Announcement

Collapse
No announcement yet.

Eξωτερικη πολιτικη- Εθνικα θεματα- Αμυνα-Διπλωματια

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 500.000 οπλα μοίρασε ο κομμουνιστής Μαδουρο στη Βενεζουέλα.

Κομμουνισμός for ever. Δημοκρατία και κομμουνισμος πως μπορούν να συμβιβαστουν;

Όταν ο λαός έχει λύσσαξει στη πείνα και οι αγγελοκρουσμενοι κομμουνιστές αρνούνται να εγκαταλείψουν την εξουσία και ταιζουν το λαο σανό ότι τάχα ο καπιταλισμός τους φταίει που τα κάναν ***** .
    Τι σύμπτωση! Και στη Ρωσσία τα είχαν κάνει *****. Τι σύμπτωση. Και στη Πολωνία τα είχαν κάνει μαντάρα. Τι σύμπτωση. Και στη Καμπότζη άφησαν ερείπια.
    Πολλές συμπτώσεις.

Στο τέλος ο λαός θα εξέγερθει θα τους ανατρέψει και θα τρέχουν να βγουν απ τα σύνορα να πάνε να γλείψουν κανένα κοκκαλακι κρέας από τα αποφάγια κάποιας οικογένειας πχ της Κολομβίας που είναι γειτονικη χώρα.

Και φυσικά θα φταίει ο καπιταλισμός.

Χαχαχαχα.

Εν τω μεταξύ έχουν εγκαταστήσει δικτατορία. Οι προοδευτικοί. Οι κομμουνιστές . Αυτοί που πριν πάρουν την εξουσία φλομωναν το Βενεζουέλανικο λαό με μπούρδες καλοσύνης και επανάστασης .

Τώρα πληρώνει την αφέλεια του ο λαός.

Και που είναι ακόμα!!!!

Έμπλεξε.

Μακρυά από Κομμουνισμό. ΜΑΚΡΥΑ.

Comment

• Εικόνα ντοκουμέντο: ’μορφη μάζα το στρατιωτικό ελικόπτερο που συνετρίβη στην Κοζάνη - Εκτός της ατράκτου βρέθηκαν 3 από τους 5 επιβαίνοντες

- Συγκλονίζει η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου
      - ’γνωστες ακόμα οι συνθήκες της τραγωδίας με τους τέσσερις νεκρούς
      - Δεν αποκλείεται λόγω κακών καιρικών συνθήκων να χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ
      - Δεν σημειώθηκε έκρηξη από τη συντριβή - Εκτός της ατράκτου βρέθηκαν 3 από τους επιβαίνοντες, επιχείρηση απεγκλωβισμού για τους άλλους δυο
      - Νεκροί είναι οι: Ιωάννης Τζανιδάκης, Θωμάς Αδάμου, Δημοσθένης Γούλας, Κωνσταντίνος Χατζής
      - Από θαύμα αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα - Νοσηλεύεται στο 424 Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Η πρώτη εικόνα της τραγωδίας που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η πρώτη εικόνα του στρατιωτικού ελικοπτέρου Χιούι που συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης (19.04.2017) στην περιοχή Σαντανταπόρου Ελασσόνας, στην Κοζάνη, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
      Το στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε από τη Λάρισα με προορισμό την Κοζάνη. Ήταν μια πτήση ρουτίνας που όμως εξελίχθηκε σε μια πολύνεκρη τραγωδία, σε μια "μαύρη" μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που πενθούν τέσσερα επίλεκτα στελέχη τους. Η φωτογραφία ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το larissanet.gr προκαλεί σοκ. Το στρατιωτικό ελικόπτερο έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kozanilife.gr από τη συντριβή του ελικοπτέρου δεν σημειώθηκε έκρηξη, ενώ οι τρεις από τους πέντε επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και η επιζήσασα Βασιλική Πλεξίδα, εντοπίστηκαν εκτός της ατράκτου. Για τους άλλους δύο άτυχους στρατιωτικούς χρειάστηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού από τους άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ώστε να περισυλλέξουν τις σορούς τους.
      Η 19η Απριλίου 2017 είναι ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που θρηνούν για το χαμό του Υποστράτηγου και υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη Τεθωρακισμένων Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένη Γούλακαι του Υπολοχαγού Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνο Χατζή. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
      Σαν από θαύμα, ανασύρθηκε ζωντανή, τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου η αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα, η οποία μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ με εντολή του υπουργού ’μυνας Πάνου Καμμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.
      Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.
      Υ.Γ Τζάμπα πήγαν οι ανθρώποι,γιά το τίποτε.
      11/01/2017

