Announcement

Collapse
No announcement yet.

To αστρο του χειμωνα ξεθωριαζει!!!...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by hermes View Post
    Σαφως και δεν επιθυμω διαλογο...οποιος ξερει ελληνικα καταλαβαινει αν προκειται για τζοκερ η για λοτο,ολα επεξηγηθηκαν υπερ επαρκως και τιποτα απο οσα γραφτηκε δεν ειχε βεβαιοτητα για το τι θα συμβει...αναλυθηκαν καποια σημαδια κυριως εμειρικα για το πως συμπεριφερονται τετοιες κυκλοφοριες μεσα στα χρονια που εχουν περασει...λεγοντας σε ολους τους τονους οτι δεν αποτελουν κανονες αλλα ενδειξεις,το οτι κυλισε ο καιρος συμφωνα με τις ενδειξεις αυτο αποτελει ναι μεν "τυχη" γιατι ο καιρος δεν μπαινει σε καλουπια,ομως οχι ακριβως τυχη οπως παρουσιαζεται διοτι σε παλαιοτερα χρονια και οποιος ανατρεξει σε χρονιες με τετοιες κυκλοφοριες θα διαπιστωσει οτι εκτος ελαχιστον εξαιρεσεων ο χειμωνας απο αποψη χιονιου ναυαγησε και σαφως οταν λες κατι θα πας με τις πιθανοτητες ειδικα σε ενα θεμα οπως καιρος που δεν εχει κανονες και καλουπια στο τι θα σου δωσει τελικα,ομως μπορεις να προσεγγισεις μια γενικη εικονα γνωριζοντας τι εχει συμβει σε αναλογες περιπτωσεις στο παρελθον βλεποντας οτι οι εξαιρεσεις ηταν ελαχιστες...ετσι λοιπον ειτε μετεοπροφητης βγω ειτε τσαρλατανος ειτε οτιδηποτε,ξερω οτι μετα απο τοση ενασχοληση με ορισμενα θεματα εφτασα σε ενα σημειο να καταλαβαινω 5-10 πραγματα εστω και αν αυτο δεν εχουν βεβαιοτητα 100%...και για αυτο δεν επιθυμω διαλογο...οπως ξανα εγραψα οποιος θελει περνει κατι απο αυτα και τα κραταει και οποιος θελει απλως τραβαει ενα Χ και τα πεταει στα σκουπιδια,οτιδηποτε και απο τα 2 αν κανει εμενα αυτο δεν θα με επηρεασει στην σκεψη μου και σε αυτα που θα λεω διοτι ουτε λεφτα βγαζω απο αυτο,ουτε περιμενω αναγνωρισει απο κανεναν,ομως δεν μπορω αφου εστω σε ενα βαθμο οι σκεψεις μου βγηκαν σωστες με βαση παντα τις πιθανοτητες και τιην εμπειρια να μην βγω να το πω και αν το θαψω...καλο καλοκαιρι λοιπον απο εδω και περα ελπιζω πλεον πριν κρινεται οτιδηποτε πρωτα να διαβαζεται,να καταλαβαινεται και μετα να πειτε κατι πανω σε αυτο και οχι να λεμε απλως για να το πουμε....διαλογο οχι δεν θελω να κανω και δεν ειναι ο σκοπος μου αυτος....

και επισης οπως προειπα ουτε εγω περιμενα τοσο μεγαλο φιασκο,ομως δεν περιμενα και χιονοχειμωνα βλεπωντας την κυκλοφορια,βλεπωντας τα υπερμετρα χιλιοστα βροχης που ειχαν πεσει,βλεποντας τους βαλτωμενους κηπουε απο το νερο,την ελλειψη μιας πρωιμης ψυχρης εισβολης στης αρχες του χειμωνα,της πρωινες ομιχλες,την τρελη υγρασια και γενικα καταστασεις που θυμιζαν χρονιες απο δεκαετια 1990 και αλλα πολλα που διασπαρτα εχουν γραφτει σε αυτο το θεμα.οπως επισης λαμβανοντας υποψη την συνεχης ψυχρες εισβολες του περσυνου χειμωνα,διοτι στατιστικα οταν τον προηγουμενο χειμωνα το εχει στρωσει 8 φορες στην δροσια ο επομενος χειμωνας κατα μεγαλες πιθανοτητες θα ειναι μαπα.(με εξαιρεσεις τα τελευταια 30 χρονια το 91-92 και 03-04) οπου παραολο που τους προηγουμενους χειμωνες ειχε κανει κατι αξιολογο οταν ηρθαν αυτοι οι χειμωνες ξανα ειδαμε κατι αξιολογο)...ετσι λοιπον η πλαστιγα εξ αρχης εγερνε προς το αρνητικο σεναριο και αυτο ειπωθηκε σε ολυς τους τονους χωρις ομως την απολυτη βεβαιοτητα...εστω και ετσι λοιπον...

