Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΨΥΧΡΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Well done Giorgospel!!!
    Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
    Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Καλα φυσικα και χιονιζει καλα στην Αττικη, δεν ειπε κανεις το αντιθετο.
      Και προσωπικη μου αποψη ειναι οτι για τη θεση της "παραχιονιζει" καλα, συγκρινετέ τη π.χ με Κορινθο, Πατρα, Σικελια, νοτια Ισπανια... Δεν υπαρχει η συγκριση.
      Και αυτο γιατι βρισκεται σε αρκετα ευνοϊκη θεση, αν δεν ηταν "προσηνεμη" (agean effect ας πουμε), δε θα καναμε καν αυτη τη συζητηση, καθως θα χιονιζε μονο με οργανωμενα χαμηλα και ποτέ στο κεντρο (ή μια φορα στα 40 χρονια).
      Προφανως οπως θα χιονιζε στη Θεσσαλονικη λιγοτερο αν δεν υπηρχε ΒΔυτικος.. Αλλα με τα "αν" δε γινεται δουλεια.

Στη Θεσσαλονικη σαφως και χιονιζει περισσοτερο γιατι βρισκεται πιο βορεια στον χαρτη, που σημαινει οτι δεν χρειαζεται φοβερο ψυχος. Η συγκριση ειναι ατοπη και αστεια.

Πολυ καλη δουλεια φυσικα Γιωργο
      Α Γιωργο, και κατι αλλο. Προφανως και δεν ηταν ιστορικα τα 30 εκ. στον Χορτιατη, αυτο ελειπε.

Comment

Α ναι

ξεχασα...Σαν προσπαθεια καλη ειναι...Θα επιστρεψω στο τελος του χειμωνα-μεσα ανοιξης με δικια μου καταγραφη των χιονιαδων της Αττικης απο το 1900-2012,μια προσπαθεια που εχω ξεκινησει και θελει παρα πολυ χρονο για να δειξει οσο τον δυνατων καλυτερα την πραγματικοτητα...

Για παραδειγμα εκτος απο αυτα που ανεφερα πριν για την δεκαετια 1901-1911(ιστορικος χιονιας 1901 και λοιπα),δεν μπορει να μενει απ εξω ο χιονιας της 28-30 μαρτιου 1931 κατα τον οποιο ειχε στρωμενο χιονι αρκετων εκατοστων(5-10cm) κατω απο τον βραχο της ακροπολης
        Και για επειδη θα ζητηθουν φωτογραφιες

Καντε κλικ στο link

Βαλτε 29 μαρτιου 1931 και απολαυστε ασπρη την Ακροπολη

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a...3/2011_1286718

Ενα ακομα παραδειγμα ειναι 16-18 γεναρη 1996 οπου χιονιζει και μεσα στο κεντρο της Αθηνας αλλα δεν το στρωνει,Ενω τα βορεια προαστεια εχουν στρωμενο χιονι...Στην Δροσια Αττικης το χιονι ειχε φτασει τα 20-25cm...
        Και η βαρυτητα αυτου του χιονια δεν μπορει να αγνοηθει,πρωτον διοτι ειχε αξιολογη χιονοστρωση στα βορεια προαστεια ενω το κεντρο δεν τα καταφερε να το στρωσει λογο θερμοκρασιων και δευτερων διοτι εγινε μεσα στην "μαυρη δεκαετια που ξεκινησε τον Απριλη του 1992 και εληξε μολις μπηκε το 2002 οσο αναφορα τους μεγαλους-ιστορικους χιονιαδες

Καθημερινη 17 γεναρη 1996 στην σελιδα ΝΟ 7, 1996 18 γεναρη σελιδα 7 γεναρη καντε κλικ να ανοιξει σε pdf η εφημεριδα και πηγαινετε στην Σελιδα 7

Καθημερινη καντε κλικ στο link

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a...2/2011_1288336

Θα επιστεψω στο τελος του χειμωνα-μεσα ανοιξης με ενα πληρες κειμενο που θα εμπεριεχει ολες τις κακοκαιριες της Αττικης απο το 1900-2012 με οσο το δυνατων περισσοτερα αποδεικτικα στοιχεια,ειδη εχω βρει πολλα για πολλες χρονιες...Αλλα θελει πολυ κοπο και υπομονη(ισως να ειναι και μεσα στην ανοιξη η δημοσιευση της προσπαθειας αυτη)Αν και παλι πιστευω οτι κατι θα εχει παραληφθει να μπει μεσα

Καλη συνεχεια,και η περιοδικοτητα των χιονιαδων στην Αττικη και στο κεντρο της Αθηνας θα δειτε οτι ειναι καλυτερη απο οτι λεγεται γενικα,οπως επισης θα δειτε οτι την μεγαλη χιονοστρωση η Αθηνα(το κεντρο) την χανει πολλες φορες λογο θερμοκρασιων...

