Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!!!

Καλησπέρα σε όλους.

Το τριήμερο των Φώτων σκέφτομαι να πάω Bansko (Θεού Θέλοντος και...χρήματος επιτρέποντος).

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Έχω ένα vw tiguan και σύμφωνα με τον κατασκευαστή οι αλυσίδες δεν επιτρέπονται. Πέρσι αγόρασα ένα ζευγάρι κάλτσες - αρκετά ακριβές € 150- τις οποίες τελικά δεν κατάφερα να χρησιμοποιήσω λόγω της επίσκεψης του πελαργού. Είμαι καλυμμένος με τις κάλτσες αυτές ή θα πρέπει να πάω σε λύσεις τύπου thule που είναι πανάκριβες δεδομένου ότι δεν φοράω και χειμερινά ελαστικά; Ο δρόμος προς το Bansko μένει καθαρός από το χιόνι ή θα αντιμετωπίσω δύσκολες καταστάσεις και θα βρεθώ σε κανένα χαντάκι;

Έχω προβληματιστεί πολύ για το θέμα αυτό κυρίως επειδή δεν έχω ξαναπάει Bansko και δεν ξέρω τί συνθήκες θα αντιμετωπίσω και επιπλέον επειδή δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τις κάλτσες ώστε να ξέρω εάν θα με βγάλουν ασπροπρόσωπο ή όχι.

Ελπίζω να μην σας κούρασα. Όλες οι γνώμες καλοδεχούμενες.

Γιάννης

Κοιτα οι καλυτερη λυση ειναι τα χιονολαστιχα αλλα ειναι δυσκολοι οι καιροι τωρα..

οι καλτσες δεν κανει να ακουμπήσουν ασφαλτο γιατι θα σκιστουν ασε που δεν ξερεις τι επιδοσεις εχουν σε παγο η καλα πατημενο χιονι.Οι αλυσιδες δεν επιτρεπονται λογω μεγαλης ζαντας;;Ο δρομος νομιζω πως ειναι καθαρος λογω επισκεψιμοτητας της περιοχης
    Τι χρειάζεσαι; : 3-5 αλάνια, 3-5 φτυάρια και χιόνια στα 3-5 Πηγάδια
    Aισιόδοξος για τις επόμενες το πολυ 48 ωρες με "δικαιολογημενη" στενοχωρια στα κακα μαντάτα.
    Μακροπροθεσμα αν ερθει καλως θα το δεχτουμε!!!

Comment

Xιονολαστιχα..... Η ακριβοτερη αλλα και ασφαλεστερη και πρακτικοτερη λυση. Ουτε βαζεις-βγαζεις, ουτε ανησυχεις μηπως εχει παγο κατω, και ξενοιαζεις για ολο το χειμωνα. Στριβεις και καλυτερα σε κρυο δρομο γιατι εχουν καλυτερη προσφυση απο τα κοινα λαστιχα σε θερμοκρασιες κατω των 5 βαθμων Κελσιου....

Comment

Μην ανυσηχείς φίλε G-Snow... Οι δρόμοι για το Bansko καθαρίζονται και αλατίζονται συνεχώς και πιστεύω δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Μόνο σε περίπτωση σφοδρής χιονοθύελλας μπορεί να υπάρξει πρόβλημα και τότε θα είσαι μια χαρά με τις κάλτσες, αργά και με προσοχή πάντα...
        Ιδιαίτερη προσοχή στην Predela ειδικά όταν χιονίζει!

Comment

γιαννη καλημερα. οκ, με την πρωτη ματια, δια ροπαλου χειμερινα. εστω την πιο φτηνη λυση και ας χασεις σε επιδοσεις-ποιοτητα κυλισης σε μη χιονισμενο δρομο......(σε καποιες μεμονωμενες περιπτωσεις κινεζικων ειδικα σε βροχη με οχι χαμηλες τ).

τωρα οι καλτσες-κουβερτες κλπ ειναι οκ, πιστευω σε συνδυασμο με την 4κινηση σου για απλα ανεκτες καταστασεις. αλυσιδες δεν χρειαζεται να βαλεις πανακριβες.....ακομη και τις σχετικα απλες να βαλεις, η δουλεια σου θα γινει τις λιγες φορες που θα τις βαλεις...αρκει να προσεχεις, να εισαι σε ασφαλτο και να μην τρεχεις....αν ειναι να βαλεις πχ πανακριβες που μπαινουν με την μια κουμπωτα ευκολα, γιατι δεν βαζεις χειμερινα......???