Comment

• Είναι αυτό πολιτική είδηση;

Comment

• Α. Ξέχασα
          Φονιάδες στρατοί. Εμείς δε πολεμάμε ιμπεριαλιστικα και οι γνωστές παπαριές

Comment

• Originally posted by Κωστας. View Post
            Είναι αυτό πολιτική είδηση;
            Θέμα: Eξωτερικη πολιτικη- Εθνικα θεματα- Αμυνα-Διπλωματια

11/01/2017

Comment

• Ούτε απ αυτά τίποτα είναι. Ένα ατύχημα ήταν για το οποίο θες να κστηγορησεις το ελληνικό κράτος και να περάσεις το προφίλ του αντιμιλιταριστη που λυπάται περισσότερο απ τους άλλους .

Comment

• Originally posted by Κωστας. View Post
                Ούτε απ αυτά τίποτα είναι. Ένα ατύχημα ήταν για το οποίο θες να κστηγορησεις το ελληνικό κράτος και να περάσεις το προφίλ του αντιμιλιταριστη που λυπάται περισσότερο απ τους άλλους .
                Γιατρέ ασχολήσου με τις ασθένειες καλύτερα.Επί 8 μήνες ήμουν συντάκτης του δελτίου τύπου της 1ης Στρατιάς.Διόρθωσε κανέναν άλλον λοιπόν.Το θέμα του στρατιωτικού ατυχήματος εντάσετε στην ενότητα... ’μυνα.Δε θα μας μουρλάνεις εσύ εδώ μέσα.Και μη με ερμηνεύεις,τον συνταγματάρχη τον ήξερα.Ήταν από το χωριό της μητέρας μου.
                Όταν ξεκινάς γιά Καστοριά,γιά ένα ταξίδι ρουτίνας,που θα μπορούσε εύκολα να ματαιωθεί,λόγω κακών καιρικών συνθηκών μπορείς να πεις πως αυτοί οι άνθρωποι πήγαν χαμένοι τζάμπα και βερεσέ.Δεν υπονοώ τίποτε παραπάνω Ντόκτορα....
                11/01/2017

Comment

• Originally posted by Μαμούθ View Post
                  ....................
                  Στο σημείο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ με εντολή του υπουργού ’μυνας Πάνου Καμμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.
                  Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.
                  Υ.Γ Τζάμπα πήγαν οι ανθρώποι,γιά το τίποτε.
                  Originally posted by Μαμούθ View Post
                  Γιατρέ ασχολήσου με τις ασθένειες καλύτερα.Επί 8 μήνες ήμουν συντάκτης του δελτίου τύπου της 1ης Στρατιάς.Διόρθωσε κανέναν άλλον λοιπόν.Το θέμα του στρατιωτικού ατυχήματος εντάσετε στην ενότητα... ’μυνα.Δε θα μας μουρλάνεις εσύ εδώ μέσα.Και μη με ερμηνεύεις,τον συνταγματάρχη τον ήξερα.Ήταν από το χωριό της μητέρας μου.
                  Όταν ξεκινάς γιά Καστοριά,γιά ένα ταξίδι ρουτίνας,που θα μπορούσε εύκολα να ματαιωθεί,λόγω κακών καιρικών συνθηκών μπορείς να πεις πως αυτοί οι άνθρωποι πήγαν χαμένοι τζάμπα και βερεσέ.Δεν υπονοώ τίποτε παραπάνω Ντόκτορα....

Αυτό που υπονοείς για τον τζάμπα χαμό των ανθρώπων είναι προφανώς τα κόκκινα και μάλιστα τα κόκκινα bold που έβαλες.

