Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΜΟΥΦΟ)ΧΕΙΜΩΝΑ 2012-13 ΠΟΥ;;;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Πάντως θέλω πολύ να κάνει μια γερή κατάβαση ψύχους στη χώρας μας με χιονιά στυλ 2001 ή έστω 2006 εδώ στα τελείως πεδινά και μετά την κακοκαιρία στο ξαστέρωμα με αναστροφή και φουλ χιονοσκεπές έδαφος είμαι περίεργος να δω τι ελάχιστες θα χτυπήσουμε......ακόμα από τότε που μπήκε ο σταθμός το 2008 δεν έχει κάνει παρόμοιο γεγονός...πάντως το 2001 υπήρχαν μαρτυρίες για -18(στο μπαλκόνι του σπιτιού μου) και -21 (στη Μελίκη λίγο ποιο νότια)...και το 2006 είχαμε στο μπαλκόνι του σπιτιού μου -14 και -15....
    Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
    http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
    Κάμερες Μακροχωρίου:
    http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
    http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

Παιδιά ακούστε για να έχετε και τη δική μου άποψη.

Γενικά εγώ τους σταθμούς δεν τους εμπιστεύομαι.Τι θέλω να πω:

Πολλές φορές έχει τύχει να έχει διαφορετική θερμοκρασία το θερμόμετρο του αυτοκινήτου μου απο τον μετεωρολογικό σταθμό.
      Τώρα πχ, πριν 10 λεπτά το θερμόμετρο του αυτοκινήτου έδειχνε -8.
      Και ο σταθμός -12,5.

’λλες φορές γίνεται το αντίθετο.Προχθές ο σταθμός 3,5 και το θερμόμετρο 1.

Για όσους ξέρουν ο σταθμός είναι τοποθετημένος στο κέντρο της πόλης με ότι αυτό συνεπάγεται.Επίσης να ξέρετε οτι στο σπίτι μου, η διαφορά ειναι 1-1,5 βαθμό χαμηλότερη απο το σταθμό.

Χθες στην είσοδο της πόλης είχε το βραδυ στο αυτοκίνητο -10 και ο σταθμός έδειχνε -5!
      Ε πως γίνεται αυτό?

Μέχρι -12,9 έφτασε πάντως και αρχίζει να ανεβαίνει απο ότι φαίνεται.
      Πιστεύω οτι η Φλώρινα λόγο τοποθεσίας θα έχει μεγαλύτερα διαστήματα με χαμηλότερες θερμοκρασίες άρα και περισσότερες πιθανότητες για ελάχιστη!
      Vamos Αριανάρα.

Τι θελω να πω: Οτι και οι δυο πόλεις και το Νευροκόπι βέβαια, είναι θερμοκρασιακά πολύ κάτω.
      Τώρα αν έξω απο την Πτολδα έχει -25 και έξω από τη Φλώρινα έχει -30, λίγη σημασία έχει για μένα διότι η θερμοκρασία είναι πολύ σχετική και ανάλογα με τον μετρητικό σταθμό και την τοποθεσία!!!
      Αλίμονο αν νομίζετε οτι η ελάχιστη ήταν -17,2 πέρσυ.Εγώ σας λέω ότι υπήρχαν μέρη με τουλάχιστον -23,-25 που δεν μπορείς να προβλέψεις τη θερμοκρασία καθώς είναι πολύ τοπικά.
      Last edited by βασίλης; 12/12/2012, 10:13 PM.
      Θέλω ενα ΤΤ αυτή τη στιγμή!

Comment

21-12-2001
        mελίκη -20,8 στα 19 μετρα υψόμετρο
        Γαλατάδες -21,0 στα 12 μετρα υψόμετρο

απο τους σταθμους του ΕΛΓΑ
        Γιώργος Ξηρολίβαδο Βεροιας 1217μ
        http://penteli.meteo.gr/stations/palaioskilitsi/

Comment

το 2001 για να φανταστείς είχε -10 στο κέντρο της θεσσαλονίκης μετά το χιόνι... γενικά έχει λείψει η χιονοκάλυψη όλα αυτά τα χρόνια για αυτό και δεν βλέπουμε χαμηλές Τ,ενώ το κέντρο μας με το ζόρι πιάνει αρνητικές πλέον
          μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

Παντως υπαρχουν και καποιες περιοχες αστερια λιγο εξω απο την πολη της Κοζανη οπως ξηρολιμνη,κοιλα και αλλα χωρια!Πχ δειτε περυσι στις 2/1/12 στην ξηρολιμνη στις 6:30 το πρωι ειχε -18oC συμφωνα με το θερμομετρο του αυτοκινητου!

