Announcement

Collapse
No announcement yet.

Επιλογη μποτας

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Επιλογη μποτας

Καλησπερα!
    Περυσι αγορασα τα Salomon 24h gt pro τα οποια τα βρηκα σε καλη τιμη μιοας και ηταν τελος εποχης. Ειναι το πρωτο ζευγαρι που αγοραζω. Δεν βρηκα ομως μποτες.
    Κανω χρονια σκι αλλα δεν εκανα ουτε 1 μαθημα με δασκαλο. Ο,τι εμαθα το εμαθα μονος μου. Κατεβαινω ολες τις πιστες στα 3-5, σελι, καιμακ αλλα πιστευω οτι η τεχνικη μου ειναι για γελια.. Απο τεχνικους ορους και τα σχετικα δεν εχω ιδεα
    Συμφωνα λοιπον με τα παραπανω σε ποιες μποτες πρεπει να εστιασω και τι πρεπει να προσεξω ωστε η αγορα μου να ειναι επιτυχημενη?

Originally posted by Βαγγέλης
    Καλησπερα! Περυσι αγορασα τα Salomon 24h gt pro τα οποια τα βρηκα σε καλη τιμη μιοας και ηταν τελος εποχης. Ειναι το πρωτο ζευγαρι που αγοραζω. Δεν βρηκα ομως μποτες.Κανω χρονια σκι αλλα δεν εκανα ουτε 1 μαθημα με δασκαλο. Ο,τι εμαθα το εμαθα μονος μου. Κατεβαινω ολες τις πιστες στα 3-5, σελι, καιμακ αλλα πιστευω οτι η τεχνικη μου ειναι για γελια.. Απο τεχνικους ορους και τα σχετικα δεν εχω ιδεαΣυμφωνα λοιπον με τα παραπανω σε ποιες μποτες πρεπει να εστιασω και τι πρεπει να προσεξω ωστε η αγορα μου να ειναι επιτυχημενη?
    Πες μας μερικά παραπάνω, βασικά πραγματάκια ..Τι ύψος Έχεις , ποσα κιλά είσαι , κανείς carving και παράλληλο σκι η σταματας με V ???
    GVAFI72

Comment

Λοιπον ειμαι 1,85 και 79-80 κιλα .. carving κανω αλλα η τεχνικη μου δε πρεπει να ειναι καλη διοτι επιβαρυνω αρκετα τους τετρακεφαλους.. Παραλληλο σκι δε ξερω τι ονομαζουμε.. Για να καταλαβετε εδω και 8 χρονια κατεβαινω ολες τις πιστες αρκετα γρηγορα αλλα οχι με εκεινο το αναλαφρο στυλακι

Comment

Originally posted by Βαγγέλης View Post
        Λοιπον ειμαι 1,85 και 79-80 κιλα .. carving κανω αλλα η τεχνικη μου δε πρεπει να ειναι καλη διοτι επιβαρυνω αρκετα τους τετρακεφαλους.. Παραλληλο σκι δε ξερω τι ονομαζουμε.. Για να καταλαβετε εδω και 8 χρονια κατεβαινω ολες τις πιστες αρκετα γρηγορα αλλα οχι με εκεινο το αναλαφρο στυλακι
        Τα πέδιλα σου Φίλε μου , απ όσο γνωρίζω , είναι αρκετά σκληρό . Είναι για expert skier και γιαυτο το λόγω θα πρέπει να πάρεις μποτα που θα πρέπει να είναι το λιγότερο 80-90 flex.Έτσι θα Έχεις ένα συνδυασμό Καλο και θα συνεργάζονται εύκολα μποτες και πέδιλα .Φρόντισε να μην έχει κενό το πόδι σου Μέσα στην μποτα, να μην σηκωνετε η πτέρνα σου Μέσα στην μποτα και όταν την δοκιμασεις φόρεσε την το λιγότερο 30 λεπτά .Τι νούμερο παπούτσι φοράς ;
        GVAFI72

Comment

ναι πραγματι ειναι σκληρα πεδιλα. Φοραω νουμερο 44-45 αναλογα τις μποτες. Η μαρκα της μποτας μπορει να ειναι οποιαδηποτε σωστα? Ξερετε καμια να μου προτεινετε?