Η δεύτερη "εξήγηση" του τζάμπα χαμού περί ματαίωσης λόγω καιρικών συνθηκών είναι η τακτική της σουπιάς. Αμολάει στην αρχή μελάνι και μετά πάει αλλού και κρύβεται και κάνει ότι δε συνέβη τίποτα.

Δυστυχώς η 1η στρατιά έχασε ένα μεγάλο συντάκτη δελτίων τύπου. Κρίμα να μη σε είχαν και τώρα. Αλλά ίσως στο μέλλον όταν θα έχουμε γίνει σοσιαλιστική δημοκρατία και θα έχουμε λαϊκό επαναστατικό στρατό να πηγαίνει σε σωστές αποστολές.

Comment

• Χαζός δεν είμαι.
                    Τα κόκκινα.... "Τα τζάμπα πήγαν οι άνθρωποι " ήταν οι σκέψεις σου οι πολιτικές. Αυτό που άφηνες να υπονοηθει.

Comment

• Nαι βρε παιδιά,βλέποντας τις κακές καιρικές συνθήκες δηλαδή την πολύ πυκνή ομίχλη και την χαμηλή νέφωση,έπρεπε ο πιλότος να το γυρίσει πίσω.Τώρα γιατί δεν το έκανε ίσως το εξηγήσει η διασωθείσα,αν της το επιτρέψουν.Δύο περπτώσεις υπάρχουν,είτε ο πιλότος λόγω του Στρατηγού δεν το ανέφερε,είτε το είπε και δεν εισακούστηκε.Μην τα παίρνετε όλα εκ του πονηρού.Ήταν μία αποστολή ρουτίνας...δεν ήταν κάτι που δεν έπαιρνε αναβολή.Τι δεν καταλαβαίνετε!!!
                      Όσο γιά το αν έχασε η Στρατιά από την απόλυσή μου,δεν το νομίζω.Εγώ ίσως κέρδισα πολλά,γιατί η ειδικότητά μου ήταν Ομάδα Ασφαλείας του Στρατεύματος-Ο.Α.Σ...Τα απόρητα έγγραφα που δεν καταστρέφονταν στα επιμέρους γραφεία,ερχόταν στο γραφείο μου,όπου όταν γέμιζαν οι δύο μεγάλοι κάδοι που υπήρχαν,έπρεπε να καλέσω κίνηση,να τα πάμε σε κλίβανο και να καούν πάντα με την δικιά μου παρουσία.Περιττό να σας πω,πως ήμουν άψογος στα καθήκοντά μου,ως έντιμος Έλληνας Κομμουνιστής.Υπήρχαν βέβαια και σπαρταριστές ιστορίες που λέμε πάντα οι άνδρες γιά τον στρατό,όπως ο τσακωμός μου με τον διευθυντή μου του δευτέρου γραφείου Συνταγματάρχη,επειδή μέσα στο καθημερινό πλουσιοπάροχο δελτίο(έβαζα πάντα μιά είδηση που αφορούσε το στράτευμα από πολλές πηγές-εφημερίδες διαφορετικών πολιτικών κατευθύνσεων,ουτοσώστε η ηγεσία της στρατιάς να έχει μία πιό ολοκληρωμένη εικόνα),είχε πάντα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.Μου ζήτησε τότε ο διευθυντής να σταματήσω να βάζω την εν λόγω εφημερίδα,που έγραφε τότε καθημερινά άρθρα γιά τον νατοικό στρατηγείο Τυρνάβου.Του απάντησα πως ο Στρατηγός θα ήθελε να γνωρίζει τι γράφει όλος ο Ελληνικός τύπος,μου είπε πως είναι διαταγή δικιά του,του Συνταγματάρχη δηλαδή.Του είπα τότε,πως ίσως θα έπρεπε να μη βάζω και άρθρα του...ΣΤΟΧΟΥ,έγινε κόκκινος όπως ο...Ομπράντοβιτς,άρχισε να λέει διάφορα.Του ζήτησα μετάθεση να γυρίσω πίσω στο τάγμα μου στον Έβρο και ενώ πηγαίναμε γιά μετωπική,με υπερασπίστηκε ένας αντισυνταγματάρχης που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο 2ο Γραφείο.Μιά λεπτομέρια,ο αντισυνταγματάρχης αυτός ήταν...παπάς.Ναι παπάς κανονικός καλή του ώρα και πήρε το μέρος μου,χαχαχα τα σκέφτομαι τώρα και γελάω.Ήταν βλέπετε εποχή ΠΑΣΟΚ και δεν είχε πολλές...ελευθερίες κινήσεων ο διευθυντής μου να με στείλει ως το...Καστελόριζο.Μάλλον έκανα πού καλή δουλειά,όπως μου είπε όταν απολυόμουν.Να βλέπετε,όταν αρχίζουμε να μιλάμε γιά τον στρατό,σταματημό δεν έχουμε.
                      Υ.Γ. Ίσως αν υπήρχε μιά θεματολογία με ιστορίες μας γιά τον στρατό...Πάντα έχουμε πολλά να πούμε όσοι πήγαμε εκεί που τελειώνει η...λογική.
                      11/01/2017

