Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by xionoflorina View Post
    Όταν ήμουν λύκειο είχαμε κάνει ανταλλαγή μαθητών με ένα λύκειο από τη Γαλλία. Από μία πόλη δίπλα στο Σεντ Ετιέν που ναι εκεί δίπλα δεν θυμάμαι τώρα πως τη λέγαν σεντ κάτι κ αυτή. Νοέμβριο 2005 είχαν έρθει αυτοί 10 μέρες Φλώρινα Μάρτη 2006 είχαμε πάει εμείς εκεί. Σημαδιακή ημερομηνία έτυχε όταν ήρθαν να πέσει το μεγάλο χιόνι το Νοέμβριο του 2005 γύρω στα 40εκ. Τότε δεν ήξερα κλιματικά και τέτοια κ μου χε κάνει τρομερή εντύπωση τεράστιο όμως πως έκαναν για κείνο το χιόνι. Το πιάναν το πατούσαν βγάζαν φώτο λέγαν κάτι τι πολύ χιόνι και Νοέμβρη τόσο χιόνι δεν έχουμε δει τόσο χιόνι ενώ εμείς είμασταν αδιάφοροι τελείως. Εγώ φανταζόμουν ότι ως Δυτικοκεντρική ευρώπη θα χε και κει 20-25 μέρες χιόνι το χρόνο κανα 10 ολικούς παγετούς και 2-3 δεκαποντα+.Αλλά φαίνεται ότι δεν ισχύει αυτό γτ όταν πήγαμε εκεί μόνο αέρα πολύ είχε. Δεν κάνει 30-40εκ εκεί;
    Η Λυών σαν πόλη διάβασα είναι περίεργη στο κλίμα έχει ωκεάνιο προς μεσογειακό. Δηλαδή οι χειμώνες της είναι ίδιοι με το ωκεάνιο (ξες τα γνωστά μουντάδα, λίγη βροχή, χιονόνερα άντε και σκόρπιες λίγες χιονοπτώσεις με συνήθως λίγο χιόνι σαν σκόνη στο έδαφος και θερμοκρασίες συνήθως πάνω από το μηδέν). Τα καλοκαίρια τους είναι όμως πιο πολύ προς μεσογειακά γιατί χτυπάει και μέση μέγιστη Ιούλιο μήνα στους 27 με 28 βαθμούς με 270 ώρες ηλιοφάνειας. Δηλαδή κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα στη Λυών παρά στο Παρίσι για καλύτερο κλίμα.
    Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

• Originally posted by xionoflorina View Post
      Εγώ φανταζόμουν ότι ως Δυτικοκεντρική ευρώπη θα χε και κει 20-25 μέρες χιόνι το χρόνο κανα 10 ολικούς παγετούς και 2-3 δεκαποντα+.Αλλά φαίνεται ότι δεν ισχύει αυτό γτ όταν πήγαμε εκεί μόνο αέρα πολύ είχε. Δεν κάνει 30-40εκ εκεί;
      Το μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας στα χαμηλά υψόμετρα έχει κλίμα ωκεάνειο ή μεσογειακό, ανάλογα με τη θέση στο εξάγωνο. Μόνο η περιοχή της Αλσατίας, στα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας με τη Γερμανία, έχει κλίμα μεταβατικό προς το ηπειρωτικό, αν και εκεί παρουσιάζονται κλιματικές νησίδες (π.χ. Colmar).

Comment

• Και το Στρασβούργο έχει κρύο κλίμα σχετικά με συχνό χιόνι. Βασικά λίγο παραπάνω ήλιο να είχε θα ήταν από τα αγαπημένα μου στην Ευρώπη. Καταιγίδες έχει, χιόνι έχει, ικανοποιητικό υετό έχει, θερμοκρασίες που μ' αρέσουν έχει!
        Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

• Originally posted by Alkis Serres View Post
          Η Λυών σαν πόλη διάβασα είναι περίεργη στο κλίμα έχει ωκεάνιο προς μεσογειακό. Δηλαδή οι χειμώνες της είναι ίδιοι με το ωκεάνιο (ξες τα γνωστά μουντάδα, λίγη βροχή, χιονόνερα άντε και σκόρπιες λίγες χιονοπτώσεις με συνήθως λίγο χιόνι σαν σκόνη στο έδαφος και θερμοκρασίες συνήθως πάνω από το μηδέν). Τα καλοκαίρια τους είναι όμως πιο πολύ προς μεσογειακά γιατί χτυπάει και μέση μέγιστη Ιούλιο μήνα στους 27 με 28 βαθμούς με 270 ώρες ηλιοφάνειας. Δηλαδή κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα στη Λυών παρά στο Παρίσι για καλύτερο κλίμα.
          Η Λυών έχει όντως περίεργο κλίμα αλλά πιο πολύ τείνει προς το Μεσογειακό. Το καλοκαίρι φτάνει άνετα 30 (κάποιες φορές και 37-38) και το χειμώνα έχει μέση θερμοκρασία 5 ελάχιστη και 12 μέγιστη. Μπορεί να συγκριθεί με ημιορεινή πόλη της Β. Ελλάδας. ’λλο ένα κοινό με τη βόρεια Ελλάδα είναι οι πολλές μεσημεριανές καταιγίδες αστάθειας τον Ιούνιο και Ιούλιο. Μιλάμε για τρελές καταιγίδες, τον Ιούνιο-Ιούλιο πέφτουν μεγαλύτερες ποσότητες νερού από όσες όλο το χειμώνα. Και ξαφνικά τον Αύγουστο οι καταιγίδες κόβονται μαχαίρι κι επικρατεί συνέχεια καλοκαιρία όπως και το Σεπτέμβρη.
          Όσο για τα 30-40 εκατοστά χιόνι που ρώτησε ο xionoflorina, όχι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα εδώ. Στις ’λπεις σίγουρα, αλλά εδώ στα πεδινά όχι.

