Announcement

Collapse
No announcement yet.

Απολογισμός ημερολογιακού χειμώνα ονείρωξης 2011-2012

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by jimacoua View Post
    Θεσσαλονικεις να κανω μια ερωτηση?Μηπως στις 8 μερες κατα Μ.Ο χιονοπτωσης που εχει η Θεσσαλονικη,συμπεριλαμβανονται και τετοιες απλες χιονοπτωσουλες της ταξης των μερικων ωρων χωρις να στρωνει?Γενικοτερα παλια εβαζε τοσο συχνα 10ποντα και 15ποντα οσο λετε?
    Προφανώς συμπεριλαμβάνονται και αυτές, έστω και λίγα λεπτά χιονόπτωσης.

Ναί πρίν το 2006 έβαζε συχνά.
    Κλειστόν

Comment

Originally posted by xionoflorina View Post
      Μούφα ήταν.15-20 εκ με νοτιά που την επόμενη μέρα εξαφανίστηκαν(από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια εννοώ γτ γενικά υπήρχε 30 πόντοι χιόνι από τα προηγούμενα)Ο νοτιάς στην Φλώρινα απλά δεν....εκτός και αν είναι Νοέμβρης-Μάρτης με μεγάλο υετό.Γτ εγώ δεν θέλω να χιονίσει πυκνότατα και μετά από 1 μέρα να γίνει λάσπη θέλω να πέφτει με μικ΄ρες σπιρωτές νιφάδες κια να παγώνει ακαριαία κάτωΤυχαίο ότι όλες οι άλλες κακοκαιρίες που άξιζαν έγιναν με βοριά;Και φυσικά και είναι υποκειμενικό νομίζω εσύ είχες μούφα στις 6-7 Φλεβάρη στη Κοζάνη που εδώ έβαλε 40-45 πόντους σε μία νύκτα.
      Ναι τοτε ηταν μουφα για μενα!!Δεν μας ευνοει ο ΒΑ!

Comment

Originally posted by jimacoua View Post
        Θεσσαλονικεις να κανω μια ερωτηση?Μηπως στις 8 μερες κατα Μ.Ο χιονοπτωσης που εχει η Θεσσαλονικη,συμπεριλαμβανονται και τετοιες απλες χιονοπτωσουλες της ταξης των μερικων ωρων χωρις να στρωνει?Γενικοτερα παλια εβαζε τοσο συχνα 10ποντα και 15ποντα οσο λετε?
        μέχρι το 2006 έκανε ένα τουλάχιστον 10ποντο το χρόνο.υπήρχαν και χρονιές με 3-4 χιονοστρώσεισ από 5 μέχρι 15 εκατοστά. από εκεί και μετά κοντεύουμε να γίνουμε κυνηγοί των νιφάδων
        μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

ας τα πει και καποιος επιτελους οπως ειναι! τα κεντρα των πολεων απο χιονι ηταν μουφα.
          στην αττικη τα χιονια ηταν για 300μ και πανω,και τα καλα για 400 και πανω.
          απο υετο 2 φορες πανω ξανα
          και στα γιαννενα πως χιονισε πολυ?υπηρχε στασιμο κρυο εκεινες τις ημερες παντου,ηρθε το θερμο μετωπο χιονισε πολυ και την αλλη μερα εβρεχε!,,και βεβαια αυτο δεν εγινε μονο στα γιαννενα,,,
          με τοσες ψυχρες εισβολες λυπαμε αλλα απετυχε η πεδινη ελλαδα..χιονι ειχαν τα βαλκανια αυτοι και μονο αυτοι θαφτηκαν στα πεδινα/
          η φλωρινα ειναι 630μετρα χτισμενη στα βουνα και δεν αποτελει την παραμικρη εκπληξη,ουτε εχει καποιος στην ελλαδα κριτηριο του χειμωνα την φλωρινα.
          αλλα να το πω και αλλιως..στην καστορια υποτονικος ηταν ο χειμωνας.
          η διρφυς ειναι 1600μετρα,,η σαμαρινα 1500...
          Originally posted by katzik View Post
          Καλα και οι 10 μερες χιονοπτωσεις ηταν της πλακας
          Αν μια νιφαδοπτωση-ασθενη χιονοπτωση για 2-3 ωρες το βραδυ την βαζουμε μερα χιονοπτωσης σιγουρα μετα φαινεται εντυπωσιακο...
          Αλλα γεγονος ειναι οτι στην Θεσσαλονικη και μεχρι τα 300περιπου μετρα απο πλευρας χιονιου ο χειμωνας ηταν μετριοτατος
          Απο την αλλη ηταν οντως χειμωνας με συννεφιες και κρυα συνεχομενα
          Επισης καμια πεδινη περιοχη Θεσσαλονικης Κιλκις Σερρων Δραμας Καβαλας δεν ειδε ουτε ιστορικο ουτε καν καλο χιονι
          Στα ορεινα ολης της ελλαδας ηταν απο τους κορυφαιους χειμωνες
          καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Originally posted by Dirfis View Post
            Την 22η του Δεκεμβριου το χιονι σκεπαζε τις χιονουρες του Νοεμβριου...!!! Η Διρφυς κραταει χιονι απο τις 15 Νοεμβριου...!!! Αν αυτος δεν ειναι χειμωνας, τοτε τι ειναι;;;

