Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μποτα Σκι

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Μποτα Σκι

Καλημέρα φιλοι μ . Ποια η γνωμη σας για αυτες τις δυο μποτες? Ψαχνω να κανω την πρωτη μου αγορα απο Αθηνα τωρα που βρισκομαι εδω για ενα διαστημα . Επιπεδο Σκιερ : Προς μετριο

Τι να προσεξω στην αγορα μιας μποτας γενικα και πως θα τεσταρω οτι δεν θα με χτυπησει ή δεν θα με ενοχλησει η μποτα μετα απο λιγη ωρα κάνωντας σκι πριν την αγορασω ;

Technica mega 4 comfort ski 2012

Χαρακτηριστικά:
    Επίπεδο σκιέρ : ΑΡΧΑΡΙΟ-ΜΕΣΑΙΟ
    Τύπος Μπότας : Allround-Οn Piste
    Σκληρότητα ( FLEX INDEX ) : 60
    Φάρδος Μπότας ( Last ): mm 104
    Υλικό κατασκευής:Polyolefine
    Φάρδος velcro στο πάνω μέρος της μπότας (Strap) 30 mm
    Εσωτερική Μπότα Comfort fit liner

_____________Ski_4eff415824c03.jpg

και η αλλη

Rossignol Alias Sensor 70 2013

Χαρακτηριστικά:
    Last: 104
    Flex index: 70
    Shell specification : POLYETHER + SENSOR CONCEPT
    Bootboard : PU
    Cuff specification : POLYETHER + POLYETHER INSERT
    Liner - technology : SPORT THERMO FIT
    Liner - tongue : ONE-PIECE TOE BOX
    Buckles - material: 4 MICRO - 100% ALUMINIUM
    Buckles - micro : DIAGONAL BUCKLES
    Buckles - teeth: 4th : QUICKSET 3 POSITIONS 3rd : 3 POSITIONS
    Canting : CANTING
    Power strap : 30 mm

_________________50b7992a5b16f.jpg

Τι ύψος κ τι κιλά Έχεις ;
    GVAFI72

Comment

Καλησπέρα φίλε μου gvafi72 . Είμαι γυρω στο 1.73 και κιλα γυρω στα 66-69.

Comment

Όταν πας να τις αγοράσεις, να τις φορέσεις μέσα στο μαγαζί κανένα μισάωρο γιατί να καταλάβεις αν βολεύουν στο πόδι σου.

Αν αισθανθείς να μουδιάζει το πόδι σου θα χρειαστείς λίγο μεγαλύτερες για να κάνει καλύτερη κυκλοφορία το αίμα.

Σε γενικές γραμμές όμως να μην πάρεις μεγαλύτερες από το νούμερο που σου ταιριάζει γιατί δεν θα συμπεριφέρονται καλά όταν κάνεις σκι.
        "You must be the change you wish to see in the world" Mahatma Gandhi

Comment

Originally posted by MisterEsko View Post
          Καλησπέρα φίλε μου gvafi72 . Είμαι γυρω στο 1.73 και κιλα γυρω στα 66-69.
          κατά την γνώμη μου για τα κιλά που έχεις και το επίπεδό σου, τις flex 60 θα τις απέρριπτα.
          Κανονικά είσαι για 70-80 flex, αλλά παίζει ρόλο και τι πέδιλα έχεις ,πόσο σκληρά είναι , οπότε θα χρειαστείς flex 80-90.

τα δάκτυλά σου θα πρέπει να ακουμπάνε μπροστά στις μπότες όταν είσαι σε όρθια στάση αλλά όχι να μαζεύονται , απλά να ακουμπάνε.
          Όταν τις φορέσεις και τις κουμπώσεις είναι σημαντικό να μην σηκώνονται οι φτέρνες όταν σκύβεις μπροστά,αν το κάνουν μην τις πάρεις.
          το πόδι πρέπει να εφάπτεται τόσο καλα παντού,που αν και ξεκούμπωτες,να μπορείς να κανείς σκι.
          φόρεσέτες μιση ώρα και κανε ασκήσεις σαν να κάνεις σκι.
          Δοκίμασε όσες περισσότερες μπορεις. Οι μπότες είναι λαχείο..
          διάβασε στο φόρουμ και θα βρεις και άλλες πληροφορίες.

