Announcement

Collapse
No announcement yet.

Το ξερό και ξεχασμένο βουνό

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Το ξερό και ξεχασμένο βουνό

Σε αυτό το θέμα θα δώσω μία εικόνα για την κατάσταση που επικρατούσε στο όρος Τροοδος στο νησί της Κύπρου κατά την 1η Μαρτίου του έτους που διανείουμε.

Uploaded with ImageShack.us

από τα χαμηλά φάνηκε πως υπήρχε λόγος που όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν πάνω ήταν κλείστοί για όλα τα οχήματα!!! Από το ύψος των 500-600 μέτρων ξεκεινιύσε η χιονόστρωση και η φώτο είναι ποιο κάτω από το ύψος του Αμιάντου για όσους γνωρίζουν.

η εικόνα του βουνού από αρκετά χαμηλά μαγευτική

κάποιοι στο ύψος του ξενοδοχείου είχαν πρόβλημα αφού θαύτικαν!

στο δρόμο για την κορυφή τα ύψη του χιονιού είχαν αρχίσει να αυξάνονται

η τελευταία φώτο είναι από τον όμιλο χιονοδρόμων Κύπρου λίγο ποιο κάτω από την κορυφή (μαγεία)

Ωραιο βουνο το Τροοδος φιλε μου...το ειχα ζησει οταν ημουν φανταρος στην Κυπρο...ειχαμε ενα φυλακιο στο καλο χωριο...δυστυχως ομως δεν το πετυχα χιονισμενο...
    sigpic​

Comment

μπολικο χιονακι και θαμενα αυτοκινητα στο βουνο!!πολυ ωραια

Comment

Πώρωση!!!Τα χιόνια μέσης ανατολής είναι πάντα πιο μαγευτικά. Τα χαμηλά της Κύπρου μπορεί να θυμίζουν έρημο μερικές φορές αλλά το βουνό είναι δυνατό αν κάτσει ο καιρός!
        Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

τρομερό χιόνι αν σκεφτείς που είναι η Κύπρος!
          στα πεδινά χιόνισε καθόλου φίλε;

Comment

προς απάντηση σου να την Λευκωσία στα 100 και κάτι μέτρα 29/2/2012
            το μεγάλο κακό είναι πως δεν το έστρωσε το έστρωσε μόνο από τα 400 και πάνω και για λίγο!

Comment

Συγνώμη αλλά ο τίτλος μάλλον ...άστοχος μου φαίνεται, καθώς έχω επισκεφτεί 2 φορές την Μεγαλόνησο και μόνο ξερό δεν βρήκα το Τρόοδος, αφού και πολλά δάση είχε - τουλάχιστον το 1987 που πήγα τελευταία - και πολλές πηγές με ρέματα και φυσικά αρκετές τεχνητές λίμνες-υδατοσυλλέκτες που δίνουν μιά διαφορετική όψη, αν όχι και "μικροκλίμα" στις υπώρειες του ορεινού όγκου.... Φυσικά, σαν "ξερά" μπορεί να χαρακτηρίσουμε τα χαμηλά, γυμνά από δάση βουναλάκια το κατακαλόκαιρο αλλά όχι τα εκτεταμένα δάση των κωνωφόρων, ακόμα και τις εκτάσεις με καρποφόρα σε ορεινές, κατοικημένες περιοχές!

Comment

Originally posted by meteofreak2 View Post
                προς απάντηση σου να την Λευκωσία στα 100 και κάτι μέτρα 29/2/2012
                το μεγάλο κακό είναι πως δεν το έστρωσε το έστρωσε μόνο από τα 400 και πάνω και για λίγο!

Τα πιο κρύα κατοικήσιμα μέρη του νησιού ποια είναι;
                Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

Originally posted by scubasnow View Post
                  Συγνώμη αλλά ο τίτλος μάλλον ...άστοχος μου φαίνεται, καθώς έχω επισκεφτεί 2 φορές την Μεγαλόνησο και μόνο ξερό δεν βρήκα το Τρόοδος, αφού και πολλά δάση είχε - τουλάχιστον το 1987 που πήγα τελευταία - και πολλές πηγές με ρέματα και φυσικά αρκετές τεχνητές λίμνες-υδατοσυλλέκτες που δίνουν μιά διαφορετική όψη, αν όχι και "μικροκλίμα" στις υπώρειες του ορεινού όγκου.... Φυσικά, σαν "ξερά" μπορεί να χαρακτηρίσουμε τα χαμηλά, γυμνά από δάση βουναλάκια το κατακαλόκαιρο αλλά όχι τα εκτεταμένα δάση των κωνωφόρων, ακόμα και τις εκτάσεις με καρποφόρα σε ορεινές, κατοικημένες περιοχές!
                  και το 2002 που ημουν κι εγω Κυπρο καταπρασινο ηταν το Τροοδος απο πευκοδαση...κι εμενα μου εκανε εντυπωση ο τιτλος...
                  sigpic​

Comment

ΚΑΤΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!

φετος εριξε πολυ πραμα Κυπρο αλλα και γενικα εκει στην γειτονια. Τα χιονοδρομικα του Λιβανου ειναι θαμμενα ακομη και το ΧΚ του ορους Χερμον στο Ισραηλ εχει 3 με 4 μετρα χιονι!!!

Comment

Τον τίτλο τον έβαλα ειρωνικά Το ποιο κρύο κατοικήσημο μέρος του νησιού είναι το χωριό Πρόδρομμος στα 1400 μέτρα και κάτι, και το ξενοδοχείο λίγο ποιο κάτω από το χ.κ αν μπορεί να θεωρηθεί κατοικήσιμο μέρος!

Comment

Working...
                      X