Announcement

Collapse
No announcement yet.

Παλιακος Ιανουαριος!!(αφιερωμενο στο παλιο μας μελος beachsnow)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Παλιακος Ιανουαριος!!(αφιερωμενο στο παλιο μας μελος beachsnow)

Μετα απο πολλα χρονια εδω μεσα παλιο μελος οσο και ο Κωστας(beachsnow)
    και αφου καθε χρονο περιμενε εναν παλιακο χειμωνα ,δικαιωματικα του αφιερωνω αυτο το ποστ που αφορα τον Ιανουαριο.
    Ενας μηνας βγαλμενος απο την δεκαετια του 1980 ο Ιανουαριος που διανυουμε!Η κυκλοφορια ευνοησε στην εγκατασταση του ψυχους βανατολικα,αυτο που μεριμεναμε απο τον δεκεμβριο/
    Η ακολουθια του φετινου χειμωνα ειναι αξια λογου,μπορει να μην ειχε τις μεγαλες κακοκαιριες ομως ηταν και ειναι απολυτα φυσιολογικος στην πορεια του.
    Με διελευση πολλων χαμηλων μεσα στον ιανουαριο,πολλες ψυχρες καταβασειs που μονο συγκυριακα δεν εδωσαν χιονια στα 2 μεγαλα κεντρα,εως αυριο βραδυ
    Σημαντικο ειναι οτι καθε φορα το κρυο επεστρεφε και περισσοτεροι και νοτιοτερα,εχουμε δει πολλους διαφορετικους τυπους καιρικων μεταβολλων.
    Ειχαμε παρα πολλα χρονια να δουμε μια τοσο αναλογικη μεταβαση του χειμωνα μερα με την μερα...
    ενα εμεινε χιονοστρωση σε κεντρο πολης....και επειδη παει αναλογικα ..ξεκιναμε απο την θεσσαλονιη αυριο και αναμενουμε στην συνεχεια του χειμωνα στην αθηνα!
    Ηρθε η ωρα μετα απο 6 χρονια να ντυθει στα λευκα η θεσσαλονικη,πολυ η λιγο αυτο θα το δουμε..χαρειτε το μετα απο τοσα ξενυχτια στα μοντελλα χωρις να σκεφτεστε εαν μετα βρεξει,,,καφε ..λαμπα..και ολα τα προβληματα στην ακρη και οσο κρατησει!!
    καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Συμφωνω οτι ο χειμωνας ειναι παλιακος.Εδειξε απο νωρις τις διαθεσεις του.Απο τις 15 Οκτωβριου μας παει τραινο το κρυο.Αρχικα φαγαμε εναν ψυχρο αντικυκλωνα μες το Νοεμβριο αλλα απο τα μεσα Δεκεμβριου κι επειτα ηρθε χειμωνας δυνατος και μαλιστα ψυχροτερος απο το μεσο ορο της εποχης.

Γιαννη εγω στο θεμα Χιονι στο κεντρο της Θεσσαλονικης επετρεψε μου να εχω επιφυλαξεις.

Comment

’ντε να ρίξει ένα 30ποντο στο Λευκό τον Πύργο να ξεδιψάσει η αχαλίνωτη δίψα του κάθε Σαλονικού χιονοστερημένου! Εκτός απροόπτου κάτι τέτοιο έρχεται...
      Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
      Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ
        ενα εμεινε χιονοστρωση σε κεντρο πολης....και επειδη παει αναλογικα ..ξεκιναμε απο την θεσσαλονιη αυριο και αναμενουμε στην συνεχεια του χειμωνα στην αθηνα!
        Ηρθε η ωρα μετα απο 6 χρονια να ντυθει στα λευκα η θεσσαλονικη,πολυ η λιγο αυτο θα το δουμε..χαρειτε το μετα απο τοσα ξενυχτια στα μοντελλα χωρις να σκεφτεστε εαν μετα βρεξει
        Καλα το χα καταλαβει οτι κανεις πλακα και μας δουλευεις αλλα μπορει να το κανεις για να θες και να καλυφτεις.Να εχεις και τις δυο αποψεις καταγεγραμμενες ωστε να βγεις Μεσσιας και παλι.

Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ View Post
        βροχη και χιονονερο αναμενω αυριο βραδυ στην θεσσαλονικη.ενω για λιγο δεν αποκλιεται να χιονισει στον χορτιατη.
        Last edited by Κωστας.; 31/01/2012, 04:45 PM.

Comment

Εσυ δεν ησουν που πριν μια βδομαδα η 10 μερες ελεγες οτι ο χειμωνας μεχρι στιγμης ηταν ανουσιος,χωρις χαμηλα,και οτι ειναι απλα αδιαφορος και οσους ειπαμε οτι ειναι παλιακος μας ειπες οτι υπερβαλλουμε?

Η μηπως ανοιξες αυτο το ποστ απλα και μονο για να μας ειρωνευτεις και να καταθεσεις την αποψη που δεν πιστευεις οτι δηθεν θα χιονισει στη Θεσσαλονικη?Να την καταθεσεις για δυο λογους.Ειτε για να ειρωνευτεις ειτε για να υπαρχει και να μας πεις οτι περιμενες χιονι,ενω σε αλλα σημεια ποσταρες οτι περιμενεις μονο βροχη στη Θεσσαλινικη?

Comment

Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
            Γιαννη εγω στο θεμα Χιονι στο κεντρο της Θεσσαλονικης επετρεψε μου να εχω επιφυλαξεις.
            Επίσης....

Comment

πλακα κανω κατω ρε κωστα οχι εδω!
              εγω σαν πρωτη εκτιμηση βλεπω απο 2 εως 15εκ. στην θεσσαλονικη.
              φοβαμε πολυ τον ανατολικο και ο υετος ειναι οριακος.
              περιμενω το 12αρη....
              καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ View Post
                πλακα κανω κατω ρε κωστα οχι εδω!
                εγω σαν πρωτη εκτιμηση βλεπω απο 2 εως 15εκ. στην θεσσαλονικη.
                φοβαμε πολυ τον ανατολικο και ο υετος ειναι οριακος.
                περιμενω το 12αρη....

Οκ.Εγω εχω πολλες επιφυλαξεις.

Comment

Όποιος δεν έχει επιφυλάξεις μάλλον είναι για τα σίδερα. Για τη θεσσαλονίκη μιλάμε

Comment

την Πεμπτη καλως ερχοντων των πραγματων θα ειμαι Σταυρό..... μας πιανει πολύ αυτού του τυπού καιρού που θα ερθει.... δεν ξερω για σαλονικα (αν και καποια στιγμή θα σπάσει αυτη η αχιονιά με πόλύ χιόνι ....) αλλα εχω την αίσθηση οτι ανατολικά του νομού θα πέσει αρκετό χιονάκι
                    ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ Η ΕΠΙΔΙΩΞΙΣ Η ΗΔΟΝΗ, ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ Η ΔΟΞΑ ,ΤΩΝ ΔΕ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ Η ΑΡΕΤΗ!!!

Comment

Πράγματι πρόκειται για έναν παλιακό και βαρύ χειμώνα και έναν από τους πιο κρύους γενάρηδες που έχουμε βιώσει, ίσως μάλιστα σε μέσο όρο να είναι ό πιο κρύος από το 1968!!!(ψάξτε το όσοι έχετε πρόσβαση σε παλιά στοιχεία ΕΜΥ). Ενδεικτικά για Γιάννενα ο Γενάρης 1968 είχε 1c μέσο όρο ενώ ο φετινός κλείνει με μέσο όρο 0.7 c στην Ανατολή (πιο κρύα περιοχή βέβαια από το αεροδρόμιο) και 2.9 c στο κέντρο. Είναι σίγουρα η χαμηλότερη καταγραφή μέσου όρου μήνα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων όσο έχουμε σταθμούς και μάλιστα σε σχέση με τις χαμηλότερες καταγραφές του ίδιου σταθμού απέχει 2.7 c!! (΄κάτω από 3.4 μέσο όρο μήνα δεν είχε καταγράψει από το 2007 που λειτουργεί). Ο υετός μάλιστα ήταν αρκετά καλός αν και κάτω του μέσου όρου(91μμ Ανατολή και 97 κέντρο) αλλά δεν περιείχε καθόλου χιονουετό (τον οποίο όμως αναμένουμε αύριο βράδυ):dΔεν είναι όμως μόνο ο Γενάρης, όλοι οι μήνες είναι κρύοι από Οκτώβρη και μετά και πιστεύω πως όσο και να ψάξουμε στα αρχεία θα δυσκολευτούμε να βρούμε χειμώνα με τόσο σταθερό κρύο σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του! Περισσότερα θα πούμε βέβαια όταν θα έχει τελειώσει με το καλό.
                      Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

