Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η 1η επίσκεψη της ΜΟΥΦΑΣ στην Αττική για το 2013

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Η 1η επίσκεψη της ΜΟΥΦΑΣ στην Αττική για το 2013

Τώρα που καταλάγιασε ο κουρνιαχτός του ενθουσιασμού των πρωτάρηδων και των λιγουριών, τώρα που δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες και στο 80% των περιοχών της Αττικής που χιόνισε δεν έχει απομείνει ούτε ίχνος χιονιού, ήρθε η ώρα να δούμε την αλήθεια γυμνή.

Από την αρχή οι περισσότεροι είχαν μιλήσει για μια χιονοκαιρία εξπρές, με αβέβαια έκβαση ως προς τη χιονόστρωση. Λογική η χαρά για το 1ο χιόνι του φετινού χειμώνα, αλλά κανένας λόγος για ενθουσιασμό από αυτούς που ονομάζονται "χιονολάτρες". Και τούτο διότι αν και κάθε χιόνι είναι ωραίο, η περιοχή μας μας έχει συνηθίσει, τις περισσότερες φορές που χιονίζει, όσο σπάνια κι αν είναι αυτό, σε κάτι καλύτερο.

Συνήθως αποκαλούμε "μούφα" μια κακοκαιρία που στέκεται κατώτερη των προσδοκιών. Αυτή η κακοκαιρία, δεν στάθηκε κατώτερη, ήταν από την αρχή μια προδιαγεγραμμένη μούφα. Δυναμικό αίτιο σχεδόν ανύπαρκτο, εξπρές διάρκεια, ψόφια φαινόμενα πλην των γνωστών εξάρσεων που ακόμα κι αυτές σε τίποτα δεν θύμιζαν ένα 1981, ένα 1983, ένα 87, ένα 92, ένα 2002, ένα 2004, ένα 2008. Ακόμα και στα "πέτρινα χρόνια" 93-2002, οι χιονοκαιρίες εξπρές που έκαναν την εμφάνισή τους, άφηναν 5 πόντους χιόνι σε ένα 4ωρο.

Το "καλό χαρτί" της σημερινής κακοκαιρίας ήταν οι θερμοκρασίες. Οι οποίες επέτρεψαν χιονόπτωση, νιφαδόπτωση και μερική χιονόστρωση ακόμα και σε περιοχές που ήταν αρχικά "εκτός".

Κατά τα άλλα, ήταν μια μετριότατη φάση, ακόμα και με βάση τα αρχικά δεδομένα θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί καλύτερα. Ξαναλέω, άλλες κακοκαιρίες, με ανάλογη, μικρή διάρκεια, έχουν αφήσει πολύ πιο ικανοποιητική χιονοκάλυψη στις συνήθεις ύποπτες περιοχές.

Όταν η Πεντέλη βάζει άνετα 20 πόντους χιόνι ακόμα και σε καιρούς που στο Χαλάνδρι ούτε καν χιονίζει, θεωρώ την σημερινή πέτσα μια ΜΟΥΦΑ και μισή. Δεν έκανα τον κόπου ούτε φωτογραφίες να πάρω.

Ακούω κάποιους να λένε για 5 εκατοστά "χιονόστρωση" στις "γνωστές επιφάνειες" σε κεντρικές περιοχές και να ενθουσιάζονται. Δεν υπάρχουν αυτά. Για να έχεις 5 εκατ. σε "γνωστές επιφάνειες" σημαίνει πως θα έχεις ολική χιονόστρωση.

Για μία ακόμη φορά, κάποιοι, προφανώς νεότεροι, πιο ενθουσιώδεις, ή αλλοίθωροι, έκαναν την τρίχα τριχιά.

Όταν εγώ στα 400 μέτρα της Πεντέλης μετράω 3 εκατοστά χιόνι (άντε 4-5 τα ξημερώματα με τις εξάρσεις), να με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ να μιλάω για σοβαρή κακοκαιρία.

Το ότι ασυνίθηστες περιοχές ευνοήθηκαν λόγω Τ και έβαλαν χιόνι, δεν μου λέει κάτι. Ούτε πολύ ήταν, για να μιλήσουμε για κάτι σημαντικό όπως το 2008, ούτε θα πάρω στα σοβαρά τον ενθουσιασμό του πρωτάρη.

Έτσι, με απογοήτευση ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΤΗΝ 1η ΜΟΥΦΑ ΤΟΥ 2013 κι ελπίζω σε ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ στη συνέχεια!!!

