Announcement

Collapse
No announcement yet.

Φλώρινα-κάμπος-πόλη 41 συνεχόμενες μέρες ολικής χιονοκάλυψης!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• [QUOTE=airboarder;1172877]το κλού είναι η παρακάτω φωτό. ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΣΤΟΥΠΑ ΤΕΤΟΙΑ, ώστε οι υαλοκαθαριστήρες (σαν να τανε καμια τρελή μπόρα) να μην προλαβαίνουν να καθαρίσουν χιόνι? κουφό λέμε.... πρέπει να το δείς για να το πιστέψεις...

Πολύ ωραίο!!Πάντως για τη στούπα που λες, έχω δει στα Γιάννενα τόσο πυκνή και χοντρή (παπλαμούδα όπως λέμε) που να μην μπορείς να δεις το απέναντι κτίριο. Απο Τ είναι που πάσχουμε, τόσα χρόνια μόνο 18 μέρες σερί χιονοκάλυψη έχω δει (2005). Τώρα που ενωθήκαμε όμως Ηπειρος και δυτική Μακεδονία σε μια υπερπεριφέρεια και έιμαστε εμείς πρωτεύουσα, κάπου θεωρούμε και τη Φλώρινα δικά μας πόλη χαχα!Έτσι είναι σαν να έχουμε και εμείς 82 μέρες χιονοκάλυψη!
    Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

• Originally posted by αστραπόχιονο View Post
      Πολύ ωραίο!!Πάντως για τη στούπα που λες, έχω δει στα Γιάννενα τόσο πυκνή και χοντρή (παπλαμούδα όπως λέμε) που να μην μπορείς να δεις το απέναντι κτίριο. Απο Τ είναι που πάσχουμε, τόσα χρόνια μόνο 18 μέρες σερί χιονοκάλυψη έχω δει (2005). Τώρα που ενωθήκαμε όμως Ηπειρος και δυτική Μακεδονία σε μια υπερπεριφέρεια και έιμαστε εμείς πρωτεύουσα, κάπου θεωρούμε και τη Φλώρινα δικά μας πόλη χαχα!Έτσι είναι σαν να έχουμε και εμείς 82 μέρες χιονοκάλυψη!
      έτσι φίλε, άλλωστε εκτός από υπερπεριφέρεια με εγνατία είμαστε σε dt από την μια πόλη στην άλλη...
      Πώ ρε φίλε έτρωγα παλιά κάτι ώρες στο δρόμο, είτε από δω είτε από Θεσσαλονίκη (αλλά πάντα ερχόμουνα από κόνιτσα)
      τώρα... ευκολία (αν και η βενζίνη...)

έκανα κανα 6μηνο Ιωάννινα και μ' άρεσε πολύ
      www.xsports.gr - Δημήτρης

Comment

• υ.γ. μας χιόνισε και σήμερα, τώρα ψιλό, πρίν καμια ώρα πάλι στούπα είχε...

Comment

• την ιδια ωρα που χιονιζε χτες φλωρινα, στα 1850 του χελμου ειχε 7 βαθμους συμφωνα με αναφορα στο φορουμ των καλαβρυτων! α ρε τι κανει ο νοτιας!!!

Comment

• ήταν οι συνθήκες τέτοιες snowfir αυτές τις 3-4 μέρες... που βοήθησαν αυτό το φαινόμενο

Comment

• ρίχνει και σήμερα το χιόνι που έχει ακόμα... 81η μέρα και αν και χθές χιόνισε μόνο 1.5 περίπου ώρα, άς την μετρήσουμε και αυτήν σαν χιονόπτωση ε; 81η μέρα σελί ολικής και 37η μέρα χιονόπτωσης; πώ ρε φίλε φέτος.

τώρα ρίχνει καλά

Comment

• θα φτασει Μαης, ετοιμαζω την κορμαρα μου (τρομαρα μου..) για τις παραλιες, κ εσυ ρε τρελοκομειο θα κανεις σκ-καιτ-μαιτ-φαιτ πως τα λετε στο χιονισμενο καμπο!!!!!! φετος πραγματικα ξεποπολιαστηκατε στο χιονι!!!
                carpe diem - αδραξε την ημερα

If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants

Comment

• χαχαχαχαχ Σώτο το πήγε πολύ... τώρα όμως από όταν σταμάτησε να χιονίζει, ανέβηκε σε 2.8!!!!
                  αν και θα ξαναχιονίσει βράδυ και αύριο....

Comment

• 82 οι σερί μέρες ολικής, (85 με αυτές από νωρίτερα), 38 μέχρι σήμερα οι μέρες με χιονόπτωση.
                    τώρα σταμάτησε... (δεν ξέρω αν ήταν η τελευταία χιονόπτωση τη σεζόν.. δύσκολο... αλλά άλλη μια βόλτα, από το πρωϊ πηγαίνοντας σχολείο) τώρα έχει αρκετά περισσότερο...

