Επειδη το σβησιμο ποστ ειναι προειδοποιηση και το θρασος εχει και καποια ορια.... Ανεμολογιο δεν εχεις καμια θεση εδω μεσα.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΨΥΧΡΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Εγώ έχω δει 5,2 για Μίκρα αλλά οκ δέχομαι και το 6,5.Originally posted by GeorgeTsavd View Postσυμφωνα με το αρχειο μου Χορτιατη χιονιζει 3.5 φορες πιο συχνα. 2.5 φορες πιο συχνα την τελευταια 10ετια ως το 2006 ομως εχει στοιχεια. 2009-10 ηταν μια εξαιρετικη ομως χρονια για χορτιατη νομιζω. αν βρω χρονο θα μαζεψω στοιχεια και θα κανω αφιερωμα.
το αρχειο ειναι γενικο αλλα εαν ριχνει 20 χιλιοστα θεσσαλονικη πχ και γυρω περιοχες προφανως και χορτιατη ριχνει περιπου 20 χιλιοστα και το ιδιο και με διονυσο.
το 5.2 που ειπες για Θεσσαλονικη για χειμωνα ειναι λαθος. 6.6 ειναι για Μικρα 7.5 για κεντρο.
εδιτ: στο απαντησε ο Κωστας οκ.
Για κέντρο που το βρήκες αυτό το 7,5? Δε νομίζω να υπάρχει...
Μη μου αναφέρεις μια ερασιτεχνική έρευνα και καλά του ΑΠΘ ..τα έχουμε πει κιάλλες φορές εδώ μέσα για αυτήν!
Υπάρχει αντίστοιχη και για Αθήνα με 4,5 μέρες στο κέντρο...και για προηγούμενες δεκαετίες που έφτανε τις 6!
Comment
-
το 6.6 ειναι για ολη την χειμερινη περιοδο. εσυ μπορει να εννοεις 3 μηνες μονο.Originally posted by snowgiann View PostΕγώ έχω δει 5,2 για Μίκρα αλλά οκ δέχομαι και το 6,5.
Για κέντρο που το βρήκες αυτό το 7,5? Δε νομίζω να υπάρχει...
Μη μου αναφέρεις μια ερασιτεχνική έρευνα και καλά του ΑΠΘ ..τα έχουμε πει κιάλλες φορές εδώ μέσα για αυτήν!
Υπάρχει αντίστοιχη και για Αθήνα με 4,5 μέρες στο κέντρο...και για προηγούμενες δεκαετίες που έφτανε τις 6!
το 7.5 το εχω δει σε πτυχιακη. για ποια ερασιτεχνικη ερευνα λες εχεις δει? δεν ξερω ακριβως για τι μιλας αλλα αυτο ειναι πτυχιακη πανεπιστημιου του απθ που μιλαω.
Comment
-
-
ε φυσικα. το να χιονισει 2 ωρες και να μην πιασει τιποτα δεν μου λεει κατι σαν στατιστικο. φετος ειχα 2 χιονοστρωσεις αλλα αν βαλουμε και την πρωτοχρονια που ειδα νιφαδες για λιγη ωρα μπορω να λεω οτι ειχα 3 επεισοδια με χιονοπτωσεις? κλαιν. οχι βεβαια. 1 ειχα. πρωτοχρονια προφανως βγαινει αλλα βγαινουν και τα φωτα αφου μπορει να εκανε φοβερη χιονοθυελλα για λιγες ωρες και να επιασε και 5 ποντους 2 η ωρα το βραδυ, αλλα το πρωι δεν εμεινε τιποτα. εγω προσωπικα το βγαζω απο επεισοδιο χιονιου και αυτο.Originally posted by MountExplorer View PostΑκριβως. Και φυσικα εχει σημασια και ο αριθμος επεισοδιων χιονοστρωσης μεσα σε ενα χειμωνα.
Comment
-
Αυτο μου ακουγεται τελειως αοριστο....Originally posted by MountExplorer View PostΑκριβως. Και φυσικα εχει σημασια και ο αριθμος επεισοδιων χιονοστρωσης μεσα σε ενα χειμωνα.
Εξαρταται απο το τι θες να μελετησεις και σε ποια περιοχη αναφερεσαι για να πεις οτι ειναι αχρηστο το ποσες μερες χιονιζει και ποσες μερες εχει χιονοκαλυψη...
Μιλοντας για αστικα κεντρα το λογικο ειναι να μιλας για χιονοπτωση και οχι για χιονοκαλυψη....
ΘΕΛΩ ΧΙΟΝΙΑΑΑΑ..ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!

2008-2002-2004-2006
Comment
-
Τι ακριβως να μετρησεις οταν λες χιονοπτωση; Μπορεις να μετρησεις ποσες νιφαδες επεσαν; Σιγουρα οχι. Το μονο μετρησιμο μεγεθος ειναι το υψος χιονοστρωσης οχι ο αριθμος νιφαδων!!! Και οι μερες χιονοκαλυψης φυσικα.Originally posted by frozed2 View PostΑυτο μου ακουγεται τελειως αοριστο....
Εξαρταται απο το τι θες να μελετησεις και σε ποια περιοχη αναφερεσαι για να πεις οτι ειναι αχρηστο το ποσες μερες χιονιζει και ποσες μερες εχει χιονοκαλυψη...
Μιλοντας για αστικα κεντρα το λογικο ειναι να μιλας για χιονοπτωση και οχι για χιονοκαλυψη....
Δεν εχει σημασια αν ειναι αστικο κεντρο ή οχι.
Comment
-
Originally posted by MountExplorer View PostΤι ακριβως να μετρησεις οταν λες χιονοπτωση; Μπορεις να μετρησεις ποσες νιφαδες επεσαν; Σιγουρα οχι. Το μονο μετρησιμο μεγεθος ειναι το υψος χιονοστρωσης οχι ο αριθμος νιφαδων!!! Και οι μερες χιονοκαλυψης φυσικα.
Μα στην μετεωρολογια τουλαχιστον ειναι πιο δοκιμο να βγαλεις στατιστικα με το ποσες μερες χιονιζει ασχετα αν το στρωνει σε μια περιοχη, παρα να πεις οτι σε αυτη την ταδε περιοχη χιονιζει κατα μεσο ορο 20-30 εκατοστα...
Τι ακριβως στατιστικο να βγαλεις απο τη στιγμη που τα εκατσοστα απο περιοχη σε περιοχη και απο κακοκαιρια σε κακοκαιρια ποικιλουν, ενω αντιθετα η χιονοπτωση ειναι χιονοπτωση και δεν αλλαζει!!
ΘΕΛΩ ΧΙΟΝΙΑΑΑΑ..ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!

2008-2002-2004-2006
Comment
-
Λάθος!Originally posted by MountExplorer View PostΤι ακριβως να μετρησεις οταν λες χιονοπτωση; Μπορεις να μετρησεις ποσες νιφαδες επεσαν; Σιγουρα οχι. Το μονο μετρησιμο μεγεθος ειναι το υψος χιονοστρωσης οχι ο αριθμος νιφαδων!!! Και οι μερες χιονοκαλυψης φυσικα.
Σε όλο τον κόσμο επισήμως μετράνε ΗΜΕΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ!
Κανένας μετεωρολογικός σταθμός δεν μετράει χιονόστρωση και γιαυτό δεν υπάρχουν πουθενά κλιματικά δεδομένα για χιονόστρωση...
Comment

Comment