δεν σε θυμαμαι ξανα τοσο εσιοδοξο Γιαννη για την Θεσσαλονικη (οσο τουλαχιστων ειμαι μελος σε αυτο το φορυμ)

Comment

Originally posted by αστραπόχιονο View Post
                          Πράγματι πρόκειται για έναν παλιακό και βαρύ χειμώνα και έναν από τους πιο κρύους γενάρηδες που έχουμε βιώσει, ίσως μάλιστα σε μέσο όρο να είναι ό πιο κρύος από το 1968!!!(ψάξτε το όσοι έχετε πρόσβαση σε παλιά στοιχεία ΕΜΥ). Ενδεικτικά για Γιάννενα ο Γενάρης 1968 είχε 1c μέσο όρο ενώ ο φετινός κλείνει με μέσο όρο 0.7 c στην Ανατολή (πιο κρύα περιοχή βέβαια από το αεροδρόμιο) και 2.9 c στο κέντρο. Είναι σίγουρα η χαμηλότερη καταγραφή μέσου όρου μήνα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων όσο έχουμε σταθμούς και μάλιστα σε σχέση με τις χαμηλότερες καταγραφές του ίδιου σταθμού απέχει 2.7 c!! (΄κάτω από 3.4 μέσο όρο μήνα δεν είχε καταγράψει από το 2007 που λειτουργεί). Ο υετός μάλιστα ήταν αρκετά καλός αν και κάτω του μέσου όρου(91μμ Ανατολή και 97 κέντρο) αλλά δεν περιείχε καθόλου χιονουετό (τον οποίο όμως αναμένουμε αύριο βράδυ):dΔεν είναι όμως μόνο ο Γενάρης, όλοι οι μήνες είναι κρύοι από Οκτώβρη και μετά και πιστεύω πως όσο και να ψάξουμε στα αρχεία θα δυσκολευτούμε να βρούμε χειμώνα με τόσο σταθερό κρύο σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του! Περισσότερα θα πούμε βέβαια όταν θα έχει τελειώσει με το καλό.
                          Χρηστο αν ειναι το ιδιο κρυος και ο Φλεβαρης,ο χειμωνας 2011-2012 θα περασει στην ιστορια οπως το υετικο ετος του 2010!Το μονο που λειπει ειναι ενα 20ποντο στο κεντρο!
                          Γιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!

Comment

Γιάννη πρόσεξε μην πέσεις έξω και συ με την Θεσσαλονίκη..
                            Γιατί κάθε φορά ήσουν μαζεμένος και λογικά η χιονοδιώχτρα πόλη σε δικαίωνε...
                            Τώρα μην σε βγάλει άκυρο και σένα.. για να δούμε όμως.

Comment

Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
                              Συμφωνω οτι ο χειμωνας ειναι παλιακος.Εδειξε απο νωρις τις διαθεσεις του.Απο τις 15 Οκτωβριου μας παει τραινο το κρυο.Αρχικα φαγαμε εναν ψυχρο αντικυκλωνα μες το Νοεμβριο αλλα απο τα μεσα Δεκεμβριου κι επειτα ηρθε χειμωνας δυνατος και μαλιστα ψυχροτερος απο το μεσο ορο της εποχης.

..σταματα!!!!...ελεοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς........ ................το ακουσαμε το εμεπδωσαμε αν δεν χιονιση θα παρεις το οσκαρ της χρυσης προβλεψης..αλλα σταματα πιααααααααα...δεν αντεχετεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε............
                              ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ

Comment

Working...
                              X