Και στο τελος τελος εγω αυτα εμαθα,αυτα καταλαβα μετα απο τοσα χρονια για την περιοχη και για ευρητερη την ελλαδα και αυτα λεω και αυτα θα λεω βλεποντας κυκλοφοριες και οτιδηποτε αλλο...η κριτικη δεν με επηρεαζει ομως και οι κρινοντες κρινονται και τωρα ηρθε η σειρα μου να κρινω με γεγονοτα πλεον και οχι με υποθεσεις που με κρινατε εσεις πριν μερικους μηνες...ετσι ειναι η ζωη,εχει γυρισματα...απλως εγω ειχα υπομονη...
    συμφωνώ απολυα μαζι σου, η ταση φαινοταν και κανεις μας δεν ηθελε να το πιστεψει.του χρονου ευχομαι να ποσταρεις <το αστρο του χειμωνα υπέρλαμπρο>
    2002!

Comment

• Originally posted by snsick View Post
      Κώστα καντάρια χιόνια τα βουνά είχαν όταν έδειχνε το snow report χιόνι άλλες χρονιές σε Παρνασσο και Καλάβρυτα 5 και 6 μέτρα.. Το ότι εσύ ή ο οποιοσδήποτε φέτος μπορεί να είδε περισσότερο χιόνι απο άλλες φορές δε σημαίνει ότι είχαν σοβαρό χιόνι τα βουνά.. Όπως λες κιεσύ μην κοιτάμε έξω απτην πόρτα μας... Ας δούμε σε σοβαρούς χειμώνες τι χιόνια είχαμε και τι είχαμε φέτος.. Έλεος.. Έχουμε μάτια και βλέπουμε.. Και ας μη ξεχνάμε βέβαια και τους χειμώνες με τις ατέλειωτες λιακάδες και τα άπειρα 20αρια. Κάπου στη μέση ήταν ο χειμώνας... Είναι προκλητικό να χαρακτηρίζεται επικος για τα βουνά όταν δεν έχει κάνει σε πολλά ΤΙΠΟΤΑ και να χαρακτηρίζεται και τρισάθλιος όταν έχουν περάσει χειμώνες με top χιόνι στα χ/κ 50-60 εκ
      Πλάκα κάνεις τώρα Γιώργο μου φαίνεται...Οι φωτογραφίες που πέφτουν φέτος εδώ μέσα, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας ότι φέτος έγινε και γίνεται ακόμα της τρελής στα βουνά μας και τα χιονοδρομικά μας...Θα πρέπει να είναι τυφλός κάποιος να μην βλέπει...Μιλάμε για μέτρα ατελείωτα...Κοίτα Βελούχι, Ανήλιο, Παρνασσό, Βασιλίτσα, Χελμό, Μαίναλο...δες φωτό στις καιρικές εικόνες...εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τα τελευταία χρόνια τόσο χιόνι...Ιαπωνία θυμίζουν ορισμένες...Οχι επειδή δεν έκανε τον χειμώνα που θέλουμε στην αυλή μας δεν έκανε και στα ορεινά μας...

