Το πράγμα πηγαίνει "οικονομικά". Φαίνεται ότι μέχρι τέλος του μήνα δύσκολα θα μπουμπουνιστούν καλοριφέρ στην Αθήνα τουλάχιστον (γιατί φαντάζομαι βόρεια έχει αρχίσει). 1,5 μήνα αργότερα σε σχέση με πέρυσι, 300 ευρώ στην τσέπη. Μάλιστα. Αυτό που θέλω τώρα είναι και μια βαρυχειμωνία ΔΕΚ-ΦΕΒΡ.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2012
Collapse
X
-
Το διαγραμμα πάντως του σνοουριπόρτ μέσης θερμοκρασίας (ευρωπαϊκού και γφς) στα 850 το επόμενο 15ήμερο εδώ από προχθές επιμένει για καλή πτώση της θερμορασίας μετά τις 22!! Για να δούμε...
http://www.snowreport.gr/posts/24.htmlΜετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
Κάμερες Μακροχωρίου:
http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
http://www.stravon.gr/makrochori/
Comment
-
΄συνήθως όταν έρχεται ένας μεγάλος προσήνεμος χιονιάς ο ίδιος Χειμώνας έχει και άλλη μια προσήνεμη εισβολή συχνά 15-20 μέρες πριν τη μεγάλη...δηλαδή μία ξεκάρφωτη ιστορική εισβολή το θεωρώ απίθανο να κάνει...οι πολύ καλοί Χειμώνες για τα προσήνεμα έχουν 4-5 τέτοιες...Originally posted by GeorgeTsavd View Postαν εδινα προβλεψη για τον φετινο χειμωνα με τα λιγα που ξερω για την ατμοσφαιρα θα ελεγα οτι θα κυλησει σε Τ πανω απο τα κλιματικα και με μια ΠΟΛΥ μεγαλη ψυχρη εισβολη που θα θαψει τα ανατολικα προσηνεμα.πιθανον θα ερθει και καμια μετρια απο τα δυτικα και θα κανει κατι μετριο και σε μας δεν το αποκλειω.αλλα δυστυχως αυτο βλεπω οτι θα γινει. δυστυχως οχι γιατι θα θαφτουν τα προσηνεμα αλλα γιατι δεν θα θαφτουμε εμεις.
αλλα ευτυχως μιλαμε για τον καιρο και το κλιμα και μπορει να κανει τα παντα.φυσικα ευχομαι να βγω λαθος 
Comment
-
Δύσκολα τα πράγματα φέτος.Και άσχετα από αυτά τα τυπικά η γενική τάση του καιρού είναι ευκολοπροβλέψιμη σε μεγάλο ποσοστό. Όπως πέρσι τέτοια εποχή φαινόταν τι έρχεται, πόσο γκαζωμένος έμπαινε ο χειμώνας πόσο ευνοική ήταν η κυκλοφορία, όπως το καλοκαίρι φαινόταν εξαρχής πόσο καυτό θα ναι από τα 35ρια τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, όπως το 2009-10 φαινόταν εξαρχής νοτιάδες μούχλα σκόνη χαμηλά στα δυτικά, και όλα έγιναν. έτσι και φέτος φαίνεται ξεκάθαρα, χαμένος χειμώνας για Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο Στερεά. Βαρετοκαιρία, ζέστη λίγα χαμηλά άντε να κάνει κάτι 10-20 Δεκέμβρη όπως είχε πάει να κάνει και το 2007-08. Εννοείται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη δεν έχουν χάσει τίποτα. Έτσι και αλλιώς σε αυτές τις πόλεις 80/90 μέρες φθινόπωρο έχει και μέσα στο χειμώνα. Μία φωτοβολίδα τους αρκεί. Κακομάθαμε πέρσι ,ευτυχώς φέτος δεν θαβρίσκομαι στη Φλώρινα να ζήσω την αηδία να χει 15ρια μέσα στα Χριστούγεννα και 25/30 μέρες ήλιο και αντικυκλώνα το Γενάρη. Προτιμότερο να επικεντρώσω τις προσπάθειες στη Θεσσαλονίκη να κάτσει ένα χαμηλό να λυτρωθούν όλοι οι φίλοι.ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
συμφωνώ. Προς το παρόν από τις 22 αλλάζει η κυκλοφορία. Δεν ξέρω αλλά έχω το προαίσθημα ότι τελικά θα πάνε όλα πολύ καλά φέτος.Originally posted by KARADAS8888 View PostΣυγνωμη αλλα νομιζω το παει πολυ καλα.......μη βιαζεστε....κι εγω ειμαι πολυ ανυπομονος για τον χειμωνα που αρχισε να μυριζει ηδη αλλα κουλ...!!!..σε ενα μηνα απο τωρα να δουμε πως θα αρχισει ο χειμωνας...τωρα ειμαστε ακομα φθινοπωρο...!! εχει ακομα δρομο!!
