Announcement

Collapse
No announcement yet.

Snowboarding Guid?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Snowboarding Guid?

Καλησπέρα παιδιά είμαι νέος Στο φόρουμ!
    Λοιπόν θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις!
    Ένας φίλος μου μου έκανε δώρο ένα σανίδι salomon 5-6 ετών αλλά καθόταν 4 χρόνια. Ποιο παλιά είχα ένα δικό μου αλλά είναι για πέταμα! Πήγα σήμερα για snowboard λοιπόν! το σανίδι πιστεύω είναι στο κατάλληλο μέγεθος! στην περιοχή του πιγουνιού φτάνει όρθιο!
    Αυτό που παρατήρησα είναι μούδιασμα στο πέλμα του ποδιού αριστερά και δεξιά.. δηλαδή όταν έκανα slalom με ενοχλούσε κάπως και έπρεπε να αλλάζω μεριά το πάτημα μου. Επίσης είχα και ενοχλήσεις πίσω απο την γάμπα εκεί που ακουμπάει το πλαστικό της δέστρας! Πράγμα που με κούραζε συνεχώς! Ήθελα να ρωτήσω αν είναι πρόβλημα δέστρας σανίδας η μπότας!? ι δέστρες υπάρχουν κάποιες κανόνες σε πόσες μοίρες να είναι ρυθμισμένες η όπως βολεύει τον καθένα; Ευχαριστώ

μπορει να ειναι και απο τα δυο. μπορει να ειναι σφιχτες οι μποτες, ή επειδη οι μποτες ειναι ενα κλικ μεγαλες να σφιγγεις τις δεστρες

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

και τι προτείνεις να κάνω;

Comment

Καλώς ήλθες και από εμένα.Οι μπότες ειναι δικές σου ή νοικιάζεις;;Αν νοικιάζεις,το καλύτερο και το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις δικές σου μπότες....αν είναι εφικτό...
        Beati Paoli.........

Comment

είναι δικές μου στο νούμερο μου. Αλλά έχω την εντύπωση ότι η φτέρνα σηκώνετε μέσα στην μπότα όταν ασκώ πίεση στα άκρα.

Comment

Αν σηκώνεται η φτέρνα υπάρχει πρόβλημα.Οι μπότες είναι καινούργιες?Οσον αφορα την πίεση στη γάμπα και εγω αντιμετωπιζα κατι αντίστοιχο και το πρόβλημα λύθηκε με το που έβαλα μακριες κάλτσες (εως γόνατο).Το θέμα μοίρες θέλει συζήτηση,σίγουρα έχει να κάνει με τις προτιμήσεις του καθενός αλλα σε γενικές γραμμές υπάρχουν κανόνες.Για γραψε μας και το stance.

Comment

Originally posted by n3rv0us View Post
              και τι προτείνεις να κάνω;
              ειναι δυσκολο να το καταλαβεις. Ψαξου αρχικα να ειναι μεγαλες οι μποτες οπως ειπανε τα παιδια. Αν ειναι μεγαλες τοτε κατα 99% σφιγγεις πολυ τις δεστρες...

αν δεν ειναι δικες σου, ή ψαξε να παρεις δικες σου (αφου εχεις σανιδι), ή ζητα στο μαγαζι ενα νουμερο μικροτερες

γενικα μην περιμενεις να εισαι 100% ανετα στο snowboard. Η ανετη μποτα θα ειναι μεγαλη, η ακριβως fixed ισως σε ψιλοενοχλει κλπ....
              τι θελω να πω;

εγω με τις μποτες παντα ειχα προβλημα. Στην αρχη πηρα μεγαλες (44,5) και δεν βολεψαν (βλακεια μου). Μετα πηρα ακριβως το νουμερο μου (44). Αλλα οταν μαλακωσαν λιγο ολο μου φαινοταν χαλαρες, και εσφιγγα τις δεστρες και με πονουσε το ποδι οπως λες και εσυ.

Τελικα κατεληξα να παρω ενα νουμερο μικροτερο απο αυοτ που φοραω (43). Οταν κανω snowboard ειμαι σουπερ, αλλα πχ οταν παω για διαλλειμα θελει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να τις χαλαρωσω. Και γενικα εχω κατι ψιλοενοχλησουλες οπως αυτες που λες εσυ (ειδικα στην αρχη που ηταν σκληρες). Επισης μπορει ν φταινε και αλλα.

Για παραδειγμα εγω πονους στο πελμα εχω οταν κανω πολλες φορες πιατακι (οχι σε ολα τα πιατακια...σε καποια συγκ/να)
              Last edited by TURMS; 20/01/2012, 07:50 AM.

