Announcement

Collapse
No announcement yet.

νεο σανιδι βοηθεια

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• νεο σανιδι βοηθεια

χαιρετω ολη την παρεα.
    ειμαι σε αρχαριο επιπεδο ακομα αλλα εχω αρχισει να κατεβαινω κοκκινες. εχω κανει 6-7 φορες και σκεφτομαι να αγορασω το πρωτο μου σανιδι.
    ειμαι 1,87 85 κιλα και νουμερο μποτας 43.

τι μεγεθος μου προτεινετε? σε οποιο μαγαζι εχω παει μου λενε και απο ενα διαφορετικο νουμερο οτι μου ταιριαζει κ εχω μπερδευτει.

Θεσσαλονικη ξερει κανεις ποιος εχει τις μαρκες yes, rome?

θελω ενα σανιδι να ειναι ευκολο στον χειρισμο και να μου παει μεχρι να φτασω μετριο επιπεδο.

Originally posted by michael2580
    χαιρετω ολη την παρεα.
    ειμαι σε αρχαριο επιπεδο ακομα αλλα εχω αρχισει να κατεβαινω κοκκινες. εχω κανει 6-7 φορες και σκεφτομαι να αγορασω το πρωτο μου σανιδι.
    ειμαι 1,87 85 κιλα και νουμερο μποτας 43.

τι μεγεθος μου προτεινετε? σε οποιο μαγαζι εχω παει μου λενε και απο ενα διαφορετικο νουμερο οτι μου ταιριαζει κ εχω μπερδευτει.

Θεσσαλονικη ξερει κανεις ποιος εχει τις μαρκες yes, rome?

θελω ενα σανιδι να ειναι ευκολο στον χειρισμο και να μου παει μεχρι να φτασω μετριο επιπεδο.
    Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα 157 full rocker, όπως είναι το Joystick. Το 43 της μπότας δεν σε εμποδίζει σχετικά με το πλάτος, υπό την έννοια να σε υποχρεώνει να πας σε κάτι πλατύ, το ύψος ως γνωστόν δεν παίζει κανέναν ρόλο στο μήκος της σανίδας απλά έχοντας περισσότερο ύψος έχεις καλύτερο μοχλό περιστροφής, και τα κιλά σου ίσως αντιστοιχούν by the book σε κάτι μεγαλύτερο (π.χ. 160) αλλά με την τάση που υπάρχει να κάνουν όλοι downsize και με την πλεύση που έχουν τα rocker δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Εδώ τον Liapo τον κρατάμε με νύχια και με δόντια να μην δοκιμάσει να κάνει με κανα τέτοιο:

Επίσης, καλό θα ήταν να μην πας σε υβριδικό ακόμη αν πας σε Yes (τύπου CamRock ή Flying V). Βοηθάει πολύ στην αρχή το rocker με τη συμπεριφορά του που δεν αρπάζει εύκολα. Χάνεις βέβαια σε grip τις παγωμένες μέρες αλλά ποιός snowboarder έχει καημό να ανέβει όταν όλα είναι παγωμένα (εκτός από τους carver, αλλά αυτοί είναι μια άλλη ιστορία);
    The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...
    http://www.hiddencellar.eu

Comment

Yes σανιδια ειχε παλια το zero gravity τωρα δεν ξερω.
      Εγω του προτεινα αυτα!

Σανιδα: http://www.freerider...lypage.tpl.html

Δεστρες: http://www.skatedelu...=spec&offset=24
      detox

Comment

σας ευχαριστω για τις απαντησεις αλλα μπερδευτηκα λιγο royale. τι εννοεις οτι δεν παιζει ρολο το υψος? αν ημουν δηλ 1,70 θα μπορουσα να παρω σανιδι 1,60? επισης θελω να ρωτησω απο τι υψος μεχρι τι υψος μπορω να ψαχνω? απο οτι καταλαβα απο τα λεγομενα σας απο 1,57 μεχρι 1,60?
        τι διαφορα εχει αν παρω π.χ 1,57 με 1,60?