Comment

Nαι βρε παιδιά,βλέποντας τις κακές καιρικές συνθήκες δηλαδή την πολύ πυκνή ομίχλη και την χαμηλή νέφωση,έπρεπε ο πιλότος να το γυρίσει πίσω.Τώρα γιατί δεν το έκανε ίσως το εξηγήσει η διασωθείσα,αν της το επιτρέψουν.Δύο περπτώσεις υπάρχουν,είτε ο πιλότος λόγω του Στρατηγού δεν το ανέφερε,είτε το είπε και δεν εισακούστηκε.Μην τα παίρνετε όλα εκ του πονηρού.Ήταν μία αποστολή ρουτίνας...δεν ήταν κάτι που δεν έπαιρνε αναβολή.Τι δεν καταλαβαίνετε!!!
                        Όσο γιά το αν έχασε η Στρατιά από την απόλυσή μου,δεν το νομίζω.Εγώ ίσως κέρδισα πολλά,γιατί η ειδικότητά μου ήταν Ομάδα Ασφαλείας του Στρατεύματος-Ο.Α.Σ...Τα απόρητα έγγραφα που δεν καταστρέφονταν στα επιμέρους γραφεία,ερχόταν στο γραφείο μου,όπου όταν γέμιζαν οι δύο μεγάλοι κάδοι που υπήρχαν,έπρεπε να καλέσω κίνηση,να τα πάμε σε κλίβανο και να καούν πάντα με την δικιά μου παρουσία.Περιττό να σας πω,πως ήμουν άψογος στα καθήκοντά μου,ως έντιμος Έλληνας Κομμουνιστής.Υπήρχαν βέβαια και σπαρταριστές ιστορίες που λέμε πάντα οι άνδρες γιά τον στρατό,όπως ο τσακωμός μου με τον διευθυντή μου του δευτέρου γραφείου Συνταγματάρχη,επειδή μέσα στο καθημερινό πλουσιοπάροχο δελτίο(έβαζα πάντα μιά είδηση που αφορούσε το στράτευμα από πολλές πηγές-εφημερίδες διαφορετικών πολιτικών κατευθύνσεων,ουτοσώστε η ηγεσία της στρατιάς να έχει μία πιό ολοκληρωμένη εικόνα),είχε πάντα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.Μου ζήτησε τότε ο διευθυντής να σταματήσω να βάζω την εν λόγω εφημερίδα,που έγραφε τότε καθημερινά άρθρα γιά τον νατοικό στρατηγείο Τυρνάβου.Του απάντησα πως ο Στρατηγός θα ήθελε να γνωρίζει τι γράφει όλος ο Ελληνικός τύπος,μου είπε πως είναι διαταγή δικιά του,του Συνταγματάρχη δηλαδή.Του είπα τότε,πως ίσως θα έπρεπε να μη βάζω και άρθρα του...ΣΤΟΧΟΥ,έγινε κόκκινος όπως ο...Ομπράντοβιτς,άρχισε να λέει διάφορα.Του ζήτησα μετάθεση να γυρίσω πίσω στο τάγμα μου στον Έβρο και ενώ πηγαίναμε γιά μετωπική,με υπερασπίστηκε ένας αντισυνταγματάρχης που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο 2ο Γραφείο.Μιά λεπτομέρια,ο αντισυνταγματάρχης αυτός ήταν...παπάς.Ναι παπάς κανονικός καλή του ώρα και πήρε το μέρος μου,χαχαχα τα σκέφτομαι τώρα και γελάω.Ήταν βλέπετε εποχή ΠΑΣΟΚ και δεν είχε πολλές...ελευθερίες κινήσεων ο διευθυντής μου να με στείλει ως το...Καστελόριζο.Μάλλον έκανα πού καλή δουλειά,όπως μου είπε όταν απολυόμουν.Να βλέπετε,όταν αρχίζουμε να μιλάμε γιά τον στρατό,σταματημό δεν έχουμε.
                        Υ.Γ. Ίσως αν υπήρχε μιά θεματολογία με ιστορίες μας γιά τον στρατό...Πάντα έχουμε πολλά να πούμε όσοι πήγαμε εκεί που τελειώνει η...λογική.
                        δεν θα σχολίαζα περαιτέρω αλλά το "τι δεν καταλαβαίνετε" είναι μιά έκφραση που όπου και να χρησιμοποιείται με εκνευρίζει αφάνταστα. Προσωπικά δεν την λέω ποτέ γιατί τη θεωρώ και ανόητα ειρωνική.