Αυτά, για να μην μας κρεμάνε και κουδούνια οι φίλοι Θεσσαλονικείς.
    Last edited by zink_titanum; 09/01/2013, 12:40 AM.
    Over and out.

Δίκιο έχεις. Καρμπόν με τα περσινά ψοφίμια. Καμιά δυναμική. Ειδικά στα υπερβόρεια, η κακοκαιρία του δεκεμβρίου του 2010 ήταν πολύ ανώτερη.

Comment

καλα οσο λετε παιδια αλλα... ΕΙΔΑΤΕ ΧΙΟΝΙ!!! ΚΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!! Καπου πολυ καπου λιγο αλλα ΧΙΟΝΙ!!!!!! Εδω σε λιγο θα τριβουμε παγο και θα τον πεταμε ψηλα για να το θυμηθουμε εστω!!! Εχουμε κρυσταλιασει ολη μερα ... -5 παρακαλω τωρα, και ολη μερα νταλα ηλιο... ανταλλαζουμε με την ''μουφα'' σας??

Comment

Καμία σχέση δεν έχει με "μούφα" κατά τη γνώμη μου, αυτή η κακοκαιρία Μάκη.

Απ' την αρχή δεν περιμέναμε κάτι το "τρελό", το ότι κατάφεραι ό,τι κατάφεραι
        χωρίς καμία δυναμική, πέραν των θερμοκρασιών, μόνο επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί!

Ίσως σε αυτό που σταθήκαμε άτυχοι ήταν, για όσουν έβλεπαν τη δορυφορική,
        ότι οι χαμηλές νεφώσεις, δεν κατάφεραν ποτέ να ξεπεράσουν το φράγμα της Αττικής.
        Μόλις ήταν να μπουν Αττική, λες και "τρώγαν πόρτα" από μπαράκι....χαχα!

Αυτά, εν συντομία από εμένα...
        Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
        Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ~ Ν. Καζαντζάκης

Comment

Συγγνώμη φίλε από Σέρρες αλλά δεν μπορώ να μπω στη λογική "όλο και λιγότερο=καλύτερο από το τίποτα!". Όσο για τις Τ, όντως δύναμη. -4 είχα το απόγευμα, -3 τώρα. Δεν το περίμενα.
          Over and out.

Comment

Morpheas ναι, το διευκρίνησα. Δεν είπα πως φάγαν ΜΟΥΦΑ οι προβλέψεις, όντως αυτά πάνω-κάτω είχαμε πει. Είπα πως δεν δικαιολογείται ο ενθουσιασμός για μια τέτοια μίνι-μουφοχιονοκαιρία. Πώς να το κάνουμε, εγώ εδώ, δεν ανέβηκα στην Πεντέλη για να χαίρομαι με τις πέτσες. Δεν είναι Ν. Σμήρνη η Πεντέλη ούτε Καματερό...
            Over and out.

Comment

συνηθως κατι λειπει απο τις προσηνεμες εισβολες,
              οταν πανε ολα ρολοι μιλαμε για ιστορικους χιονιαδες,
              για αυτο τους αποκαλουμε ιστορικους.
              sigpic
              ΦΥΣΗ...ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΤΙΘΑΣΕΥΤΟ...

Comment

θα συμφωνήσω με τον zink titanium στο ότι πρέπει επιτέλους να καταλαβαίνουμε τι λέμε όταν μιλάμε για ύψο χιονιού.. παιδιά αν δεν πάρετε "μετρακι" αυτό που σας φαίνεται 10 εκ είναι 2-3 συνήθως... να λέμε τα πράγματα ως έχουν.. πολύ σωστή η επισήμανση με τα 5 εκ στις γνωστες επιφάνειες.. με 5 εκ ρε παιδιά το έχει στρώσει καλά και παντού.. τι γνωστες επιφάνειες? 1 εκ έχει οποιος έχει μονο στις επιφάνειες και αν..

Comment

Originally posted by snsick View Post
                  θα συμφωνήσω με τον zink titanium στο ότι πρέπει επιτέλους να καταλαβαίνουμε τι λέμε όταν μιλάμε για ύψο χιονιού.. παιδιά αν δεν πάρετε "μετρακι" αυτό που σας φαίνεται 10 εκ είναι 2-3 συνήθως... να λέμε τα πράγματα ως έχουν.. πολύ σωστή η επισήμανση με τα 5 εκ στις γνωστες επιφάνειες.. με 5 εκ ρε παιδιά το έχει στρώσει καλά και παντού.. τι γνωστες επιφάνειες? 1 εκ έχει οποιος έχει μονο στις επιφάνειες και αν..
                  Εγώ πάντως μέτρησα και τις διαμέτρους των νιφάδων... Μ.Ο.: 2.33εκ.