Comment

οντως ετσι ειναι παιδια ...παιζει πολυ τοπικα...... φωτο περσι στον δρομο αναμεσα στον καυκασο και την νικη στα συνορα.
              431831_307173435996225_371630989_n.jpg

Comment

τα κοίλα όχι τόσο αλλα Ξηρολίμνη και η παλιά λίμνη Σαριγκιόλ μροστά απο τον Αγιο Δημήτριο είναι απο τα καλύτερα αναστροφικά της Κοζάνης
                Γιώργος Ξηρολίβαδο Βεροιας 1217μ
                http://penteli.meteo.gr/stations/palaioskilitsi/

Comment

To 2001 δεν θυμάμαι να χε κατι τρομερό η Φλώρινα. -24 -25 δεν νομίζω παρά κάτω. Και γτ το λέω αυτό. Τα πολύ μεγάλα κρύα που πρόλαβα (το 1993 το απόλυτο δεν τ θυμάμαι) ήταν το Γενάρη του 2000(-27 για 4-5 μέρες) το Φλεβάρη του 2005(-24 για 3-4 μέρες). Το Γενάρη του 2006 27 προς 28 ημέρα ξημερώματα Σαββάτου θυμάμαι σαν χθες βραδυ μετά από έξοδο -27.5 στο ταξί Και στις 3 περιπτώσεις πάνω είχαν σπάσει σωλήνες στο σχολείο μου και δεν είχαμε μάθημα την επομένη. Το 2001 δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο και υποψιάζομαι ότι κάτι εμπόδισε τη Τ στη Φλώρινα να πάει κάτω από από -23 -24 κάπου εκεί
                  υγ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΡΥΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΕΠΟΧΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 8-4-2003.ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΧΙΟΝΙ ΤΩΝ 40 ΠΟΝΤΩΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ -19.4. ΝΑΙ -19.4 ΑΠΡΙΛΗ ΜΗΝΑ.ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ
                  ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!

Comment

Ε άρα γιατι παρακαλάμε για ψοφόκρυο?
                    Μόνο κακό κάνουνε!!
                    Θέλω ενα ΤΤ αυτή τη στιγμή!

Comment

• Originally posted by βασίλης View Post
                      Ε άρα γιατι παρακαλάμε για ψοφόκρυο?
                      Μόνο κακό κάνουνε!!
                      Δεν παρακαλάμε Βασίλη...

Κάνει κρύο, δεν μπορούμε να βγούμε έξω, (και να μην έκανε δλδ πάλι λεφτά δεν έχουμε) και μιας και θα κάψουμε που θα κάψουμε τ' άντερά μας για να ζεστάνουμε το σπίτι (και σε καλή Τ μιας και έχω μικρό παιδί... ;-) ) ψάχνουμε να βρούμε κανα λόγο να πανηγυρίσουμε τα 20-30ρικα που θα κάψει ο λέβητας... :-Ο

να σου πώ ειλικρινά τι δε θα δινα να σηκώσει τώρα κανα ελαφρύ αεράκι.. ας κάνει και όχι ελαφρύ, αλλά 5μποφώρ, ας είναι και ΒΔ, ώστε να πάμε στους -5 να είμαστε μια χαρούλα....
                      www.xsports.gr - Δημήτρης

Comment

• Originally posted by sotos*snow View Post
                        Πάντως θέλω πολύ να κάνει μια γερή κατάβαση ψύχους στη χώρας μας με χιονιά στυλ 2001 ή έστω 2006 εδώ στα τελείως πεδινά και μετά την κακοκαιρία στο ξαστέρωμα με αναστροφή και φουλ χιονοσκεπές έδαφος είμαι περίεργος να δω τι ελάχιστες θα χτυπήσουμε......ακόμα από τότε που μπήκε ο σταθμός το 2008 δεν έχει κάνει παρόμοιο γεγονός...πάντως το 2001 υπήρχαν μαρτυρίες για -18(στο μπαλκόνι του σπιτιού μου) και -21 (στη Μελίκη λίγο ποιο νότια)...και το 2006 είχαμε στο μπαλκόνι του σπιτιού μου -14 και -15....

Εγω το 2001 ειχα στις 10 το βραδυ -17.Τοτε δεν ειχα θερμομετρο ηλεκτρονικο για να δω ελαχιστη.Αλλα θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι ειχα -17 στις 10 το βραδυ.Προχωρουσαμε με την αδερφη μου με το αυτοκινητο με αλυσιδες με μικρη ταχυτητα και ακουγοταν ο θορυβος που κανουν οι αλυσιδες και ενω εκαιγε το καλοριφερ μες το αυτοκινητο επιασε παγο-αχνη απο τη μεσα πλευρα το τζαμι και της καθαριζα το τζαμι για να μπορει να προχωραει-οδηγαει.