Λοιπον χαιρετω,καλη συνεχεια στην κουβεντα
        Last edited by hermes; 27/12/2011, 12:42 PM.
        Μελος της γνωστης κλικας που μαστιζει το snowreport,τυχον επικοινωνια μαζι μου,μονο με pm...!!!

Comment

24-25 Γενάρη 1963 άλλος ένας ισχυρός αθηναικός χιονιάς...στο λινκ της Καθημερινής έχει φωτογραφίες από το κατάλευκο κέντρο της πόλης στις 26 Γενάρη...

Comment

Originally posted by asteris_ View Post
            Καλα φυσικα και χιονιζει καλα στην Αττικη, δεν ειπε κανεις το αντιθετο.
            Και προσωπικη μου αποψη ειναι οτι για τη θεση της "παραχιονιζει" καλα, συγκρινετέ τη π.χ με Κορινθο, Πατρα, Σικελια, νοτια Ισπανια... Δεν υπαρχει η συγκριση.
            Και αυτο γιατι βρισκεται σε αρκετα ευνοϊκη θεση, αν δεν ηταν "προσηνεμη" (agean effect ας πουμε), δε θα καναμε καν αυτη τη συζητηση, καθως θα χιονιζε μονο με οργανωμενα χαμηλα και ποτέ στο κεντρο (ή μια φορα στα 40 χρονια).
            Προφανως οπως θα χιονιζε στη Θεσσαλονικη λιγοτερο αν δεν υπηρχε ΒΔυτικος.. Αλλα με τα "αν" δε γινεται δουλεια.

Στη Θεσσαλονικη σαφως και χιονιζει περισσοτερο γιατι βρισκεται πιο βορεια στον χαρτη, που σημαινει οτι δεν χρειαζεται φοβερο ψυχος. Η συγκριση ειναι ατοπη και αστεια.

Πολυ καλη δουλεια φυσικα Γιωργο
            Α Γιωργο, και κατι αλλο. Προφανως και δεν ηταν ιστορικα τα 30 εκ. στον Χορτιατη, αυτο ελειπε.
            Βέβαια και πρός τα ανατολικά, στις ακτές του Ιράν στην Κασπία οι οποίες είναι στο ύψος της Ρόδου βλέπουν πολύ χιόνι ακόμα και στα παραθαλάσσια. Προσήνεμα κι εκεί βέβαια αλλά σαφώς περισσότερο κρύο.
            Κλειστόν

Comment

Eπισης ιδαιτερη αναφορα θα πρεπει να γινει στην κακοκαιρια 5-6 φλεβαρη 1983 οπου το χιονι στην Δροσια Αττικης εφτασε το 80-100cm μεσα σε διαστημα λιγοτερο της μιας μερας οταν ξεσπασε μια φοβερη χιονοκαταιγιδα...Αν και πολυς υετος πρεπει να χαθηκε στην Αθηνα ως βροχη και χιονονερο στο τελος το στρωνει και εκει αρκετα...Οπως φαινεται στην εφημεριδα καθημερινη

6 ΦΛΕΒΑΡΗ 1983

Μαλιστα για αυτη την κακοκαιρια εχει κανει μεγαλη ερευνα ο LEOP και εχει βρει αρχεια απο την εθνικη βιβλιοθηκη οπου μπορει και να τα παραθεσει αν θελει(η μερικα απο αυτα)...

Σιγουρα αυτος ειναι ενας ιστορικος χιονιας

Και αλλα πολλα που θα παρουσιαστουν αναλυτικα οταν ολοκληρωθει η ερευνα
              Μελος της γνωστης κλικας που μαστιζει το snowreport,τυχον επικοινωνια μαζι μου,μονο με pm...!!!