Comment

Θα μου την πουνε στα καταστηματα αμα καθομαι κανα μισαωρο με την μποτα στο ποδι να κοβω βολτες ή δοκιμασω πολλα ζευγαρια ή ειναι νορμαλ να γινεται αυτο απο τους πελατες?

Ευχαριστω ολους για την βοηθεια ως τωρα.

Comment

Originally posted by peris View Post
              κατά την γνώμη μου για τα κιλά που έχεις και το επίπεδό σου, τις flex 60 θα τις απέρριπτα.Κανονικά είσαι για 70-80 flex, αλλά παίζει ρόλο και τι πέδιλα έχεις ,πόσο σκληρά είναι , οπότε θα χρειαστείς flex 80-90.τα δάκτυλά σου θα πρέπει να ακουμπάνε μπροστά στις μπότες όταν είσαι σε όρθια στάση αλλά όχι να μαζεύονται , απλά να ακουμπάνε.Όταν τις φορέσεις και τις κουμπώσεις είναι σημαντικό να μην σηκώνονται οι φτέρνες όταν σκύβεις μπροστά,αν το κάνουν μην τις πάρεις.το πόδι πρέπει να εφάπτεται τόσο καλα παντού,που αν και ξεκούμπωτες,να μπορείς να κανείς σκι.φόρεσέτες μιση ώρα και κανε ασκήσεις σαν να κάνεις σκι.Δοκίμασε όσες περισσότερες μπορεις. Οι μπότες είναι λαχείο..διάβασε στο φόρουμ και θα βρεις και άλλες πληροφορίες.
              Σωστός !!! Φίλε μου είναι απόλυτος φυσιολογικό να δοκομασεις την μποτα 30' και βάλε και όχι μόνο μια φορά αλλά και δυο κ τρεις μέχρι να σιγουρευτεις.Εκτός αν είσαι από τους τυχερούς κ σου κάτσει με την πρώτη.Και δεν πρόκειται να σου πουν τπτ γιατί αυτή είναι η σωστή διαδικασία επιλογής μποτας και αυτο το ξερουν.Αν βέβαια σου πουν τπτ η τους δεις να δυσανασχετουν φυγε κ μην ξαναπατησεις κ Ενοιμερωσε το φόρουμ γιατί αυτός δεν θα είναι σωστός επαγγελματίας. Εκτός από αυτά που σου είπαν τα παιδιά από πάνω , πες τους να σου μετρήσουν και το last..Είναι το πόσο φαρδη είναι το πόδι σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να απορρηψεις μποτες που έχουν μεγαλητερο και μικρότερο last από το δικό σου.
              Last edited by gvafi72; 20/01/2013, 07:19 PM.
              GVAFI72

Comment

Originally posted by misteresko View Post
                Θα μου την πουνε στα καταστηματα αμα καθομαι κανα μισαωρο με την μποτα στο ποδι να κοβω βολτες ή δοκιμασω πολλα ζευγαρια ή ειναι νορμαλ να γινεται αυτο απο τους πελατες?

Ευχαριστω ολους για την βοηθεια ως τωρα.
                Σήμερα πήγα στην Αράχωβα στον αντιπρόσωπο της technica, δεν ξέρω αν κάνει να πω όνομα, και αγόρασα μπότες. Εκεί ο ιδιοκτήτης μου έλεγε για την κάθε μποτα που δοκίμασα ότι τουλάχιστον 30 λεπτά να την φοράω. Έκατσα δηλαδή εκεί κανά διώρο πριν αποφασίσω ποια μου κάθεται καλύτερα. Οπότε είναι νορμάλ να δοκιμάζεις πολλά ζευγάρια,

Comment

Working...
                X