Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΨΥΧΡΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Επειδη το σβησιμο ποστ ειναι προειδοποιηση και το θρασος εχει και καποια ορια.... Ανεμολογιο δεν εχεις καμια θεση εδω μεσα.

Comment

• Να υπενθυμισω τα ευκολως εννοουμενα:

1) Το φορουμ εχει κανονες
      2) το θρασος εχει ορια
      3) το σβησιμο ποστ επεχει θεση προειδοποιησης οτι δε συμβαδιζει με τους κανονες του φορουμ και μπορει να οδηγησει σε ΒΑΝ.

Comment

• Originally posted by GeorgeTsavd View Post
        συμφωνα με το αρχειο μου Χορτιατη χιονιζει 3.5 φορες πιο συχνα. 2.5 φορες πιο συχνα την τελευταια 10ετια ως το 2006 ομως εχει στοιχεια. 2009-10 ηταν μια εξαιρετικη ομως χρονια για χορτιατη νομιζω. αν βρω χρονο θα μαζεψω στοιχεια και θα κανω αφιερωμα.
        το αρχειο ειναι γενικο αλλα εαν ριχνει 20 χιλιοστα θεσσαλονικη πχ και γυρω περιοχες προφανως και χορτιατη ριχνει περιπου 20 χιλιοστα και το ιδιο και με διονυσο.
        το 5.2 που ειπες για Θεσσαλονικη για χειμωνα ειναι λαθος. 6.6 ειναι για Μικρα 7.5 για κεντρο.

εδιτ: στο απαντησε ο Κωστας οκ.
        Εγώ έχω δει 5,2 για Μίκρα αλλά οκ δέχομαι και το 6,5.
        Για κέντρο που το βρήκες αυτό το 7,5? Δε νομίζω να υπάρχει...
        Μη μου αναφέρεις μια ερασιτεχνική έρευνα και καλά του ΑΠΘ ..τα έχουμε πει κιάλλες φορές εδώ μέσα για αυτήν!
        Υπάρχει αντίστοιχη και για Αθήνα με 4,5 μέρες στο κέντρο...και για προηγούμενες δεκαετίες που έφτανε τις 6!

Comment

• Ειναι εντελως πλασματικο και αχρηστο να μιλαμε για μερες χιονοπτωσης = νιφαδες!
          Αυτο που μετραει ειναι η χιονοστρωση.....

Comment

• Originally posted by snowgiann View Post
            Εγώ έχω δει 5,2 για Μίκρα αλλά οκ δέχομαι και το 6,5.
            Για κέντρο που το βρήκες αυτό το 7,5? Δε νομίζω να υπάρχει...
            Μη μου αναφέρεις μια ερασιτεχνική έρευνα και καλά του ΑΠΘ ..τα έχουμε πει κιάλλες φορές εδώ μέσα για αυτήν!
            Υπάρχει αντίστοιχη και για Αθήνα με 4,5 μέρες στο κέντρο...και για προηγούμενες δεκαετίες που έφτανε τις 6!
            το 6.6 ειναι για ολη την χειμερινη περιοδο. εσυ μπορει να εννοεις 3 μηνες μονο.
            το 7.5 το εχω δει σε πτυχιακη. για ποια ερασιτεχνικη ερευνα λες εχεις δει? δεν ξερω ακριβως για τι μιλας αλλα αυτο ειναι πτυχιακη πανεπιστημιου του απθ που μιλαω.

Comment

• Originally posted by mountexplorer View Post
              Ειναι εντελως πλασματικο και αχρηστο να μιλαμε για μερες χιονοπτωσης = νιφαδες!
              Αυτο που μετραει ειναι η χιονοστρωση.....

aυτο λεγεται μερες χιονοκαλυψης...

ΘΕΛΩ ΧΙΟΝΙΑΑΑΑ..ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!
              2008-2002-2004-2006

Comment

• Originally posted by frozed2 View Post
                aυτο λεγεται μερες χιονοκαλυψης...
                Ακριβως. Και φυσικα εχει σημασια και ο αριθμος επεισοδιων χιονοστρωσης μεσα σε ενα χειμωνα.

