pedi agia tis destres to pio swsto eine afto pou leei o filos to mple alla afto to exoune vgalei se sterei morfi san lipozan eine kai legete lock tite kai alifeis tis voltes tis vidas kai otan stegnwsei den prokeite na ksesfixei pote moni tis
Μπραβο σωστος LOCTITE ειναι οχι STIHL. Εννοειται πως οταν ειναι να ξεβιδωσουμε μια βιδα, μετα πριν την ξαναβιδωσουμε, την πασαλειφουμε παλι "
Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός... όπως και κάθε άλλος άνθρωπος
πράγματι το loctite είναι καλή λύση
(συμφωνώ για το μπλε
και ναι το stick είναι βολικότερο).
Παρόλαυτα οι [αναερόβιες?] κόλλες που χρησιμοποιούνται γιαυτή τη δουλειά, έχουν ένα μειονέκτημα. Ηδη ειπώθηκε, κάθε ξεβίδωμα σημαίνει ξαναμανά-πασάλιμα.
Δεν συμβαίνει το ίδιο με τις μπλέ, κόκκινες, ή άσπρες πινελιές που έχουν οι εργοστασιακές βίδες οι οποίες δεν λασκάρουν ακόμη και αν βιδο-ξεβιδωθούν αρκετές φορές.
{Απ'όσο ξέρω υπάρχουν 2-3 τεχνικές που χρησιμοποιούνται από την βιομηχανία για να γίνουν τα έγχρωμα μπαλώματα" που κάνουν τις βίδες να αντιστέκονται σε κραδασμούς, όπως επίστρωση με νάυλον (NYLOK blue patch), επίστρωση με πολυεστερικές ρητίνες και επίστρωση με μικροκάψουλες από κόλα-συχνά εποξική. Η τελευταία περίπτωση είναι η πιο συνηθισμένη και η αφρώδης υφή που έχουν οι πινελιές στις βίδες μας προκύπτει από τις φυσαλίδες/κάψουλες κόλας (οι οποίες θα σπάσουν όταν σφίξει πάσο με πάσο και θα διαρεύσει η κόλα.}
Παλιά χρησιμοποίησα μια βενζινόκολα ΒΙΖΟΝ που περέμενε ελαστική και μαλακή για αρκετό καιρό μετά την εφαρμογή της.(πασάλιμα και βίδωμα μετά το στέγνωμα της κόλας και το σύστημα άντεχε κάποια ξαναβιδώματα)
Τελευταία έχω βρεί την ησυχία μου με τις salomon δέστρες/βίδες μου, που δεν λασκάρουν ποτέ ακόμα κι αν δεν είναι σφιγμένες. Η βίδες είναι αλλόκοτα κοντές, χωρίς κολουροκονική μύτη (δεν έχω ξαναδεί τέτοια βίδα) και καθαρές χωρίς πινελιές και χρώματα. Υποθέτω ότι τις "πνίγει" ένα λεπτό μαλακό νάυλον δισκάκι που φωλιάζει στην κάτω πλευρά των plates της salomon. Εχει τρύπες και βίδες περνούν πνιχτά (σφηνωτά)μέσα από αυτό. Δεν ξέρω, είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, γλίτωσα έτσι απλά και ανέλπιστα από το κατσαβίδι.
Βαξάρισμα τώρα..."
φιλε εγω βρηκα ενα μαγαζακι στην ΘΕσσαλονίκη βεβαια, που εχει μονο βιδες...και βρηκα ακριβως τις ιδιες στο μηκος κλπ...και εγω στην αρχη παιδευομουνα με μοιρες και τις ψιλοχαλασα...αλλα πηγα στο μαγαζακι αυτο και πηρα 4 βιδες μονο 0.20
οταν μου ειπε την τιμη μου ρθε να του πω, φερε καμια 10αρια...χααχαχα
προς delete:
ειναι κοντα στην Αλυσιδα...(εκει που ηταν παλια η αλυσιδα τελος παντων)
οπως πας απο κεντρο προς χαριλαου, στην παπαναστασιου, περνας το φαναρι της αλυσιδας, στο πρωτο στενακι στο αριστερο σου χερι....διπλα σε ενα γωνιακο μαγαζι...
Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις
θα προσπαθησω να το δω σημερα ή αυριο το πρωι, καθως παω στην δουλεια, να σου πω το ονομα του μαγαζιου και ακριβως ονομα του δρομου....
αλλα να παρεις και καμια βιδα δειγμα μαζι σου...
Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις
paidia OLES tis bides tis bidwnoume elafra mexri ekei pou xreiazetai ligh dynamh (oxi karga sfiksimo) kai meta tis sfigkoume stayrwta h' xiasth.ayto gia na pathsei swsta h destra panw sthn sanida.ennoeitai bazoume kai ligo loctite gia na eimaste sigouroi
Comment