Ήταν Σάββατο βράδυ,16 Φεβρουαρίου....πριν 5 χρόνια...Καμμιά ομοιότητα με φέτος...Ήταν η ώρα που άρχιζε το όνειρο....
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ,ΑΚΡΙΒΩΣ...
Collapse
X
-
τοτε ηταν πραγματικοτητα.Originally posted by snowspirΉταν Σάββατο βράδυ,16 Φεβρουαρίου....πριν 5 χρόνια...Καμμιά ομοιότητα με φέτος...Ήταν η ώρα που άρχιζε το όνειρο....
τωρα ειναι ονειρο!
>για την ιστορια εδω χιονιζε απο το μεσημερι ενω απο το απογευμα εγινε χαμος.
στις 4 το μεσημερι μετα την συναντηση που ειχαμε στην δροσια με τα παιδια απο εδω ειχε αποκλειστει ο bill82 στο κατσιμιδη!απο εκεινη την ωρα!καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/
Comment
-
Πριν πεντε ακριβώς χρόνια , ζήσαμε μια ιστορική χιονοκακοκαιρια. Προσωπικά μου έχει μείνει με την αίσθηση ότι μάλλον ήταν η μεγαλύτερη χιονοκακοκαιρια που θα έχω την τύχη να ζήσω στο κέντρο της Αθήνας. δύσκολα να ξεπεραστει τόσο σε ακρότητες ψύχος .( -6 στο Περιστέρι με χιονοθυελλα ειναι εξαιρετικά ακραίο γεγονός - συνήθως παλεύουμε να μηδενισουμε με ώστε να αρχίσει η χιονοστρωση).
Η αλήθεια ειναι ότι η ψυχολογία πέρασε πολλές διακυμάνσεις. Μοντελικα έμοιαζε το τέλειο σενάριο αλλα επειδή το ανάγλυφο της Αττικης έχει τους δικο του κανόνες υπήρχε μεγάλο άγχος για να μην χαθεί ηνευκαιρια.Το 2006 οπου τα δυτικα προαστεια είχαν φάει μουφα ήταν πολυ κοντινό.
Το πρώτο βράδυ, 16-17 Φεβρουάριο παρά το δυναμικό μπασιμο , δεν κατάφερε να το πιάσει στο δρόμο .Με είχαν σώσει τα φίδια, ψυχοθεραπεία με το teometeo και τον Μητσο τον Αγρότη. ’νοιγμα το πρωι του καιρού, ο Κολυδας στα κανάλια ότι τελείωσε η κακοκαιρία.
Ευτυχως η δορυφορική έλεγε την πραγματικότητα για το τι έρχεται. τηλεφωνο απο Κυμη ότι γύρισε ο καιρός παλι ΒΑ και κάπου εκει άρχισε το πάρτι.αρχικα πασπαλισμα τα με το ξηρό παγωμένο χιόνι και στην συνέχεια ειδικά απο τις 7 το βράδυ και μετα γύρισμα σε δυτικο άνεμο και τεράστιο μέγεθος νιφάδων. Το αποκορύφωμα ήταν κατα τις 12' με το επιφανειακό να ειναι ΝΔ και αν πέφτουν αστραπές και βροντες.
Τριαντα δυο (32) εκατοστά στην άσφαλτο ,πανω απο μισο μετρο τα ανεμοσουρια.κοντα στους σαράντα πόντους στις ταράτσες και ελάχιστη με χιονοθυελλα -6.
Απλα δεν υπάρχει .Last edited by george28; 17/02/2013, 12:13 AM.http://www.weatherlink.com/user/koem1977/
Comment
-
Αν γυρίσω νωρίς σπίτι,θα βάλω 2 βιντεάκια από την έναρξη της χιονόστρωσης Σάββατο βράδυ στην Κηφισίας,στο ύψος του ΚΑΤ και του Αμαρουσίου....για να θυμούνται οι παλαιοί...Και θα ακολουθήσουν και άλλα από την περιοχή του Γιάννη,την Κυριακή το πρωί...Beati Paoli.........
Comment
-
