Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΚ ΚΑΙΜΑΚ 2012-2013

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Έχω αναφέρει πολλές φορές. Δύσκολα με εκνευρίζει άνθρωπος. Αυτο που δεν θέλω όμως να ανέχομαι είναι η αγένεια. Και εσύ αγαπητέ, έχεις πολυ απο αυτό.

Τρίτη φορά λοιπόν, σου εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά.!

Αυτά..

ΥΓ.
    Νομίζω επίσης ότι πρέπει να ανανεώσεις και το χιουμορ σου....
    Βέβαια για την ορθογραφία σου .......no comment.....
    Last edited by dnik1; 01/01/2013, 06:37 PM.

Comment

• καλό είναι να γράφουμε κάτι χρήσιμο εδώ και όχι ειρωνίες και υποδείξεις. αν ανέβηκε κάποιος στο βουνό,ας μας δώσει μια εικόνα για να κανονίσουμε τα σχέδια μας.
      .

Comment

• Originally posted by nikosxts View Post
        καλό είναι να γράφουμε κάτι χρήσιμο εδώ και όχι ειρωνίες και υποδείξεις. αν ανέβηκε κάποιος στο βουνό,ας μας δώσει μια εικόνα για να κανονίσουμε τα σχέδια μας.
        Έτσι ακριβώς...

Comment

• Originally posted by dnik1 View Post
          Έτσι ακριβώς...
          Έτσι ακριβώς...

Comment

• Καλή χρονιά σε όλους! Δυστυχώς σήμερα επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η αναισθησία των υπευθύνων, η έλλειψη οργάνωσης και ασφάλειας σε χώρους με εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά. Σήμερα το μεσημέρι στο χιονοδρομικό του Καιμάκτσαλαν έγινε ένα ατύχημα που από θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί! Στην κυριολεξία! Ένα snowmbil έφυγε από την πορεία του , πέρασε τον υποτυπώδη ξύλινο ξεχαρβαλωμένο φράχτη και πέρασε από πάνω 2 παιδάκια τα οποία έκαναν μαθήματα σκι στον διπλανό χώρο. Το ένα - το είδα γιατί βοήθησα τον πατέρα - ήταν αιμόφυρτο , με τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού , δόντια σπασμένα , το στόμα του μέσα στα αίματα , ενώ το ποδαράκι του κρεμόταν, ίσως ήταν σπασμένο. ΚΑΝΕΝΑΣ και τονίζω ΚΑΝΕΝΑΣ από όσους δούλευαν στο χιονοδρομικο ή στις σχολές δεν έκανε τίποτα. Ο πατέρας ούρλιαζε για βοήθεια και γιατρο και κανένας δεν έτρεξε. Ο ιδιοκτητης της επιχείρησης με τα snowmobil που προκάλεσε το ατύχημα, με τρόπο, απομάκρυνε από το σημείο τα οχήματα - ήταν παρκαρισμένα δίπλα στην πίστα που γίνονται τα μαθήματα σκι - και συνέχισε τη δουλειά του σαν να μη συνέβη τίποτα! Μάλιστα μια κυρία που δουλεύει σε κάποια επιχείρηση εκεί, κάποια στιγμή έκανε παρατήρηση σε μας που προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε λέγοντας ότι δεν είμαστε γιατροί και να μην ασχολούμαστε. Τελικά ενας παρεβρισκόμενος κάλεσε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία που ήρθαν σχετικά γρήγορα. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν το γεγονός... τα σχόλια δικά σας....

Comment

• Το ποδι του παιδιού έσπασε.''Συγχαρητήρια'' στο ΧΚ για τα αντανακλαστικά του.Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά οτι παίζουμε το κεφαλι μας κάθε φορά που ανεβαινουμε για να κάνουμε το χόμπι μας

Comment

• ανατρχιαστική είδηση...ας ευχηθούμε περαστικά καλή ανάρρωση και ας αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους που τραυμάτισαν μια παιδική ψυχή
                .

Comment

• Αν είναι δυνατόν....
                  Μακάρι να πανε ολα καλα και το παιδάκι να γίνει γρήγορα καλά..

No SNOW ... No future !!!

