Originally posted by GEORGE SNOWMAN
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2012
Collapse
X
-
Εντάξει, δεν κρίθηκε ακόμα τίποτα για χειμώνα. Για το Φθινόπωρο όμως... (?)Last edited by Michael_SN; 11/10/2012, 07:34 PM.DON'T FEED THE TROLLS
-
Μονο θερμοκρασιακα ηταν καλυτερο το περσινο φιλε μου!!!!αλλα υετικα ηταν μαυρα χαλιααα.Originally posted by snsick View PostΕπιστημονικά στοιχεία δεν έχω παρα μόνο ένστικτο και κάποια στατιστικά. Εγώ μακάρι να πέσω έξω, δεν φαντάζεσαι πόσο το θέλω..
Εσύ όμως έχεις απίστευτα προβληματική μνήμη που δεν δικαιολογείται
Τι ήταν πέρυσι το φθινόπωρο?? Τι ήταν????????????Δεν ήταν υπαρκτο?χαχαχαχα..το μοναδικό τόσο δυναμικό φθινόπωρο που θυμάμαι 32 χρόνια που ζω πάει να βγει πως δεν ήταν και υπαρκτό... Στις 16 Οκτώβρη 2012 θα έχει 32-33 βαθμούς Αθήνα. Στις 16 Οκτώβρη 2011 είχα πάει Πάρνηθα με το σκύλο για το πιο πρώιμο χιόνι στην Πάρνηθα τα τελευταία χρόνια..Αθήνα είχε 10 βαθμούς και βροχή.. Οπότε θα έχουμε 22-23 βαθμούς διαφορά την ίδια μέρα.. Το υπόλοιπο φθινόπωρο πέρυσι συνέχισε να κυλά απίστευτα και ξανακρύωσε το Μάρτιο...
Τι άλλο θα ακούσουμε......... Πίστευα πως όλοι συμφωνούμε για το παρελθόν ειδικά για 1 χρόνο πρίν. Οκ να διαφωνούμε για τα μελλοντικά αλλά όχι και τα τόσο κοντινά παρελθοντικά...χαχαχαχα
Comment
-
Η κυκλοφορία θυμίζει πάρα πολύ τον χειμώνα 2006-2007. Εγώ πάντως θεωρώ ότι κατά μία έννοια είμαστε τυχεροί που το κάνει αυτή την περίοδο. Χωρίς να αποκλείεται (κανείς δεν ξέρει) αλλά δεν θεωρώ ότι μπορεί να παραμείνει έτσι η κυκλοφορία για 4 ακόμα μήνες. Ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει η θερινή κυκλοφορία καθόλου στην ήπειρο μας. Δεν μπορεί απλά να μην αλλάξει ποτέ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Αισιοδοξώ.
Comment
-
h κυκλοφορια αυτη εχει διαρκεσει ηδη 5 μηνες, ισως και κατι λιγοτερο. Κανενας δεν μπορει να μας διασφαλισει οτι πολυ ανετα δεν θα κρατησει ακομα 3 μηνες και οτι δεν θα παμε για ομαδικες αυτοκτονιες.Originally posted by bill82 View PostΗ κυκλοφορία θυμίζει πάρα πολύ τον χειμώνα 2006-2007. Εγώ πάντως θεωρώ ότι κατά μία έννοια είμαστε τυχεροί που το κάνει αυτή την περίοδο. Χωρίς να αποκλείεται (κανείς δεν ξέρει) αλλά δεν θεωρώ ότι μπορεί να παραμείνει έτσι η κυκλοφορία για 4 ακόμα μήνες.
Καλιστα μπορει να παει ετσι μεχρι την ανοιξη, εξαλλου την επιμονη της κυκλοφοριας στο συγκεκριμενο μοτιβο την βλεπουμε.
Ουτε για αισιοδοξια προσφερεται η κατασταση ουτε για απαισιοδοξια.
Οτι ειναι να ρθει θα ρθει, καιρος ειναι αυτος και δεν θα ρωτησει κανενα μας.
Comment
-
Το καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς είναι πολύ ψηλά ο υποτροπικός (έτσι είναι πάντα το καλοκαίρι σε κεντρική και ανατολική Μεσόγειο) και η κυκλοφορία ζωνική σχεδόν διαρκώς. Εντάξει φέτος και πάλι ήταν πολύ ψηλά - πέρα του φυσιολογικού και δεν πλησίαζε αστάθεια στα 500 με τίποτα. Το φθινόπωρο σημαίνει ότι σταδιακά χαμηλώνει ο υποτροπικός και διαταραχές καταφέρνουν να εισέρχονται στην Μεσόγειο ενώ και ο πολικός αεροχείμαρος παρουσίαζει εξάρσεις. Αν δεν γίνει στην ώρα του αυτό και γίνει λίγο πριν ή μετά είναι πιθανό. Δεν κλείνει ραντεβού. Εκτιμώ λοιπόν ότι ο χειμώνας 2007 αποτέλεσε μια πολύ μεγάλη εξαίρεση που σχεδόν δεν μπορεί να γινει κατανοητή και είναι πολύ δύσκολο να επαληθευτεί μέσα σε 5 χρόνια. Αν όντως αρχίσουν τέτοια κουλά είμαστε μπροστά σε σοβαρή αλλαγή του κλίματος. Δική μου πεποίθηση, διαισθητική το λέω διαρκώς, είναι ότι δεν θα πάμε έτσι τον χειμώνα. Ο καιρός δεν ρωτάει αλλά ο άνθρωπος παρατηρεί το πως συμπεριφέρεται ανά τις δεκαετίες και αυτό το ονομάζει κλίμα.