το τι καταλαβαίνουμε το έδειξα επακριβώς βάζοντας τα δυό ποστ σου μαζί. αυαποτό με τα κόκκινα bold και το δεύτερο με το στρίβειν.

τέλος πάντων επί της ουσίας. Το ατύχημα ήταν καθαρά τραγικό ανθρώπινο λάθος των συγχωρεμένων χειριστών. Εχω υπηρετήσει στο 1ο ΤΕΑΣ και ξέρω ότι τα Χιούι είναι μεν αρχαία ελικόπτερα, αλλά συντηρούνται πολύ καλά. Δεν έχουν όμως τα συστήματα ελέγχου, ναυτιλίας και προειδοποίησης των Απάτσι και άλλων σύγχρονων ελικοπτέρων. Για αυτό απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή στο χειρισμό τους. Όπως και τα παλιά αεροπλάνα σε σχέση με τα σύγχρονα που με τα συστήματα πλοήγησης και τους υπολογιστές σε προειδοποιούν (σχεδόν) για κάθε πιθανό κίνδυνο, μερικά δε, δεν σε αφήνουν καν να κάνεις βλακεία και να πλησιάσεις επικίνδυνα το έδαφος, εκτός βέβαια αν απενεργοποιησεις τα συστήματα.

Για αυτό, η χαμηλή πτήση με αυτά τα ελικόπτερα, σε τέτοιες ειρηνικές αποστολές είναι μαγκιά αχρείαστη. ειδικά σε συνθήκες κακής ορατότητας και πάνω από γνωστό επικίνδυνο έδαφος με λόφους, βουνά πυλώνες κλπ. είναι απαράδεκτό να πετάς χαμηλά.

Τώρα όσο για τις ιστορίες σου απ το στρατό, πολύ εντυπωσιακές. Ήσουν χοντρό βύσμα λοιπόν για να πας στον ΟΑΣ! και μάλιστα ως κομμουνιστής Εσύ να βλέπεις λοιπόν τα καλά της δημοκρατίας, τρέφει ακόμα και στο στρατό φίδια στον κόρφο της!
                        αν ήσουν στην ΕΣΣΔ αντικαθεστωτικός, θα υπηρετούσες σε καμιά μονάδα στα βάθη της Σιβηρίας κάνοντας αγγαρείες στους -50 στην ύπαιθρο 24 ωρες το 24ωρο.

ΥΓ μην αρχίσεις τώρα για τα πάθη των κομμουνιστών σε τάγματα ανεπιθυμήτων, τις ξέρουμε τις ιστορίες απ τους παλιότερους. και ξαναλέω σκέψου τι θα παθαίνανε αυτοί ως αντιφρονούντες σε "σοσιαλιστική δημοκρατία"
                        Last edited by yakutia; 20/04/2017, 08:41 PM.