Χαχαχαχα! Βρε μην κάνουμε δύσκολη τη ζωή μας, χίονι είναι, έρωτας είναι, α π ο λ α ύ σ τ ε τ ο !!!
                  Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
                  Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ~ Ν. Καζαντζάκης

Comment

Originally posted by zink_titanum View Post
                    Morpheas ναι, το διευκρίνησα. Δεν είπα πως φάγαν ΜΟΥΦΑ οι προβλέψεις, όντως αυτά πάνω-κάτω είχαμε πει. Είπα πως δεν δικαιολογείται ο ενθουσιασμός για μια τέτοια μίνι-μουφοχιονοκαιρία. Πώς να το κάνουμε, εγώ εδώ, δεν ανέβηκα στην Πεντέλη για να χαίρομαι με τις πέτσες. Δεν είναι Ν. Σμήρνη η Πεντέλη ούτε Καματερό...
                    δυστυχώς η πεντέλη έχει πάψει χρονια να κάνει τα χιονια που έκανε.. κάναμε κοπανα και από χαλάνδρι που εμενα πηγαίναμε pentlelh για χιονοπόλεμο k στο χαλάνδρι δεν είχε καν χιονίσει.. ούτε που θυμάμαι από ποτε έχει να βάλει η πεντέλη χιόνι, χωρίς να έχουν οι γύρω περιοχές έστω χιονόπτωση.. σα να έχει πάψει να είναι βουνό κλιματολογικά.. γιατί δυστυχώς από άποψη περιβαντολογική έχει πάψει σίγουρα..

Comment

Originally posted by Morpheas View Post
                      Εγώ πάντως μέτρησα και τις διαμέτρους των νιφάδων... Μ.Ο.: 2.33εκ.

Χαχαχαχα! Βρε μην κάνουμε δύσκολη τη ζωή μας, χίονι είναι, έρωτας είναι, α π ο λ α ύ σ τ ε τ ο !!!
                      xaxaxaxa

Comment

Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ενθουσιαζόμαστε μ'αυτό που έγινε σήμερα, την μουφα θες, την μούφα.Δεν μένουμε όλοι κοντά στις Πεντελες και τις Πάρνηθες για να έχουμε τις απαιτήσεις για θάψιμο.Οκ να δεχτώ την κριτική για την υπερβολη περί εκατοστών λόγω ενθουσιασμού αλλά γενικότερα περί ενθουσιασμού για το σημερινό δεν την καταλαβαίνω πραγματικά

Comment

Originally posted by stathis2b View Post
                          Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ενθουσιαζόμαστε μ'αυτό που έγινε σήμερα, την μουφα θες, την μούφα.Δεν μένουμε όλοι κοντά στις Πεντελες και τις Πάρνηθες για να έχουμε τις απαιτήσεις για θάψιμο.Οκ να δεχτώ την κριτική για την υπερβολη περί εκατοστών λόγω ενθουσιασμού αλλά γενικότερα περί ενθουσιασμού για το σημερινό δεν την καταλαβαίνω πραγματικά
                          προσωπικά κάθε νιφάδα με ενθουσιάζει... και κάθε πασπαλά.. τα πάντα.. αθηνα είμαστε όχι riga..

Comment

Originally posted by snsick View Post
                            προσωπικά κάθε νιφάδα με ενθουσιάζει... και κάθε πασπαλά.. τα πάντα.. αθηνα είμαστε όχι riga..
                            Συμφωνώ, λες και μας έρχεται κάθε μέρα.Τώρα που θα 'ρθουν πάλι τα 15άρια κα 16άρια (ελπίζω όχι για πολύ) θα την αναζητάμε πάλι τη νιφάδα

Comment

Originally posted by zink_titanum View Post
                              ρε εχετε ξεφυγει μερικοι.....τι θα πει δεν δικαιολογειται ο ενθουσιασμος???με οτι γουσταρω θα ενθουσιαζομαι,με πεντε-δεκα νιφαδες.....γιατι θα πρεπει να το δικαιολογησω αυτο???
                              ΧΙΟΝΙΑ Ε?????

Comment

Working...
                              X