Comment

με δυσκολευει να σου απαντησω το γεγονος οτι εχεις υπερβολικα σκληρα πεδιλα για το επιπεδο που περιγραφεις.... εγω προσωπκα με τα πολυ σκληρα πεδιλα κουραζομαι , οπως κ το 99% των σκιερ - ακομα κ των καλων. γενικα πεδιλα αγωνιστικου επιπεδου αναταποκρινονται οχι μονο σε περιπου αντιστοιχο επιπεδο , αλλα κ σε αντιστοιχη φυσικη κατασταση...βεβαια , αυτο που ειπε ο φιλος gvafi72 exei μια βαση κ μαλιστα γερη.. σε αγωνιστικο πεδιλο θελεις μποτε σκληρες (ας πουμε γυρω στο 90 φλεξ κ ανω) για να εχει νοημα το πεδιλο να αποδωσει τις ικανοτητες του(αυτο ομως εσενα δε σε ενδιαφερει μιας κ απο ο,τι λες δεν εισαι σε θεση να του ζητησεις τα μεγιστα..-οπως κ γω αλλωστε).βεβαια εκτος απο την αποδωση αναγκαζεσαι να καταφυγεις σε ενα οχι μαλακο φλεξ μποτας , προκειμενου να μπορει το πεδιλο να σε ακουει-να συμορφωνεται με τη βουληση σου κ να μην ξοδευεις αδικα τεραστια αποθεματα ενεργειας). το flex ειναι δεικτης σκληροτητας της μποτας. οσο πιο σκληρη τοσο πιο μεγαλο ποσοστο ενεργειας που δαπανας μεταφερεται στο πεδιλο, τοσο πιο ακριβης ειναι η μεταφορα, τοσο πιο σωστη η αποκριση , τοσο πιο σωστο το στυλ. αλλα, τοσο πιο επιπονο το σκι, ενεργοβορο, πιο πιθανο να σε χτυπαει μποτα , να σε κουρασει, να σου βαρυνει τα ποδια κλπ κλπ. εφοσον λοιπον εχουμε αποφασισει στην αυτη συζητηση οτι (κακως βεβαια) θα χρησιμοποιεις ενα σκληρο πεδιλο (χωρις ομως να ανταποκρινεται στο επιπεδο σου) θα ελεγα να διαλεξεις μια μποτα μεσαιου φλεξ (70-80). κατω απο 70 θεωρειται ******* κ πανω απο 90 σκληρη. ολα αυτα ομως στη θεωρια. στη πραξη εχοντας αυτα στο μυαλο σου, πας σε καποιο καταστημα -καταστηματα κ δοκιμαζεις οτι εχει κ δεν εχει σε αυτα που ζητας. φορας τη καθε μποτα για καποια ωρα , περιφερεσαι , αποφασιζεις ποια δε σου κανουν. καταληγεις σε 2 που σου κανουν. ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ. περιφερεσαι με τις μποτες. τις φορας κανα μισαωρο. ακους τα ποδια σου . προσπαθεις να θυμασαι την αισθηση του τελευταιου μοντελου που ειπες "μαλλον εδω ειμαι" . αμα εστω κ κατι σε ενοχλει πας κ σε αλλο μαγαζι με αλλες μαρκες. οταν τα ποδια μιλαν μαρκες δεν υπαρχουν.
            Last edited by Stavros151515; 22/10/2012, 10:50 AM.
            χιονια στο καμπαναριο

Comment

ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις σας. Με βοηθησατε πολυ!

Comment

τελικα πηρα σημερα τις Atomic Hawk 100.. μπορω να πω οτι μου καθησαν αρκετα καλα..ο καιρος θα δειξει

Comment

Working...
                X