Την είχα πάρει συνοδεία την κακοκαιρία όπως θυμάμαι μαζί με ένα φίλο, από τα Βίλια και την Κάζα και την έφερνα κάτω...Θυμάμαι ότι καθήσαμε στην ταβέρνα ΚΑΖΑ και άρχιζε να χιονίζει...πως προλάβαμε και φάγαμε τα μπριζολίδια για να μην κλειστούμε, ένας Θεός ήξερε!!!
Και μετά άρχισε το πανηγύρι...
Θυμάμαι επίσης που έλεγε ο Αρνιακός το μεσημέρι της Κυριακής....οι χιονοπτώσεις από το κ΄πεντρο και νοτιότερα και από την πίσω πλευρά του Υμηττού θα σταματήσουν...και μας έθαψε...και την άλλη το πρωί που έλεγε για συνέχιση των φαινοένων, κόπηκαν μαχαίρι!!!
Καλά παροιμιώδης και η αποτυχία Κολυδά που συνεχώς μίλαγε για ύφεη της κακοκαιρίας και εντείνονταν τα χιόνια...
Αξέχαστες ημέρες και νύχτες...23 εκατοστά στη Ν.Σμύρνη!!!
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Comment
-
Α ρε γειτονα ετσι ακριβως....Originally posted by george28 View PostΠριν πεντε ακριβώς χρόνια , ζήσαμε μια ιστορική χιονοκακοκαιρια. Προσωπικά μου έχει μείνει με την αίσθηση ότι μάλλον ήταν η μεγαλύτερη χιονοκακοκαιρια που θα έχω την τύχη να ζήσω στο κέντρο της Αθήνας. δύσκολα να ξεπεραστει τόσο σε ακρότητες ψύχος .( -6 στο Περιστέρι με χιονοθυελλα ειναι εξαιρετικά ακραίο γεγονός - συνήθως παλεύουμε να μηδενισουμε με ώστε να αρχίσει η χιονοστρωση).
Απλα δεν υπάρχει .
Εγω βεβαια λιγο πιο χαμηλα ακομη, ειχα 20 ποντους στον δρομο και -5 ελαχιστη αλλα αυτο το πραγμα δε θα το ξεχασω ποτε...
Ο πιο δυνατος χιονιας που εχω ζησει, βαζει κατω μακραν φυσικα το 2002 και το 2004....
Μεχρι το ξημερωμα κυριακης ειχε κανει χιονοπτωσεις, καλες μεν, αλλα χωρις να στρωσει δρομους αλλα μονο επιφανειες...
Μετα το γνωστο ανοιγμα του πρωινου, το οποιο δε με εριξε μιας και δε φαινοταν πως θα τελειωνε εκει...αρχιζει το μεσημερακι η χιονοθυελλα, στρωνει παλι επιφανειες, στρωνει γηπεδο ατρομητου δεκα ποντους, ακυρωνεται ο τοτε αγωνας ατρομητος - παο και κατα τις 5 ξανασταματησε με ανοιγμα !!
Πηγα για καφεδακι, σπαστος καιρος μαλιστα φαινονταν και αστερια κατα τις 6μιση που νυχτωσε και κατα τις 7 αρχιζει το μεγαλο ντου στα δυτικα!!
Εκανα αναφορες και μεχρι να με επιβεβαιωσουν φανταζανε ....φαρσα!!!
Γινοταν πανικος απο στουπα, μερικα αστραποβροντα , και μεχρι το ξημερωμα δευτερας κυλισε ετσι ο καιρος, με αξεχαστες καταστασεις, δε φαινοταν το γηπεδο στις εξαρσεις των κυμματων!
Περιστερι

Δυο δικα μου βιντεο,ενα με φωτος απο Αττικη και απο εδω (και 1-2 απο Ευβοια) , και ενα με χιονοπτωση Κυριακη μεσημερι 17/2/2008
Last edited by frozed2; 17/02/2013, 01:07 AM.
ΘΕΛΩ ΧΙΟΝΙΑΑΑΑ..ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!

2008-2002-2004-2006
Comment

Comment