Comment

• Νομίζω ότι πλέον έρχεται η ώρα που θα πούμε καλή άνοιξη.Γτ από Τετάρτη φαίνεται να μπαίνει μόνιμα η άνοιξη.Τώρα αν κάνει καμιά φωτοβολίδα τέλος Μαρτίου αρχές Απριλίου ευπρόσδεκτη
                      ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!

Comment

• Originally posted by xionoflorina View Post
                        Νομίζω ότι πλέον έρχεται η ώρα που θα πούμε καλή άνοιξη.Γτ από Τετάρτη φαίνεται να μπαίνει μόνιμα η άνοιξη.Τώρα αν κάνει καμιά φωτοβολίδα τέλος Μαρτίου αρχές Απριλίου ευπρόσδεκτη

Σωτήρη, βάζω και το χέρι μου στη φωτιά ότι 21/3 μέχρι 15/4 κάτι καλό θα έχει.... μια φωτοβολίδα πολύχρωμη!
                        από όλα τα στατιστικά με παρόμοιους καλούς χειμώνες που έχω, το τελευταίο αντίο του χειμώνα γίνεται αργά.... κάποιες φορές και Μάη!
                        όμως τελευταία εβδομάδα Μαρτίου ή μέχρι μέσα Απριλίου κάτι περιμένω φέτος!

Comment

• ενταξει ρε παιδια χαλαρωστε!ακου εκει 82 μερες πληρη χιονοκαλυψη.
                          πληρη ονομαζετε η χιονοκαλυψη οταν ειναι παντου και οταν λεμε παντου μιλαμε για παντου.
                          ακομη και πριν 40μερες στην φλωρινα δεν ηταν παντου.οχι τωρα.
                          η ελληνικη υπερβολη σε ολο της το μεγαλειο
                          το ξεχειλωσατε παλι.
                          ειχε ρεπορταζ απο τους αγροτες κοντα στις πρεσπες στην νετ πριν κανα μηνα ολοι το θυμομαστε,υπαρχει στην αρχειοθηκη στην νετ για οποιον θελει να θυμηθει.και ειπε οτι ηταν περιπου 750μετρα ο ρεπορτερ,ε ουτε εκει δεν ειχε στα χωραφια χιονι παντου ειχε κατι τρυπαρες να με το συμπαθειο!
                          μια χαρα η φλωρινα,εσκισε φετος αλλα ασπεν την κανατε
                          καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

• ο κάμπος της Φλώρινας είχε παντού. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ (ο τίτλος λέει κάμπος - πολη Φλώρινας) 82 μέρες καθόλου υπερβολή (και δεν υπολογίζω την 20/12 που άρχισε να χιονίζει και από τις 21.00 είχε στρώσει στην πόλη, έχω βάλει και το time lapse)

Πρέσπες και Αμύνταιο έχουν 80% λιγότερη χιονοκάλυψη. και αυτό πάντα. Καμία σχέση με Πελαγονία και με μικροκλίμα πόλης και κάμπου!
                            μήν πάς μακρυά... δεν έλειωσε ποτέ σου λέω.. είδες τα βίντεο από την είσοδο της ’νοιξης, με Kite, δες και όλες τις σελίδες... μέχρι και 8/3 πρίν αρχίσει να χιονίζει... ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΒΑΖΑ, ή κάθε 2-3 μέρες.. για ρίξε καμια ματιά στις προηγούμενες σελίδες.

κάμπος πάντα είχε ολική, και πόλη σε πάρκα κλπ, δεν έλειωσε ποτέ. Δεν πιστεύω να περιμένει κανείς και πεζοδρόμια... βέβαια

Comment

• ΓΙΑΝΝΗ καθόλου υπερβολή σου λέω.
                              πήγαινε στην σελίδα από 1η μαρτίου, και μετά εκεί ήταν τα μόνα δύσκολα αλλά χώμα δεν έβλεπες πάλι. μετά... τί να πώ από 7/3 μέχρι τώρα.. χιονίζει...

ΠΡΕΣΠΕΣ και ΑΜΥΝΤΑΙΟ ... καμία μα καμία σχέση με το κλίμα της πόλης // κάμπου ΜΑ ΚΑΜΙΑ λέμε!!!! ούτε το 20-30% της χιονοκάλυψης πιάνουν, και το ξέρουν εννοείται όλοι!
                              και αν προσέξεις ο τίτλος λέει Φλώρινα-κάμπος-πόλη.

Δεν ξέρω τι κάνει το ’σπεν, αλλά σε αυτό το νήμα υπάρχει λεπτομερές φωτοβιντεο αρχείο από την 41η μέρα και μετά! αρκεί κάποιος να ανατρέξει στις σελίδες και να πλυμμηρίσει στο χιόνι και να του φύγει όποια αμφιβολία.
                              επίσης, ΔΕΝ είναι και η χρονιά ρεκόρ χιονοκάλυψης ακόμα στην περιοχη μας.. έχω ζήσει και Μάρτη καταθαμένο από αρχές Δεκέμβρη!
                              Last edited by airboarder; 12/03/2012, 02:57 PM.

Comment

• Στοχος οι 90 μερες χιονοκαλυψης στον καμπο!

Comment

Working...
                                X