Comment
-
Έτσι ακριβώς! Παρ'όλα αυτά ο καθένας μπορεί φυσικά να κάνει τις δικές του παρατηρήσεις και εκτιμήσεις για το μέλλον.Originally posted by snow lover View Posth κυκλοφορια αυτη εχει διαρκεσει ηδη 5 μηνες, ισως και κατι λιγοτερο. Κανενας δεν μπορει να μας διασφαλισει οτι πολυ ανετα δεν θα κρατησει ακομα 3 μηνες και οτι δεν θα παμε για ομαδικες αυτοκτονιες.
Καλιστα μπορει να παει ετσι μεχρι την ανοιξη, εξαλλου την επιμονη της κυκλοφοριας στο συγκεκριμενο μοτιβο την βλεπουμε.
Ουτε για αισιοδοξια προσφερεται η κατασταση ουτε για απαισιοδοξια.
Οτι ειναι να ρθει θα ρθει, καιρος ειναι αυτος και δεν θα ρωτησει κανενα μας.DON'T FEED THE TROLLS
Comment
-
Πια απληστια ρε φιλαρακο?για χαλαρωσε λιγο!!!!εσυ να δω ομως που θα κρυφτεις μετα οταν δεν γινουν αυτα που λες .Originally posted by snsick View Postμαύρα χάλια ε? κάτσε να γουστάρεις λοιπόν τώρα τα 30αρια γιατί η απληστία δεν έχει όρια..
Υ.Γ ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!!!!Last edited by Spartan; 11/10/2012, 10:42 PM.
Comment
-
καλησπερα.παιδια δεν πρεπει να απογοητευεστε.δεν θυμαμαι τα τελευταια χρονια να κρατησε κανενας χειμωνας με αυτη την κυκλοφορια.μπορει να αλλαξει δεκεμβρη αλλα μπορει και ιανουαριο.καποια στιγμη θα αλλαξει αυτο ειναι το μονο σιγουροΓιωργος...Ο τελευταίος αισιοδοξος Θεσσαλονικιος :lock1::puke:
Comment
-
Απλά να επισημάνω ότι προς το παρόν δεν έχουμε σοβαρό λόγο να ανησηχούμε για τον χειμώνα...φυσικά κυρίως γιατί δεν ξέρουμε τι θα κάνει τότε.. αλλά και διότι υπάρχουν και δεδομένα που μπορεί να λειτουργήσουν θετικά κατά τη γνώμη μου....αυτά τα δεδομένα είναι ότι η παρούσα κυκλοφορία που μας "χαρίζει" αυτές τις καιρικές συνθηκες με τις πολύ ψηλές θερμοκρασίες και την ανομβρία...επικρατεί στην ευρώπη εδώ και αρκετούς μηνες, 4-5 αν δεν κάνω λάθος....και όσο περνάει ο καιρός τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αλλάξει αυτη η κυκλοφορία. Εδώ είναι και το κλειδί της υπόθεσης...ότι δηλαδή είναι ακόμα νωρίς σχετικά..είμαστε ακόμα μέσα Οκτώβρη (δεν χάσαμε και τίποτα ουσιαστικό..)και έχουμε μπροστά μας τον Νοέμβρη και έναν ολόκληρο χειμώνα....θεωρητικά τουλάχιστον η κυκλοφορία άνετα μπορεί να αλλάξει μέσα ή λίγο πριν τον χειμώνα(μετά από ένα μεγάλο διαστημα με χάλια κυκλοφορία για εμάς να ακολουθήσει ένα διάστημα με ποιο ευνοική κυκλοφορία)...
Δεν θα θελα με τίποτα να βρισκόμασταν με τέτοια κυκλοφορία Δεκέμβρη μήνα-χριστουγεννιάτικα....χίλιες φορές τώρα.. ένα τέτοιο αναγκαίο κακό.. παρά τότε...φυσικά δεν μας λέει κανείς ότι θα αλλάξει σίγουρα και το πότε.. απλά λέω ότι θεωρητικά αυξάνονται οι πιθανότητες να αλλάξει όσο περνάει ο καιρός....
είδομεν..εγώ πάντως προς το παρόν δεν ανησυχώ...
Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
Κάμερες Μακροχωρίου:
http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
http://www.stravon.gr/makrochori/
Comment
-
-

Comment