Comment

Ειδατε που δε βγαινει ακρη με τους χαρτες.Καθε πεντε λεπτα βγαινει κι ενας απο εσας και λεει.Να ενας ακομα ιστορικος χιονιας,να κι αλλος.Να κι αλλος.

Γι αυτο κυριοι ΤΕΡΜΑ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και εφημεριδες.ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.Ολα τα αλλα ειναι λογια του αερα.

Comment

τελικα ουτε το πνευμα των ημερων ουτε και η νεα πλατφορμα σωνει αυτο το φορουμ απο την καταρα του. τις κοντρες του νηπιαγωγειου για το που χιονισε πιο πολυ.

που οποιαδηποτε προσπαθεια να κανει καποιο μελος οσο ωραια ερευνα και να κανει θα χαθει. ειναι καταδικασμενοι. οι πιο πολλοι φανεται εχετε πνιγει στους χαρτες και στις οθονες των υπολογιστων. αν εριξε 10 ποντους η 15 αν χιονισε αθηνα η θεσσαλονικη πιο πολυ.
                  στα πιο πολλα θεματα αυτο διαβαζεις μοιραια εκει παει η την πατε την κουβεντα. κριμα
                  χρονια πολλα σε ολους.

Comment

Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
                    Ειδατε που δε βγαινει ακρη με τους χαρτες.Καθε πεντε λεπτα βγαινει κι ενας απο εσας και λεει.Να ενας ακομα ιστορικος χιονιας,να κι αλλος.Να κι αλλος.

Γι αυτο κυριοι ΤΕΡΜΑ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και εφημεριδες.ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.Ολα τα αλλα ειναι λογια του αερα.

aστο κωστα,μην λες πραγματα και εκτειθεσαι,με τους χαρτες μονο βγαινει μια χαρα συμπερασμα γιατι ολοι οι χιονιαδες σχεδον υπαρχουν σε εφημεριδες...Αστο απλως ειναι ελειπες το αρχικο κειμενο που γραφτηκε...δεν εχουν ψαχτει καλα ουτε οι χαρτες ουτε αλλα στοιχεια...Δεν ανακαλυπτει κανεις παραπανω χιονιαδες,η αληθεια ειναι...H αληθεια αυτη ειναι και θα παρουσιαστει με στοιχεια-φωτογραφιες και με χαρτες την ανοιξη...δυστηχως...Αν εσυ θες ενα χιονιά στην Αθηνα καθε 5 χρονια θα σου αποδειξω εγω οτι δεν ειναι αυτος ο μεσος ορος...Κ
                    Και αν θες να συνεχισει η κουβεντα σε αυτο το επιπεδο εχω να πω και εγω πολλα για διαφορα στατιστικα στοιχεια που εχουν παρουσιαστει για την Θεσσαλονικη(που αλλα λεγονται και αλλα δειχνουν οι φωτογραφιες που εχουν μπει στο φορουμ)και εκει χαρτες χρησιμοποιησαν

ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΧΙΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ...Εγω οτι εχω βαλει εχει στοιχεια...Εσυ λες λογια του αερα....Λυπαμαι
                    Last edited by hermes; 27/12/2011, 01:44 PM.

Comment

Originally posted by hermes View Post
                      Eπισης ιδαιτερη αναφορα θα πρεπει να γινει στην κακοκαιρια 5-6 φλεβαρη 1983 οπου το χιονι στην Δροσια Αττικης εφτασε το 80-100cm μεσα σε διαστημα λιγοτερο της μιας μερας οταν ξεσπασε μια φοβερη χιονοκαταιγιδα...Αν και πολυς υετος πρεπει να χαθηκε στην Αθηνα ως βροχη και χιονονερο στο τελος το στρωνει και εκει αρκετα...Οπως φαινεται στην εφημεριδα καθημερινη

6 ΦΛΕΒΑΡΗ 1983

Μαλιστα για αυτη την κακοκαιρια εχει κανει μεγαλη ερευνα ο LEOP και εχει βρει αρχεια απο την εθνικη βιβλιοθηκη οπου μπορει και να τα παραθεσει αν θελει(η μερικα απο αυτα)...

