Announcement

Collapse
No announcement yet.

Αγορά Σκι

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Αγορά Σκι

Παιδιά γεια σας !
    Ενδιαφέρομαι να αγοράσω σκι , και συγκεκριμένα έχω δει και μου αρέσουν πολύ της Salomon τα BBR 7.5 ή 7.9 με δέστρες Z10 και Z12 αντίστοιχα !
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια από τα 2 πέδιλα θεωρείται καλύτερα και σε τι νούμερο να τα πάρω ;
    Επειδή τα BBR 7.5 δεν τα βρίσκω στην Ελλάδα , και τα έχω βρει μόνο από E-bay , αλλά σε νούμερο 165 cm , και τα BBR 7.9 τα έχω βρει σε νούμερο 169.
    Και εδώ θέλω να ρωτήσω ,
    Είμαι 1.80 ύψος , τα μεγέθη που σας έδωσα παραπάνω κάνουν για το ύψος μου , ή θέλω μεγαλύτερα πέδιλα π.χ 175cm κ.τ.λ. , κάνω σκι εντός πίστας κυρίως ,αλλά ενδιαφέρομαι πολύ στο μέλλον να βγω και εκτός (για αυτό διάλεξα και αυτά τα πέδιλα που είναι All-mountain ) , επιπλέον δεν είμαι αρχάριος σκιέρ αλλά ούτε και expert , κάνω σκι περίπου 5 χρόνια , και βγάζω μέχρι κόκκινες πίστες σχετικά εύκολα.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Για δώσε το sidecut να δούμε τι παίζει με τα πέδιλα που αναφέρεις. All - mountain είναι μια κουβέντα. Το ίδιο ισχύει και το ενδιαφέρον να βγεις εκτός. Αν θέλεις και ταχύτητα + καλή συμπεριφορά εντός πίστας, η μέση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 74 cm. Αν σε ενδιαφέρει κυρίως εκτός, κοιτάς για μέση από 80-84 cm, χοντρικά. Στην πρώτη υποκατηγορία (carving oriented) το 1,76 είναι για το ύψος σου οροφή, που σημαίνει πολύ απαιτητικό μήκος, για εντός πίστας, μόνο για experts. Στην δεύτερη υποομάδα θα "έπαιζε' αυτό το μήκος αλλά εσύ όπως γράφεις δεν έχεις ξεκινήσει ακόμη τα εκτός. Από κει και πέρα το 1,65 κοντό για All Mountain, περισσότερο για 1,68 - 1,71 σε κόβω. Από την εμπειρία μου (όχι προσωπική, από την παρέα) με 1,71 (Volkl AC30) ένας advanced skier με ύψος 1,80-1,82 κάνει αξιοπρεπώς 70 - 30%, εντός - εκτός, αντίστοιχα. Το συγκεκριμένο πέδιλο η εταιρεία το έδινε ως 50-50% αλλά όπως μας λέει ο ίδιος ο κάτοχός τους, χρειαζόταν τουλάχιστον άλλα 5 ποντάκια για να ισχύει αυτό. Αυτά σε μέσες - άκρες.
    Last edited by SAR1; 27/01/2013, 08:42 PM.

Comment

Τα πεδιλα που σε ενδιαφερουν εχουν ιδιαιτερη γεωμετρια και μαλλον πρεπει να τα δοκιμασεις
      πριν τα αγορασεις.Υπαρχει τουλαχιστον ενα μαγαζι στην Αθηνα που τα εχει για skitest.

Comment

Side Cut Tip 144 140 136
        Side Cut Waist 79 79 79
        Radius 11.7 11.5 11.7

Comment

Oups! Τώρα τα είδα, δεν είχα ιδέα. Δεν είναι μόνο η σφήνα αντί για φτυάρι στη μύτη, είναι και το sidecut πολύ περίεργο.

Δες κι αυτή τη συζήτηση μήπως και σε βοηθήσει κάπως : http://www.epicski.com/t/98729/salom...pure-stupidity Ο πλήρης τίτλος είναι "pure genius or pure stupidity?"

Comment

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και τον χρόνο σας... Από ότι κατάλαβα αν δεν τα δοκιμάσω πρώτα να μην τα αγοράσω...Έχετε παρ'ολα αυτά να μου προτείνετε ένα καλό πέδιλο για τα δεδομένα που σας ανέφερα παραπάνω...;

Comment

Working...
            X