Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΠΟΙΑ ΖΩΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Φυσικα και τα ζωα δεν προβλεπουν κακοκαιριες. Αλλα η συμπεριφορα τους αλλαζει επειδη πολυ απλα αλλαζει και η ατμοσφαιρα απο την οποια εξαρτιονται οι συνηθειες τους. Για παραδειγμα οι χαμηλες πτησεις ορισμενων πτηνων πριν μια κακοκαιρια οφειλεται στην αλλαγη συμπεριφορας της τροφης τους δηλαδη τα εντομα. Επειδη η ατμοσφαιρα επηρεαζεται αρχικα στα ψηλα στρωματα τα εντομα αναγκαζονται να πετουν χαμηλα και ως συνεπεια πετουν χαμηλα και τα πουλια που τα κυνηγουν. Μερικα ακομη παραδειγματα αλλαγης συμπεριφορας ζωων που εχω ακουσει ειναι:

- Οταν δεις κοκκινολαιμη στο εδαφος να περιμενεις πολλα κρυα.

- Οταν οι γατες νιαουριζουν νευρικα και μαλωνουν μεταξυ τους τοτε σε διαστημα 2-3 ημερων ερχεται κακοκαιρια.

Φυσικα δεν γνωριζω σ αυτες τις περιπτωσεις ποιο ειναι το φαινομενο που προκαλει αυτη την συμπεριφορα αλλα θα υπαρχει καποια εξηγηση που εχει να κανει με την αλλαγη της ατμοσφαιρας.

Comment

Originally posted by snowearth
      Και μια σοβαρή μελέτη:

<a href=http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=17452&amp;KW=&amp;PID=524727#5 24727" target="_blank">http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=17452&amp;KW=&amp;PID=524727#5 24727</a>
      αχαχαχαχαχαχ!!!
      "

Comment

Eγω οταν βλεπω καργιες στην αυλη ξερω οτι δεν θα κοιμηθω ευκολα.Το βραδυ παιρνουν τα αμυγδαλα που εχουν πεσει κατω και τα πετανε απο ψηλα στην ταρατσα για να τα σπασουν και να τα φανε!!!Αυτο ειναι σημαδι;Μηπως τρωνε οτι μπορουν για να βγαλουν" εναν βαρυ χειμωνα;"
        Powder With Power!

http://www.youtube.com/watch?v=cfmNgQH2nm8&feature=related

Comment

Είχα δεί ένα ντοκιμαντερ πριν κάποιους μήνες στο national georgaphic που μελετούσε κάποια ζώα που λέγετε οτι μπορούν να προβλέψουν τον καιρό.
          Στα περισσότερα απο αυτά που μελέτησαν, δεν βρίκαν κάποια σχέση στην συμπεριφορά τους σε σχέση με τις αλλάγες του καιρού μεσοπρόθεσμα.
          Αυτό που ήταν ενδιαφέρων ήταν μια μελέτη απο μια ομάδα φοιτητών σε ένα πανεπιστήμιο της Αγγλίας, δε θυμάμε όνομα, και αφορούσε τις πασχαλίτσες.
          Οι πασχαλίτσες κατα τον Οκτώβρη κρύβονται στη γη για να περάσουν τον χειμώνα.Παρατήρησαν οτι όταν μπαινουν βαθία στην γη ο χειμώνας που ακολουθεί είναι με χαμηλες θερμοκρασίες και παγωνίες, ενώ αντιθέτως όταν έμεναν επιφανειακά ο χειμώνας ήταν ήπος.Η παρατήρηση έγινε για 11 συνεχής χρονίες και έπεσαν μέσα 11 στις 11!
          ΔΗΜΗΤΡΗΣ
          ΧΑΛΚΙΔΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Comment

Εγώ θα σαs πώ για ένα άλλο ζώο, το φίδι. Εάν μετά το Νοέμβρη και μέχρι Μάρτη δεί κανείs φίδι να κινείται και δεν είναι ναρκωμένο τότε ακολουθεί σε μερικέs ημέρεs σίγουρα χιόνι μέχρι το κύμα.

Μου το είχαν πεί κυνηγοί τηs περιοχήs πριν το χιονιά τηs 13 - 14 Φεβρουαρίου 2004 και 24 - 26 Ιανουαρίου 2006 και πράγματι συνέβη.
            ΛΗΛΑΝΤΙΟ

Comment

Originally posted by ΑΓΓΕΛΟΣ
              Εγώ θα σαs πώ για ένα άλλο ζώο, το φίδι. Εάν μετά το Νοέμβρη και μέχρι Μάρτη δεί κανείs φίδι να κινείται και δεν είναι ναρκωμένο τότε ακολουθεί σε μερικέs ημέρεs σίγουρα χιόνι μέχρι το κύμα.

Μου το είχαν πεί κυνηγοί τηs περιοχήs πριν το χιονιά τηs 13 - 14 Φεβρουαρίου 2004 και 24 - 26 Ιανουαρίου 2006 και πράγματι συνέβη.
              με τόσες παγωνιές που έχει κάνει φέτος το Φθινόπωρο τα φίδια το έχουν δαγκώσει εντελώς...δεν υπάρχει περίπτωση να θεαθεί φίδι...[i]"

Comment

Working...
              X