Announcement

Collapse
No announcement yet.

Εσωτερικά μπότας

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Εσωτερικά μπότας

Πωλούνται καινούρια εσωτερικά μπότας που παίρνουν το σχήμα του ποδιού και ταιριάζουν σε όλες τις μπότες σκι με νούμερο 28 και 28,5 από 120 ευρώ που τα αγόρασα, τα δίνω μόνο με 80 ευρώ.

IMG_0855.JPG

http://www.telemark-pyrenees.com/en/...f-p-10913.html
    Σταματήστε το κάπνισμα στα Σαλέ των Χιονοδρομικών, δεν ειναι απλες καφετεριες, είναι γεμάτα με αθλητές και μικρά παιδιά.

[QUOTE=Aeras;1171980]... με νούμερο 28 και 28,5 ... [QUOTE]
    Τα δικά σου τι είναι, 28 ή 28,5; Ή έχεις 2 ζευγάρια;

Comment

Βασικά όλες οι μπότες με νούμερο 28,0 και 28,5 έχουν το ίδιο εξωτερικό καλούπι.

Αυτό το εσωτερικό έχει νούμερο 285, ταιριάζει δηλαδή σε εξωτερικό μπότας που να "αναγράφει" νούμερο 28 η 28,5 (αφού είναι ίδιο)
      εγώ το έγραψα έτσι για να το απλοποιήσω ώστε να το καταλάβει και κάποιος που δεν γνωρίζει πολλά.

αυτά τα αγόρασα στην αρχή τις σεζόν γιατί ήθελα να κρατήσω την παλιά μου μπότα (no 28) αλλά την πρώτη φορά που τα έβαλα η μπότα μου λόγο παλαιότητας, (4 χρόνια με πάρα πολλές χρήσεις) έπαθε ζημία στο εξωτερικό της και έτσι αγόρασα άλλη μπότα αφού βρήκα καινούρια ακριβώς την ίδια με την παλιά μου που ήθελα να κρατήσω και έτσι μου ξέμειναν τα εσωτερικά.

IMG_1003.jpg
      Σταματήστε το κάπνισμα στα Σαλέ των Χιονοδρομικών, δεν ειναι απλες καφετεριες, είναι γεμάτα με αθλητές και μικρά παιδιά.

Comment

όπως τα λέει ο Πέτρος. οι Μπότες ανα 2 νούμερα, π.χ. 28 με 28.5 // 29 με 29.5, είναι ακριβώς οι ίδιες με διαφορετικό μποτάκι. (π.χ. πιο ενισχυμένο μποτάκι στην 28, ώστε να την κάνει να φαίνεται μικρότερη, λιγότερο ενισχυμένο στην 28.5 ώστε στο ΄διο καλούπι να φαίνεται μεγαλύτερη).

για αυτόν τον λόγο άμα γυρίσετε ανάποδα την μπότα σας θα δείτε 2 νούμερα.
        www.xsports.gr - Δημήτρης