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Ο 2001 - 2002. ΤΟ ΛΗΛΑΝΤΙΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ 1 ΜΗΝΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗΣ. ΑΠΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2001 ΕΩΣ ΜΕΣΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2002. ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΜΕΤΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΥΜΑ.ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ? Ο ΦΕΤΕΙΝΟΣ ΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ?? ΠΑΣΠΑΛΕΣ 1 - 2 ΠΟΝΤΩΝ ??
            ΛΗΛΑΝΤΙΟ

Comment

Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ View Post
              ας τα πει και καποιος επιτελους οπως ειναι! τα κεντρα των πολεων απο χιονι ηταν μουφα.
              και στα γιαννενα πως χιονισε πολυ?υπηρχε στασιμο κρυο εκεινες τις ημερες παντου,ηρθε το θερμο μετωπο χιονισε πολυ και την αλλη μερα εβρεχε!,,και βεβαια αυτο δεν εγινε μονο στα γιαννενα,,,
              με τοσες ψυχρες εισβολες λυπαμε αλλα απετυχε η πεδινη ελλαδα..χιονι ειχαν τα βαλκανια αυτοι και μονο αυτοι θαφτηκαν στα πεδινα/
              η φλωρινα ειναι 630μετρα χτισμενη στα βουνα και δεν αποτελει την παραμικρη εκπληξη,ουτε εχει καποιος στην ελλαδα κριτηριο του χειμωνα την φλωρινα.
              εντάξει μερικά πεδινά μια χαρά χιόνια είδανε. κατερίνη,βέροια,τρίκαλα. όσο για καστοριά και φλώρινα έχω πολλούς φίλους και μου είπαν για την φλώρινα πρώτη φορά τόσο πολύ κρύο και χιόνι παρατεταμένα και στην καστοριά έκανε ένα 60ποντο που είχαν από το 2001 να δουν τόσο πολύ

Comment

Εννοειται οτι φετος παρολο που εκανε φοβερα χιονια πχ σε τρικαλα και καρδιτσα, δεν ειχε παρατεταμενο κρυο αλλα χαμηλα που διαδεχονταν το ενα το αλλο με αποτελεσμα να χιονιζει 40ποντους και μετα να εχει θετικες και να λιωνει..
                Καμια σχεση πχ με 2001 που η θεσσαλικη πεδιαδα ηταν σιβηρια κανονικη..
                Ιστορικος χειμωνας ηταν στα ορεινα ολης της χωρας... Και βεβαια παρα πολυ καλος σε πιερια στα πεδινα
                Φετος σταθηκε τυχερη η ανατολικη Ιταλια που ειχε ακομα και 2 μηνες χιονοκαλυψη στα πεδινα και ρεκορ χιονιου...Ισως ο ιστορικοτερος χειμωνας τα τελευταια 50χρονια για εκει

Comment

Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ View Post
                  η διρφυς ειναι 1600μετρα,,η σαμαρινα 1500...
                  Συμφωνώ απόλυτα. Ακούω φοβερός και ιστορικός χειμώνας γιατί; Επειδή χιόνισε καλά πανελλαδικά σε ορεινά και ημιορεινά! Επειδή έριξε χιόνι στα πεδινά και το φάγαν την επομένη οι νοτιάδες και οι βροχές.

Φάγαμε τα κρύα πέρασαν τόσα χαμηλά τόσες ψυχρές εισβολές και τίποτα. Υποκριτής χειμώνας.

Comment

Originally posted by salonikatasos View Post
                    εντάξει μερικά πεδινά μια χαρά χιόνια είδανε. κατερίνη,βέροια,τρίκαλα. όσο για καστοριά και φλώρινα έχω πολλούς φίλους και μου είπαν για την φλώρινα πρώτη φορά τόσο πολύ κρύο και χιόνι παρατεταμένα και στην καστοριά έκανε ένα 60ποντο που είχαν από το 2001 να δουν τόσο πολύ
                    Ε όχι και πρώτη φορά τόσο παρατεταμένο κρύο για όνομα του θεού.Επειδή έτυχε 3-4 χρόνια να χει καυτό χειμώνα στη Φλώρινα δεν θα ξεχάσουμε τα νιάτα μας.
                    Χειμώνας 1988-1989
                    Χειμώνας 1989-1990
                    Χειμώνας 1992-1993(καλά αυτός παίζει να χε διπλάσιο χιόνι και κρύο)
                    Χειμώνας 1998-1999
                    Χειμώνας 2005-2006.
                    όλοι οι παραπάνω είχαν είτε πολύ περισσότερο κρύο είτε πολύ περισσότερο χιόνι από τον φετινό.Και γράφω για χειμώνες που έχω ζήσει γτ αν πάω πίσω στο 1960 και το 1970.......Και να μιλήσουμε αντικειμενικά αν ο φετινός ήταν μετά το χειμώνα 2001-2002 ή το 1992 θα μας φαινόταν απλά καλός έως μετριότατος για τις μεγάλες πόλεις.Απλά καυλώσαμε γτ έρχεται μετά από χειμώνες πτώματα και συνεχόμενα χρόνια πάνω από το μέσο όρο
                    ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!

