Ωραίες οι φωτογραφίες σου αλλά γράψε μας και δυο λόγια για το χωριό σου, για εμάς που δεν είμαστε από εκεί. Λίγο ιστορία από παλιά και από το σήμερα. Και λείπουν εντελώς οι άνθρωποι του χωριού. Στις φωτογραφίες σου νομίζω ότι διέκρινα τον ...Καρβέλα. Αν μου τα έχουν διηγηθεί σωστά ο μαλλιάς είναι μια ιστορία από μόνος του.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Αβδελλα Γρεβενων-Φωτορεποταζ/Βιντεορεπορταζ 30-31-01..
Collapse
X
-
απο το μπολταρισμενο ονομα συμπεραινω η οτι εχεις ανεβει η οτι εχεις φιλους απο εκειOriginally posted by pk View PostΩραίες οι φωτογραφίες σου αλλά γράψε μας και δυο λόγια για το χωριό σου, για εμάς που δεν είμαστε από εκεί. Λίγο ιστορία από παλιά και από το σήμερα. Και λείπουν εντελώς οι άνθρωποι του χωριού. Στις φωτογραφίες σου νομίζω ότι διέκρινα τον ...Καρβέλα. Αν μου τα έχουν διηγηθεί σωστά ο μαλλιάς είναι μια ιστορία από μόνος του.
εχεις δικιο θα γραψω 2 λογια για το χωριο να ενημερωσω τα παιδια που παρακολουθουν!!carpe diem - αδραξε την ημερα
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants
Comment
-
καταρχας για το ονομα υπαρχουν πολλες ερμηνεις, αυτη που μου αρεσει περισσοτερο ειναι οτι η Α(βδελλα) κρεμεται σαν Βδελα στην πλαγια του Κολεου (η τοπικη πλαγια με υψ.1900μ)..
απεχει 44χλμ ΝΔ των Γρεβενων, χτισμενη στους προποδες της Βασιλιτσας ,σε υψομετρο 1300-1400μ..περιβαλλεται απο τον Αωο(Αυγο), τον Ορλιακα και το Σμολικα..
στην περιφερεια της ρεει το Σμιξιωτικο ρεμα που καταληγει στον Βενετικο ποταμο.. τ
ο χειμωνα εχει 2 ταβερνες ανοιχτες και 2 φυλακες για τις ζημιες απο τον καιρο κ την φυλαξη του χωριου..τα τελευται χρονια μενουν μονιμα 4-5 ατομα ,ενω τα ΣΚ ανεβαινουν καμια 10αρια απο τις κοντινες πολεις..
χωριο των αδελφων Μανακια, πρωτων κινηματογραφιστων στα Βαλκανια..
η φυσιογνωμια του βιντεο, ο ταβερνιαρης κ πρωην φυλακας Τακης (Μαλλιας) ειναι μια φοβερα cult φυσιογνωμια του χωριου, ανοιχτος καθε μερα ολο το χρονο, εκει τα τελευταια 15 χρονια, απο εποχες που υπηρχε ενας κατσικοδρομος που ποτε δεν καθαριζε το χειμωνα, αποκλεισμενος απο Νοεμβρη-Απριλη που λιωναν τα χιονια, χωρις κινητα, σταθερα η ακομα κ ρευμα πολλες φορες..εχει να διηγηθει απειρες ιστοριες με αρκουδες κ λυκους που αρμενιζαν στο χωριο, ιστοριες φοβου την εποχη που οι Αλβανοι λαθρομεταναστες εμπαιναν στη χωρα απο τα βουνα, ιστοριες που το χιονι που επεφτε κ αθροιζοταν εφτανε σε τρελα υψη..
αν ποτε βρεθειτε στο χωριο δεν το χανετε το μαγαζι.ειναι φατσα πλατεια ο Φιτσιορλου ντι λα μουντι (το παιδι του βουνου)..
τελειωνοντας να πω οτι ολη η περιοχη προσφερεται για 4χ4 εξορμησεις χειμωνα η καλυτερα καλοκαιρι, λογω πολλων δασικων δρομων.. αν ποτε κανεις ανεβει προς τα μερη , θα χαρω να τον ενημερωσω πληρως σχετικα με ξενωνες, φαγητα κ τα σχετικα..Last edited by swter; 04/01/2012, 06:40 PM.carpe diem - αδραξε την ημερα
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants
Comment
-

Comment