Υ.Γ. Πάνο Ερυθραία καμία τάση δεν φαινόταν και μάλιστα χάσαμε εντυπωσιακές χιονοκαιρίες στο παρά τρίχα που λέμε...είναι μεγάλη κουβέντα και ζαριά ολκής να λέμε για 3 μήνες μπροστά ότι θα είναι έτσι ή αλλιώς...για μήνα ναι...
      Last edited by beach-snow; 20/03/2013, 12:33 AM.

http://weatherparty.blogspot.gr/
      Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

• πατε καλα ρε ??? βγηκε ο αλλοσς πριν 3 μηνες και αθαψε το χειμωνα ( και φυσικα καλως τα ακουσε τα σχολιανα του).....και τωρα που του εκατσε η μαντεψια γυρευει τα ευσημα...!!!!!

ρε ....ιχνοσ σοβαροτητασ υπαρχει ??? και η θεια μου η μαρικα ελεγε πωσ δεν θα κανει χειμωνα φετοσ απο νωρισ....αλλα εκεινη παραδεχτηκε πωσ το ειδε στον καφε............................
        Απο Μαρτη...Μαρτης-γδαρτης..........κι απο Αυγουστο χειμωνα!!!!!

Comment

• Originally posted by beach-snow View Post
          Πλάκα κάνεις τώρα Γιώργο μου φαίνεται...Οι φωτογραφίες που πέφτουν φέτος εδώ μέσα, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας ότι φέτος έγινε και γίνεται ακόμα της τρελής στα βουνά μας και τα χιονοδρομικά μας...Θα πρέπει να είναι τυφλός κάποιος να μην βλέπει...Μιλάμε για μέτρα ατελείωτα...Κοίτα Βελούχι, Ανήλιο, Παρνασσό, Βασιλίτσα, Χελμό, Μαίναλο...δες φωτό στις καιρικές εικόνες...εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τα τελευταία χρόνια τόσο χιόνι...Ιαπωνία θυμίζουν ορισμένες...Οχι επειδή δεν έκανε τον χειμώνα που θέλουμε στην αυλή μας δεν έκανε και στα ορεινά μας...

Υ.Γ. Πάνο Ερυθραία καμία τάση δεν φαινόταν και μάλιστα χάσαμε εντυπωσιακές χιονοκαιρίες στο παρά τρίχα που λέμε...είναι μεγάλη κουβέντα και ζαριά ολκής να λέμε για 3 μήνες μπροστά ότι θα είναι έτσι ή αλλιώς...για μήνα ναι...
          Κωστή επειδή ευνοήθηκαν φέτος τα βουνά της δυτικής Ελλάδας κατά κύριο λόγο,δεν σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα ! η κατάσταση στα γνωστά βουνά της υπόλοιπης χώρας είναι μάλλον για κλάματα !
          Μετεωρολογικός σταθμός Ανατολικού Ηρακλείου: http://penteli.meteo.gr/stations/heraclioneast/

Μετεωρολογικός σταθμός Πυραθίου: http://penteli.meteo.gr/stations/pyrathi/

Comment

• Μην την ξανακανουμε αυτη τη κουβεντα.... Ηταν χειμωνας για υψομετρα ανω των 1500 μετρων και εκει επιλεκτικα και με σχετικη εμμονη!!

Τι εκανε φετος στα βουνα της Κρητης??? στα βουνα της ανατολικης στερεας??? της φθιωτιδας??? της θεσσαλιας??? της ευβοιας??? της αττικης??? της ροδοπης???
            Under the Attica sky snow will rise again... 2017-2018

Comment

Αναφέρεσαι στα βουνά της κεντρονότιας χώρας και πολύ ορθά πράτεις. Γιατί αν αναφερθώ στα ορεινά της βόρειας χώρας, μάλον ισχύουν τα αντίθετα. Και μιας και είναι ωραίο να μιλάμε με στοιχεία, παρεθέτω την φετινή κατάσταση στο Σέλι στην καρδιά του χειμώνα. Ειχα ανοιξει και αρθρο εδω. Αυτά ειναι τα < μέτρα χιόνι> λοιπόν στα βουνά μας. Επισης, το να λέμε οτι χιονισε στις βουνοκορφές και να κρίνουμε τον χειμώνα απο αυτό, είναι οξύμορο. Με την ίδια λογικη, και το καλοκαίρι είναι δροσερό, αφου οι βουνοκορφές έχουν μονοψήφιες τιμές θερμοκρασίας, και τα φθινόπωρα βροχερά εαν στα θεοδώριανα γράφονται πάνω απο 500 χιλιοστα σε 3 μηνες.

