Announcement

Collapse
No announcement yet.

σκουριά και αλάτια...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• σκουριά και αλάτια...

άνοιξα νέο θέμα καθώς δεν βρήκα που αλλού να βάλω την ερώτηση.
    Διαπίστωσα κάποια σημάδια οξείδωσης στο Τζίμνυ, κυρίως στην περιοχ'η του διαφορικού, αλλά αυτό μου προκάλεσε ανησυχία καθώς το
    αυτοκίνητο δεν εχει συμπληρώσει καν 3ετία! Η αλήθεια είναι οτι δεν εκανα τακτικά πλυσίματα καθώς είχα διαδοχικές διαδρομές στα βουνά και σε ΧΚ. Υπάρχει κάποια πρόταση για το πώς θα μπορούσα να το προστατέψω;

μετα απο καθε εκδρομη, παντα καλο πλυσιμο, ειδικα απο κατω. επισης κερι η γρασο πιο καλα για εξτρα προστασια!
    Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
    ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.................
      http://www.hammerite-automotive.com/

Comment

Επειδή το αμάξι είναι καινούργιο θα σου πρότεινα πρώτα ένα καλό πλήσιμο με πιεστικό ζεστό νερό (όχι καυτό. Περίπου 40-50 βαθμούς) μαζί με χημικά για να φύγουν ότι λάσπες και λοιπά υπόλοιπα έχει το διαφορικό κολλημένα επάνω. Έπειτα αν θες να κάνεις σωστή δουλειά, κανονικά πρέπει να ξύσεις όπου υπάρχει σκουριά και μετά ηλεκτροστατική βαφή. Ειδάλως σε περίπτωση που δεν είναι σκουριά απλά έχει κάποια σημάδια επάνω καλό είναι να προσπαθήσεις να δεις αν βγαίνει με WD40 (κάνει θαύματα και κάνει να δείχνει σαν καινούργιο) αλλιως να το ξύσεις μόνος με ένα σύρμα και αφού το καθαρίσεις καλά να το περάσεις σπρέι με αντισκουριακό μέσα ή βαφή για σασί. Καλό είναι όταν κάνεις τον καθαρισμό- πλήσιμο από κάτω να καθαρίσεις τα κάτωθι σημεία:

1. Βάσεις ελατηρίων πάνω και κάτω στους άξονες καθότι εκεί μαζεύεται το χώμα γίνεται άμμος και σου κάνει θορύβους
        2. Όλο το σασί και ιδίως από την μέσα μεριά σε θόλους.
        3. Καλό είναι να σου καθαρίσει και από μέσα την ποδιά που είναι στο βοηθητικό , όπως και τους άξονες μετάδοσης.
        4. Κατά την άποψή μου σε περίπτωση που έχεις περάσει λασπωμένες λίμνες και έχει λερώσει η μηχανή καλό είναι να της κάνεις ένα καλό πλήσιμο με την ίδια θερμοκρασία νερού με έμφαση στο ψυγείο τόσο από μπορστά στην μούρη όσο και από πίσω όπως επίσης και το δυναμό γιατί η λεπτή λάσπη μπορεί να το βγάλει off. ΠΡΟΣΟΧΗ καλό είναι να καλύψεις κατά τη διάρκεια του πλησίματος κάθε ευπαθές ηλεκτρικό σημείο- ενώσεις. Αν και είναι καινούργιο το αμάξι δεν χρειάζεται αλλά αν θες κάποια στιγμή πέρνα όλες τις ευπαθές ηλεκτρικές ενώσεις με σιλικόνη που είναι για τέτοια δουλεια.
        www.braters.gr

Comment

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν νομίζω οτι είχα ιδιαίτερα λάσπες αλλά αλάτι απο χιόνια...φαντάζομαι και 2-3 μέρες να μείνει την κάνει τη ζημιά του καθώς μέχρι το επόμενο Σ/Κ δεν υπάρχει πάντα χρόνος για πλύσιμο. Τώρα σκέφτομαι να τρίψω καλά τα σημεία που εντοπίζω και μετά να περάσω αντισκωριακό, αλλά να ρωτήσω έχετε αντιμετωπίσει αντίστοιχα προβλήματα;

Comment

ΕΧΩ ΟΧΙ, αλλα εχω ακουσει καποιες φορες....ειναι συνηθες και το αλατι κανει μεγαλη ζημια αν μεινει....
            για αυτο και ολα τα αμαξια απο βορεια ευρωπη πχ αυστρια, γερμανια, ΚΛΠ, που ειναι αρκετους μηνες υπο αυτες τις συνθηκες εχουν τετοια θεματα σε αντιθεση με πχ ιταλια η αλλα ξηρα κλιματα που ειναι πιο "καθαρα" !!!

Comment

Working...
            X