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

n3rv0us να σε ρωτησω κατι,στο βουνο φορας κανονικες καλτσες,αυτες που φοραμε στο σπιτι/δουλεια/βολτα ή καλτσες για snowboard; ρωταω γιατι οι κανονικες καλτσες δεν κανουν για τις μποτες του snowboard και ισως εκει να οφειλεται το προβλημα που λες!
                απο την αλλη,η σωστη μποτα,δεν πρεπει να μας ενοχλει στα δακτυλα μπροστα,να ακουμπανε μεν αλλα να μην ζοριζονται σε καμια κινηση του σωματος.πρεπει επισης να μην σηκωνεται η φτερνα.αυτα στα λεω σε περιπτωση που πας να δεις για καινουργια μποτα.επισης οι μποτες,χονδρικα στο λεω,χωριζονται σε μαλακιές και σκληρες.οταν λεω μαλακιές μην νομιζεις οτι θα λυγιζει σαν αθλητικο μποτακι,απλα θα ειναι πιο ανετη στο ποδι σου και δεν θα σε κουραζουν τοσο πολυ μετα απο ωρες snowboard οσο οι σκληρες!

κατι αλλο,με την προϊγουμενη σανιδα ειχες παλι το μουδιασμα ή το εχεις μονο με την σανιδα του φιλου σου; δοκιμασες να αλλαξεις μοιρες στις δεστρες;
                μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

Γειά σας! οι μπότες είναι λίγο παλιές! Φοράω κανονικές κάλτσες! Έχω αλλάξει λίγο τις μοίρες και με βόλεψε καλύτερα!
                  με την προηγούμενη σανίδα δεν θυμάμαι να είχα τόσο πρόβλημα! Αλλά είχα κ άλλες μπότες και άλλες δέστρες τότε! Αλλά η φτέρνα σηκώνετε μέσα στην μπότα.

Comment

ωραια,σε πρωτη φαση βρες κι αγορασε καλτσες για snowboard,ειναι λιγο πιο χοντρες απο τις κανονικες καλτσες και ισως ''γεμισουν'' λιγο την μποτα κι ετσι δεν θα σηκωνεται τοσο η φτερνα.πρεπει ομως καποια στιγμη να ψαχτεις με καινουργιες μποτες,να δοκιμασεις οσο πιο πολλες μπορεις για να δεις ποια σε βολευει και αγκαλιαζει ολο το ποδι χωρις να βρισκουν μπροστα τα δακτυλα αλλα και να μην σηκωνεται η φτερνα!πρεπει να αφιερωσεις λιγο χρονο πανω σε αυτο!
                    μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

οκ μαν ευχαριστώ πολύ! Θα το ψάξω!

Comment

Originally posted by TURMS View Post
                        ειναι δυσκολο να το καταλαβεις. Ψαξου αρχικα να ειναι μεγαλες οι μποτες οπως ειπανε τα παιδια. Αν ειναι μεγαλες τοτε κατα 99% σφιγγεις πολυ τις δεστρες...

αν δεν ειναι δικες σου, ή ψαξε να παρεις δικες σου (αφου εχεις σανιδι), ή ζητα στο μαγαζι ενα νουμερο μικροτερες

γενικα μην περιμενεις να εισαι 100% ανετα στο snowboard. Η ανετη μποτα θα ειναι μεγαλη, η ακριβως fixed ισως σε ψιλοενοχλει κλπ....
                        τι θελω να πω;

εγω με τις μποτες παντα ειχα προβλημα. Στην αρχη πηρα μεγαλες (44,5) και δεν βολεψαν (βλακεια μου). Μετα πηρα ακριβως το νουμερο μου (44). Αλλα οταν μαλακωσαν λιγο ολο μου φαινοταν χαλαρες, και εσφιγγα τις δεστρες και με πονουσε το ποδι οπως λες και εσυ.

Τελικα κατεληξα να παρω ενα νουμερο μικροτερο απο αυοτ που φοραω (43). Οταν κανω snowboard ειμαι σουπερ, αλλα πχ οταν παω για διαλλειμα θελει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να τις χαλαρωσω. Και γενικα εχω κατι ψιλοενοχλησουλες οπως αυτες που λες εσυ (ειδικα στην αρχη που ηταν σκληρες). Επισης μπορει ν φταινε και αλλα.

Για παραδειγμα εγω πονους στο πελμα εχω οταν κανω πολλες φορες πιατακι (οχι σε ολα τα πιατακια...σε καποια συγκ/να)

το πιστευεις οτι μετα απο 12 χρονια φετος μπορω να πω οτι απλα φοραω τις μποτες και δεν με ανοχλουν απο την αρχη της μερας εως το τελος της!!!
                        τα τελευταια χρονια που ειχα παρει σωστο εξοπλισμο ειχαν μειωθει ολα αυτα που αναφερεις αλλα ολο και κατι εμφανιζοταν (πχ στο πιατακι) αλλα φετος τιποτα ακομα. απο το πρωι εως το βραδυ καμια ενοχληση. και νιωθω οτι ειναι πολυ ανετες οι μποτες και εχω και ελεγχο!!!!
                        απο τον απριλη και μετα κανω τρεξιμο-περπατημα γυρω στην μια ωρα την ημερα... τυχαιο?

Comment

Working...
                        X