http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τα τελευταία χρόνια τόσο χιόνι...Ιαπωνία θυμίζουν ορισμένες...
                όποιος λέει ότι είδε φέτος το περισσότερο χιόνι στη ζωή του σημαίνει ότι φετος ανακάλυψε βουνα κ χιονοδρομικά.
                γιατί δε κοιτάς το Υψη χιονιού στα Χ.Κ. κ κοιτάς σκηνοθετημένες φωτογραφίες που δεν είναι αντιπροσωπευτικές του μεσου υψους χιονιού σε μια περιοχή.
                ενα ποιο έμπειρο ματι ευκολα διακρίνει πόσο χιόνι υπάρχει κ αν αυτα που γραφονται είναι υπερβολές ή όχι.
                ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 2013 μιας κ το ανέφερες.
                Σαμαρίνα:
                δεν είναι τίποτ άλλο από συσσώρευση παρασυρμένου χιόνιου απο μπουλτόζα που έχει πέσει φρέσκο από πάνω.

κλασσικά ανεμοσούρια που συμβαίνουν πάντα στα βουνα εκεί που υπάρχουν σπίτια. δεν είναι τίποτα. φετος 10/1 που ανέβηκα πήλιο στη βάση του χ.κ (1200μ) είχε το πολύ μισό μετρο. το πρώτο σπίτι καθως μπαίνεις στα Χάνια επίσης στο ίδιο υψομετρο ήταν σχεδόν θαμμένο - μεχρι τη σκεπή το χιόνι. θα μπορούσα να ποστάρω φωτο. δεν το έκανα αν κ ποσταρα φωτογραφίες της ίδιας μερας στο συγκεκριμένο θεμα.

η πραγματική αντιπροσωπευτική εικόνα είναι αυτή από το γηπεδο...η πόρτα στ αριστερά (περιπου 1.80) καλύπτεται η μισή.

ομοίως το μισό τέρμα - λίγο πιο πάνω ~ 1.20μ.

κ φυσικά ο φωτογράφος τράβηξε το τερμα με το περισσότερο χιόνι, γιατί αν δουμε το άλλο στο βάθος φαίνεται να είναι κατω απ τη μεση:

ή εδώ στο κιόσκι που είναι καλυμμένο στο 1μ.

για Παρνασσό δε είδα καμια φωτογραφία με τρομερα υψη χιονού που να θυμίζει μαλιστα Ιαπωνία όπως λες.

Βασιλίτσα:
                από τα δεξιά μεχρι πάνω αριστερά βλέπεις εκτίνεται 'φρύδι'. είναι απ την κορυφογραμμή του βουνού. σε μια πολύ μικρή εκταση καθε χρόνο εξαιτίας των ανεμων σχηματίζονται τα γνωστά 'φρύδια' κ έχουν υψος 4-5μέτρα. σε όλα τα βουνα με παρόμοιο αναγλυφο γίνεται, κ δεν έχει να κανει με τη χιονωση του βουνου. αν ανέβαινες με το 2θεσιο βασιλίτσα ή καλάβρυτα π.χ καθε χρόνο θα τα έβλεπες αυτά.

ή εδώ. βλέπεις είναι ο τελευταίος πυλώνας. είναι στην κορυφογραμμη - δεξιά φαίνεται το φρύδι.
                εκτός αυτού ο συγκεκριμένος πυλώνας δεν έχει το ύψος των άλλων - είναι στη έξοδο του αναβατήρα ώστε η καρεκλα έρχεται κοντά στο έδαφος. το να λέμε οι εικόνες αυτές θυμίζουν Ιαπωνία ...ωρες ωρες μου φαίνεται καποιοι δεν έχουν ανεβει ποτέ σε λιφτ
                Last edited by bbc; 20/03/2013, 01:47 PM.

