Στους 26,8 η μεγιστη σημερα στο χωριο....αυριο και μεχρι την κυριακη ισως πλησιασουμε την μεγιστη φετινη που ηταν 28,8 για εδω στα 1470 μετρα του σπιτιου μου στο Σελι.
Τελικα οχι ο καυσωνας αλλα η λεξη ζεστη ειναι αγνωστη για το Σελι. Η απολυτη λυση κατα της ζεστης τερμα..
Χρηστο, η Αβδελλα ειναι ορεινο βλαχοχωρι του νομου Γρεβενων. βρισκεται στα ΝΔ του νομου, στους προποδες της Βασιλιτσας ..το υψομετρο, εχω ακουσει κ διαβασει πολλες εκδοχες, τωρα που ανεβηκα κ τσεκαρα με αλτιμετρο κ gps ,βγαζωντας εναν ατυπο μεσο ορο, εχει 1250-1270 στα πρωτα σπιτια, 1270-1290 στην πλατεια που ειναι χαμηλα σχετικα στο χωριο ,ενω τα τελευταια σπιτια ειναι στα 1350-1370μ..
carpe diem - αδραξε την ημερα
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants
poso σε ζηλευω ρε φιλε! Αλλα εχω μια απορια: πως την παλευεις να πηγαινεις απο αθηνα-Αβδελλα, εννοω βενζινες διοδια κλπ ποσο πηγαινουν αραγε?? και εγω θελω να παω εκει πανω τοσες φορες, και παντα το κοστος της μετακινησης με κραταει στο μαντρι..
οσες φορες θελω να παω βουνο, δε σκεφτομαι το κοστος του ξενωνα αλλα το κοστος της βενζινης...τραγικη ιστορια.
Σταυρο, εχεις δικιο για τις βενζινες..εγω εκαψα περιπου 170-180 ευρω με ενα μικρο Grand Vitara κ με "αυγο " στο γκαζι..περιπου 11λτ/100 χλμ εκαψα..ενω στο χωριο ξοδεψα λιγοτερα, 5 μερες που εκατσα..αλλα δεν το μετανιωσα.. αα ξεχασα κ τα @@διοδια..εχασα το λογαριασμο εκει αφου εχει καθε...χιλιομετρο που λεει ο λογος..
28 η οροφη σημερα στο χωριο ως τωρα, μολις μιλησα με φιλο που παραμενει ,ενω φυσαει κ αερακι που κρατα την αισθηση ακομα καλυτερη..37,8 κ αγκαλια με το κλιματιστικο στο Π Φαληρο!
To επόμενο ΣΚ θα είμαι παραδιπλα απο την Αβδέλλα , στις κατασκηνώσεις του Ζιάκα !!!
πανεμορφο μερος, μεσα στο πυκνο δασος του Ορλιακα (ελατη, μαυροπευκη, οξια, πλατανι κ η λιστα ειναι μακρια..)..παντα απο τη στροφη των κατασκηνωσεων, κατω απο τη βρυση, η απλοχερη δροσερη σκια κ το παγωμενο νερο ειναι οαση..
42 παρα κατι στη Λαρισα με λιβα
να δω και στο χωραφακι μου ποσο εδωσε ο κλωβος μετα
39 Τρικαλα
38 Καρδιτσα
38 Αγια Λαρισας κοντα στα ανατολικα παραλια
37 Βολος
Καλο απογευμα...
Βιαζεται η επιστημη και το φορουμ απο τις υποκειμενικες αποψεις!!
http://e-meteolarissa.blogspot.gr/ Καιρικη ενημερωση Θεσσαλιας και οχι μονο.
Πάρα Πολύ ζέστη το μεσημέρι(αν και λιγότερη από καύσωνα Ιουλίου και 6-7 Αυγούστου) καμμία σχέση το βράδυ που δροσίζει 7-8 βαθμούς περισσότερο από τό Ιούλιο. Έστω και αν δείχνει τα τελευταία δόντια του το φετινό καλοκαίρι-τέρας πνέει τα λοίσθεια
ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
34 βαθμοι στο σταθμο του ΕΑΑ που περασα βολτα και 32 την περιοχη μου...Στο αλκαζαρ που περπαταω ειχε 30 αλλα η υγρασια εκει ηταν πιο αυξημενη και καταλαβεινες την ζεστη...
Ξεχασα να αναφερω και το κακο της ημερας....την καπνια που ηρθε αργα το απογευμα και απο τα δυτικα της πολης απο τη φωτια της Καλαμπακας...Το ρευμα ειναι ΝΔ οποτε εχει αρχισει η μεταφορα καπνου προς το εσωτερικο της πεδιαδας...
Last edited by Meteolarissa; 23/08/2012, 09:04 PM.
Βιαζεται η επιστημη και το φορουμ απο τις υποκειμενικες αποψεις!!
http://e-meteolarissa.blogspot.gr/ Καιρικη ενημερωση Θεσσαλιας και οχι μονο.
Comment