Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ορειβατικό σκι στα Βαρδούσια

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ορειβατικό σκι στα Βαρδούσια

Την περασμένη Παρασκευή 23 Μαρτίου ανεβήκαμε με Κώστα (tirol) + Νέστορα (Cho Oyu) από τον Προφήτη Ηλία (εκκλησάκι πάνω από το χωριό Αθανάσιος Διάκος) στο καταφύγιο Βαρδουσίων.
    Αρχικά στο αμάξι στην ετοιμασία με τον Κώστα

Ανεβαίνοντας έπειτα

φτάσαμε στο καταφύγιο γρήγορα μιας και δε κάναμε στάσεις

όπου είπαμε να τσιμπολογήσουμε

Την επόμενη μέρα έχει εγερτήριο νωρίς νωρίς

Ανεβαίνουμε από το λούκι του Αετού

Με το που πετάγεται ένα αεροπλάνο είμαστε με την κάμερα ανά χείρας

Ανεβαίνοντας

Το λούκι στο τελειώμα

Φτάνουμε κορυφή

Μια πανοραμική προς τα νότια

και άλλη μια προς Μέγα κάμπο

Κατεβαίνουμε με τα σκι από τις Κοπρισιές

Σε ένα σημείο πήραμε λάθος λούκι και βγήκαμε σε αδιέξοδο

Στο τέλος

Η κατάβασή μας έγινε από τα 2495μ της κορυφής των Βαρδουσίων τον Κόρακα μέχρι τα 1420μ του Προφήτη Ηλία που είχαμε το αμάξι.

Το βίντεο της εκδρομής μας μπορείτε να το απολαύσετε σε 720HD ή 1080HD!

ναστε καλά με <ταξιδευσατε>,
    συνωστισμός στο οροπέδιο, ολα καλα αλλά...μωρε ενα σχινάκι στην ανάβαση, μπορει να διορθώσει μια μ@λ@κια της στιγμής και εχει αλλη χαρη το..ομαδικό.
    ΜΙΖΕΡΙΑΣ ...καί σαπιοκοιλιάς(by Makaka)

Comment

Με τέτοια ποιότητα χιονιού τι να το κάνουν το σκοινί στο λουκάκι του Αετού... άσε που είναι αέρας τα παιδιά!

Comment

Originally posted by ermis View Post
        Με τέτοια ποιότητα χιονιού τι να το κάνουν το σκοινί στο λουκάκι του Αετού... άσε που είναι αέρας τα παιδιά!
        Όντως το χιόνι τόσο κατά την ανάβαση από το λούκι ήταν εξαιρετικό και ενέπνεε ασφάλεια γιαυτό και δε χρησιμοποιήσαμε ασφάλιση, αν και φέραμε πλήρη χειμερινό εξοπλισμό.
        ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ13

Comment

’ψογοι!!! Υπέροχη βόλτα και το κατέβασμα το φαντάζομαι υπερηχητικό...
          Κωνσταντίνος, Πάτημα Χαλανδρίου (246m)
          Αθήνα
          https://www.flickr.com/photos/ndimensi/sets/

Comment

Ανάλογα με τις παραστάσεις και τις δυνατότητες που έχει κάποιος στο βουνό μπορεί να κρίνει αν και που θα ασφαλιστεί.
            Νομίζω ήμασταν καλή παρέα και καλή/δυνατή/γρήγορη ομάδα. (Αν και δεν με απασχολεί το "γρήγορος" ή "δυνατός" καμιά φορά χρειάζεται στο βουνό).
            'Ημασταν καλά προετοιμασμένοι, ο καιρός καλός, οπότε είχαμε περιορίσει τους υποκειμενικούς κινδύνους.
            Last edited by Κώστας Πολίτης; 10/10/2013, 12:32 PM.

