Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΕΣΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΥΨΟΥΣ ΥΕΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΕΣΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΥΨΟΥΣ ΥΕΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ

Σχετικά με τη μελέτη του ΕΑΑ που ανέφερα πριν στο υετικό πρωτάθλημα, σκέφτηκα ότι είναι καλύτερο να ανοίξουμε ξεχωριστό θέμα για τα σχόλιά μας...
    Η μελέτη είναι στον παρακάτω σύνδεσμο...

http://www.scribd.com/doc/47084059/P...imation-Greece
    sigpic

Αυτό που έγραψα και στο άλλο.Δεν ξέρω για άλλα μέρη αλλά για την περιοχή μου μου φαίνονται υπερβολικα το λιγότερο.Τα νούμερα που δίνει στη Φλώρινα είναι απίθανα.197 μμ Μάιο-Αύγουστο;το 30% του υετού;Όταν τα Γιάννενα έχουν 192?στα 10 χρόνια άντε να βρεις 2-3 μήνες που η φλώρινα να χει περισσότερο από τα γιάννενα. Για να ισχυσει αυτό θα πρέπει να κάνει καμιά 15αρια καταιγίδες κάθε μήνα και τουλαχιστον ένας από τους ζεστούς Ιούλιο Αυγουστο να βγει με 70-80 μμ.
    Μάιος-Αύγουστος 2007 96μμ
    Μαιος-Αυγουστος 2008 74 μμ
    Μάιος-Αύγουστος 2009 144 μμ
    Μάιος Αύγουστος 2010 175 μμ
    Μάιος-Αύγουστος 2011 135 μμ
    Μόνο το 2010 έχουμε πλησιάσει αυτό το νούμερο 5 χρόνια απλά γιατί ο Ιούλιος του 2010 έκανε 16 μέρες καταιγίδα.2 στα 5 χρόνια δεν έχουμε όυτε τα μισά.’ντε αν ήταν το 2006 μέσα να το φτάναμε.Τέτοιο νούμερο έχουμε μία φορα στα 5-6 χρόνια.Χώρια ότι πώς γίνεται στο χωριό μου(Δροσοπηγή) που είναι 1200 μ στους πρόποδες του Βιτσίου και των κεραίων της αεροπορίας όπου σχηματίζονται δυνατές καταιγίδες να χει λιγότερο!!!!! υετό από την πόλη της φλώρινας στα 600 μ;;;;
    ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!

Comment

Και εμένα μου κάνει λίγο εντύπωση γιατί βλέπω σταθμούς στην περιοχή μου, π.χ. στην ’νω Μέλπεια, που δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν και ακόμη σε ποιον ανήκουν, ή ποιος τον συντηρεί...αλλά μιλάμε για ΕΑΑ, οπότε και η έρευνα που έκαναν δεν μπορεί να είναι τυχαία...
      sigpic

Comment

Originally posted by xionoflorina View Post
        Αυτό που έγραψα και στο άλλο.Δεν ξέρω για άλλα μέρη αλλά για την περιοχή μου μου φαίνονται υπερβολικα το λιγότερο.Τα νούμερα που δίνει στη Φλώρινα είναι απίθανα.197 μμ Μάιο-Αύγουστο;το 30% του υετού;Όταν τα Γιάννενα έχουν 192?στα 10 χρόνια άντε να βρεις 2-3 μήνες που η φλώρινα να χει περισσότερο από τα γιάννενα. Για να ισχυσει αυτό θα πρέπει να κάνει καμιά 15αρια καταιγίδες κάθε μήνα και τουλαχιστον ένας από τους ζεστούς Ιούλιο Αυγουστο να βγει με 70-80 μμ.
        Μάιος-Αύγουστος 2007 96μμ
        Μαιος-Αυγουστος 2008 74 μμ
        Μάιος-Αύγουστος 2009 144 μμ
        Μάιος Αύγουστος 2010 175 μμ
        Μάιος-Αύγουστος 2011 135 μμ
        Μόνο το 2010 έχουμε πλησιάσει αυτό το νούμερο 5 χρόνια απλά γιατί ο Ιούλιος του 2010 έκανε 16 μέρες καταιγίδα.2 στα 5 χρόνια δεν έχουμε όυτε τα μισά.’ντε αν ήταν το 2006 μέσα να το φτάναμε.Τέτοιο νούμερο έχουμε μία φορα στα 5-6 χρόνια.Χώρια ότι πώς γίνεται στο χωριό μου(Δροσοπηγή) που είναι 1200 μ στους πρόποδες του Βιτσίου και των κεραίων της αεροπορίας όπου σχηματίζονται δυνατές καταιγίδες να χει λιγότερο!!!!! υετό από την πόλη της φλώρινας στα 600 μ;;;;
        Εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι ολες οι μετρησεις απο βροχομετρικους σταθμους, αλλα προσεγγιστικα απο εξισωσεις, στην εισαγωγη εξηγει πως βγηκε αυτη η μελετη γιατι οντωβς εχει κατι κουφα...

