Announcement

Collapse
No announcement yet.

Saas Fee 26/01/2013

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Saas Fee 26/01/2013

Μετά απο ένα χρόνο διάλειμμα αποτοξίνωσης απο το Saas Fee (πέρσυ πήγαμε στο Zermatt για αλλαγή) επιστρέφω δρυμίτερος για νέες κατεβασιές. Θα είναι κάποιος άλλος από την παρέα εκείνες τις μέρες στην περιοχή;

Οσο πλησιάζουν οι μέρες δεν κρατιέμαι. Είδα πως ψηφίστηκε ξανα ως το καλυτερο χιονοδρομικό της Ελβετίας και μου ανοιξε ξανά η όρεξη...

http://www.saas-fee.ch/en/page.cfm/Home

Comment

ειναι το καλυτερο και το ψηφιζω καθε χρονο :d
      ορεινα μαντρια αρκαδιας

Comment

Επιτέλους καποιοι που με καταλαβαίνουν!

Ειναι η 4η φορά που θα το επισκευτούμε, και το χιλιομετανιώσαμε πέρσυ που πήγαμε στο Τσερμάτ αντι για το Σαας Φέ. Οχι πως δεν περάσαμε καλά, αλλα δεν μας ενδιαφέρει το απρε σκί και πολύ αν και στην νοτια μεριά του κεντρικού δρομου στο Σαας Φέ, στο μπαράκι του ξενοδοχείου (που εχει τραβεζάκια εξω και σκεπάζεσαι με τις προβιές αν κρυώνεις) γινεται της κακομοίρας μετα τις 4 και παντα παμε για μια δυο μπύρες.

Μαλλον επειδή ειμαι σε μεσαία επίπεδα ικανότητας, μου αρέσει που το χιονοδρομικό δεν σε κανει να αισθάνεσαι 'πνιγμένος' επειδη πρεπει να κατέβεις την πλαγιά με αλλους 200 σκιέρ. Παντα εχει μερη ήσυχα να κανεις το σκί σου, και δεν χρειάζεται να περιμένει σε λίφτ ΠΟΤΕ (ΟΚ, ισως στον υπογειο λίγο, αλλα και εκει δεν περιμένεις για πανω απο 1 τρένο, παντα βρίσκεις).

Στο Σαας Φέ αισθάνομαι πως μπορώ να βελτιωθώ στην τεχνική μου, οι δάσκαλοι ειναι καλοί και η θέα απο την πίστα 10 και 12 (στον παγετώνα) απλά δεν παίζεται...

Δεν μπορώ να περιμένω.

xtreme ng, ελα να κάνουμε παρέα!

Comment

Originally posted by Psyxologos View Post
          Επιτέλους καποιοι που με καταλαβαίνουν!

Ειναι η 4η φορά που θα το επισκευτούμε, και το χιλιομετανιώσαμε πέρσυ που πήγαμε στο Τσερμάτ αντι για το Σαας Φέ. Οχι πως δεν περάσαμε καλά, αλλα δεν μας ενδιαφέρει το απρε σκί και πολύ αν και στην νοτια μεριά του κεντρικού δρομου στο Σαας Φέ, στο μπαράκι του ξενοδοχείου (που εχει τραβεζάκια εξω και σκεπάζεσαι με τις προβιές αν κρυώνεις) γινεται της κακομοίρας μετα τις 4 και παντα παμε για μια δυο μπύρες.

Μαλλον επειδή ειμαι σε μεσαία επίπεδα ικανότητας, μου αρέσει που το χιονοδρομικό δεν σε κανει να αισθάνεσαι 'πνιγμένος' επειδη πρεπει να κατέβεις την πλαγιά με αλλους 200 σκιέρ. Παντα εχει μερη ήσυχα να κανεις το σκί σου, και δεν χρειάζεται να περιμένει σε λίφτ ΠΟΤΕ (ΟΚ, ισως στον υπογειο λίγο, αλλα και εκει δεν περιμένεις για πανω απο 1 τρένο, παντα βρίσκεις).

Στο Σαας Φέ αισθάνομαι πως μπορώ να βελτιωθώ στην τεχνική μου, οι δάσκαλοι ειναι καλοί και η θέα απο την πίστα 10 και 12 (στον παγετώνα) απλά δεν παίζεται...

Δεν μπορώ να περιμένω.

xtreme ng, ελα να κάνουμε παρέα!
          Συμφωνώ απολύτως!!! Από ό,τι βλέπω θα πάτε σε λίγες μέρες!! Είστε πολύ τυχεροί !! Έχει απίστευτο χιόνι και τις επόμενες μέρες θα έχει κρύο και άλλες χιονοπτώσεις!!! Δεν θα χάσετε ούτε εκατοστό!!!!! Πολύ θα ήθελα να πάω τέτοια εποχή, αλλά έχω εξεταστική. Ο Ιανουάριος λέει πολύ γιατί είναι στο φουλ των δυνατοτητων του το ΧΚ χωρις ομως τον κοσμο της ανοιξης. (λιγακι κρυουλακι μονο αλλα προσωπικα μ'αρεσει)!! Θα περασετε τελεια!!! Καλες κατεβασιες και ο,τι καινουργιο δειτε >φωτο!!!!!!!!!!!!!
          K2 EXTREME!!

