Αυτος ο χειμωνα μας θυμισε κατι απο τα παλια μιας και ειχαμε πολλα χιονοβαρομετρικα χιονιστικε σχεδον ολη η ελλαδα πλην καποιων περιοχων π.χ. θεσσαλονικη αθηνα οπου ειδαν μερικα πασπαλισματα!
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΧΕΙΜΩΝΑ 2011-2012
Collapse
X
-
Νομίζω κάναμε και άλλο τέτοιο θέμα.Τι να γράψω τα κλασσικά.Πολύ δυνατός λογικά ο πιο δυνατός της δεκαετίας, υπερβολές τα όσα ακούγονται για το πιο κρύο όλων των εποχών 3 δυνατά χιόνια του μισου μέτρου 1 ψιλομούφα 9 μικρότερα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για 2.5 μήνες ολική χιονοκάλυψη για 70-75-80(όσο αποφασίζει ο Γιάννης).Πολύ καλός 8.5/9-10. Το 10 θα το παιρνε αν έκανε ένα χιόνι 1μετρο+ όπως το 2001 το 1998 το 1993 και το 1988 το 1983ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
Tέλος του χειμώνα λοιπόν. Το πιστεύω κι εγώ....από Τετάρτη και μετά μπαίνει η άνοιξη και μόνο τα ορεινά κατα την άποψη μου μπορούν να ξαναδούν αξιόλογο χιόνι....για τα ημιορεινά της Β.Ελλάδας οι πιθανότητες μικραίνουν πολύ....η Κοζάνη σταμάτησε στους 2 μήνες χιονοκάλυψης και μέχρι σήμερα στις 34-35 μέρες χιονόπτωσης(ένα απ'τα 2)...Ωραίος χειμώνας για τα γούστα μας, όχι όμως και για την τσέπη μας! ο καλύτερος της δεκαετίας για τα βόρεια της Δ.Μακεδονίας και μέσα στους 3 καλύτερους για τα νότια της περιφέρειας!~χιονι~
Comment
-
Χειμωνας διαρκειας και επαναληψης για το χωριο του Χορτιατη. 2 μηνες χιονι. Πολλες παγωνιες και δυο καλες χιονοπτωσεις (μια τον Δεκεμβριο με 35 εκατοστα και μια τον Φεβρουαριο με 40-45 εκατοστα) καθως και πολλες αλλες των 5-15 εκατοστων.Κρυο συνεχομενο με μεγιστες θερμοκρασιες κατω απο τους 5 βαθμους κελσιου για μεγαλο τμημα του χειμωνα καθως και πολλες ημερες ολικου παγετου. Δεν εκανε ιστορικο χιονι αλλα πολλες και συνεχομενες χιονοπτωσεις. Λιγο μειον στο θεμα του υετου καθως ενας κλασσικα υετοφορος μηνας ο Νοεμβριος ηταν ανομβρος και ο μισος Δεκεμβρης επισης.Λιγες γενικα οι βροχες αφου ολες οι κακοκαιριες συνοδευονταν κυριως με χιονοπτωσεις που ειναι και το λογικο και το αναμενομενο σε εναν σχετικα ψυχρο χειμωνα. Οι παλιοι εδω μιλανε για εναν κλασσικο χειμωνα Χορτιατη απλα εμεις τα τελευταια χρονια ειχαμε καλομαθει λιγο.
Ηλιολουστη μερα σημερα και θερμοκρασια που φτανει τους 14 βαθμους ενω πριν μια βδομαδα την περασμενη κυριακη και δευτερα χιονιζε και ειχε αρκετο στρωμενο χιονι. Το δασος και το βουνο στην βορεια πλευρα που φαινεται απο το χωριο κρατανε ακομα αρκετο χιονακι αλλα και αυτο θα φυγει τις τελευταιες μερες. Να σημειωθει οτι το βουνο πανω απο τα 800 μετρα κρατουσε χιονι απο τις 22 Δεκεμβριου σχεδον 3 μηνες δηλαδη.