Comment

• Επίσης να προσθέσω ότι αν φαίνεται περίεργο για Γαλλία να μην έχει πολλά χιόνια, δεν θα πρέπει να φαίνεται περίεργο. Είναι χώρα κατά 95% πεδινή, δίπλα στον Ατλαντικό (άρα και το θερμό ρεύμα του Ατλαντικού) κι οι ψυχρές εισβολές από τη Σιβηρία δεν φτάνουν εδώ τόσο εύκολα όσο φτάνουν στα Βαλκάνια και στην Τουρκία. Πιο καλά χιόνια έχω δει στην Ελλάδα παρά στη Γαλλία.

Comment

• Originally posted by nickg78 View Post
              Η Λυών έχει όντως περίεργο κλίμα αλλά πιο πολύ τείνει προς το Μεσογειακό. Το καλοκαίρι φτάνει άνετα 30 (κάποιες φορές και 37-38) και το χειμώνα έχει μέση θερμοκρασία 5 ελάχιστη και 12 μέγιστη. Μπορεί να συγκριθεί με ημιορεινή πόλη της Β. Ελλάδας. ’λλο ένα κοινό με τη βόρεια Ελλάδα είναι οι πολλές μεσημεριανές καταιγίδες αστάθειας τον Ιούνιο και Ιούλιο. Μιλάμε για τρελές καταιγίδες, τον Ιούνιο-Ιούλιο πέφτουν μεγαλύτερες ποσότητες νερού από όσες όλο το χειμώνα. Και ξαφνικά τον Αύγουστο οι καταιγίδες κόβονται μαχαίρι κι επικρατεί συνέχεια καλοκαιρία όπως και το Σεπτέμβρη.
              Όσο για τα 30-40 εκατοστά χιόνι που ρώτησε ο xionoflorina, όχι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα εδώ. Στις ’λπεις σίγουρα, αλλά εδώ στα πεδινά όχι.
              5 ελάχιστη και 12 μέγιστη; Στο βικιπαίδεια είδα 0 με 6 να δίνει διακύμανση τους χειμερινούς μήνες. Πάντως φαίνεται ενδιαφέρουσα πόλη για Γαλλία.

Comment

• Συννεφια με ηλιο χαμηλα στον οριζοντα στο Λιβερπουλ σημερα.

Comment

• Κρουαζιερα κανεις?
                  Half of my life ive been watching,half of my life ive been waking up.Birds in the sky could warn me.Theres no life like the snow life.

Comment

• Οχι. Ψαχνω τα " λεφτα υπάρχουν".

Comment

• Πάντα είχα απορία όντως ο ήλιος το χειμώνα εκεί πάνω είναι χαμηλά στον ορίζοντα; (όταν βγαίνει)

Comment

• Ναι. Οταν εχει ηλιο μεχρι τις μια το μεσημέρι ειναι σαν να ειναι 11 η ωρα Ελλαδας. Μετα τις μια και μεχρι τις 17:00 ειναι σαν να ειναι απόγευμα. Μεσημέρι δε καταλαβαινεις και πολυ οπως στην Ελλάδα.

Οταν εχει συννεφια και βρεχει απλα ειναι αηδια.

Comment

• Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
                          Ναι. Οταν εχει ηλιο μεχρι τις μια το μεσημέρι ειναι σαν να ειναι 11 η ωρα Ελλαδας. Μετα τις μια και μεχρι τις 17:00 ειναι σαν να ειναι απόγευμα. Μεσημέρι δε καταλαβαινεις και πολυ οπως στην Ελλάδα.

Οταν εχει συννεφια και βρεχει απλα ειναι αηδια.
                          Το μεγάλο κακό σε εσάς πάνω είναι αυτή η μουντάδα σε καταλαβαίνω. Και άντε ο χειμώνας είναι χειμώνας. Το καλοκαίρι στις 55 μοίρες βόρεια που είναι το Λονδίνο έπρεπε να έχετε τουλάχιστον 300 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα και έχει μόνο 200.

Comment

• http://www.wunderground.com/history/...lyHistory.html
                            βροχούλα σήμερα στη Μόσχα με 4-5c...τσάμπα ο ενθουσιασμός με τα χιόνια του Οκτώβρη...
                            δεν αναμένεται να χιονίσει ούτε την εβδομάδα που έρχεται με τα τωρινά στοιχεία...

Comment

• Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
                              Οχι. Ψαχνω τα " λεφτα υπάρχουν".
                              Τα βρηκες βλεπω!
                              Αντε την επομενη φορα κανε καμια σταση και απο εδω.
                              Half of my life ive been watching,half of my life ive been waking up.Birds in the sky could warn me.Theres no life like the snow life.

Comment

• Μια ψοφια λιακαδα σημερα μετα απο πολλες μερες.Καλοδεχουμενη κι ας ηταν ψοφια!!

Comment

Working...
                                X