Originally posted by fear777
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Επειδή τα βλέπω καθε μέρα, και επειδή τα γραφεία της Ελβ. Μ.Υ. (που είναι ΟΛΟ το cluster των υπερυπολογιστών και δουλεύουν καμιά 10-αριά μετεορολόγοι) είναι 20 μέτρα από το γραφείο μου (στο ίδιο κτίριο) και επειδ΄η μιλάω κάθε μέρα με αυτούς, επέτρεψέ μου να αμφιβάλω το κατά πόσον είναι καλή...ακόμα και οι ίδιοι το παραδέχονται. Βασικά το σφάλμα τους είναι ότι οι προγνώσεις βγαίνουν κατευθείαν από τους υπολογιστές, χωρίς να βάζει το χέρι του κανένας μετεορολόγος...η δουλειά τους είναι απλά "εποπτική"...και η δικαιολογία τους είναι ότι είναι πολύ δύσκολη περιοχή για προγνώσεις...From all the things i have lost, i miss my mind the most...
-
Originally posted by Psycho View PostΓια παράδειγμα, χτες και προχτές η θερμοκρασία στη Cimetta στα 1700μ στις ιταλο-ελβετικές άλπεις έφτασε στους 14.2 βαθμούς...τέτοιες είναι καλοκαιρινές θερμοκρασίες για να μη πω τίποτε άλλο...
14 βαθμοι στα 1700 μετρα; Δηλαδη το μηδεν ποσο σκαρφαλωσε; Στα 3500 μετρα εφτασε;
Comment
-
Στο Eggishorm στο καντόνι του Vallais (στη Σιών) στα 2900 μέτρα είχαν προχτές +5,+6 βαθμούς. Στο Ζέρματ, στο ίδιο καντόνι, +10.5....τι άλλο να πεις...Originally posted by MountExplorer View Post14 βαθμοι στα 1700 μετρα; Δηλαδη το μηδεν ποσο σκαρφαλωσε; Στα 3500 μετρα εφτασε;From all the things i have lost, i miss my mind the most...
Comment
-
16.4 εως 16.9 η μεγιστη στη Λαρισα απο τους διαφορους σταθμους της πολης με συννεφια κατα διαστηματα σημερα και μολις 4 ωρες ηλιοφανειας... Ψιχαλα εχει αρχισει απο τις 8 το βραδι αλλα μολις πριν λιγο συγκινηθηκαν τα βροχομετρα και μετρησανε 0.4μμ...Last edited by Meteolarissa; 27/02/2012, 02:58 AM.Βιαζεται η επιστημη και το φορουμ απο τις υποκειμενικες αποψεις!!
http://e-meteolarissa.blogspot.gr/ Καιρικη ενημερωση Θεσσαλιας και οχι μονο.
Comment
-
τα βιλλια εχουν το πλεονεκτημα της χαμηλης υγρασιας αφου βρισκονετ μακρυα απο θαλασσα αναμεσα στα βουνα..αντιθετα εμεις εδω εχουμε 100% υγρασια και σημερα αφου ο βανατολικος ανεβαζει την υγρασια απο την θαλλασακαμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/
Comment
-
Μιλησα με τον ξαδερφο μου στο St.Moritz και μου ειπε πως προχτες εκανε 14 βαθμους στα 1750μ που βρισκεται .....Μαλιστα μου ειπε πως ειναι ακρως καλοκαιρινη θαρμοκρασια για την περιοχη(χιονιζει ακομα και τον Αυγουστο) και δεν θυμαται ποτε αλλοτε τετοιο πραγμα στα χρονια που ζει εκειOriginally posted by Psycho View PostΣτο Eggishorm στο καντόνι του Vallais (στη Σιών) στα 2900 μέτρα είχαν προχτές +5,+6 βαθμούς. Στο Ζέρματ, στο ίδιο καντόνι, +10.5....τι άλλο να πεις...