Καλη ανοιξη λοιπον και ας ελπισουμε σε εναν δυνατο και υετοφορο Απριλη και Μαη οπως ειναι και το συνηθες εδω καθως και σε ενα ζεστο μεν αλλα οχι ασφυκτικο καλοκαιρι με εναλλαγες και πολλες καταιγιδες.Amber Alert. Εξαφανιστηκε Σιβηρικος.Μπορειτε να βοηθησετε?
τυπος: ψυχρος αντικυκλωνας με παραλληλες ισοβαρεις
θερμοκρασια πυρηνα : κατω απο -15
ανεμοι : κυριως βορειοανατολικης συνιστωσας
συνδυαζεται με : χαμηλο απο αδριατικη ή καμηλα απο συρτη
Εθεαθει τον Φεβρουαριο του 2012 στα ανατολικα της Φινλανιας και εκτοτε αγνοειται η τυχη του
Comment
-
Πολύ καλός σε διάρκεια και σε ένταση αλλά να πάει και να μην ξανάρθει με τα καψώνια που μας έκανε!! Θα ξεχάσω ότι ΩΡΕΣ πριν το "θάψιμο" τα πήρε όλα πίσω;;; To πετρέλαιο δε που κάψαμε;; Καλύτερα μέτριος χειμώνας με καλές φωτοβολίδες για μένα πάντα...Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης
Comment
-
Originally posted by beach-snow View PostΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ...
ΜΑΚΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΤΑΣΗ!!!
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ!!!
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΕΕ? ΠΟΥ ? ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΑΤΕ ? ΦΕΤΟΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ.ΛΗΛΑΝΤΙΟ
Comment
-
Ναι κορυφαίος.Τα ημιορεινά και τα ορεινά της Αττικής θαφτήκανε.5 χιονοστρώσεις στα 500 μέτρα του Υμηττού με 30,15,10,7-8 εκατοστά και ένα πάσπαλο.Το 2008 χιονοστρώθηκε 2 φορές.Και το 2004.Και το 2002.Και το 2006.Originally posted by ΑΓΓΕΛΟΣ View PostΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΕΕ? ΠΟΥ ? ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΑΤΕ ? ΦΕΤΟΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ.
Το 'ιδιο και τα υπερβόρεια και τα υπόλοιπα ορεινά.Η Πάρνηθα χιονοστρώθηκε για πρώτη φορά 17 Οκτωβρίου,έριξε 20-30cm 10-14 Νοέμβρη που κράτησαν 10 μέρες και από τις 22 Δεκεμβρίου,πάνω από τα 1200-1300 μέτρα τουλάχιστον έχει ακόμα και σήμερα χιόνι,το οποίο φαίνεται από την ταράτσα μου η οποία βλέπει στην Καραμπόλα(1413 μέτρα)Συν τα 115++ mm βορχής που έβαλε τον Φλεβάρη.Συν τις πολλές μέρες με πάχνη και ελάχιστες κοντά ακόμη και κάτω από το μηδέν εδώ στα ψηλά.Αυτόν τον χειμώνα για την Αττική εγΏ τον ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
18/02/08 - 10/1/17
9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις
-2/2/1882-
sigpic
Comment
-
Σωστόs !!! +10000000000000000000000Originally posted by icestorm View PostΠολύ καλός σε διάρκεια και σε ένταση αλλά να πάει και να μην ξανάρθει με τα καψώνια που μας έκανε!! Θα ξεχάσω ότι ΩΡΕΣ πριν το "θάψιμο" τα πήρε όλα πίσω;;; To πετρέλαιο δε που κάψαμε;; Καλύτερα μέτριος χειμώνας με καλές φωτοβολίδες για μένα πάντα...
ΛΗΛΑΝΤΙΟ
Comment
-
εμενα οταν δεν χιονισε τελη γεναρη αρχες φλεβαρη τοτε το σταματησα το ξερα οτι δεν
αν και χιονισε και το εστρωσε στα κεραμυδια τελλος φλεβαρη εγω το περασα ετσι
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΙΔΕΣ
ΦΟΒΕΡΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΕ ΕΝΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ GFS ΜΕ ΤΑ
καιρε μου καλε και αγαπημενε ... :rolleyes:
Comment

Comment