Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΜΟΥΦΟ)ΧΕΙΜΩΝΑ 2012-13 ΠΟΥ;;;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by geornik2004 View Post
    πέρσυ ήταν το απόλυτο ρεκόρ της Φλώρινας το -25? γιατί θυμάμαι ότι από μικρό παιδί που διάβαζα στις εγκυκλοπαίδειες ότι η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταματρηθεί στην Ελλάδα ήταν -23 στις 4 Φλεβάρη 1929 στη Φλώρινα..έχω μπερδευτεί πολύ τελικά...της ΕΜΥ ήταν αυτή η μέτρηση ή του Αστεροσκοπείου? άσε που το 1963 σημείωσε -30 η Πτολεμαϊδα αλλά μάλλον κάποιοι το αμφισβήτησαν...πολύ μπέρδεμα τελικά και με τα ρεκόρ πρός τα κάτω όπως ακριβώς και με τα ρεκόρ προς τα πάνω..
    Το χαμε πει και πέρσι
    1) Δεν υπάρχει απόλυτο ρεκόρ Φλώρινας γτ απλά..... άλλαξε θέση ο σταθμός. Ο παλιός ήταν τοποθετημένος σε ένα μπαλκόνι είχαν κτίσει γύρω του φωλιά πουλια και ήταν γεμάτος κουτσουλιές, ούτε ξέρω τι έβγαζε τόσα χρόνια και αν έβγαζε. Ο καινούργιος είναι τοποθετημένος 1 χλμ έξω από τη πόλη στο χώρο του παλιού αεροδρομίου και της παιδαγωγικής σχολής της πόλης και δείχνει 1.5-2 βαθμούς κάτω από το κέντρο
    2) το 2006(25-28 γενάρη) το 2000 γενάρη και ειδικά το 1993 είχε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Το 1993 στα Μπίτολα είχε καταγραφεί το μοναδικό -31 του εκεί σταθμού. Τώρα για τις ελάχιστες είναι πολύ πιο δύσκολο από τις μέγιστες γτ στις μέγιστες ειδικά Αττική έχετε και στοιχεία, μαρτυρίες ΕΜΥ αστεροσκοπεία ερευνητές δεδομένα από το 1900 κλπ. Στη Φλώρινα το 1929 δεν υπήρχε τίποτα ,χωριό ήταν η πτολεμαίδα ήταν ένα χωριό 500 κατοίκων μέχρι να γίνει το εργοστάσιο της ΔΕΗ που να βρίσκεις άκρη. Γενικά με τις ελάχιστες θυμάμαι και ο Σάκης έχει πει ότι δεν βρίσκεις άκρη στις μέγιστες ξέρεις τις 10 μεγαλύτερες που χουν καταγραφεί στις ελάχιστες για τη Φλώρινα ούτε καν οι ίδιοι ξέρουν ποια είναι η χαμηλότερη.. Αυτή είναι η χαμηλότερη μέρα 27 Ιανουαρίου 1963
    ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!

Comment

-27,8 η Πτολεμαιδα το Γεναρη του 63.
      Powder With Power!

http://www.youtube.com/watch?v=cfmNgQH2nm8&feature=related

Comment

Οι σταθμοί Νευροκοπίου και Φλώρινας (ΕΑΑ) βρίσκονται σε σχεδόν παρόμοια σημεία τοποθέτησης (της Φλώρινας λίγο καλύτερο).Όπως και να έχει όμως ο σταθμός του Νευροκοπίου καταγράφει χαμηλότερες μέσες τιμές σχεδόν πάντα.Εξάλου πριν το -22.4 που κατέγραψε πέρισυ ο σταθμός της Φλώρινας,η αμέσως χαμηλότερη θερμοκρασία ήταν το -20.7 του Νευροκοπίου.
        Μετεωρολογικός Σταθμός Αγίου Αθανασίου Δράμας

​penteli.meteo.gr/stations/doxato/

Comment

Για αυτό το πράγμα εδώ υπήρχε σταθμός; Αποκλείεται να ταν μόνο -23 αυτό εδώ. Για δέστε και αυτό:
          ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!

Comment

Εγω εβαλα ορεστιαδα εβρο!!στο παρελθον αυτη η περιοχη εχει βαλει τρελες αρνητικες τεμπ.

