Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2012

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• για να δούμε θα έχουμε μίνι καύσωνα,για την εποχή πάντα,στα τέλη του σεπτέμβρη? το καλό είναι ότι στα βόρεια και βορειοδυτικά της ευρώπης θα γίνονται μούσκεμα καθημερινά. εδώ πλέον δεν έχουμε ανάγκη άλλες βροχές για τον μήνα. οπότε ας ποτιστούν καλά αυτοί να μαζέψουν αποθέματα ώστε το χειμώνα που θα έχουν αντικυκλώνα στη σκανδιναβία να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα
    μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

• Originally posted by salonikatasos View Post
      για να δούμε θα έχουμε μίνι καύσωνα,για την εποχή πάντα,στα τέλη του σεπτέμβρη? το καλό είναι ότι στα βόρεια και βορειοδυτικά της ευρώπης θα γίνονται μούσκεμα καθημερινά. εδώ πλέον δεν έχουμε ανάγκη άλλες βροχές για τον μήνα. οπότε ας ποτιστούν καλά αυτοί να μαζέψουν αποθέματα ώστε το χειμώνα που θα έχουν αντικυκλώνα στη σκανδιναβία να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα
      Μην λες πολλα ρε συ!!!θελεις να παθει κανα καρδιακο ο γιατρος?

Comment

• Originally posted by doumas View Post
        Eρχεται το πρωτο προσηνεμο κυο χαχα.

Χαχα.χα
        Mε το που έγραψες "προσήνεμα" και "κρύο" θυμήθηκα δούμα και την πρόγνωση του αναλογικού που λέει:

29/09/2012 - 02/10/2012’στατος καιρός στα ανατολικά προσήνεμα ηπειρωτικά τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη.
        Ισχυροί βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Και με τα σημερινά στοιχεία όντως για κει το πάει κάτι που το είχε δείξει πρώτο το αναλογικό του Σάκη 10 μέρες πριν (αν θυμάστε πρώτο είχε δείξει και τις βροχές που είχαμε)
        Αν συγκρίνουμε για τις 24 Σεπτεμβρίόυ το σημερινό Ευρωπαικό με το αναλογικό του Σάκη από τις 7 Σεπτεμβρίου θεωρώ ότι η διάταξη είναι ίδια πλέον

Το Ευρωπαικό δείχνει μάλιστα να εναρμονίζεται με το αναλογικό πχ έως και τις 26 σεπτεμβριου

Μετά΄τις 27 το ευρωπαικό και το αναλογικό έχουν διαφωνίες μόνο ως προς το που θα "κάτσουν" ακριβώς τα χαμηλά αλλιώς και πάλι έχουν ομοιότητες πολλές

Οι Ιταλοι δυστυχώς και πάλι δείχνουν να την πατούν καθώς προέβλεπαν τελείως διαφορετική διάταξη..

Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
        http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
        Κάμερες Μακροχωρίου:
        http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
        http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

• Σωτο για τις 23-25 του μηνα το αναλογικο του Σακη και για τις 24 το ecmwf οι προβλεψεις σε γενικες γραμμες ειναι λιγο διαφορετικες αφου η διαταξη με την σφηνα χαμηλων πιεσεων που σχηματιζεται στην βορεια ευρωπη στο το μεν ευρωπαικο προερχεται απο τον χωρο της σκανδονιβιας ενω απο το sam απο την αν.ευρωπη και την ρωσια και με τον πεδιο υψηλων πιεσεων σε αυτη την περιπτωση αντιθετα στον ιδιο χωρο.
          Βεβαια το αποτελεσμα αυτων των προβλεψεων στην περιοχη μας απο αυτην την κυκλοφορια ειναι αμελητεα αφου εχουμε ουσιαστικα ζωνικη μορφη .
          Για τις 26 του μηνα πραγματικα εχουμε πολυ καλη προσεγγιση των μοντελων.
          Σε καθε περιπτωση ομως ειναι ακομα νωρις να μιλησουμε για παρομοια καιρικη εξελιξη και εγω προσωπικα ειμαι επιφυλακτικος για την επαληθευση αυτης της προγνωσης.....το Ιταλικο και τον τζιφο μην το προσπερναμε ευκολα....
          Γιωργος-Σπατα- καμπια Διρφυων Ευβοιας

Comment

• ποσο θα θελα να ημουνα αυτες τις μερες στο πιο "μισητο" καιρικα μερος της ευρωπης...στην πατριδα του αζορικου λεω στις αζορες...το τυφωνακι που λεγαμε πριν απο μερες κατα καποιο τροπο επιασε ευρωπη.......
            ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ

Comment

• Originally posted by doumas View Post
              Σωτο για τις 23-25 του μηνα το αναλογικο του Σακη και για τις 24 το ecmwf οι προβλεψεις σε γενικες γραμμες ειναι λιγο διαφορετικες αφου η διαταξη με την σφηνα χαμηλων πιεσεων που σχηματιζεται στην βορεια ευρωπη στο το μεν ευρωπαικο προερχεται απο τον χωρο της σκανδονιβιας ενω απο το sam απο την αν.ευρωπη και την ρωσια και με τον πεδιο υψηλων πιεσεων σε αυτη την περιπτωση αντιθετα στον ιδιο χωρο.
              Βεβαια το αποτελεσμα αυτων των προβλεψεων στην περιοχη μας απο αυτην την κυκλοφορια ειναι αμελητεα αφου εχουμε ουσιαστικα ζωνικη μορφη .
              Για τις 26 του μηνα πραγματικα εχουμε πολυ καλη προσεγγιση των μοντελων.
              Σε καθε περιπτωση ομως ειναι ακομα νωρις να μιλησουμε για παρομοια καιρικη εξελιξη και εγω προσωπικα ειμαι επιφυλακτικος για την επαληθευση αυτης της προγνωσης.....το Ιταλικο και τον τζιφο μην το προσπερναμε ευκολα....
              Πραγματικά κι εγώ στην αρχή έτσι νόμισα αλλά πηγαίνοντας μια πρόγνωση πίσω είδα ότι όπως και ευρωπαικό έτσι και το αναλογικό το χαμηλό που λες προέρχεται όντως από την Σκανδιναβία!!
              Τους ιταλούς του παρακολουθώ "στενά" εδώ και καιρό και τους θεωρώ γενικά πολύ καλούς. Από τον Ιούνιο όμως μέχρι και σήμερα δεν τα πήγαν ούτε μια φορά καλά.. Για να δούμε για τον χειμώνα..

Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
              http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
              Κάμερες Μακροχωρίου:
              http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
              http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

• Ώπα ένα ''wannabe'' 2004 στις 22-23 Νοέμβρη!

Να'χαμε να λέγαμε...Ο πεινασμένος πάντως,καρβέλια ονειρεύεται...
                18/02/08 - 10/1/17
                9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις

-2/2/1882-

sigpic

Comment

• oυτε για αστείο τέτοιοι χάρτες πριν μπει ο Δεκέμβρης..ειναι κακό σημάδι....

Comment

• E καλά, cfs είναι....Η ψυχή μου ξέρει τι έχω δει εκεί μέσα...
                    18/02/08 - 10/1/17
                    9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις

-2/2/1882-

sigpic

Comment

• Originally posted by sotos*snow View Post
                      Πραγματικά κι εγώ στην αρχή έτσι νόμισα αλλά πηγαίνοντας μια πρόγνωση πίσω είδα ότι όπως και ευρωπαικό έτσι και το αναλογικό το χαμηλό που λες προέρχεται όντως από την Σκανδιναβία!!
                      Τους ιταλούς του παρακολουθώ "στενά" εδώ και καιρό και τους θεωρώ γενικά πολύ καλούς. Από τον Ιούνιο όμως μέχρι και σήμερα δεν τα πήγαν ούτε μια φορά καλά.. Για να δούμε για τον χειμώνα..

Καλως η κακως το ιταλικο παει προς επαληθευση ,σε γενικες γραμμες οσον αφορα τις ημερομηνιες ,με την επανεμφανιση του υποτροπικου .Εμενα προσωπικα μου αρκει η ανιχνευση της τασης για αυτη την περιοδο.
                      Ειναι πιθανον επισης να επιτυχει και στη προβλεψη του για τελη του μηνα αρχες οκτωβρη με εμφανιση σκαφη χαμηλων πιεσεων εξ ατλαντικου δημιουργωντας νεα διαταραχη στην κεντρικη μεσογειο......απο την αλλη βλεπετε το χαμηλο βομβα στα βρετανικα νησια; αλοιμονο μας αν ανοιξει η ορεξη του καιρου απο τωρα ....
                      Γιωργος-Σπατα- καμπια Διρφυων Ευβοιας

Comment

• Θερμή εισβολή προερχόμενη από τη Βόρεια Αφρική μας επισκέπτεται από Δευτέρα και για κάμποσες μερούλες, το καλοκαίρι δεν λέει να τελειώσει.........
                        Ο χειμώνας αν δεν πιάσει κι ο χιονιάς αν δεν πλακώσει,
                        ούτε λάδι, ούτε στάρι, ούτε ανθούς η γη θα δώσει.

Comment

• Προσοχη! απαγορευεται αυστηρα σε οσους εχουν καρδιακα προβληματα...

http://imageshack.us/photo/my-images/196/cfs

δειτε μονοι σας τν συνεχεια

Comment

• Originally posted by nickpayne View Post
                            Προσοχη! απαγορευεται αυστηρα σε οσους εχουν καρδιακα προβληματα...

http://imageshack.us/photo/my-images/196/cfs

δειτε μονοι σας τν συνεχεια
                            Νικο, δεν μου εμφανιζει τιποτα... για ξαναπροσπαθησε..
                            Under the Attica sky snow will rise again... 2017-2018

Comment

• Originally posted by Snowrise View Post
                              Νικο, δεν μου εμφανιζει τιποτα... για ξαναπροσπαθησε..
                              ok ευγενιε. για να δουμε τωρα

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Comment

• Comment

Working...
                                X