Απιστευτες καταστασεις.

Comment

• Originally posted by βασίλης View Post
                          Παιδιά ακούστε για να έχετε και τη δική μου άποψη.

Γενικά εγώ τους σταθμούς δεν τους εμπιστεύομαι.Τι θέλω να πω:

Πολλές φορές έχει τύχει να έχει διαφορετική θερμοκρασία το θερμόμετρο του αυτοκινήτου μου απο τον μετεωρολογικό σταθμό.
                          Τώρα πχ, πριν 10 λεπτά το θερμόμετρο του αυτοκινήτου έδειχνε -8.
                          Και ο σταθμός -12,5.

’λλες φορές γίνεται το αντίθετο.Προχθές ο σταθμός 3,5 και το θερμόμετρο 1.

Για όσους ξέρουν ο σταθμός είναι τοποθετημένος στο κέντρο της πόλης με ότι αυτό συνεπάγεται.Επίσης να ξέρετε οτι στο σπίτι μου, η διαφορά ειναι 1-1,5 βαθμό χαμηλότερη απο το σταθμό.

Χθες στην είσοδο της πόλης είχε το βραδυ στο αυτοκίνητο -10 και ο σταθμός έδειχνε -5!
                          Ε πως γίνεται αυτό?

Μέχρι -12,9 έφτασε πάντως και αρχίζει να ανεβαίνει απο ότι φαίνεται.
                          Πιστεύω οτι η Φλώρινα λόγο τοποθεσίας θα έχει μεγαλύτερα διαστήματα με χαμηλότερες θερμοκρασίες άρα και περισσότερες πιθανότητες για ελάχιστη!
                          Vamos Αριανάρα.

Τι θελω να πω: Οτι και οι δυο πόλεις και το Νευροκόπι βέβαια, είναι θερμοκρασιακά πολύ κάτω.
                          Τώρα αν έξω απο την Πτολδα έχει -25 και έξω από τη Φλώρινα έχει -30, λίγη σημασία έχει για μένα διότι η θερμοκρασία είναι πολύ σχετική και ανάλογα με τον μετρητικό σταθμό και την τοποθεσία!!!
                          Αλίμονο αν νομίζετε οτι η ελάχιστη ήταν -17,2 πέρσυ.Εγώ σας λέω ότι υπήρχαν μέρη με τουλάχιστον -23,-25 που δεν μπορείς να προβλέψεις τη θερμοκρασία καθώς είναι πολύ τοπικά.

Βασιλη δεν εχεις αδικο.Οι τιμες αυτες της θερμοκρασιας που αναφερουμε και οι οποιες καταγραφονται με αναστροφη αφορουν αυστηρα το συγκεκριμενο σημειο.Μπορειι 20 μετρα παρα περα η θερμοκρασια να ειναι διαφορετικη.Γι αυτο ο σταθμος ,ο οποιοσδηποτε σταθμος δε πρεπει να μετακινειται ωστε να υπαρχουν συγκριτικα στοιχεια.
                          Οι θερμοκρασιες απο αναστροφη δεν ειναι αντιπροσωπευτικες μεγαλων εκτασεων και περιοχων συνολικα.

Comment

• Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
                            Εγω το 2001 ειχα στις 10 το βραδυ -17.Τοτε δεν ειχα θερμομετρο ηλεκτρονικο για να δω ελαχιστη.Αλλα θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι ειχα -17 στις 10 το βραδυ.Προχωρουσαμε με την αδερφη μου με το αυτοκινητο με αλυσιδες με μικρη ταχυτητα και ακουγοταν ο θορυβος που κανουν οι αλυσιδες και ενω εκαιγε το καλοριφερ μες το αυτοκινητο επιασε παγο-αχνη απο τη μεσα πλευρα το τζαμι και της καθαριζα το τζαμι για να μπορει να προχωραει-οδηγαει.

Απιστευτες καταστασεις.
                            έλα και συ και νοιώσε την εμπειρία... χαχαχαχαχ σπαστικό δεν είναι γιατρέ; εδώ εγώ έχω πάντα δέρμα πανί για τον ίδιο λόγο, και ακόμα και φέτος, ήδη έκανε τη δουλειά του... χαχαχαχα υγρασία από τα παπούτσια κλπ κλπ όλα κολλάνε στο τζάμι, ακόμα και από μέσα με καλοριφέρ στο φούλ σπίντ
                            www.xsports.gr - Δημήτρης

Comment

• Ειναι τρελο γιατι ουτε το καλοριφερ καθαριζει τα τζαμια ουτε οι υαλοκαθαριστηρες.

Comment

• -13 η Φλωρινα απο ΕΜΥ.Η Πτολεμαιδα φρεναρε προς το παρον.

Comment

Working...
                                X