Comment

• καλημερα
                    πραγματι συνεβη αυτο το ασχημο συμβαν.ενας ενοικιαστης σνοουμομπιλ εχασε τον ελεγχο του και αφου εσπασε το φραχτη (ξεχαρβαλωμενος δεν ηταν γιατι ενωπιον μου επισκευαστηκε το καλοκαιρι) παρεσυρε ενα παιδι και μετα δευτερο.το ενα ευτυχως παιδι δεν επαθε τιποτα ενω το δευτερο μεταφερθηκε με ασθενοφορο στο νοσοκομειο εδεσσας και μετα αχεπα.μετα απο αξονικες και ακτινες που εγιναν διαπιστωθηκε οτι τα τραυματα του ειναι ,ευτυχως,μονο εξωτερικα.σιγουρα παντως δε φτανει μονο αυτο μια και ο τρομος που πηρε ηταν μεγαλος.το οτι κανενας δεν εκανε τιποτα νομιζω οτι ειναι αδικο γιατι οποιοσδηποτε δει ενα παιδακι αιμοφυρτο μονο απραγος δε μενει....σιγουρα υπαρχουν ευθυνες και πρεπει καποιοι να τιμωρηθουν.οπως πρεπει επιτελους να απομακρυνθει οποιοδηποτε μηχανημα που ειναι κοντα στις σχολες και γενικα κοντα απο τον κοσμο!!!!!!δυστυχως στη χωρα μας αφου γινει το κακο παιρνουμε μετρα.υπαρχει συνεχη επαφη με τους γονεις του παιδιου,ενω ο ιδοικτητης των σνοουμομπιλ,ο οδηγος (ο οποιος και συνεληφθη)που το ειχε ενοικιασει και ενας υπευθυνος του χιονοδρομικου ηταν μεχρι αργα στο αστυνομικο τμημα.ηταν ενα περιστατικο που δυστυχως συνεβη σε μια περιοδο που το χιονοδρομικο ειχε απο τις 20 δεκεμβριου πολυ κοσμο και σχετικα μια ομαλη λειτουργια.θελω να πιστευω οτι θα ειναι το τελευταιο ασχημο συμβαν!!!

Comment

• Περαστικα στο παιδακι και να ειναι και γρηγορα....
                      Last edited by spider.gr; 04/01/2013, 02:52 PM.
                      Την υγειά μας ρε....
                      www.skimag.gr

Comment

• Γι' αυτό όποτε είναι να διαλέξουμε χιονοδρομικό το Καιμάκ ούτε καν περνάει απο το μυαλό μας ...

Σαν να μην υπάρχει.

Comment

• Πολύ λυπηρό το γεγονός. Μακάρι να γίνει καλά το παιδάκι και να μην του μείνει κανένα πρόβλημα. Αλλά το ψυχικό τραύμα δύσκολο να του φύγει. Τέτοια ατυχήματα σε σημαδεύουν...

Το "καλύτερο χιονοδρομικό της Ελλάδας" που θέλει να διαφημίζεται (εδώ γελάνε) πατώνει σε ότι αφορά τη χιονοδρομία. Να χαρώ εγώ χιονοδρομικό.
                          Επίσης η ποιότητα του κόσμου που προσελκύει είναι πραγματικά ενδεικτική της κατάστασης: κάγκουρες που ανεβαίνουν για μόστρα, με τραγικά αποτελέσματα όπως φάνηκε και για μπουζούκια και καφέ. Το ξέρω απο γνωστούς μου.
                          Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

• περαστικά στο παιδί και να είναι σύντομα κοντά μας (αν και χλωμό το βλέπω από την τρομάρα που θα πείρε) αλλά πείτε μου ένα χιονοδρομικό της ελλάδας που δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Σε όσα χιονοδρομικά έχω πάει εγώ δεν έχω δει σε κανένα ούτε στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας στο πισοδέρι και στην βασιλίτσα έχω δει με τα μάτια μου snowmobile να περνάν μέσα από τις πίστες στο πισοδέρι μάλιστα χωρίς καν κάποια σειρήνα ή φάρο και μάλιστα κομβόι, στα πηγάδια έχω ρατράκ να περνάει δίπλα από τους σκιέρ κλπ κλπ Γενικά στα χιονοδρομικά μας το ότι κάθε χρόνο δεν θρηνούμε θύματα είναι απλά και μόνο θέμα τύχης
                            http://beliaswines.gr/

Comment

• Originally posted by Μίλτος View Post
                              περαστικά στο παιδί και να είναι σύντομα κοντά μας (αν και χλωμό το βλέπω από την τρομάρα που θα πείρε) αλλά πείτε μου ένα χιονοδρομικό της ελλάδας που δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Σε όσα χιονοδρομικά έχω πάει εγώ δεν έχω δει σε κανένα ούτε στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας στο πισοδέρι και στην βασιλίτσα έχω δει με τα μάτια μου snowmobile να περνάν μέσα από τις πίστες στο πισοδέρι μάλιστα χωρίς καν κάποια σειρήνα ή φάρο και μάλιστα κομβόι, στα πηγάδια έχω ρατράκ να περνάει δίπλα από τους σκιέρ κλπ κλπ Γενικά στα χιονοδρομικά μας το ότι κάθε χρόνο δεν θρηνούμε θύματα είναι απλά και μόνο θέμα τύχης
                              αυτό ακριβώς έζησα την περασμένη Κυριακή στο Πισοδέρι, όπου 4-5 snowmobile (ευτυχώς αργά, αλλά μάλλον λόγω ομίχλης θα έλεγα) περνούσαν κανονικά μεσα απο την Περιφερειακή πίστα! Εμεινα όταν τους είδα! Λέω δεν είναι δυνατόν! Φυσικά τους αγριοκοίταξα, αλλά δε νομίζω ότι κάν κατάλαβαν τι μα...κία έκαναν.....