εχω παει μπανσκο πρωτοχρονια πριν λιγα χρονια. οντως καθαριζουν και προσεχουν γενικα στα περιξ διοτι ειναι μαγνητης το μερος και προωθειται.

απο το χωριο μπανσκο ομως και εως το χκ καποιες φορες αλλα και σε καποιους δευτερευοντες επαρχιακους η μη δρομους κυριως, αν εχουν καθαριστει τα πολλα εκατοστα, σε φαση μη χιονοπτωσης δηλαδη, σχηματιζεται το παγωμενο φιλμ ή μια λεπτη κρουστα-στρωση χιονιου ή παγου ή εστω χιονακι λιγων εκατοστων ή συνδυασμος αλατο-λασποχιονου και θελεις χειμερινα για ανετες-απροβληματιστες μετακινησεις-εξορμησεις ή εστω καποιο βοηθητικο προσφυσης αλλα πιο αργες ταχυτητες ακομη και με την 4κινηση σου.

μην ξεχνας, στις πιο πολλες φασεις το αμαξι σου, η αποσταση απο το εδαφος και κυριως ο haldex (4th generation αν θυμαμαι καλα) η και το off-road mode αν εχεις αναλογα με την εκδοση....θα σε ξεκινησουν και θα σε βγαλουν απο καποια δυσκολη κατασταση....ακομη οριακα εστω και με τα απλα μαμα ασφαλτινα, επιβατικου υφους και προφιλ καλοκαιρινα ελαστικα η και σαφως καλυτερα αν εχει πχ 4 εποχων m+s / ή all terrain...

αλλα ισως να μην σε φρεναρουν η να μην σε στριβουν.....να ξερεις στις πιο πολλες δυσκολες" καταστασεις η αξια τους θα φανει στο σταματημα η σε καποια κατηφορα-ανηφορα η σε καποια σκιερη ανηλια στροφη η εκει που θα πηγαινεις με πιο πολλα χλμ. στην εθνικη και θα παραμονευει καποια γλιτσα......

το εχω ξαναγραψει....το θεμα ειναι να κανουμε κατι που ευχαριστιομαστε, απροβληματιστα-με ανεση και οχι με αγχος!!

ελπιζω να σε βοηθησα γιαννη...οτι θες εδω....πες μας....επισης....αν θες πες μας τι διασταση και τι τυπο ελαστικων φορας.

υγ = τα χειμερινα γιωργο συμπεριφερονται καλυτερα απο τα καλοκαιρινα και τα 4 εποχων ηδη απο τους +7 κελσιου !!

υγ2 = πολυ καλη επιλογη γιαννη το tiguan. ειδικα λογω κυβικων για μενα αν επαιρνα μονοδρομος ο 1,4 tsi 160ps αλλα η "wild" εκδοση με off road mode......κλπ....δυνατος αλλα οικονομικος κινητηρας και το κυριοτερο μικρος κυβισμος που συνδυαζεται με δυσαναλογα μεγαλη αποδοση ιππων (160)...οτι πρεπει για τους χαλεπους καιρους που ζουμε!!! Edited by: JIM FORD "
          Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
          ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

Καλησπέρα και πάλι

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την άμεση ανταπόκριση σας.

Φίλε Δημήτρη το tiguan είναι το 1.4 TSI 150 HP με off road-mode (mont. 2009).

Οι διαστάσεις είναι 235/55/17, μια πολύ δύσκολη διάσταση.

Μέσα σε όλα αυτά έχει έρθει και η εποχή να αλλάξω ελαστικά και προσανατολίζομαι σε Pirelli Scorpion STR που είναι και m+s (λόγω διάστασης δεν βρίσκω σε καμία εταιρεία all terain ελαστικό) - η τιμή που μου έδωσαν είναι € 780 σε γνωστή αλυσίδα με ελαστικά- για αυτό σκεφτόμουν για αλυσίδες διότι με ένα σετ χειμερινών και ένα σετ καλοκαιρινών το κόστος θα ξεπερνούσε τα € 1500. Βέβαια και με τις κουμπωτές αλυσίδες πάλι το κόστος θα είναι αρκετά υψηλό.