μπορειτε να προτεινεται καποιο σετ απο Ελλαδα ή και ξεχωριστα?

εχω δει αυτα αλλα δεν ξερω απο που να παω να τα δω.
        http://www.anyride.gr/store/all-depa....+United+Black

και το αλλο αυτο http://www.freerider.gr/%CF%83%CE%B1...ypage.tpl.html με δεστρα αυτην http://www.frozenwave.gr/index.php?p...id=433&lang=el

Comment

royale πως θα πάρει 157 με 160 ρε φίλε ?? Οσο downsizing και να κάνει τα 85 κιλά του παιδιού δεν είναι και λίγα! παρα πολύ οριακά θα είναι τα πράγματα!

συμφωνώ για το ρόκερ. αλλά δες λίγο τα βάρη!!!!! τις προδιαγραφές του κάθε κατασκευαστή!!! τυχαία παραδείγματα αναφέρω τώρα!!!
          salomon drift rocker 159 min weight 60 max weight 80
          salomon drift rocker 158wide min weight 60 max weight 95
          forum youngblood 156 min weight 64max weight 91
          forum youngblood 156wide min weight 68 max weight 95
          burton custom fv 160 min weight 70 max weight 88
          burton custom fv 163 min weight 75 max weight 93
          burton custom fv 158wide min weight 66 max weight 84
          burton custom fv 162wide min weight 75 max weight 93
          burton custom fv 169wide min weight 79 max weight 98
          Αν πούμε πως δεν παίρνει σανίδι καθε χρόνο και πώς μπορεί να βάλει και μερικά κιλά τότε κοιτάει σε wide 157+ πανω ή αλλιώς 162+ κανονικό φάρδος.
          Το ερώτημα είναι, αξίζει να πάρει κανείς wide σανίδι με μπότα 43άρα απλά για να πέσει 4-5 εκ. στο σανίδι????

Last edited by dimit; 21/01/2013, 07:37 PM.

Comment

δεν καταλαβαινω τιποτα χαχαχα.
            το ροκερ τι ακριβως ειναι???

να πω οτι θελω ενα σανιδι το οποιο να το εχω μεχρι να φτασω σε μετριο επιπεδο και θελω να ειναι ευκολο δηλαδη να απευθυνεται σε αρχαριο.
            σιγουρα του χρονου δεν θελω να αλλαξω σανιδι.

οποτε ρε παιδια σε τι μεγεθος να κοιταω λετε με υψος 1.87 και 85 κιλα?
            τι flex? δεστρες?

θελω να ξερω για οταν παω σε καταστημα μην μου πουλησουν οτι εχουν.
            μπορειτε να προτεινεται καποια.

υπολογιζω max 350 ευρω σανιδι δεστρες.

Comment

Εγώ πάντως είμαι 83 κιλά, και με το yes basic σε 156 είμαι super. Ok δεν το εχω για πουδροσανιδο αλλά μέχρι στιγμής δεν με έχει πουλήσει. Εξαιρετική επιλογή για σανίδι camber. Τώρα φίλε μου μιας και είσαι αρχαριος ίσως να σε διευκόλυνε ένα σανίδι rocker και να σε βοηθούσε να εξελθχθεις ευκολότερα, συν ότι με το rocker θα κερδίσεις σε floating στην πίτσες αν τελικά επιμένεις ένα οριακά κοντό σανίδι.

Comment

που μενεις ρε φίλε καταρχήν???? 350 είναι πάρα πολλά για αρχάριο!! την προηγούμενη βδομάδα πήρα σανίδι μαλακό και δέστρα 250 και κάνω 10η χρονιά σνοου... 35 περιπου φορές κάθε σεζόν. Τώρα αν σου περισσεύουν... ή κανεις καθε μέρα επί 3 μηνες... οκ παρε και με 1000 ευρω.