Comment

Απ' ότι φαίνεται αναφέρουν ξεκάθαρα για την ύπαρξη 515 σταθμών και επιλέγουν τυχαία 50 προκειμένου να κάνουν εκτίμηση στον υετό με βάση τους υπόλοιπους 465, έτσι ώστε να μελετήσουν τις αποκλίσεις των εκτιμηθέντων ποσών υετού γι αυτούς τους 50, από τις πραγματικές τιμές που έχουν καταγράψει. Οπότε δεν μιλάμε για εκτίμηση του υετού σε χωριά που δεν έχουν σταθμό...απλά το θέμα είναι κατά πόσο αξιόπιστοι είναι αυτοί οι σταθμοί, αλλά για να έγινε η μελέτη και να δόθηκε στη δημοσιότητα σημαίνει ότι ελέγχθηκαν τα δεδομένα ως προς την αξιοπιστία τους, δεν μπορεί ολόκληρο ΕΑΑ να αναφέρει ανακρίβειες...
          sigpic

Comment

μερικα που λεει στεκουν αλλα παλι οχι.παντως νομιζω οτι δινουν μια σαφη ενδειη γιατι ο υετος στον ταυγετο πχ ειναι πιο πολυς στην ανατολικη πλευρα του βουνου κυριως που το εχω παρατηρησεικαι εγω .αλλα που λεει δεν στεκουν πχ κρεμμυδια 900 χιλιοστα περιπου δυσκολα.νταξει φαινεται καλη δουλεια παντως.

Comment

επειδή μου κολλάει τρομερά το λίνκ από ποια χρονική περίοδο έχουν βγει τα στοιχεία? εξαιρετική δουλειά αρκεί να μην αποτυπώνει τον υετό ενός τυχαίου έτους πχ...

Comment

657 χιλιοστά ετήσιο υετό βγάζει στην ’νδρο πολύ κοντά σε αυτά που έδινε και ο Μαριολόπουλος από τα στοιχεία της δεκαετίας του '50... μόλις 30 χιλιοστά για Μάιο έως Αυγουστο...οι θερμικές καταιγίδες αστάθειας και εκεί ειναι σχεδόν άγνωστο φαινόμενο ειδικά Ιούλιο και Αυγουστο...σχετικά σπάνια όμως ο Ιούνιος μπορεί να φέρει πολύ ισχυρές καταιγίδες όπως συνέβη και πέρσυ..ο Ιούλιος και ο Αυγουστος σε καμμία περίπτωση...μόνο ψιχαλίσματα ΄βορείου ρεύματος...

Comment

sto meteo το πανε μια χαρα!εχουν βρει ανα εποχη δεκαδες τροπους να κρατανε την επισκεψιμοτητα ψηλα.
                  μου κανει ομως εντυπωση πως ανθρωποι εμπειροι εδω μεσα δινουν σημασια σε κατι τοσο χοντροκομμενο.
                  αυτα ειναι για τους αδαεις οχι για εμας
                  καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Όσο αφορά στην Κορινθία που ξέρω, αφορά σταθμούς του Υπουργείου Γεωργίας που την καταγραφή έκαναν άνθρωποι που είχαν μια στοιχειώδη εκπαίδευση. Οι σταθμοί αυτοί έχουν στοιχεία από το 1970 περίπου αν και οι περισσότεροι δε λειτουργούν πια.

Comment

Παιδιά τα 1148mm που δίνει στη Ξάνθη, σαν πολλα δν είναι? Σιγα μην παίζει Ξάνθη το ίδιο με τις πολεις της Ηπειρου

Comment

Πράγματι, αν το ψάξεις λίγο το θέμα, φαίνεται τελικά ότι υπάρχουν ανακρίβειες...
                        sigpic

Comment

Νομίζω τον Ιανουάριο η Ξάνθη είχε μεγάλες πλημμύρες...
                          18/02/08 - 10/1/17
                          9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις

-2/2/1882-

sigpic

Comment

Ναι είχε πλημμύρες αλλά μου φαίνεται χλωμό να έχει η Ξάνθη 1148mm μέσο ετήσιο υετό

Comment

Originally posted by Spireto View Post
                              Ναι είχε πλημμύρες αλλά μου φαίνεται χλωμό να έχει η Ξάνθη 1148mm μέσο ετήσιο υετό
                              Who knows?
                              18/02/08 - 10/1/17
                              9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις

-2/2/1882-

sigpic

Comment

Working...
                              X