Announcement

Collapse
No announcement yet.

πρωτα βηματα σε πουδρα(εκτος πιστας)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• πρωτα βηματα σε πουδρα(εκτος πιστας)

θα ηθελα να ρωτησω τι πρεπει απο πλευρας τεχνικης να προσεξει καποιος για σκι σε πουδρα εκτος πιστας.κανω 4 χρονια σκι με φουλ σεζον 1 μηνα και το επιπεδο μου ειναι αρκετα καλο στα εντος πιστας.εχω τα rossignol zenith 7 128/74/109 r 13 και βγαινω και λιγο εκτος αλλα σε υπιες κλισεις.σκεφτομαι να παρω σαν δευτερο πεδιλο τα rossignol s3
    128/98/118 T.168 :r17m
    για μερες με πουδρα.αυτο θα με βοηθησει η να μεινω με τα zenith 7.επισεις τι διαστασεις πρεπει να κοιταξω ειμαι 175 περιπου 75 κοιλα και αν υπαρχουν διαφορες στις freeski δεστες
    ΑΕΛΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Originally posted by windsiou
    θα ηθελα να ρωτησω τι πρεπει απο πλευρας τεχνικης να προσεξει καποιος για σκι σε πουδρα εκτος πιστας.κανω 4 χρονια σκι με φουλ σεζον 1 μηνα και το επιπεδο μου ειναι αρκετα καλο στα εντος πιστας.εχω τα rossignol zenith 7 128/74/109 r 13 και βγαινω και λιγο εκτος αλλα σε υπιες κλισεις.σκεφτομαι να παρω σαν δευτερο πεδιλο τα rossignol s3
    128/98/118 T.168 :r17m
    για μερες με πουδρα.αυτο θα με βοηθησει η να μεινω με τα zenith 7.επισεις τι διαστασεις πρεπει να κοιταξω ειμαι 175 περιπου 75 κοιλα και αν υπαρχουν διαφορες στις freeski δεστες
    Λοιπον, θα σου τα πω εξω απο τα δοντια και χωρις να εξυπηρετω διαφορα συμφεροντα, το rossignol S3 που διαλεξες κατ εμε ισως ειναι το καταλληλοτερο πεδιλο για εκτος πιστας και σε σαβουροχιονια.
    Ειναι μαλακα και στρεβλωνουν οσο χρειαζετε.Ειναι πολυ φιλικα προς τον αναβατη και συνχωρουν λαθη, παρτα με θεοκλειστα τα ματια(αν τα βρεις φυσικα)
    Παμε στο υψος τωρα, μην σκεφτεις τιποτα λιγοτερο απο το 1.86, ειναι το ιδανικο υψος για σενα, το 1.77 ειναι αρκετα κοντο, να σκεφτεις οτι αν το χρησιμοποιησεις στην πιστα για να πας να παρεις ισως καποιο λιφτ λογω του ροκερ που εχει ευτυχως μονο εμπρος παταει στην πιστα μονο περιπου το 1.50 αν συνυπολογισης οτι ειναι και twin tip.
    Καλα στην πουδρα δεν το συζηταμε καθολου ετσι, το 1.86 σε κραταει στο αφρο(βλεπεις τις μυτες να ειναι εξω απο το χιονι)ενω με το 1.77 τα σκι χανονται κατι που οσο γινετε δεν το θελουμε....
    Δεστρα πηγαινε και βαλε την μπουκαλα της Look-Rossignol 120, θεωρηται μια απο τις πιο ελαφριες που υπαρχουν στην αγορα!!
    Παμε τωρα στην τεχνικη, κατσε και δουλεψε με εναν δασκαλο στο κομματι τεχνικη καταβαση και αν γινετε σε πιστες που εχουν μια καλη κλιση και αργοτερα βγαινε σιγα σιγα διπλα απο την πιστα και ξανακανε αυτα που σου εδειξε ο δασκαλος. Καντο συνεχεια και επισης αν εχεις φιλους κολλητους που το κατεχουν αρκετα καλα τοτε ζητα τους να σε παιρνουν μαζι τους ή προσπαθησε να τους ακολουθεις τουλαχιστον μεσα στις πιστες και καθησε επισης και διαβασε διαφορα λινκ και αρθρα που υπαρχουν διασπαρτα στο ιντερνετ.
    Μην ξεχνας ποτε οτι στις εκτος πιστας διαδρομες δεν πας ποτε μονος σου....
    Πρεπει παντα επισης να εχεις και το απαραιτητο εξοπλισμο ασφαλειας....
    Που πας και σκιαρεις συνηθως?
    Last edited by spider.gr; 11/03/2012, 08:33 PM.
    Την υγειά μας ρε....
    www.skimag.gr

Comment

πολυ χρησιμες οι συμβουλες σου.κανω κυριως καλαβρυτα παρανασσο λογο οτι μενω αθηνα και βασιλιτσα περτουλι οταν ανεβαινω στη φαμιλια στα τρικαλα
      ΑΕΛΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Comment

Working...
      X