Comment

οι 2 ψυχρότερες εισβολές από άποψη θερμοκρασιών στα 850hp οπότε μπήκε η -20 μέσα στα ελληνικά εδάφη ήταν στις 2 Φλεβάρη 1929 και στις 22-23 Γενάρη 1907..η -20 και στις 2 περιπτώσεις βγήκε στο βόρειο Αιγαίο...

Comment

Να προσθέσω επίσης ότι τον Ιανουάριο του 1963 το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα Καβάλας (ΕΜΥ) κατέγραψε -23.Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο είχε το το Νευροκόπι τότε,όμως ξέρουμε τι συμβαίνει από το 2007 και μετά.
                Μετεωρολογικός Σταθμός Αγίου Αθανασίου Δράμας

​penteli.meteo.gr/stations/doxato/

Comment

Originally posted by metar View Post
                  Να προσθέσω επίσης ότι τον Ιανουάριο του 1963 το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα Καβάλας (ΕΜΥ) κατέγραψε -23.Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο είχε το το Νευροκόπι τότε,όμως ξέρουμε τι συμβαίνει από το 2007 και μετά.
                  Νομίζω ο συγκεκριμένος σταθμός στον Αμυγδαλεώνα έχει καταγράψει και -25 περίπου, θερμοκρασία που αποτελεί το πανελλήνιο ρεκορ σε πεδινές περιοχές.
                  Δυστυχώς δεν υπήρχε σταθμός στο Νευροκόπι ώστε να έχουμε πολυετείς μετρήσεις και έτσι δεν ξέρουμε τι ρεκορ μπορεί να έχει χτυπήσει η περιοχή! Εχω ακούσει απο ανεπίσημες πηγές για κάτι -33 το 1993 νομίζω, ξέρει κανείς κάτι?

Comment

νευροκοπι
                    ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ

Comment

Originally posted by snowgiann View Post
                      Νομίζω ο συγκεκριμένος σταθμός στον Αμυγδαλεώνα έχει καταγράψει και -25 περίπου, θερμοκρασία που αποτελεί το πανελλήνιο ρεκορ σε πεδινές περιοχές.
                      Δυστυχώς δεν υπήρχε σταθμός στο Νευροκόπι ώστε να έχουμε πολυετείς μετρήσεις και έτσι δεν ξέρουμε τι ρεκορ μπορεί να έχει χτυπήσει η περιοχή! Εχω ακούσει απο ανεπίσημες πηγές για κάτι -33 το 1993 νομίζω, ξέρει κανείς κάτι?
                      Αμυγδαλεωνας Καβαλας ελαχιστο -23.6 26/01/1963
                      -23 οι Σερρες την επομενη μερα και -5.2 οι Τζερμιαδες λασιθιου στην κρητη!

Comment

Kάθε χρόνο οι ''ανατολικά της Θεσσαλονίκης'' ψηφίζουν Νευροκόπι και οι ''δυτικά της Θεσσαλονίκης'' Δυτ. Μακ . Και είναι απόλυτα λογικό χαχα!
                        ~χιονι~

Comment

Καστοριά θερμοκρασιακά τι θέση κατέχει?

Comment

εμενα μετα τα περσινα με επεισε η Φλωρινα!!

Comment

αν και φλωρινιωτης θα ψηφισω πτολεμαιδα γιατι ετσι οπως ειναι φετος το πετρελαιο αστα να πανε αν κανει περσινες θερμοκρασιες..χα χα χα

Comment

Καλημέρα σας, οι θερμοκρασίες στα 850 δεν αποτελούν την απόλυτη παράμετρο για το μέγεθος της αναστροφής. Πρέπει να συνυπολογιστεί πάνω από όλα η νεφοκάλυψη, η ένταση του ανέμου σε διάφορα ύψη της ατμόσφαιρας και η χιονοκάλυψη (που δεν θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη στις ανάλογες ημερομηνίες).
                                Η βασική αρχή για να οριστούν οι θέσεις είναι η γεωγραφία της περιοχής.
                                http://www.meteo.gr/stations/ptolemaida/
                                http://www.meteo.gr/stations/vlasti

Comment

Working...
                                X