Comment

Καλά τα λέτε ή μάλλον περίπου καλά.
          Τα μεγέθη mondopoint (28, 28,5) αναφέρονται πάντα στο εσωτερικό παπουτσάκι και όχι στο κέλυφος. ’ποτελούν το μήκος του ποδιού (ή πιο σωστά του πάτου) σε εκατοστά. Φυσικά δεν έχουν σχέση με το κέλυφος που είναι πολύ μεγαλύτερο. Συνήθως στο ίδιο κέλυφος ταιριάζουν 2 διαφορετικά μεγέθη παπουτσάκια.
          Όταν αγοράζουμε μπότες δεν κοιτάμε αν μας μπαίνει το κέλυφος αλλά αν είναι στα μέτρα μας το παπουτσάκι. Και γι' αυτό λέμε ότι φοράμε μπότες 28,5 (εννοώντας το παπουτσάκι) και όχι 28-28,5 εννοώντας το κέλυφος. Του οποίου το μήκος μας ενδιαφέρει μόνο στο μοντάρισμα της δέστρας.
          Αν λοιπόν κάποιος φοράει 28.5 και πάρει μπότες με παπουτσάκι 28 θα υποφέρει. Κι ας ταιριάζει στο ίδιο κέλυφος και το 28,5.
          Τώρα επειδή από εταιρεία σε εταιρεία και από μοντέλο σε μοντέλο ο όγκος που έχει το παπουτσάκι διαφέρει (άλλο το 28,5 της Dynafit, άλλο της Scarpa, άλλο ...), πιθανόν να διαφέρουν και τα κελύφη. Που σημαίνει ότι ένα παπουτσάκι που χωράει σε ένα κέλυφος φτιαγμένο για τα 28 και 28,5 της Scarpa, δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι χωράει σε ένα κέλυφος που είναι φτιαγμένο για το 28 και 28,5 της Dynafit, και αντίστροφα μπορεί να είναι το κέλυφος μεγάλο και το παπουτσάκι να επιπλέει.
          Βέβαια κατα πάσα πιθανότητα σε αντίστοιχα μοντέλα δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Δηλαδή να μη πάρεις το παπουτσάκι από μια σούπερ ελαφριά αγωνιστική μπότα με 2 κλιπ και το βάλεις σε μια βαρειά μπότα με 4 κλίπ.
          Και μιας και το πωλούμενο είδος είναι παπουτσάκι, τα δύο μεγέθη και η αναφορά σε κέλυφος μπερδεύουν.

Και μια ακόμη παρατήρηση. Τα παπουτσάκια που πουλάς είναι για μπότες ορειβατικού σκι. Δεν εχω ξαναδεί παπουτσάκια με κορδόνια σε μπότες κατάβασης. Μάλλον γι΄ αυτό δεν ταίριαξαν στις μπότες σου.

Και τώρα που τα είπαμε όλα θα μας κάνεις καμμιά (πολύ) καλύτερη τιμή να τα πάρουμε; Είσαι και μακριά.

Comment

Originally posted by pk View Post
            Τα μεγέθη mondopoint (28, 28,5) αναφέρονται πάντα στο εσωτερικό παπουτσάκι και όχι στο κέλυφος. ’ποτελούν το μήκος του ποδιού (ή πιο σωστά του πάτου) σε εκατοστά. Φυσικά δεν έχουν σχέση με το κέλυφος που είναι πολύ μεγαλύτερο. Συνήθως στο ίδιο κέλυφος ταιριάζουν 2 διαφορετικά μεγέθη παπουτσάκια.
            Όταν αγοράζουμε μπότες δεν κοιτάμε αν μας μπαίνει το κέλυφος αλλά αν είναι στα μέτρα μας το παπουτσάκι. Και γι' αυτό λέμε ότι φοράμε μπότες 28,5 (εννοώντας το παπουτσάκι) και όχι 28-28,5 εννοώντας το κέλυφος. Του οποίου το μήκος μας ενδιαφέρει μόνο στο μοντάρισμα της δέστρας.
            Αν λοιπόν κάποιος φοράει 28.5 και πάρει μπότες με παπουτσάκι 28 θα υποφέρει. Κι ας ταιριάζει στο ίδιο κέλυφος και το 28,5.
            Τώρα επειδή από εταιρεία σε εταιρεία και από μοντέλο σε μοντέλο ο όγκος που έχει το παπουτσάκι διαφέρει (άλλο το 28,5 της Dynafit, άλλο της Scarpa, άλλο ...), πιθανόν να διαφέρουν και τα κελύφη. Που σημαίνει ότι ένα παπουτσάκι που χωράει σε ένα κέλυφος φτιαγμένο για τα 28 και 28,5 της Scarpa, δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι χωράει σε ένα κέλυφος που είναι φτιαγμένο για το 28 και 28,5 της Dynafit, και αντίστροφα μπορεί να είναι το κέλυφος μεγάλο και το παπουτσάκι να επιπλέει.
            Βέβαια κατα πάσα πιθανότητα σε αντίστοιχα μοντέλα δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Δηλαδή να μη πάρεις το παπουτσάκι από μια σούπερ ελαφριά αγωνιστική μπότα με 2 κλιπ και το βάλεις σε μια βαρειά μπότα με 4 κλίπ.
            Και μιας και το πωλούμενο είδος είναι παπουτσάκι, τα δύο μεγέθη και η αναφορά σε κέλυφος μπερδεύουν.

