Announcement

Collapse
No announcement yet.

χιονολάστιχα ή 4 εποχών?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• χιονολάστιχα ή 4 εποχών?

θέλω να αγοράσω λάστιχα 185-65 R15 για opel corsa d μοντέλο. έχω σπίτι στο σέλι και ανεβαίνω κάθε σκ. θα έπαιρνα χιονολάστιχα καθαρά αλλά βγαίνουν γύρω στα 350 πιρελλι κ οντινεταλ κτλ κτλ. εκτώς από τα sava 245€ και κάτι kormoran 250€. Επισης θα πρέπει να δώσω άλλα 300+ για την άνοιξη για κανονικά λάστιχα. + 20 ευρώ κάθε χρονια που θα αλλάζω τη ζάντα...
    Υπάρχει και η λύση των 4 εποχών με 350 πάλι πιρελλι και μισελεν μπλα μπλα και τελειώνει η υπόθεση.
    Τι να κάνω?? ψάχνω αυτό που λέμε best value for money. δεν με πειράζει να βάζω και αλυσίδες, πλέον τις βάζω σε 2 λεπτά το πολυ! Ευχαριστώ!

αν εχει καποιος γνωστό λαστιχα που εχει καλές τιμές ή κανει ας το πεί! και κάποια άλλα δεδομένα. κάνω περίπου 250κμ θεσσαλονίκη σέλι καθε σκ από την εθνική και αλλα 300κμ μέσα στην πόλη κάθε βδομάδα. τα χιονολάστιχα χρειάζονται μόνο για μέσα στο σέλι και άμα... τι προτείνετε???
    Last edited by dimit; 28/11/2012, 02:21 PM.

Comment

ΑΦΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ ΣΥΧΝΑ θα βαλεις 2 σετ δυστυχως για να μην κανεις ημιμετρα!
      βαλε 2 φτηνα σετ...πχ sava eskimo s3+ (πολυ καλο) για χειμερινο.....
      και καποιο αλλο αξιοπιστο πχ uniroyal RAINEXPERT για να μην πληρωνεις μαρκες.......
      με 500 - 520 ευρω + - εισαι μια χαρα για 4-5 χρονια..... ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 8 !! (λιγο πιο πολυ τα χειμερινα, λιγο λιγοτερο τα καλοκαιρινα, λογω διαφορας μηνων στην χρηση).
      δεν θα επελεγα 4 εποχων διοτι στο σελι θα σου κανουν σιγουρα τσουκα!
      επισης τα χειμερινα θα τα φορας για περιπου ενα 4μηνο (δεκ-απρ_ αλλα συνεχεια, εννοειται, ειτε σαλονικα, ειτε βερμιο.
      Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
      ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

ΓΙΑ ΚΑΛΟ 4 ΕΠΟΧΩΝ αν τα οικονομικα σου δεν αντεχουν
        και πρεπει να βαλεις ενα σετακι για ολο το χρονο και να το εχεις πχ 3 χρονια.....
        βαλε στα 340 ευρω ενα νοκιαν

all weather plus !!
        αλλα αφενος στα δυσκολα (πολυ χιονι η κρυο η παγο η ζεστη το καλοκαιρι) ισως σε προδωσει σε καποια φαση...αλλα σιγουρα ειναι το πιο χιονερο απο ολα!!

Η ΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ VREDESTEIN QUATRAC 3

330 euros περπου

το οποιο ειναι και μισο μισο οπως βλεπεις!!
        αν το πιεζεις πολυ πχ το καλοκαιρι με ζεστη η μεσα χειμερινη πλευρα ισως καει η μειωθει πιο πολυ συγκριτικα με την εξω την καλοκαιρινη!
        η μισελεν δεν βγαζει και η πιρελλι ειναι στο μεσο ορο.....
        και σαν πελμα δεν πολυ λεει......
        p2500 euro

επισης καλο ειναι το γαλλικο Kleber quadraxer

και το γιαπωνεζικο toyo vario v2+

Last edited by JIM FORD; 28/11/2012, 03:22 PM.

Comment

οπως βλεπεις ολα τα 4 εποχων που σου προτεινω (αν και παλι ξαναλεω δεν τα προτεινω με εξοχικο εκει πανω....) ειναι με χαραξη χιονιου, ειτε σε ολο ειτε σε καποιο μερος του πελματος...............
          ολα τα αλλα δεν φτουρανε.....επαναλβανω αν πρεπει δια ροπαλου να βαλεις ενα σετ 4 εποχων
          θα εβαζα ειτε nokian, vred, toyo, kleber (η σειρα παιζει ρολο οπως στην εβαλα, με γνωμονα τον χειμωνα, και οκ τα δυο τελευταια σχεδον μαζι...) και μετα ολα τα αλλα....

Comment

ευχαριστώ πολύ τζιμ!

Comment

δεν κανει τιποτα....
              οτι θες πες μας......

Comment

Αν καταφέρεις να εφαρμόσεις την πρώτη απάντηση του Τζιμ θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Των τεσσάρων εποχών σε μία παγωνιά μπόρεί να σε προδώσουν ακόμη και στην εθνική.Φαντάσου πόσο μάλλον και στο βουνό.Ο Δημήτρης σίγουρα είναι ειδικός στα ελαστικά και ηγνώμη του μετράει ,αλλά και εγώ με την σειρά μου προσθέτω πως από την εμπειρία που έχω από τα βουνά λόγο ότι ζω σε πρόποδες βουνού και έχω κάνει αμέτρητες αναβάσεις με διάφορα οχήματα 4χ4 ή 4χ2 και διαφόρους τύπους ελαστικών έχω απορρίψει κατηγορηματικά από την ζωή μου την ιδέα του all weather ελαστικού και έχω από 2 τετράδες σε όλα τα οχήματα .Από εδώ και πέρα η επιλογή δική σου.

Comment

παιδιά τελικά βρήκα σε έναν λαστιχά στο κορδελιό που μου τον είπε συνάδελφος του πατέρα μου τα goodyear ultragrip 8 με 280 €............ ελπίζω να βγει καλό! Φυσικά και οι αλυσίδες είναι ήδη στο πορτ μπαγκαζ..!

Comment

Καλή επιλογή φαίνεται .Σίγουρα θα τα χαρείς.Καλές διαδρομές να έχεις και πιστεύω τις αλυσίδες να μην χρειαστεί να τις φορέσεις.

Comment

ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!
                      καλα γουστα!

Comment

Working...
                      X