Comment

Έχω πάει 2 φορές στο Saas fee και θα ξαναπήγαινα άνετα. Αυτό το τρομερό σκηνικό με τις κορυφές άνω των 4000μ να τυλίγουν το χωριό, είναι το κάτι άλλο!!!

Όμως λατρεύω και το Zermatt! Το λατρέυω κυριολεκτικά!!!

Comment

Βασικά xtreme ng..... -39c πριν δυο χρόνια τελη Γενάρη....

snowpar, αυτό με τις κορυφές ειναι οντως μαγικό. Οπως ειπα, και Τσερματ μας άρεσε, αλλα ειχαμε την αισθηση πως το απρε σκί έιχε την τιμητική του απέναντι στο.. σκι!

Ασε που οι τιμές ήταν 15-25% πιο πάνω απο το Σαας Φέ...

Comment

Originally posted by Psyxologos View Post
                Βασικά xtreme ng..... -39c πριν δυο χρόνια τελη Γενάρη....

snowpar, αυτό με τις κορυφές ειναι οντως μαγικό. Οπως ειπα, και Τσερματ μας άρεσε, αλλα ειχαμε την αισθηση πως το απρε σκί έιχε την τιμητική του απέναντι στο.. σκι!

Ασε που οι τιμές ήταν 15-25% πιο πάνω απο το Σαας Φέ...
                +100000000!!!
                -39C!!!!! Αυτά είναι!!!!! (είμαι κρυολάγνος!)
                Μ'αρέσει που στην Λαπωνία λένε στους επισκέπτες ότι λόγω του αρκτικού χειμώνα πρέπει να έχουν ιδιαίτερη μέριμνα για το κρύο, καθώς οι συνθήκες δν υπάρχουν αλλού!!! Αλλά εκεί δν γνωρίζουν τι θα πει υψόμετρο!( ψηλότερο ΧΚ 800μ)

Επιπλέον φέτος έχουν από ό,τι είδα περίπου 10% χαμηλότερες τιμές απ'ότι πέρυσι στο Φεε! Το skipass έχει 69CHF/day (περυσι 73CHF/day, -5%), ενώ στα πολυήμερα pass η μείωση φτάνει το 10%.
                K2 EXTREME!!

Comment

Aπο τιμες εκει σε φαγητο κ καφεδες να υποθεσω οτι ειναι ακριβα? απο δωματια?

Comment

Originally posted by Toreto View Post
                    Aπο τιμες εκει σε φαγητο κ καφεδες να υποθεσω οτι ειναι ακριβα? απο δωματια?
                    Εξαρτάται τι θεωρείς ακριβό. Οι τιμές στο βουνο ειναι ΠΟΛΥ λογικες, και αρκετά συχνά ειναι φθηνότερα να φας στο βουνό απο οτι το βραδυ στο χωριό. Με καμμια 10αριά ευρώ τρως μια χαρά, ειδικά σε μερικά εστιατόρια στο βουνό που δεν εχουν πολύ κινηση, ωστε να μαζέψουν κόσμο. Εκει που πανε πολοί ειναι λιγο πιο ψηλες οι τιμές, αλλα σε άλλα μέρη τρως και πίνεις πολυ πιο φθηνά απο οτι στηναθήνα. Δεν κάνω πλάκα...

Εγώ παντα παω διακοπές πακέτο απο δω απο την αγγλια, με ημιδιατροφή. Οποτε το μεσημέρι που σταματάμε για καμμια ωρα για φαγητό και κατι να πιουμε άνετα με ενα 10λιρο ΤΟ ΠΟΛΥ το ατομο την βγάζουμε...

Τα δωμάτια δεν γνωρίζω, αλλα μερικές φορές βρισκεις καλές τιμές αν πας ετσι, διχως να κλείσεις. Βεβαια αν δεν εχει δωμάτια ή ειναι χαμηλή η προσφορά και υψηλή η ζήτηση την πάτησες...

Comment

Πλησιάζουν οι μέρες...

Comment

Παιδιά χαιρετώ. σε λιγες ωρες φέυγουμε. Ελπίζω να μπορέσω να τραβήξω αρκετές φωτογραφίες και βίντεο αι να τα ανεβάσω. Καλές κατεβασιές σε οσους εξορμούν αυτή την εβομάδα.

Comment

Καλά να περάσεις Κωνσταντίνε!!

Comment

Working...
                          X