Πάμε τώρα! χτύπα στο γοογλε traditional camber snowboard. αυτό που θα βγάλει στις εικόνες είναι το κλασικό σανίδι.
                λοιπόν, αυτό το σχήμα που βλέπεισ σου δίνει ποπ, καλύτερο έλεγχο στα μαχαίρια που σημαινει καλύτερο κουμανταρισμα. χοντρικά τα λεω τώρα. Πριν λίγα χρόνια βγήκαν και τα rocker. δεςε γοογλε. αυτά σε βοηθάνε να μην κουράζεσαι στη πούδρα γιατί δεν γέρνουν προσ τα κάτω. τα μαχαίρια ειναι σικωμένα αρα δεν στρίβεις καλά, αλλά επίσης δεν πέφτεις κιόλλας αφού τα μαχαίρια δεν βρίσκουν κάτω. φυσικά τα ροκερ στον πάγο δεν πάνε ουτε για αστείο. πληροφοριακά δες και εικόνες για v rocker , s rocker, camrock, flying v , flat, doubledog... και τι ***** επίσης σκέφτηκαν.

και εγω και ο ροϊάλ σου προτείναμε rocker γιατί εισαι αρχάριος. θα σου είναι πιο εύκολο να μάθεις.
                Τώρα, τα σανίδια έχουν 4 παραλλαγές ανάλογα με τη χρήση που θελεις να κάνεις. εχει freestyle , freeride , all mountain , park. τωρα βγαινουν και freeride+freestyle ή park + freestyle και ετσι. μετά εχουμε την ελαστικότητα. flex. Κάθε κατασκευαστής εχει αλλο μέτρο ελαστικότητας. συνήθως όμως τα μετράμε από 1 μέχρι 10. η σαλομον ας πούμε έχει από 1 μεχρι 5. αν ενα σανίδι είναι φλεχ 3 ροκερ ειναι πιο μαλακό από 1 3 φλεξ καμπερ. οπότε αυτό ειναι ψιλο-υποκειμενικό. μνερικά σανίδια εχουν αλλο φλεξ ανάεσα στα πόδια και αλλο στις μύτες. Τέσπα. Αν ήμουν στην θ΄λεση σου θα έπαιρνα ένα all mountain medium flex και θα τελειωνε η υπόθεση. θα κοιταγα την ταμπέλα της εταιρίας που ειναι κολλημένη στη σανίδα ότι το σανίδι αυτό είναι πχ. 157 με φλεξ τόσο κανει για .... παιχίνδι πολύ, ταχύτητα λίγη, για φριραιντ καθόλου, για πάρκο πολυ. κτλλκλτ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 90 ΚΙΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΗΚΏΝΕΙ. ( ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΣΑΝΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΑΝΙΔΙ ΣΟΥ + ΙΔΙΟ ΒΑΡΟΣ + ΒΑΡΟΣ ΤΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΟΥΒΑΛΑΣ. )
                Αν θες πες μας περίπου τι σ αρεσει να κανεις με το σανίδι....να σε βοηθήσουμε.

δεν ειπαμε ότι τα wide ειναι τα φαρδυά σανίδια για να χωράνε τα πόδια αυτων που φωράνε μεγάλο νούμερο παπούτσια. φυσικά αν η σανίδια ειναι wide το ίδιο βάρος το σηκώνει μικρότερο μήκος σανίδι. (δύναμη προς επιφάνεια) πληροφορικά υπάρχουν και τα ημι-wide σανίδια.