Comment

Originally posted by xionoflorina View Post
                      Ε όχι και πρώτη φορά τόσο παρατεταμένο κρύο για όνομα του θεού.Επειδή έτυχε 3-4 χρόνια να χει καυτό χειμώνα στη Φλώρινα δεν θα ξεχάσουμε τα νιάτα μας.
                      Χειμώνας 1988-1989
                      Χειμώνας 1989-1990
                      Χειμώνας 1992-1993(καλά αυτός παίζει να χε διπλάσιο χιόνι και κρύο)
                      Χειμώνας 1998-1999
                      Χειμώνας 2005-2006.
                      όλοι οι παραπάνω είχαν είτε πολύ περισσότερο κρύο είτε πολύ περισσότερο χιόνι από τον φετινό.Και να μιλήσουμε αντικειμενικά αν ο φετινός ήταν μετά το χειμώνα 2001-2002 ή το 1992 θα μας φαινόταν απλά καλός έως μετριότατος για τις μεγάλες πόλεις.Απλά καυλώσαμε γτ έρχεται μετά από χειμώνες πτώματα και συνεχόμενα χρόνια πάνω από το μέσο όρο
                      οι φίλοι μου το 92 ήταν 1 και 2 χρονών

Comment

οι φίλοι μου το 92 ήταν 1 και 2 χρονών
                        Αυτό λέω ότι όσοι δεν έχουν εμπειρίες και είναι μικροί σε ηλικία δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο περισσότερο χιόνι είχε παλαιότερες εποχές.Και δεν γράφω για το 1983(που κρίμα από το θεό δεν το ζησα) και κάτι 1968 και 1963 και που μπροστά τους το φετινό είναι 0κτώβρης-νοέμβρης.Εδώ στη Θεσσαλονίκη όσοι είναι 17-18 χρονών και δεν πρόλαβαν το γενάρη 1995 ουσιαστικά έχουν δει 1 μεγάλο χιόνι σε όλη τους τη ζωή
                        ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!

Comment

εγω μονο το 2001 εζησα και τοτε ειμουν 12 χρονων θυμαμε μονο που περνουσε γκρειντερ κατω απο το σπιτι μου!

Comment

Για το 70% του πληθυσμου ηταν ενας χειμωνα πολυ κρυος αλλα οι περισσοτεροι λενε "να βλεπαμε κ λιγο χιονακι" εννοωντας στις πορτες τους ........
                            sigpic

Comment

μέχρι το 2006 έκανε ένα τουλάχιστον 10ποντο το χρόνο.υπήρχαν και χρονιές με 3-4 χιονοστρώσεισ από 5 μέχρι 15 εκατοστά. από εκεί και μετά κοντεύουμε να γίνουμε κυνηγοί των νιφάδων
                              Εγώ πάντως δεν θυμάμαι χιονόστρωση κάθε χρόνο και μάλιστα τόσων εκατοστών. Θυμάμαι όμως οτι το στρωνε χρονιά παρά χρονιά σχεδόν και μάλιστα καλούτσικα (10-15 εκ). Αυτά στη Θέρμη, στο κέντρο πιστεύω ακόμα χειρότερα, εκτός δυτικών. Τώρα βέβαια το έχει παρακάνει. Δεν το στρώνει στο Πανόραμα καν όπου το έστρωνε ΚΑΘΕ χειμώνα. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό.
                              Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

Αυτον τον χειμωνα τον λεω πολυ καλο γιατι τα τελευταια χρονια ειχαμε ξεχασει τι σημαινει κρυο και χιονια ακομη στα ημιορεινα.Επειδη πιστευω οτι χειμωνες πριν το 2005 θα δουμε δυσκολα με χιονια μπολικα και στις πορτες μας ενας τετοιος χειμωνας οπως ο φετεινος με καλυπτει στις απαιτησεις μου συγκριτικα παντα και αν επαναλαμβανεται εκαστοτε κατα παρομοιο τροπο μου αυτο μου αρκει ...τελος
                                Γιωργος-Σπατα- καμπια Διρφυων Ευβοιας

Comment

Working...
                                X