Όσο για τις αλυσίδες, δυστυχώς ο κατασκευαστής απαγορεύει τις απλές οπότε θα πρέπει να πάω αναγκαστικά στις πανάκριβες κουμπωτές γιατί φοβάμαι με τις απλές μήπως κάνω καμία ζημιά σε αισθητήρες κλπ.

Comment

Εαν βαλεις τωρα τα χειμερινα θα τα κρατησεις μεχρι και τον Μαρτιο.Οποτε δεν χρειαζεται να τα αγορασεις τωρα τα πιρέλλι.Και οπως ειπαν οι απο πανω οι αλυσιδες ειναι μπελας με το βαλε-βγαλε
              Τι χρειάζεσαι; : 3-5 αλάνια, 3-5 φτυάρια και χιόνια στα 3-5 Πηγάδια
              Aισιόδοξος για τις επόμενες το πολυ 48 ωρες με "δικαιολογημενη" στενοχωρια στα κακα μαντάτα.
              Μακροπροθεσμα αν ερθει καλως θα το δεχτουμε!!!

Comment

οντως δυσκολη διασταση.δεν βγαζει atr.το m+s που εχουν τα scorpion str και γενικα σχεδον ολα τα 80-20, μην το πολυ βασιζεσαι......οκ, μπορει να ξεκινησει αλλα μετα??(βλεπε παραπανω).

ισως μια ΕΤΗΣΙΑ μεσοβεζικη λυση θα ηταν τα 4 εποχων......αλλα αν πηγαινεις το καλοκαιρι πολυ χωμα-πετρες θα τα φας.......επισης υπολειπονται αντιστοιχα σε επιδοσεις και συμπεριφορα εναντι των αντιστοιχων τους (δηλαδη ειναι χειροτερα απο ενα χειμερινο το χειμωνα και απο ενα καλοκαιρινο το καλοκαιρι αλλα καλυτερα απο ενα χειμερινο το καλοκαιρι και σαφως καλυτερα απο ενα καλοκαιρινο η απλα 80-20 m+s το χειμωνα!!!). αλλα συνδυαζουν οσο μπορουν και τα δυο πεδια (καλοκαιρι-χειμωνας). επαναλαμβανω μεσοβεζικη συνδυαστικη λυση με γνωμονα το κοστος.....

δεν χρειαζεται να δινεις πολλα λεφτα και να πληρωνεις επωνυμες μαρκες στις εποχες μας. πχ αξιοπιστη τιμια λυση για τα χρηματα της για 4 εποχων (υπολογιζε 670€-680€) = (δηλαδη 100 ευρω κατω απο str).

MAXXIS MA-SAS 235/55 R17 103V XL ALLWETTER EXTRA LOAD

[i]

επισης να ξερεις οτι ισως το πιο φτηνο πχ χειμερινο που μπορεις να βρεις ειναι το κινεζικο

SUNNY SN3830 235/55 R17 103V XL EXTRA LOAD WINTERREIFEN SNOWMASTER

με 450 ευρω περιπου......

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ..................σχημα V με φορα και καλο βαθος για σκαψιμο!!

Edited by: JIM FORD "
                Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
                ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

....και μην ξεχνάτε ότι επειδή το αλάτι στοιχίζει, στην Βουλγαρία ρίχνουν χαλικάκι οπότε μάλλον θα γυρίσεις με τρύπιες κάλτσες[i]

η γνώμη μου είναι να πάρεις ένα φτηνό χειμερινό και τον Μάρτιο ένα καλοκαιρινό ή α/τ ανάλογα με το που θα κινήστε και είσαι καλυμμένος τουλάχιστον για 4 χρόνια και αναλόγως τα χιλιόμετρα που κόβεις.

το να ξεκινάμε για χ.κ. με καλοκαιρινά είναι σαν να λέμε .......πάμε και αν θα βρούμε τα ζόρια γυρίζουμε πίσωγιατί το βουνό ποτέ δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει."

Comment

Working...
                  X