Comment

Μια λεπτομέρεια. για τα 250 ευρώ που είπα, πήρα σανίδι σεζόν 2011-2012 και δέστρα 2006-2007. Η δέστρα εκανε τότε 200 ευρώ και την πήρα 65 με λίγο παζάρι, αλλά την τεχνολογία που ειχε αυτή το 2006 δεν την αγοράζεις σε φετινή δέστρα των 120 ευρώ. Οπότε μπορείς να πάρεις και κάτι παλιό πιο αξιόλογο από ότι ενα φετινό φτηνό. Αναλογα βέβαια και τι θέλεις. γιατί εγώ αυτή την έχω για 3η σανίδα. Αν και αρχίζει να είναι η αγαπημένη μ! Πάντως ευκαιρίες υπάρχουν

Comment

To Yes basic δεν ειναι camber σανιδι αλλα hybrid..Η yes το λεει camrock. Δηλαδη camber στη μεση και rocker στα ακρα (tip+tail).
                    To σετακι που σου προτεινω θα σε βγαλει για τα επομενα χρονια. Δεν θα χρειαστει να αλλαξεις οταν μαθεις καλυτερα, δεν ειναι πολυ σκληρο και παει ΠΑΝΤΟΥ!
                    Το yes το σανιδακι και τις union!
                    Σανιδα: http://www.freerider...lypage.tpl.html

Δεστρες: http://www.skatedelu...=spec&offset=24
                    Ενα site για νε ενημερωθεις για τα βασικα--> http://www.evo.com/how-to-choose-a-s...ing-guide.aspx
                    Και αυτο εδω για να διαβασεις ολοκληρη την κριτικη που επιβεβαιωνει αυτα που σου λεω πατα σε αυτο το site http://thegoodride.com/snowboard-reviews/yes-basic/
                    εκει που λεει in depth review!
                    detox

Comment

To yes 2011 ειναι cam rock sto 162 , to 156 και 158 ειναι classic camber.
                      Όντως ειναι εξαιρετικά σανιδια και πανε παντού.
                      Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο συμπεριφορά και απο ποιότητα
                      Engineered in switzerland.

Comment

Ta yes snowboards ειναι μαζι με τα jones στην πραγματικοτητα ειναι nidecker. Ειναι πολυ αξιολογα σανιδια σε καλες τιμες. Βεβαια δεν εχουν μεγΛη καμα αλλα οκ.

Comment

Καταρχήν, θα ήθελα να πώ ότι είναι χαρά μου να είμαι μέλος αυτού του πάνελ και ευχαριστώ για την ερώτηση.

Το ζήτημα που θίγει ο φίλος Dimit είναι μια ατέρμονη κουβέντα που έχει όντως βάση. Επιτρέψτε μου όμως να ξεκινήσω απαντώντας στο ερώτημα περί ύψους, λέγοντας ότι ναι, το ύψος του αναβάτη δεν παίζει κανένα ρόλο στην υπόδειξη του μήκους της σανίδας. Δηλαδή ένας 160cm που είναι 80 κιλά και ένας 245cm που είναι 80 κιλά θα πάνε για την ίδια σανίδα σε μήκος. Το μόνο που μας νοιάζει (ή πρέπει να μας νοιάζει) είναι το βάρος τους.

Το οποίο με φέρνει σε αυτό που έθιξε ο Dimit: Θεωρητικά έχει δίκιο. Γιατί το "σωστό" είναι το βάρος να βρίσκεται κάπου στη μέση του weight range που δίνει η εκάστοτε εταιρεία. Δηλαδή αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί, ένας άνθρωπος που είναι 70 κιλά θα έπρεπε ιδανικά να καταλήξει σε μια σανίδα που έχει weight range 60-80kg. Το σκεπτικό είναι ότι η σανίδα είναι φτιαγμένη να λυγίζει κάτω από συγκεκριμένο βάρος για να συμπεριφέρεται σωστά. Ειδικά με τις camber, η συμπεριφορά τους ήταν ακόμη πιο άρρηκτα εξαρτημένη από το βάρος του αναβάτη αφού μια σκληρή σανίδα με έναν ελαφρύ μάστορα δεν λύγιζε σωστά, όπως αντίστοιχα παραλύγιζε μια με έναν υπέρβαρο.

