαγουλιανα ειναι μεταξυ 1240 και 1300+ μετρων.
"Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''
Κώστα πολύ ωραίες φώτο...Εκείνες τι μέρες ήμουνα και εγώ Βυτίνα και χιόνισε και εκεί κανα 5ποντο...Τα Μαγούλιανα είναι το χωριό της μάνας μου και το ξέρω πολύ καλά ... Θυμάμαι φορές που χιόνιζε το βράδυ στο χωριό και όταν φτάναμε Βυτίνα έβρεχε και πιτσιρικάδες λέγαμε στους γονείς μου να ξαναγυρίσουμε πίσω...Δεν θα ξεχάσω μια χρονιά 2 Μαίου έριχνε χιονόνερο και το βράδυ το γύρισε σε χιόνι και το άλλο πρωί ειχε 15 πόντους...Βέβαια το έλιωσε μετά μέχρι το βράδυ αλλά ο χιονοπόλεμος πήγε σύννεφο... Η μανα μου μου έλεγε ότι θυμάται παλιά όταν ήταν μικρή έριχνε τόσο χιόνι που στα μονοπάτια που έκαναν δεν έβλεπαν..ήταν σαν τούνελ...πάνω από 1 μισο μέτρο...και έλειωνε την άνοιξη...
Comment