Τα λόγια περιττά για τέτοιους ηλήθιους, αλλά θεωρώ ότι αυτά είναι συμβάντα για τα οποία το κάθε Χ.Κ. θα πρέπει να αναλαμβάνει δράση....
                              Παραδοσιακός Ξενώνας "Χοροστάσι" στον Παρθενώνα (Σιθωνία) και σε υψόμετρο 320μ.Για διακοπές δίπλα στο βουνό και την θάλασσα ταυτοχρόνως.
                              Η Χαλκιδική....στα "πόδια" σας
                              WWW.HALKIDIKIPARTHENON.GR

Comment

• Originally posted by jmal View Post
                                αυτό ακριβώς έζησα την περασμένη Κυριακή στο Πισοδέρι, όπου 4-5 snowmobile (ευτυχώς αργά, αλλά μάλλον λόγω ομίχλης θα έλεγα) περνούσαν κανονικά μεσα απο την Περιφερειακή πίστα! Εμεινα όταν τους είδα! Λέω δεν είναι δυνατόν! Φυσικά τους αγριοκοίταξα, αλλά δε νομίζω ότι κάν κατάλαβαν τι μα...κία έκαναν.....

Τα λόγια περιττά για τέτοιους ηλήθιους, αλλά θεωρώ ότι αυτά είναι συμβάντα για τα οποία το κάθε Χ.Κ. θα πρέπει να αναλαμβάνει δράση....
                                Η χρήση των πιστών από μηχανοκίνητα συνιστά από μόνη της ποινικό αδίκημα (διακινδύνευση). Δεν είναι κοινός τόπος στα χιονοδρομικά μας αυτό που περιέγραψες αν και ισχύει για τα περισσότερα. Υπάρχουν και Χ.Κ. με πίστα για αποκλειστική χρήση από snowmobiles. Δυστυχώς μόνο αν οι "πελάτες" πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους θα υποχρεωθούν οι ανεύθυνοι να δώσουν λύση. Μόνο αν κληθεί η αστυνομία και υποβληθεί μήνυση πριν συμβεί κάτι, αν προειδοποιηθεί εγγράφως η αδειοδοτούσα Αρχή (λέμε τώρα) ότι θα αναζητηθούν ευθύνες και από εκείνους, γενικώς αν τους στριμώξεις, θα κάνουν κάτι, αλλιώς ... ότι φέρνει παράδες είναι πάνω απ' όλα.

Πάντως από το ατελές, έτσι κι αλλιώς, νομικό πλαίσιο προκύπτουν τα εξής :

1. Το χιονοδρομικό κέντρο έχει υποχρέωση παροχής πρώτων βοηθειών από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

2. Σε περίπτωση ατυχήματος από το οποίο επήλθε τουλάχιστον τραυματισμός το Χ.Κ. υποχρεούται να ενημερώσει αμέσως όχι μόνο την Αστυνομία αλλά και τον Εισαγγελέα υπηρεσίας του Πρωτοδικείου της περιοχής.

3. Το snowmobile δεν προβλέπεται ως δραστηριότητα / υπηρεσία ενός Χιονοδρομικού Κέντρου, υποθέτω λοιπόν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις "δεν υπάρχει" στον φάκελο της άδειας. Απόδειξη ότι μόνο στο διάγραμμα πιστών των Καλαβρύτων και στο σχετικό link των Πηγαδιών υπάρχει αναφορά σε ειδική πίστα - διαδρομές snowmobiles.

4. Πάντως από τη στιγμή που υπάρχουν ως "άλλη δραστηριότητα" προφανώς (στο κλπ. των Υπουργικών Αποφάσεων) θα έπρεπε :

4.1 Οι διαδρομές τους να απεικονίζονται στο τοπογραφικό των εγκαταστάσεων, πιστών, αναβατήρων κλπ.

4.2 Να έχει εκδοθεί σχετική αστυνομική διάταξη, όπως προβλέπεται (τηρείται άραγε?) για τα lifts και το parking αυτοκινήτων του χιονοδρομικού.

Αυτά από μια πολύ γρήγορη έρευνα με τον κίνδυνο να μου ξέφυγε κάτι.
                                Last edited by SAR1; 11/01/2013, 05:25 PM.

Comment

Working...
                                X