Comment

• Originally posted by MountExplorer View Post
                  Ακριβως. Και φυσικα εχει σημασια και ο αριθμος επεισοδιων χιονοστρωσης μεσα σε ενα χειμωνα.
                  ε φυσικα. το να χιονισει 2 ωρες και να μην πιασει τιποτα δεν μου λεει κατι σαν στατιστικο. φετος ειχα 2 χιονοστρωσεις αλλα αν βαλουμε και την πρωτοχρονια που ειδα νιφαδες για λιγη ωρα μπορω να λεω οτι ειχα 3 επεισοδια με χιονοπτωσεις? κλαιν. οχι βεβαια. 1 ειχα. πρωτοχρονια προφανως βγαινει αλλα βγαινουν και τα φωτα αφου μπορει να εκανε φοβερη χιονοθυελλα για λιγες ωρες και να επιασε και 5 ποντους 2 η ωρα το βραδυ, αλλα το πρωι δεν εμεινε τιποτα. εγω προσωπικα το βγαζω απο επεισοδιο χιονιου και αυτο.

Comment

Αυτο μου ακουγεται τελειως αοριστο....

Εξαρταται απο το τι θες να μελετησεις και σε ποια περιοχη αναφερεσαι για να πεις οτι ειναι αχρηστο το ποσες μερες χιονιζει και ποσες μερες εχει χιονοκαλυψη...

Μιλοντας για αστικα κεντρα το λογικο ειναι να μιλας για χιονοπτωση και οχι για χιονοκαλυψη....

2008-2002-2004-2006

Comment

• Originally posted by frozed2 View Post
                      Αυτο μου ακουγεται τελειως αοριστο....

Εξαρταται απο το τι θες να μελετησεις και σε ποια περιοχη αναφερεσαι για να πεις οτι ειναι αχρηστο το ποσες μερες χιονιζει και ποσες μερες εχει χιονοκαλυψη...

Μιλοντας για αστικα κεντρα το λογικο ειναι να μιλας για χιονοπτωση και οχι για χιονοκαλυψη....
                      Τι ακριβως να μετρησεις οταν λες χιονοπτωση; Μπορεις να μετρησεις ποσες νιφαδες επεσαν; Σιγουρα οχι. Το μονο μετρησιμο μεγεθος ειναι το υψος χιονοστρωσης οχι ο αριθμος νιφαδων!!! Και οι μερες χιονοκαλυψης φυσικα.
                      Δεν εχει σημασια αν ειναι αστικο κεντρο ή οχι.

Comment

• Mετρήσιμο μέγεθος δεν μπορεί να είναι ο αριθμός νιφάδων σαφώς αλλά οι μέρες χιονόπτωσης κατ'εμέ είναι

Comment

• Originally posted by stathis2b View Post
                          Mετρήσιμο μέγεθος δεν μπορεί να είναι ο αριθμός νιφάδων σαφώς αλλά οι μέρες χιονόπτωσης κατ'εμέ είναι
                          Ποση ωρα πρεπει να χιονιζει για να μετρηθει σαν μερα χιονοπτωσης; 1 λεπτο; 1 ωρα; κατι αλλο; Δε βλεπω κανενα νοημα

Comment

Τι ακριβως να μετρησεις οταν λες χιονοπτωση; Μπορεις να μετρησεις ποσες νιφαδες επεσαν; Σιγουρα οχι. Το μονο μετρησιμο μεγεθος ειναι το υψος χιονοστρωσης οχι ο αριθμος νιφαδων!!! Και οι μερες χιονοκαλυψης φυσικα.

Μα στην μετεωρολογια τουλαχιστον ειναι πιο δοκιμο να βγαλεις στατιστικα με το ποσες μερες χιονιζει ασχετα αν το στρωνει σε μια περιοχη, παρα να πεις οτι σε αυτη την ταδε περιοχη χιονιζει κατα μεσο ορο 20-30 εκατοστα...

Τι ακριβως στατιστικο να βγαλεις απο τη στιγμη που τα εκατσοστα απο περιοχη σε περιοχη και απο κακοκαιρια σε κακοκαιρια ποικιλουν, ενω αντιθετα η χιονοπτωση ειναι χιονοπτωση και δεν αλλαζει!!

2008-2002-2004-2006

Comment

Λάθος!
                              Σε όλο τον κόσμο επισήμως μετράνε ΗΜΕΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ!
                              Κανένας μετεωρολογικός σταθμός δεν μετράει χιονόστρωση και γιαυτό δεν υπάρχουν πουθενά κλιματικά δεδομένα για χιονόστρωση...

Comment

Ποση ωρα πρεπει να χιονιζει για να μετρηθει σαν μερα χιονοπτωσης; 1 λεπτο; 1 ωρα; κατι αλλο; Δε βλεπω κανενα νοημα

Θεωρώ ένα 24ωρο ίσως

Comment

Working...
                                X