Comment

• Την έκφραση που σε ενόχλησε,δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσω.
                          Τα Χιούι πετούν χαμηλά,αυτό το προσών έχουν.Γιά να έπεσε σίγουρα έγινε ανθρώπινο λάθος.Εγώ ξέρω πως χάσαμε έναν αξιόλογο άνθρωπο εδώ στο χωριό όπου έμενε μόνιμα στο χωριό του,γιατί το υπεραγαπούσε και καθημερινά πηγαινοέρχονταν Καρδίτσα-Λάρισα.
                          Μάλιστα yakutia,αυτή η Δημοκρατία υπάρχει στην Ελλάδα,που πρέπει να μας κάνει όλους υπερήφανους...το μέσον,το βύσμα.Αυτά είναι τα....καλά της δημοκρατίας ε!!!Μάθε λοιπόν πως δεν χρησιμοποίησα πότε βύσμα σε τίποτε.Και είχα κι εγώ ανθρώπους να γλείψω.Είναι στάση ζωής αυτό γιά μένα.Δεν αηδιάζω τίποτε άλλο στον κόσμο περισσότερο απ' αυτό.
                          Τα βύσματα στον στρατό αγαπητέ μου φίλε,δεν διαβάζουν όλες τις εφημερίδες της χώρας πρωινές-απογευματινές συν τις τοπικές,δεν βγάζουν 400 φωτοτυπίες με τα θέματα που αφορούσαν τη Στρατιά και δεν ξεκινούν από τις 7.00 το πρωί την εργασία τους τελειώνοντας περίπου στις 15.00.Συν ότι μετά βγάζαν τις υπηρεσίες κι επειδή τα άτομα δεν επαρκούσαν,βάζαν και το φουλάρο και πηγαίναν στο καπάκι σκοπιά μπροστά στην...ανωτάτων(η κεντρική είσοδος της στρατιάς,απ' όπου πέρναγαν από Συνταγματάρχες και πάνω).Και το γερμανικό νούμερο το βράδυ,πάλι το βύσμα το έκανε.Και ούτε Κυριακή δεν είχε το...βύσμα,βλέπεις οι εφημερίδες βγαίνουν κάθε μέρα οι άτιμες.Έκανα να πάρω άδεια 4 μήνες,έως ότου έρθει ο αντικαταστάτης μου....
                          11/01/2017

Comment

• Τους προβληματισμούς που με απασχόλησαν στην πτώση του ελικοπτέρου στον Σαραντάπορο,τους βρήκα σήμερα συμπυκνωμένους σε άρθρο στρατιωτικής θεματολογίας,σελίδα...

Πτώση Ελικοπτέρου: Μεγαλώνουν τα ερωτήματα και θέλουν απάντηση

21.04.2017 | 13:50

Ελένη Παναγιώτου

Την Τετάρτη 19/04/2017 το ελικόπτερο τύπου ΗU-1U («Χιούι») συνετρίβη στο Σαραντάπορο με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τέσσερις στρατιωτικοί, ο Ιωάννης Τζανιδάκης Υποστράτηγος, ο Θωμάς Αδάμου Συνταγματάρχης, ο Δημοσθένης Γούλας ταγματάρχης κυβερνήτης του Ελικοπτέρου και ο Κωνσταντίνος Χατζής Υπολοχαγός Συγκυβερνήτης. Τραυματίας είναι η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

Δύο μέρες μετά τα ερωτήματα που προκύπτουν ειναι πολλά.

Η κατάθεση της Βασιλικής Πλεξίδα ρίχνει φως για τη μοιραία πτώση. Η αρχιλοχίας εξήγησε τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου, δήλωσε. Όπως επιβεβαίωσε η ίδια το Χιούι έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Διαβάστε την συγκλονιστική μαρτυρία ΕΔΩ . Ωστόσο ένα απο τα σενάρια που κυκλοφορεί ειναι οτι το ελικόπτερο συνετρίβη πρώτα στην χαράδρα πρώτου πέσει πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

Χθες ο πατέρας του πιλότου δήλωσε οτι άκουσε τον γιό του στο τηλέφωνο να ζητάει από την 1η Στρατιά άδεια για να πραγματοποιήσει την πτήση στις 10 το πρωί (αντί στις 07:30) λόγω της πρόγνωσης του καιρού.
                            Ζήτησε επισήμως άδεια να αναβληθεί η πτήση; Και εαν ζήτησε άδεια γιατι δεν αναβλήθηκε η πτήση;