Επίσης έχω την εντύπωση ότι από την σεζόν 2006-2007 ( εκείνον τον άθλιο χειμώνα ) κάθε χειμώνας είναι πιο καλός από τον προηγούμενο. Να δούμε...
Comment
-
Καλός ο χειμώνας αλλά ακόμα φθινόπωρο έχουμε, που φυσιολογικά συνεπάγεται άφθονες βροχές, ειδικά ο Νοέμβριος ο οποίος πάει να καταστεί για ακόμα μία φορά, πολύ κατώτερος υετικά, απ'τις μέσες κλιματικές τιμές του, για τις περισσότερες περιοχές της χώρας...(κάποιες λίγες, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, ξεπέρασαν τους μ.ο. κατά πολύ).Originally posted by KARADAS8888 View PostΣυγνωμη αλλα νομιζω το παει πολυ καλα.......μη βιαζεστε....κι εγω ειμαι πολυ ανυπομονος για τον χειμωνα που αρχισε να μυριζει ηδη αλλα κουλ...!!!..σε ενα μηνα απο τωρα να δουμε πως θα αρχισει ο χειμωνας...τωρα ειμαστε ακομα φθινοπωρο...!! εχει ακομα δρομο!!
Comment
-
θα τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη για τον χειμώνα που έρχεται με βάση την στατιστική. εφόσον όπως όλα δείχνουν και ο νοέμβρης βγει με ελάχιστο υετό θα έχουμε στο τέλος του φθινοπώρου γύρω στα 100 χιλιοστά(τώρα έχει 86 και αν δεν έρθει κάποιο φοβερό χαμηλό λογικά εκεί γύρω θα είμαστε) με τα σχεδόν 50 τον σεπτέμβριο. όπως είχα βάλει και στο θέμα με τα στατατιστικά όποτε είχαμε τέτοια νούμερα στο φθινόπωρο τότε και ο χειμώνας έβγαινε με περίπου τα ίδια χιλιοστά. άρα στατιστικά να το δει κανείς τον χειμώνα στην πόλη θα πέσουν περίπου 100 χιλιοστά. ευχής έργον θα ήταν κάποια από αυτά να συνδυαστούν με θερμοκρασίες που θα επιτρέπουν χιόνι. αλλά με τέτοια κυκλοφορία,αν δεν αλλάξει, δύσκολα τα πράματα. ακόμα όμως και να παραμείνει αυτή η κυκλοφορία ψυχρές εισβολές θα υπάρξουν απλά θα είναι των 2-3 ημερών και όχι τόσες πολλές όπως πέρσι. με αυτά λοιπόν πιστεύω ο χειμώνας στην πόλη φέτος θα είναι ήπιος αλλά αρκετά υγρός.δύσκολα τα πράγματα για χιόνι,αλλά αν κάτσει καλός συνδυασμός υετού-θερμοκρασίας πιστεύω θα δούμε κάτι καλό και όχι απλό χιόνι γιατί φέτος το πρόβλημα πιστεύω θα βρίσκεται στις Τ και όχι στον υετόμηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...
Comment
-
η μονη διαφορα με περισυ τετοια εποχη ηταν που λογω των πολυ οψιμων μελτεμιων και του αντικυκλωνα στη συνεχεια στη ΒΑ Ευρωπη ειχαμε χαμηλες θερμοκρασιες. κατα τα αλλα παλι περι ανομβριας γινονταν σουσουρο και περι της εμμονης του ατλαντικου και των τερατογεννεσεων του. με τη γνωστη συνεχεια.
οψομεθα. ''η νηνεμια πριν τη καταιγιδα''.<<Υγιειαν τε γαρ τοις σωμασι παρασκευαζει και οραν και ακουειν μαλλον, γηρασκειν δε ηττον>>
Comment
-
η θερμοκρασία πάντως κατεβαίνει σε νορμάλ επίπεδα πλέον...σήμερα παρά τη λιακάδα ένιωθα ότι ειναι Χειμώνας(αλκυονίδες)...ο Δεκέμβρης μπορεί να μας επιφυλάσσει κάποια έκπληξη στα ξεκούδουνα...ο Νοέμβρης υετικά κακός...δεν πιάσαμε την κλιματική τιμή, και αν δεν ξαναβρέξει σοβαρά βγαινει (πάλι) με αρνητικό πρόσημο στα χιλιοστά...θερμοκρασιακά και αυτός θερμότερος από την κλιματική τιμή λόγω της καυτής πρωτης εβδομάδας και αν δεν κάνει νέα ψυχρή εισβολή δεν μπορεί να εξισορροπήσει...Last edited by geornik2004; 09/11/2012, 11:55 PM.
Comment

Comment