Και μια ακόμη παρατήρηση. Τα παπουτσάκια που πουλάς είναι για μπότες ορειβατικού σκι. Δεν εχω ξαναδεί παπουτσάκια με κορδόνια σε μπότες κατάβασης. Μάλλον γι΄ αυτό δεν ταίριαξαν στις μπότες σου.

Και τώρα που τα είπαμε όλα θα μας κάνεις καμμιά (πολύ) καλύτερη τιμή να τα πάρουμε; Είσαι και μακριά.

Έτσι είναι θεωρητικά, αλλά έχω διαπιστώσει ότι πολλές φορές στην πραγματικότητα το μόνο που διαφέρει είναι ο πάτος (μήκος η και πάχος), τα παπουτσάκια αυτά είναι 28,5 και επειδή είναι αχρησιμοποίητα εύκολα θα πάρουν το σχήμα του ποδιού, εάν τα φορέσει κάποιος με no28 δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ταιριάζουν, αν όχι σε όλα, στα περισσότερα εξωτερικά μπότας (κλασικού να το πω έτσι σχήματος) και σε ορειβατικά και σε κατάβασης, εγώ για να τα τσεκάρω τα έβαλα στην Atomic σε Salomon inbact και σε Technikal Dragon και στις τρεις ταίριαζε άψογα βέβαια και οι τρεις είναι παρομοίου σχήματος μπότες.

να κάνω και μια (λίγο) καλύτερη τιμή, μην μου μείνουν και αυτά γιατί έχω γεμίσει πράματα στο υπόγειο.

Comment

Originally posted by pk View Post
              ...
              ....
              Η διαφορά είναι 5mm. Θα έχει πρόβλημα αυτός που είναι ακριβώς στα 285 mm (ή και λίγο παραπάνω +2mm).
              Εαν είναι στο 283mm δεν θα υπάρχει πρόβλημα με 28 ή 28,5. Με λίγη υπομονή (και χτύπημα στο εσωτερικό μποτάκι) θα στρώσει η μπότα.
              Το πρόβλημα υπάρχει όταν η διάσταση είναι ανάμεσά σε δυο εξωτερικά κελύφη. Δηλαδή (π.χ.) 27,5 με 28. Εαν είναι οριακά (275mm + 1mm) η επιλογή 27,5 μπορει να είναι αποτυχημένη γιατί το εξωτερικό δεν μεγαλώνει.
              Η επιλογή της μπότας θέλει ψάξιμο, υπομονή και γνώσεις.
              Πολλες φορες για να αποφεύγεται ο πόνος (όχι λόγω μήκους αλλά φάρδους, που επηρεάζει και την εφαρμογή στο μήκος) επιλέγεται το μεγαλύτερο μέγεθος με πιο συνηθισμένο αποτέλεσμα η μπότα να γίνεται "βάρκα" σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Comment

Συμπ τωματικά ψάχνω να παραγγείλω μπότα ορειβατικού σκι garmont radium. Η προηγούμενη μπότα(garmont) αλλά και της πίστας είναι 28.5. Δυστυχώς το μαγηαζί με την καλή τιμή (250€) δεν έχει 28,5 αλλά 28 και 29. Αποφάσισα λοιπόν να ρισκάρω και να πάρω το 28 που έχει ίδιο κέλυφος με την 28,5, ελπίζοντας ότι σε κάποιο κατάστημα σκι θα ζεστάνω το εσωτερικό για να έρθει στο πόδι. Αν πάλι δεν τα καταφέρω ελπίζω να μην έχεις δώσει μέχρι τότε!

Comment

Working...
                X