Announcement

Collapse
No announcement yet.

Νεα πεδιλα σκι και δεστρες

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Νεα πεδιλα σκι και δεστρες

θελει η κοπελα μου να παρει πεδιλα του σκι και δεστρες. ειναι ακομα σε αρχαριο επιπεδο.

ειναι 1,62 και 57 κιλα. τι μεγεθος προτεινετε να δουμε?

αν μπορειτε να μας προτεινεται και καποια σετ.

Originally posted by michael2580
    θελει η κοπελα μου να παρει πεδιλα του σκι και δεστρες. ειναι ακομα σε αρχαριο επιπεδο.ειναι 1,62 και 57 κιλα. τι μεγεθος προτεινετε να δουμε?αν μπορειτε να μας προτεινεται και καποια σετ.
    Το ύψος που θα επερνα εγώ ειναι 1.48cm η 1.50 η 1.52.Οσο πιο κοντό τόσο πιο εύκολα στρίβει αλλά και τόσο πιο ασταθει στις ταχύτητες .Για αρχή θα σου πρωτεινα να πας σε μεταχειρισμένα πέδιλα αρχαριων , γιατί αν ασχοληθεί κ της αρέσει πολύ γρήγορα , θα χρειαστεί να τα αλλάξει , και δεν θα σκοτώσει τα νέα τις πεδιλακια κοψοχρονια .Αλλά μην κανείς το λάθος κ πάρεις πέδιλα άλλης κατηγορίας απο αρχαριο .Θα της ειναι σκληρά και υπάρχει κίνδυνος να μην μάθει ποτέ αλλά κ να τραυματιστεί άσχημα .Η κοπέλα μου έμαθε με τα Rossignol zenith 1. Δεν παράγονται πια αλλά στα μαγαζιά μπορείς να βρεις κανένα κοματι στοκαρισμενο .Απλά πολύ καλό πεδιλο για αρχαριο.Δες και τα πέδιλα που ειναι μόνο για γυναίκες . Εχουν διαφορετική γεωμετρία απο τα uniseχ.Δύσκολη όμως μεταπωληση.Οτι άλλο χρειαστείς , στη διάθεση σου
    GVAFI72

Comment

Η δική μου γνώμη είναι ότι ένα πολύ εύκαμπτο πέδιλο (αυτό που συνήθως ονομάζουν "αρχαρίων") πολλές φορές εμποδίζει τον αρχάριο να μάθει ακριβώς διότι δεν είναι άμεσο - υπάκουο και παράλληλα είναι, πως να το πω ... "φοβικό" κυρίως όταν περνάς από εγκάρσιες πτυχώσεις.

Με δεδομένο ότι οι καλοστρωμένες πίστες στην Ελλάδα είναι προνόμιο 1-2 χιονοδρομικών (για τα περισσότερα αυτό είναι "λαχείο") πολλές φορές να μη πω τις περισσότερες ο αρχάριος κάνει τα πρώτα του βήματα σε "χωράφια" με bumps από τις αλλεπάλληλες "αρόσεις".

Κατά τη γνώμη μου το πέδιλο με το οποίο θα μάθεις πρέπει οπωσδήποτε να είναι καλό και με προδιαγραφές που το κάνουν επαρκές και για ένα μέσο σκιέρ (intermediate level). To V θα το μάθεις με οποιοδήποτε πέδιλο, από "αρχαρίων" μέχρι racing, δεν έχει διαφορά, μετά είναι το θέμα τι γίνεται.

Περισσότερο σημαντικά από αυτή την κατηγοριοποίηση είναι το μήκος και το sidecut (κυρίως η μέση - waist).

Ως προς το μήκος ένα Carving πέδιλο μπορεί να είναι έως και 20 cm κοντύτερο από τον/την σκιέρ. Ομως μια τόσο μεγάλη διαφορά θα είναι πρόβλημα μετά. Θα έλεγα ότι πρέπει να κινηθείς μεταξύ -10 και -15 cm.

Σε ότι αφορά το πλάτος της μέσης (waist) το 65 είναι ιδανικό για αρχή, άντε μέχρι 68 mm. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ σημαντικό διότι ο αρχάριος λόγω έλλειψης τεχνικής, ενδεχομένως και "αγυμνασιάς", θα δυσκολευτεί πολύ να κατευθύνει πέδιλο με waist πάνω από 70 mm.

Για να επανέλθω στην σχετικότητα της διάκρισης αρχαρίων, προχωρημένων κλπ. αναφέρω πω ότι υπάρχουν πέδιλα για experts με waist 63 - 65 mm (racing φυσικά) και πέδιλα για intermediate skiers με waist 80 mm. Δώστα σε αρχάριο και τα λέμε ...
      Last edited by SAR1; 05/02/2013, 09:13 AM.

Comment

Σε 1.50cm κοιτα με μεση τα 70-72mm και να μην εχει μεταλο μεσα, να ειναι μαλακο οσο γινετε για να μπορεις να τολυγιζεις και να το στρεβλωνεις ευκολα στις στροφουλες που θα κανεις.
        Αυτο που λεει το παληκαρι παραπανω σχετικα με μεση στα 65-68 και καποια αλλα δεν ισχυουν διοτι σαν αρχαριοσ ζητας κατι το οποιο να σε κανει να αισθανθεις καπως οτι πατας στα ποδια σου και οτι μπορεις να το κουμανταρεις, αλλά και να ειναι ευκολο και μαλακο.
        Εταιριες που θα την βολεψουν ειναι η Rossignol και συγκεκριμενα το atraction 1 για αρχη αλλά και σε αλλες εταιριες στα sites του αν βαλεις "αρχαριος" θα σου βγαλουν τα αναλογα πεδιλα, αλλά στο υψος δεν πρεπει να επιλεξετε πανω απο 1.50 αυστηρα.
        Last edited by spider.gr; 05/02/2013, 09:48 AM.
        Την υγειά μας ρε....
        www.skimag.gr

Comment

Δεν θα αντιδικήσω διότι στο μεν μήκος συμφωνούμε, στο δε φάρδος της μέσης ξέρω ότι τα περισσότερα ski selectors αν βάλεις beginner θα σε "στείλουν" πάνω από τα 70 mm όπως λες εσύ. Εχω λίγο διαφορετική άποψη.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος αυτό είχα στο μυαλό μου ως concept : http://www.voelkl.com/skis/alpine/ca.../sensor-1.html

Σε αυτή τη σειρά της Volkl όσο ανεβαίνει το επίπεδο (sensor 1, 2 & 3) φαρδαίνει και η μέση. Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται πιο λογικό αυτό αν μιλάμε για εκμάθηση carving.
          Last edited by SAR1; 05/02/2013, 10:17 PM.

Comment

Working...
          X