Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Η Στενή στους 38,4!
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    ΧΑΛΚΙΔΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Comment

• Originally posted by MountExplorer View Post
      Δε νομιζω. 40 βαθμοι ειναι θερμοκρασια πυρετου..... Ακομα και χωρις υγρασια ειναι θανατηφορα θερμοκρασια...
      καμια σχεση,εγω εχω 41,5 με 11% υγρασια....απλα ζεστη,ατμοσφαιρα ανετη!σαν να ειχες εσυ 37!
      Αν ρωτήσεις κάτι θα φανείς μια φορά βλάκας... Αν δεν ρωτήσεις θα είσαι για πάντα...!!!
      Αν δεν ξέρεις ναγαπάς....μάθε τουλάιστον να μην πληγώνεις!
      Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες...παρά για κάτι που δεν έκανες!

Comment

• Originally posted by MountExplorer View Post
        Επομενως η δυσφορια ειναι το ιδιο εντονη τοσο στην ορεινη Τριπολη οσο και στην πεδινη Θεσσαλονικη. Το καλοκαιρι του 2004 στην Αθηνα που ημουν ενιωθα πολλη δυσφορια παρα τη σχετικα χαμηλη υγρασια λογω υψηλων θερμοκρασιων.
        Αυτα με το μελτεμι κτλ. δε μου λενε τιποτα. Δεν ξερω τι μελτεμια εχει ο Χελμος στο μπαλκονι του αλλα στους δρομους κατω καιγεσαι στην Αθηνα που το καλοκαιρι δεν παλευεται με τιποτα...
        δεν καταλαβες,το 35 το δικο σου που εχεις καθε μερα ειναι σαν το 41 το δικο μου που εχω μια φορα το χρονο!
        Αν ρωτήσεις κάτι θα φανείς μια φορά βλάκας... Αν δεν ρωτήσεις θα είσαι για πάντα...!!!
        Αν δεν ξέρεις ναγαπάς....μάθε τουλάιστον να μην πληγώνεις!
        Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες...παρά για κάτι που δεν έκανες!

Comment

• 40,5 παρακαλώ και ο σταθμος εβγαλε μηνυμα "heat danger"
          ΔΗΜΗΤΡΗΣ
          ΧΑΛΚΙΔΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Comment

• Originally posted by PARNASSIOS View Post
            παρ ολο τις συνεχομενες ζεστες που εχουν πληξει την Ελλαδα αυτες τις μερες αλλα και τους καμπους στα ποδια του Παρνασσου που σημερα ψηνονται στους 42 βαθμους,μολης μου ανεφερε ο ΜΙΖ μεγαλη χιονουρα στη ΒΑ πλευρα του Παρνασσου στα 1500μ + 2 ορατες χιονουρες ακομα!!!!!
            Πραγματι, στη διαδρομη απο Λιβαδεια προς Αμφικλεια χιονουρες στην Α-ΒΑ πλευρά του Παρνασσου ειναι ορατες!!!
            Λιβαδειά 42.9 !
            Μάρτης 87

Comment

• ο σταθμός στα Γρεβενα κατέγραψε 40 βαθμούς με 6% υγρασία και -4 σημείο δρόσου πριν λίγο!
              ~χιονι~

Comment

• Originally posted by karpenisi87 View Post
                το 35αρι ειναι κατι το ακραιο για τα 950μ της πολης μου..και φυσικα και ειναι αγνωστη λεξη τα αιρ-κοντισιον..οπως λογικα και σε καθε αλλο ορεινο μερος πανω απο τα 800-900μ..
                δεν καταλαβαινω τι σου φαινεται τοσο παραξενο..
                Πρακτικά για τα υψόμετρα αυτά το 35 η ακόμα και το 36 είναι ότι πιο μέγιστο μπορείς να περιμένεις.25 χρόνια που παρακολουθώ θερμόμετρα,η μέγιστη που έχω δεί στα 800 της Πελοποννήσου,ήταν 37.1.Και βέβαια το θέμα είναι οτι το 36-37 σε αυτάα τα υψόμετρα αν βγείς στον ήλιο είναι πιο πολύ.Οπότε ναι αν το Καρπενήσι έπιασε 35 σήμερα,η Βλασία 35 χ8ές και το Σέλι 30 σήμερα,μάλλον μιλάμε για μέρα κανονικού κάυσωνα.Δεν είναι κάτι ακραίο αλλά είναι κάυσωνας
                ,όπως και να το κάνεις.
                Κάτω Βλασία Αχαϊας - http://www.katovlasia.gr

Comment

• παρ ολα αυτα το Σελι το εγραψε το 30αρακι του!!