Comment

• Οτι και να λένε ορισμένοι εγώ τα ακούω βερεσέ. Ο φετεινόs χειμώναs ήταν μόνο για ακατοίκητεs περιοχέs αλπικού υψομέτρου όπου μπορεί να ζούν μόνο αγριοκάτσικα και αρκούδεs. Για τουs υπόλοιπουs ήταν ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ.
                  ΛΗΛΑΝΤΙΟ

Comment

• Ναι...ναι....ναι σε ολα....

http://weatherparty.blogspot.gr/
                    Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

• Αν ήταν φθινόπωρο θα ήταν επικό.Όμως είναι ΧΕΙΜΩΝΑΣ και ήταν μεγάλη αποτυχία...
                      Αν και εδώ το έστρωσε 3 πόντους...χαλάζι(επικό από μόνο του) και έριξε και 1 πόντο χιόνι,πάλι δεν σώζεται η κατάσταση
                      18/02/08 - 10/1/17
                      9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις

-2/2/1882-

sigpic

Comment

• Bbc εσυ αντιθετα κοιτας να τον μειωσεις

Comment

• Originally posted by snowmarios View Post
                          Bbc εσυ αντιθετα κοιτας να τον μειωσεις
                          πολύ χιόνι σε Σαμαρίνα Βασιλίτσα δε λέω. αλλά μόνο εκεί.
                          Σελι Πηγάδια Ελατοχώρι κ νιοτιότερα το χιόνι ελάχιστο βλέπω. Πήλιο η βάση ξεχιόνισε εδω κ μερες, ενω παραπάνω το χιονι οριακό πλέον.

Comment

• Originally posted by B B C View Post
                            πολύ χιόνι σε Σαμαρίνα Βασιλίτσα δε λέω. αλλά μόνο εκεί.
                            Σελι Πηγάδια Ελατοχώρι κ νιοτιότερα το χιόνι ελάχιστο βλέπω. Πήλιο η βάση ξεχιόνισε εδω κ μερες, ενω παραπάνω το χιονι οριακό πλέον.
                            αφου τα δυτικα-κεντρικα-νοτια ευνοηθηκαν

Comment

• Μην την πέφτετε σε όποιον γράφει ότι φέτος ήταν μια καλή έως πολύ καλή χρονιά για τα χιονοδρομικά. Δεν τα βγάζουν απ' τη κοιλιά τους και όπως αντιλαμβάνομαι απ' τα γραφόμενά τους τα συγκριτικά τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι.
                              Με τα στατιστικά και τους μέσους όρους ο φετεινός χειμώνας ίσως (δεν το γνωρίζω) να είναι συγκρίσιμος με εκείνον του 2006/2007 όπως γράφουν ορισμένοι. Ομως εκείνη τη χρονιά, τις Απόκριες, στην αφετηρία του baby στη Βασιλίτσα είχε πέτρες. Φέτος είχε αυτό που δείχνεις στη φωτογραφία.
                              Ας μιλήσω και για τα Καλάβρυτα. Πέρυσι ο χειμώνας ήταν καταπληκτικός, όπως παντού, όμως οι μέγιστες στα θερμά διαλείμματα ήταν υψηλότερες και με περισσότερα σκαμπανεβάσματα.
                              Δεν ξέρω τι λένε τα στατιστικά και οι μέσοι όροι αλλά με κριτήριο την επάρκεια και ποιότητα του χιονιού δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά φέτος με πέρυσι. Το μόνο ίσως ότι φέτος οι προβληματικές ημέρες ήταν κυρίως Σ/Κ.
                              Κλείνοντας, Καλάβρυτα, Παρνασσός, Καρπενήσι, Βασιλίτσα, Ανήλιο, Πηγάδια, Πισοδέρι, Καιμάκ (δεν λειτούργησε για άλλους λόγους), Φαλακρό, ακόμη και το Ελατοχώρι και το Μαίναλο είχαν πολύ καλή - τα περισσότερα - και πάντως ικανοποιητική (τα δυο τελευταία) χρονιά.
                              Κατά τα λοιπά έχετε απόλυτο δίκιο.
                              Last edited by SAR1; 20/03/2013, 08:30 PM.

Comment

• για τα γιαννενα παντως ο χειμωνας ηταν ελαχιστα θερμοτερος στο μεσο ορο και πολυ υετοφορος

Comment

Working...
                                X