Σιγουρα αυτος ειναι ενας ιστορικος χιονιας

Και αλλα πολλα που θα παρουσιαστουν αναλυτικα οταν ολοκληρωθει η ερευνα

ρε Ερμη θα μας τρελανεις τελειως?Εγραψες αυτα και λεω.Δεν ανοιγω ετσι απο περιεργεια να δω τι γραφει η καθημερινη?
                      Και διαβαζω το εξης.Τα χιονια εκλεισαν τις εισοδους της Αθηνας.

Και αναρωτιεμαι?Ειναι αυτο ιστορικος χιονιας της Αττικης?
                      Καταλαβατε για τι πραγμα μιλαμε?
                      Εσεις βαζετε καθε φορα που χιονισε στην Αθηνα.Χεστηκαμε για το καθε χιονια της Αττικης.

Το θεμα ειναι χιονιαδες αντιστοιχοι του 2002,2004,2008.Αυτα ψαχνουμε για να αποδειξουμε ποσο ανωμαλος ηταν ο καιρος τη δεκαετια του 2000.
                      τετοιους χιονιαδες ψαχνουμε.Κι οχι το καθε χιονια που χιονιζε στις εισοδους της Αθηνας.

Το αλλο που εβαλες με την Ακροπολη χιονισμενη.Οκ.Εκεινος ηταν ενας χιονιας πραγματικος ανταξιος των χιονιαδων του 2000.Οχι ομως αποκλεισμενες οι εισοδοι της Αττικης.Κλαιν μαιν με τις αποκλεισμενες εισοδους.

Μη βαζεις ποστ με νεες ημερομηνιες συνεχως για να δημιουργησεις κλιμα τυπου "να κι αλλος,να κι αλλος,κι αλλος ιστορικος χιονιας κεντρου και παραλιας".Εγω προσωπικα δε μασαω.Μονο με φωτογραφιες πιστευω.ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
                      Επειδη βαζεις συνεχως νεες ημερομηνιες μη νομιζεις οτι δεν θα ελεγχονται και θα τις αφηνουμε να περνουν στο ντουκου για να περασει η αποψη οτι παντα ετσι χιονιζε στην Αττικη.ΔΕΝ ΧΙΟΝΙΖΕ ΕΤΣΙ.Και η στατιστικη ειναι αμειλικτη.

Και στο κατω κατω μη παιδευεστε τζαμπα.ΔΙΠΛΑ ειναι η ΕΜΥ.Ας παει καποιος απο σας με ενα μικροφωνακι και ας ρωτησει εναν μετεωρολογο να ηρεμησετε επιτελους.Ρωτηστε εναν επιστημονα που εχει ολα τα στοιχεια και την εμπειρια.Μην απευθυνεστε σε ερασιτεχνες.Εκει θα σας δοθει η απαντηση που πρεπει.Η απαντηση που θα κανει τα κακομαθημενα 20χρονα να συνελθουν απ το πολικο τους ληθαργο που επειδη συνεπεσαν 4 χιονιαδες μεσα σε 6 χρονια νομιζουν οτι ετσι γινοταν παντα.
                      Το γραψε κι ο καημενος ο ΖΙΑΚΟ στο Freemeteo."Για οσους παραπονιουνται οτι δε χιονισε στα μερη τους,να υπενθυμισω οτι στην Αθηνα χιονιζει Δεκεμβριο μηνα μια μερα καθε 4 χρονια".Πτωση νιφαδων αρκει να χαρακτηριστει χιονοπτωση.Ποσο πιο ξεκαθαρα να σας το πει ο ανθρωπος.ΣΥΝΕΛΕΘΕΤΕ θελει να πει.Μη ζητατε συνεχως χιονια.

Χιονιαδες τετοιους ειχατε .ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ.Ειναι πολυ απλη η προταση μου.Πιο απλη δε γινεται.Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ.Οχι η ενταση του φαινομενου.Οταν πιασει τετοιος καιρος στα ανατολικα προσηνεμα του δινει και καταλαβαινει,και προφανως υπηρξαν χρονιες με παρα παρα παρα πολυ χιονι.ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟ.Η συχνοτητα με ενδιαφερει.Το οτι ξεκωλοθηκε μεσα σε 6 χρονια να το επαναλαμβανει.Αυτο ηταν το ανωμαλο (το αποκλινον στατιστικως).
                      Last edited by Κωστας.; 27/12/2011, 01:22 PM.