Comment

• Originally posted by PARNASSIOS View Post
                    παρ ολα αυτα το Σελι το εγραψε το 30αρακι του!!
                    Και ο Παρνασσος 28 στα 1950 μετρα!

Comment

• Originally posted by notis_tripoli View Post
                      καμια σχεση,εγω εχω 41,5 με 11% υγρασια....απλα ζεστη,ατμοσφαιρα ανετη!σαν να ειχες εσυ 37!
                      Υπερβολες. Κοντευεις να πεθανεις απο τη ζεστη αλλα δεν το ομολογεις!

Comment

δεν καταλαβες,το 35 το δικο σου που εχεις καθε μερα ειναι σαν το 41 το δικο μου που εχω μια φορα το χρονο!
                        35 εχω σπανια το καλοκαιρι. Πολυ λιγες μερες. Και δεν αντιστοιχει σε 41 δικο σου.....

Comment

• Το λεκανοπέδιο της Αθήνας και όχι όλη η Αττική έχει ένα διαφορετικό μικροκλίμα εδώ και χρόνια. Το πιο εύκολο να παρατηρήσει κάποιος είναι πόσο δύσκολα πέφτει η ελάχιστη κάτω από τους 25 βαθμούς και πόσο δύσκολα επίσης πέφτει η μέγιστη κάτω από τους 35 τους 3 καλοκαιρινούς μήνες. Ταυτόχρονα η αίσθηση της ζέστης (π.χ. 37 βαθμοί), ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, δεν έχει καμία σχέση με μια περιοχή όπως στη Νεμέα ας πούμε. Με την ίδια θερμοκρασία στην Αθήνα νιώθεις έντονη δυσφορία ενώ στη Νεμέα κάτω από κανά πλάτανο θα την βγάλεις τη μέρα σχετικά άνετα...

Το μόνο που σώζει την Αττική προς το παρόν είναι οι χαμηλές υγρασίες (κάτι που δεν ισχύει για τα νότια παραλιακά προάστια). Θυμίζω τον Ιούνη του 2007 με τους 45 βαθμούς η υγρασία είχε πέσει στο 4% και ίσως αυτό να ήταν και η αιτία που τη σκαπουλάραμε όλοι οι Αθηναίοι εκείνη την ημέρα...
                          Οι χαμηλές υγρασίες πολλές φορές είναι και δώρο του Βοριά, μόνο που δυστυχώς εδώ και χρόνια αυτός ο βοριάς δεν μπορεί να δροσίζει από το Μαρούσι και κάτω. Το μικροκλίμα του λεκανοπεδίου της Αθήνας ορίζει πια τους δικούς του κανόνες...

Για μένα η χαμηλή υγρασία είναι το Α και το Ω σε έναν καύσωνα ή μια θερμή περίοδος...
                          Κωνσταντίνος, Πάτημα Χαλανδρίου (246m)
                          Αθήνα
                          https://www.flickr.com/photos/ndimensi/sets/

Comment

• Ελευσινα, Μεγαρα και Τατοι απο 41 βαθμους!

Comment

35αρι ελάχιστες φορές κάνει στο κέντρο. ακόμα και σήμερα με το ζόρι το πέρασε το 35αρι. χθες είχε 33 μέγιστη ενώ εσείς 40+
                              μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

• 41 βαθμοι απο ΕΜΥ για διαφορες περιοχες της Αττικης εκτος θερμονησιδας.... Φανταστειτε μεσα στη θερμονησιδα τι γινεται.... Το 42 του Ψυχικου μια χαρα ειναι λογικο. Φαινεται οι αλλοι σταθμοι ειναι σε σκιερα μερη για να μη δειχνουν την κανονικη ζεστη!

Comment

Working...
                                X