Και ο Σμολικας ''τσιμπαει'' παραπανω στον ηλιο ρε παιδια πως να το κανουμε..Το ιδιο προβλημα παρατηρειται και στο Τσεπελοβο που ειναι ιδιος τυπος σταθμου..Στο ηλιο τσιμπανε προς τα πανω
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Η διακυμανση μεταξυ μεγιστης και ελαχιστης δεν επηρεαζεται μονο απο την πιθανη τσιμπημενη μεγιστη.Επηρεαζεται απο χιλια δυο.Μια καποια μικρη αναστροφη,μια παροδικη νεφωση που επηρεαζει την ελαχιστη,μια ομιχλη,ανοδικα και καθοδικα ρευματα αερα τη νυχτα,το ειδος της βλαστησης του βουνου (εκει που ειναι ο σταθμος στο Σμολικα εχει βλαστηση πχ ενω στον Ηρακλη οχι).Ολα αυτα επηρεαζουν τις ελαχιστες κι επομενως και τη διακυμανση που λες.
Comment
-
Εγω μια φορα εχω παει στην Αστρακα και εχω δει κατι λακουβαρες στα 2000 μετρα υψομετρο με κατι παγους τρελους.Originally posted by Gianniwtis View PostΣαφως υψηλοτερη θερμοκρασια στα 850 πανω απο τη Στερεα Ελλαδα!
Εχει και η Τυμφη κατι αναστροφικα σημεια λουκουμι!Δυσκολο να μπει σταθμος αλλα και αδικο θα ελεγα καθως μετα ολες οι πρωτιες θα ηταν στην Ηπειρο..Αδικια..
Εννοειται οτι υπαρχουν τετοια σημεια στην Τυμφη.Η μορφολογια του βουνου ειναι τετοια που ευνοει κατεξοχην τις αναστροφες.Δειτε το στο Google Earth.Απλα το βουνο στερειται εναν τρελαμενο.
Comment
-
μαλον μερικους τους βολεβει να τσιμπαει..το ξερω οτι η διακυμανση επιρεαζεται απο πολλα,αλλα σε αυτη τη περιπτωση ο καιρος ειναι πολυ ομαλος και για αναστροφη σε αυτη τη πλαγια ουτε λογος.γι αυτο και δεν πιαστικα απο την διακυμανση μιας ημερας και παρακολουθω τον σταθμο εδω και μερικες ημερες.εκτως απο αυτο στο τσεπελοβο δεν νομιζω να φυσαει οπως φυσαει στα 2150μ του Σμολικα για να αεριζεται οπως πρεπει ο κλωβος!
Comment
-
τον σταθμος της αμφικλειας στα 245μ το παρακολουθουμε εν συγκρισει με τον σταθμο στα 450μ εδω και χρονια!μια φορα κολλησε το ανεμιστιρακι στον 245 καλοκαιρι και απο εκει που η διαφορα ητανε απο 1.5 ως 2.5 τοτε εκτιναχτηκε στους 4.5!!!το ανεμιστηρακι στον σταθμο του Παρνασσου στα 1950 ηταν κολλημενο εδω και μερες και δεν ειδαμε ποτε καποια αφυσικη διαφορα απο τον σταθμο στα 2240μ και αυτο γιατι σε αυτα τα υψομετρα παντα πνεει εστω και ενα χαλαρο αερακι και αεριζεται επαρκως ο κλωβος και οπως βλεπω και σε φωτο ο κλωβος του σταθμου του Σμολικα ειναι στο μεγεθος του davis!!!Last edited by PARNASSIOS; 12/06/2012, 01:17 AM.