Στην πράξη τώρα, με αυτό το σκεπτικό, όσοι είναι πάνω από 75 κιλά δε θα έπρεπε να κάνουν snowboard. Γιατί θα έπρεπε να ξεκινήσουν με σανίδες πάνω από 160 (όντως), τις οποίες δεν υπάρχει περίπτωση να στρίψουν ποτέ. Ακόμη και καλοί να ήταν, το sidecut θα τους ανάγκαζε να διαγράψουν τροχιές μεγάλες, μοιραία θα ανέπτυσσαν μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα στις στροφές, με μαθηματική ακρίβεια θα άφηναν το βάρος τους πίσω από φόβο και θα έπεφταν. Αν δεν κλείσει η ρημάδα η στροφή σε ένα εύλογο διάστημα για να πέσει στα φρένα ο αρχάριος και να επανέλθει η καρδιά του στη θέση της, δεν πρόκειται να μάθει. Συνεπώς, τι γίνεται εν τέλει; Συνυπολογίζοντας τα προηγούμενα, κοιτάς απλά να μην το παραξεφτιλίσεις και να είσαι κάπου εντός του weight range ή έστω ελάχιστα έξω από το πάνω όριο αν έχεις κάποια κιλά παραπάνω (μην είναι π.χ. μέχρι 70 κιλά το πάνω όριο και εσύ είσαι 85!). Ούτως ώστε και η σανίδα να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της και εσύ να έχεις ένα μανουβράρισμα ανθρώπινο.

Ειδικότερα δε με την έλευση του rocker όπου, λόγω γεωμετρίας, εξασφαλίζεται η πλεύση στο φρέσκο χιόνι (η οποία μέχρι πρότινος καθοριζόταν μόνο από το μήκος και το taper όπου υπήρχε), ένας τροφαντούλης μπορεί πλέον να κατέβει σε μήκος χωρίς να τον βγάζουν κλάρκ από τις πούδρες. Γι αυτό και επιμένω σε ό,τι αφορά το 157. Είναι καλό μήκος και συνδυάζει πολλά θετικά. Τώρα, αν μιλούσαμε για περιπτώσεις όπως ενός φίλου που ήταν 110 κιλά, ε, εκεί τα ήθελε και τα έπαθε. Έπρεπε να ξεκινήσει με 166 wide και ας πρόσεχε για το πως και πότε θα στρίψει. Δε γινόταν αλλιώς. Αλλά τα 85 δεν είναι και τίποτα τρομερό. Θα χάσεις και 5 και θα είσαι ωραίος!

Υ.Γ.: Οι wide επειδή έχουν μεγάλο waist width είναι και λίγο πιο stiff εξού και τα αυξημένα weight range. Αλλά προς Θεού δεν αξίζει τον κόπο να πάει σε τέτοια λύση, είναι πολύ βαρετές και κουραστικές σανίδες σε σχέση με τις normal.
                          The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...
                          http://www.hiddencellar.eu

Comment

*μεγαλη γκαμα. Σορρυ γραφω απο κιν.

Comment

Originally posted by dimit View Post
                              Ta yes snowboards ειναι μαζι με τα jones στην πραγματικοτητα ειναι nidecker. Ειναι πολυ αξιολογα σανιδια σε καλες τιμες. Βεβαια δεν εχουν μεγΛη καμα αλλα οκ.
                              Κατασκευαζονται στο εργοστασιο της Nidecker αλλα τα σχεδιαζουν αλλοι εαν δεν κανω λαθος.

Kαι αυτο camber ειναι? http://www.3sixty.gr/shop/product_in...oducts_id=5225 γιατι αλλα λενε.. παραπληροφορηση ρε, δεν το ειχα προσεξει αυτο που λες mandrakoukio.

Eαν βγαλει καποιος ακρη (mail) το βρηκα και σε τιμη χαρισμα! http://www.shop-board.com/-modele-20...58/SN1100.html
                              Last edited by detox; 22/01/2013, 12:24 AM.
                              detox

Comment

Working...
                              X