Comment
-
Οντως....απίστευτο για τέτοια εποχή τέτοιο κύμα foehn! Εγώ έχω ζήσει μίνι χιονοθύελλα 5 ωρών στο Νταβός ...την 31/7 προς την 1/8/1985, ημέρα της εθνική εορτής της Ελβετίας που άφησε 5-8 εκ, χιόνι που έλιωσε μετά τις 10 το πρωί φυσικά!!! Πάντως, φέτος μέχρι πριν μερικές μέρες είχαν πάρα πολύ κρύο και ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ όπως μου είπε και ο αδελφός μου από το Neuchatel - στα "χαμηλά" των Αλπεων - όπου ταξίδεψε από 11-14/2.Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ View PostΜιλησα με τον ξαδερφο μου στο St.Moritz και μου ειπε πως προχτες εκανε 14 βαθμους στα 1750μ που βρισκεται .....Μαλιστα μου ειπε πως ειναι ακρως καλοκαιρινη θαρμοκρασια για την περιοχη(χιονιζει ακομα και τον Αυγουστο) και δεν θυμαται ποτε αλλοτε τετοιο πραγμα στα χρονια που ζει εκει
Comment
-
Πραγματικά σπάνιο αυτό που συμβαίνει σ'αυτή την πλευρά της Ευρώπης φέτος....ασυνίθιστο φαινόμενο τέτοια εποχή......τέλος πάντων....εδώ Κατερίνη σήμερα είχαμε βροχή μέχρι το μεσημέρι....αργότερα κάτι ψιχάλες και συνεφιά......η ελαχιστη σήμερα το πρωί στους 3 βαθμούς και η μέγιστη στους 6,3 βαθμούς.....αυτή τη στιγμή 2,6.....Αντώνης....Κατερίνη....
Comment
-
Λαρισα ,αερας βοριας ,ξηρασια ατελειωτη ~24% σχετικη υγρασια,σημειο δροσου -13με -15βαθμοι, συννεφια με ηλιο.
Μεγιστες 7,7 εως 7,9 αναλογα τον σταθμο ντειβις...καπου στο 7.5 και το αεροδρομιο...
Ελαχιστες 0,7 εως 1.1 αναλογα το σταθμο και 0 στο αεροδρομιο...
Καλη συνεχεια παιδες...Βιαζεται η επιστημη και το φορουμ απο τις υποκειμενικες αποψεις!!
http://e-meteolarissa.blogspot.gr/ Καιρικη ενημερωση Θεσσαλιας και οχι μονο.
Comment
-
Βασιλικό. χιονόστρωση πλέον παντού και πάνω απο 5 εκατοστά.Originally posted by Meteolarissa View PostΛαρισα ,αερας βοριας ,ξηρασια ατελειωτη ~24% σχετικη υγρασια,σημειο δροσου -13με -15βαθμοι, συννεφια με ηλιο.
Μεγιστες 7,7 εως 7,9 αναλογα τον σταθμο ντειβις...καπου στο 7.5 και το αεροδρομιο...
Ελαχιστες 0,7 εως 1.1 αναλογα το σταθμο και 0 στο αεροδρομιο...
Καλη συνεχεια παιδες...ΛΗΛΑΝΤΙΟ
Comment
-
Κατερίνη ξαστεριά τώρα και -2,2 βαθμούς......σήμερα ξεκινήσαμε με ήλιο και κάπου προς το απόγευμα κατά τις 4.30-5 εμφανίστηκαν κάτι σύννεφα από ανατολικά και ήταν ετοιμα για χιόνι αλλά τελικά το μετάνιωσαν φαίνεται,πήγαν λίγο στον Όλυμπο και αυτό ήταν.....μετά ξαστεριά.......σήμερα το πρωί η ελάχιστη ακριβώς -1 και η μέγιστη τους 7 βαθμούς......Αντώνης....Κατερίνη....
Comment

Comment