Comment

Originally posted by hermes View Post
                        Νταξει το ξερουμε οτι δεν σου αρεσει να ακους για χιονιαδες της Αθηνας αλλα η αληθεια αυτη ειναι και θα παρουσιαστει με στοιχεια-φωτογραφιες και με χαρτες την ανοιξη...δυστηχως...Αν εσυ θες ενα χιονιά στην Αθηνα καθε 5 χρονια θα σου αποδειξω εγω οτι δεν ειναι αυτος ο μεσος ορος...
                        Οχι εναν απλο χιονια καθε πεντε χρονια.Εναν χιονια τυπου 2004 λεω οτι εχετε καθε 5 χρονια.Μη μου βαλεις στο κειμενο που ετοιμαζεις φωτογραφιες απο Δροσιες,Διονυσους και τετοια μερη.Φαληρο,Κεντρο,Ακροπολη,Μοναστηρακι θελω να δω χιονισμενα.Τετοια μονο.Δεν με ενδιαφερουν τα βορεια προαστια.Δεν με νοιαζουν.Μπορει στα βορεια προαστια να ριχνει μια μερα με μηδεν βαθμους και να στρωνει και στο κεντρο να τρωνε βροχα ατελειωτη.

Comment

Αστο για την κακοκαιρια του 1983 5-6 φλεβαρη εχεις εκτεθει ηδη...Υπαρχει αρχειο τρομερο απο τον leop...Οσο η φωτογραφια στην εφημεριδα απο τκεντρο της αθηνας δειχνει στρωμενο χιονι και στον δρομο...Ασε λοιπον το διαβασα εκλεισαν οι εισοδοι τις αττικης...
                          Η πραγματικοτητα δεν αλλαζει με λογια...αλλα με στοιχεια
                          Και βεβαια ειναι ιστορικος χιοναις οταν το κετρο ειχε 10cm και η δροσια 1 μετρο...

ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΧΙΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ...Εγω οτι εχω βαλει εχει στοιχεια...
                          Last edited by hermes; 27/12/2011, 01:40 PM.

Comment

Νομίζω ότι θα είχε νόημα να μπει κάποιος φίλος απο Στοκχόλμη να μας γράψει για τους ιστορικούς χιοναδες της πρωτεύουσας και να μας βάλει και φωτογραφίες απο τα μέτρα χιονιού που ρίχνει εκεί. Εκεί να δείτε... ´ιστορικοτητά¨ των χιοναδων. Παράλληλα να πούμε και πολλα ¨μπραβο¨ και ¨ζητώ¨ στη Στοκχόλμη μιας και χιονοζεται συχνότερα απο την Αθήνα και μάλλον και απο τη Θεσσαλονίκη. Αν και πιθανόν να ακούσουμε κιόλας ότι υπάρχουν ¨χιονοπροαστεια¨ των δυο μεγάλων ελληνικών πόλεων που τρώνε περισσότερο χιόνι απο τους σουηδους.
                            Μετά μπορούμε όλοι μαζί να αναρρωτηθουμε γιατί έχουμε την Τροικα στην Ελλάδα.
                            ΜΑΡΤΗΣ (ΓΔΑΡΤΗΣ) 1987 - ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ- Ποτέ δεν είναι αργά για έναν ιστορικό "Καταπιόνα Ταφοπλακίδη"
                            DrKaizer-REUTERS και Coppertone για τροπικό μαυρισμα. Μια χαρα ειναι ο χειμωνας.

Comment

και για να δεις οτι διαβαζεις επιλεκτικα οτι θες και λες οτι μπορεις για να υποβαθμισεις την πραγματικοτητα

Πανω απο το εκλεισαν ολες οι εισοδοι της Αττικης λεει

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΟ

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ;;;;ΓΙΑ ΞΑΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΟ...ΑΣΤΟ ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ

Comment

πάντως η φώτο στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής στις 6 Φλεβάρη 1983 ειναι από κεντρικότατη συνοικία της Αθήνας αφού βλέπω attached πολυκατοικίες του κέντρου...εντωμεταξύ γράφει ξεκάθαρα "αλυσίδες χρειάζονταν ακόμα και στο Λυκαβηττό" που ειναι το απόλυτο κέντρο της Αθήνας...για τις 24 Φλεβάρη 1983 γράφει "Από την Πρωτοχρονιά έως εχτές .....για τέταρτη φορά έπεσαν χιονια στην πρωτευουσα"

Comment

Working...
                                X