Μετά προκύπτει και το άλλο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες ήταν γνωστές απο όλες τις πλευρές γιατι τότε έγινε η πτήση εκείνη την ημέρα; Γιατι ήταν τόσο επείγον το ελικόπτερο να τηρήσει καθήκοντα επιτήρησης; Ακόμη κι αν κρίθηκε πώς έπρεπε να γίνει για όποιοδήποτε λόγο εκείνη την μέρα η πτήση τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι περιορισμοί (minima); Υπο ποιες μετεωρολογικές συνθήκες (IMC) επιτρέπεται να πετάξουν τα Χιουι; H συγκεκριμένη αποστολή μπορούσε να εκτελεστεί ή έπρεπε να ματαιωθεί έστω και εν πτήση; Μήπως στην απόφαση αυτη έπαιξε ρόλο το γεγονός οτι ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν ένας υψηλόβαθμος στρατιωτικός;

Όλα τα στοιχεία μέχρι στιγμής που θέλουν απάντηση δείχνουν τις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο δεν εχει αποκλειστεί ακόμα επισήμως το ενδεχόμενο κάποιας μηχανικής βλάβης η οποία σε συνδυασμό με τον καιρό να όξυνε την κατάσταση που αντιμετώπιζε ο χειριστής.

Η πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου ειναι άλλη μια σε μια σειρά απο δυστυχήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις για τα οποία δεν γνωρίζουμε το πόρισμα. Ο λόγος που ακούγεται ξανά και ξανά ειναι οτι οι πληροφορίες ειναι απόρρητες και συνεπώς δεν πρέπει να δώσουμε τροφή στους “εχθρούς” με την δημοσιοποίηση τους. Να υπενθυμίσουμε εδώ οτι οι ΗΠΑ δημοσιέυουν τα αποτελέσματα της έρευνας σε περίπτωση συντριβής/πτώσης είτε ολόκληρα είτε εν μέρει. Τουλάχιστον για να δώσουν στις οικογένειες κάποια ψυχική ηρεμία.

Συνεπώς εδω προκύπτει και το πιο βασικό ερώτημα: Θα μάθουμε ποτέ τι έγινε; Το ερώτημα μένει να απαντηθεί.
                            http://www.onalert.gr/stories/ptwsh-...apanthsh/55857
                            11/01/2017

Comment

Τους προβληματισμούς που με απασχόλησαν στην πτώση του ελικοπτέρου στον Σαραντάπορο,τους βρήκα σήμερα συμπυκνωμένους σε άρθρο στρατιωτικής θεματολογίας,σελίδα...
                              [/B]
                              Καλό θα ήταν να μην γινόμαστε προφήτες ιδιαίτερα όταν είναι μείζον το ατύχημα. Υπάρχει ήδη έρευνα εν εξελίξει που θα βγάλει το πόρισμα και θα υπάρχει και επίρριψη ευθυνών αν χρειαστεί. Ας αφήσουμε να γίνει δουλειά πρώτα και μετά να κριτικάρουμε.. κ δεν το λέω μόνο για σένα μαμούθ αλλά και για διάφορα site που εκμεταλλεύονται τον πόνο και τον θρήνο

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Comment

• Originally posted by karimpas View Post
                                Καλό θα ήταν να μην γινόμαστε προφήτες ιδιαίτερα όταν είναι μείζον το ατύχημα. Υπάρχει ήδη έρευνα εν εξελίξει που θα βγάλει το πόρισμα και θα υπάρχει και επίρριψη ευθυνών αν χρειαστεί. Ας αφήσουμε να γίνει δουλειά πρώτα και μετά να κριτικάρουμε.. κ δεν το λέω μόνο για σένα μαμούθ αλλά και για διάφορα site που εκμεταλλεύονται τον πόνο και τον θρήνο

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
                                Μα το γράφω...προβληματισμούς εκφράζω δεν κριτικάρω.Προσωπικά μ' ενδιαφέρει το θέμα αφού ένας εκ των νεκρών είναι συχωριανός μου...
                                11/01/2017

Comment

Working...
                                X