Comment

Originally posted by tirol View Post
              Ανάλογα με τις παραστάσεις και τις δυνατότητες που έχει κάποιος στο βουνό μπορεί να κρίνει αν και που θα ασφαλιστεί.
              Νομίζω ήμασταν καλή παρέα και καλή/δυνατή/γρήγορη ομάδα. (Αν και δεν με απασχολεί το "γρήγορος" ή "δυνατός" καμιά φορά χρειάζεται στο βουνό).
              'Ημασταν καλά προετοιμασμένοι, ο καιρός καλός, οπότε είχαμε περιορίσει τους υποκειμενικούς κινδύνους.
              Υπάρχουν βέβαια και αντικειμενικοί κίνδυνοι που έχουν να κάνουν με το βουνό.
              Το βουνό δεν κάνει διακρίσεις σε έμπειρους ή άπειρους, καλά προετοιμασμένους ή οχι ...όποτε θέλει σε κρατάει κοντά κι όποτε θέλει σε στέλνει αδιάβαστο!
              Ενα πετραδάκι στο κεφάλι, μια μικρή πλάκα χιονιού, μια ζαλάδα και πάει..
              Οπότε... πιστεύω κι εγώ ότι στα εκτεθειμένα κομμάτια -αν το επιτρέπει ο χρόνος - πρέπει να ασφαλιζόμαστε.
              οκοκο μην υπερβάλουμε, ειναι πάντα θέμα ατομικής απόφασης, απλα, δικια μου γνωμη, μια <καλή> ομάδα μπορει να ειναι εξίσου γρήγορη <δεμένη> αν οχι <ασφαλισμένη> που ειναι <λιγο> διαφορετικό.

¨αυτο το καταλαβε καλά, στο εκτεθειμένο του κόρακα γνωστός δάσκαλος που <πάτησε> τα κραμπον του, ο δευτερος που τα 80 κιλά του κάναν την διαφορα, περα απο την πρώτη του χειμερινή, του δείχναν το πιολέ το περασμένο βραδυ και την τεχνική της αυτασφαλισης στα μαξιλάρια του σαλονιου του.
              ΥΓ.ειδες για τα κράνη? και ζαχάρωνα το ελαφρυ της c...
              ΜΙΖΕΡΙΑΣ ...καί σαπιοκοιλιάς(by Makaka)

Comment

ΔΕΟΣ!!
                σεβασμος!!
                ως αδαης δεν δυναμαι να παρακολουθησω τα τεχνικα αλλα και μονο που βλεπω και διαβαζω, τρομαζω!!
                μπραβο παιδια, ετσι να συνεχισετε να κανετε αυτο που αγαπατε και σας/μας δινει τετοιες ωραιες εικονες και ανακουφιση και να επιστρεφετε παντα με ασφαλεια, γεροι, ξανανιωμενοι, με φορτισμενες μπαταριες, γεματοι εμπειριες και γνωση!!
                Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
                ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

Originally posted by vro View Post
                  οκοκο μην υπερβάλουμε, ειναι πάντα θέμα ατομικής απόφασης, απλα, δικια μου γνωμη, μια <καλή> ομάδα μπορει να ειναι εξίσου γρήγορη <δεμένη> αν οχι <ασφαλισμένη> που ειναι <λιγο> διαφορετικό.

¨αυτο το καταλαβε καλά, στο εκτεθειμένο του κόρακα γνωστός δάσκαλος που <πάτησε> τα κραμπον του, ο δευτερος που τα 80 κιλά του κάναν την διαφορα, περα απο την πρώτη του χειμερινή, του δείχναν το πιολέ το περασμένο βραδυ και την τεχνική της αυτασφαλισης στα μαξιλάρια του σαλονιου του.
                  ΥΓ.ειδες για τα κράνη? και ζαχάρωνα το ελαφρυ της c...
                  Προσωπικά δεν μου κάθεται καθόλου καλά η κίνηση δεμένοι μαζί (ταυτόχρονη κίνηση) εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.
                  Σε αυτή την περίπτωση που ανέφερες Βασίλη ο δεύτερος τον κράτησε τελικά,
                  υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις όμως που το λάθος του ενός το πληρώνουν κι άλλοι ..και 2 και 3!
                  Προτιμώ να είμαι μόνος ή αν δεθώ να έχω ενδιάμεσες ασφάλειες ή ρελέ. ’σε που καμιά φορά γουσταρεις να τα κατασκευαζεις..τα ιμαντοκορδονετοκαριμπέρια!
                  Στην προκειμένη περίπτωση στα Βαρδούσια ήταν αχρειαστα..

Comment

Working...
                  X