Comment
-
Σου λεω οτι τσιμπαει.Αμα δε θες να το καταλαβεις για να βγαζεις τον Παρνασσο οχι βουνο αλλα παγοβουνο που συνωμοτει το συμπαν για να τον διατηρει ψυχρο και πανψυχρο,γιατι εχει το κοκκαλακι της νυχτεριδας πανω του και δεν μασαει απο Τ850 κι απο αλλες φυσικες παραμετρους τοτε δε μπορω να σε πεισω.Σου λεω οτι τσιμπαει.Originally posted by PARNASSIOS View PostΜαλλον σε μερικους τους βολευει να τσιμπαει.Το ξερω οτι η διακυμανση επιρεαζεται απο πολλα,αλλα σε αυτη τη περιπτωση ο καιρος ειναι πολυ ομαλος και για αναστροφη σε αυτη τη πλαγια ουτε λογος.γι αυτο και δεν πιαστικα απο την διακυμανση μιας ημερας και παρακολουθω τον σταθμο εδω και μερικες ημερες.εκτως απο αυτο στο τσεπελοβο δεν νομιζω να φυσαει οπως φυσαει στα 2150μ του Σμολικα για να αεριζεται οπως πρεπει ο κλωβος!
Τι να με βολευει εμενα να τσιμπαει.Παιδι μου ειναι;
Comment
-
Δε νομιζω οτι βγαζει πουθενα η κουβεντα αυτη παιδια..Παντως οι 2 συγκεκριμενοι σταθμοι(Σμολικας-Τσεπελοβο) τσιμπανε στον ηλιο..Μπορουν να μας βοηθησουν και τα παιδια που τους τοποθετησαν..Παντως Παρνασσιε,Γιαννη συνονοματε αν δεν κανω λαθος, που και που δινεις οντως την εντυπωση που λεει και ο γιατρος.Οτι δηλαδη ο Παρνασσος νουμερο ενα και μετα ολα τα αλλα.Δεν σε κατηγορω,ισα ισα που σε καταλαβαινω κιολας καθοτι και εγω ο ιδιος μεροληπτω συχνα υπερ του τοπου μου για πολλους λογους,απλα το επισημαινω γιατι μερικες φορες δεν εχεις δικαιο,δεν ειναι ετσι τα πραματα.
Γιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!
Comment
-
εγω μιλαω με επιχειρηματα και δεν λεω ενα τσιμπαει και τελος.διλαδι ο Παρνασσος που επιασε σημερα 19 βαθμους στα 2240μ με 22 στα 850hpa ειναι οκ και ο Σμολικας που επιασε 19.5 στα 2150μ με 22-23 στα 850hpa οταν και η Σαμαρινα ειχε 26.7 τσιμπαει??????????????
οκ ομως δεν ασχολουμε παραπανω.ας πιστευει ο καθενας οτι νομιζει!!!
Comment
-
Το χειμωνα στις χειμωνιατικες λιακαδες φαινοταν καθαρα το ζητημα.Σμολικας και Τσεπελοβο ηταν παντα ''παραξενα'' ζεστοι σταθμοι..Εκει φαινοταν πολυ καλα το προβλημα.Το Τσεπελοβο χτυπαγε κατι 13αρια θυμαμαι με τα υπολοιπα Ζαγορια να βρισκονται στους 6-7 βαθμους.Στο λεω γιατι το παρατηρουσα συχνα και παντα οταν ειχε ηλιο.Αντιστοιχα και στο ΣμολικαΓιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!
Comment
-
αυτος ο davis ειναι του Υμηττου στα 1010μ!λογο συνεχομενου ανεμου δεν εχει δειξει ποτε να τσιμπαει πρως τα πανω.τον ιδιο davis
εχει γνωστος στον Παρνασσο στα 1150μ σε υπηνεμη περιοχη και μου εχει πει οτι στον ηλιο απλα το παρακανει!!εχω και τα στοιχεια του και οντως καποιες μεγιστες ειναι τραγικες!
Comment
-
Ενταξει σιγουρα δε συμβαδιζει παντα με την Τ στα 850 και σε τετοια υψομετρα επικρατουν και ''παραξενες'' συνθηκες.Τωρα δε νομιζω να αποκλεινει και πολυ απο την πραγματικοτητα..Το χειμωνα φαινοταν πιο εντονα..Ισως να κανω και λαθος αλλα συμπτωση που επαναλαμβανεται παυει να ειναι συμπτωση!Γιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!
Comment

Comment