Καλησπέρα στο forum. Τι γίνεται ρε παιδιά με το Τυρόλο; Ενδιαφέρομαι να πάω τις μέρες των Χριστουγέννων για πρώτη φορά Αυστρία και συγκεκριμένα St anton αλλά δεν βλέπω ίχνος από χιόνι. Συνήθως ποια περίοδο ξεκινάει το χιόνι; Στη περίπτωση που δεν χιονίσει οι πίστες καλύπτονται με τεχνητή χιόνωση; Πίστες για αρχάριους στο St anton υπάρχουν; Όποιες άλλες συμβουλές έχετε για την περιοχή (διαμονή, φαγητό, βόλτα κλπ) ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΑΥΣΤΡΙΑ 2011-2012
Collapse
X
-
Να αποφύγεις το St anton αν είσαι αρχάριος.Οι πίστες κατά βάση είναι κόκκινες.Οι μαύρες του είναι αληθινές μαύρες.Έχει μπλε αλλά δεν είναι τοσες πολλές που να σε καλύπτουν.Το σύστημα των λιφτ είναι πάρα πολύ καλό.Ουρές θα βρεις λόγω Χριστουγέννων.Διαμονή θα βρεις (αν βρεις γιατί έχεις αργήσει απελπιστικά) στο πολυ ενημερωμένο site του χωριού.Φαγητό αρκετά ακριβό.
Επίσης θα μπορούσα να σου γράψω πάααρα πολλά αλλά θα σε ρωτήσω κάτι.Πως θα πας St anton? Έχεις υπολογίσει οτι το ταξ'ιδι θα σου στοιχίσει 50% παραπάνω?Διότι το αεροπλάνο θα είναι πανάκριβο.Μετά βέβαια παιρνεις τραίνο αλλά θα έχεις ξεπουληθεί από το αεροπορικό.
Σκέψου αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για Αυστρία γιατί μέσα Νοέμβρη δεν έχεις πολλές επιλογές.Κατά τη γνώμη μου αυτό το ποστ έπρεπε να το έχεις κάνει αρχές καλοκαιριού.Βρες εισιτήριο για Μόναχο και μετά θα μάθεις ότι θέλεις.
Φιλικά πάντα.Edited by: arisk
-
Έχω κλείσει ήδη αεροπορικά εισιτήρια για Μόναχο και αυτοκίνητο. Απλά δεν ξέρω σε πιο χωριό να πάω. Έχω πάρει ήδη θετικές απαντήσεις για δωμάτιο στο st anton στα 50 το άτομο. Σκεφτόμουν και για seefeld όπου και εκεί έχουν διαθέσιμα δωμάτια στα 50 το άτομο. Εσύ τι προτείνεις; Σχετικά με χιόνι που ρώτησα στο προηγούμενο θέμα τι γίνεται; Ευχαριστώ
Comment
-
Oντως το St Anton ειναι ακαταλληλο για αρχαριους. Αν εχεις αποφασισει να πας στην περιοχη του Arlberg, θα ελεγα να κοιταξεις για διαμονη στο Stuben, απεχει περιπου 10 χιλιομετρα και με τα lift και τις πιστες του συνδεεται με τις πιστες του St. Anton. Αλλα το κυριοτερο, απεχει παλι περιπου 10χιλ. απο το Lech που εχει πιστες για ολα τα επιπεδα και ειναι πιθανον το καλυτερο χιονοδρομικο της Αυστριας.
Γενικα η περιοχη ειναι snowsure αλλα με το χιονι ποτε δεν ξερεις.
To Seefeld απ οσο ξερω ειναι μικρο, αλλα ειναι κοντα και το Innsbruck...Edited by: del7531
Comment
-
Το St anton ανοίγει αρχές με μέσα Δεκέμβρη.Δουλεύει πολύ με χιονοκανόνια και στα χαμηλά δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα.Originally posted by pagobillΣχετικά με χιόνι που ρώτησα στο προηγούμενο θέμα τι γίνεται; Ευχαριστώ
Δυστυχώς η αρχή της περιόδου εμπεριέχει ένα ρίσκο αλλά λογικά χριστουγεννα δεν θα έχεις πρόβλημα.
Πρότασή μου για ischgl που είναι πολύ κοντά στο st anton και είναι ευκολότερο χκ.
Όπου και να πας καλά να περάσεις.
Comment
-
Πήγαινε ischgl φίλε μου και θα με θυμηθείς![i] και προσιτό είναι για αρχάριους και σίγουρο σχετικά χιόνι έχει (από δεκέμβρη και μετά) αλλά και να τη βγάλεις οικονομικά μπορείς αν μείνεις σε κάποιο γειτονικό χωριό (δες kappl). Απαραίτητα φρόντισε να βάλεις ημιδιατροφή μέσα στο πακέτο του ξενοδοχείου που θα μείνεις! Χριστούγεννα έκανα εκεί πέρσυ και για το μόνο που στεναχωριόμουν ήταν το οτι δεν μπορούσα να περιγράψω με λόγια σε κανέναν το πως πέρασα!
"
Comment
-
Πέρυσι τα Χριστούγεννα στο Αγ. Αντώνη βρήκαμε 40 πόντους στο χωριό και απάνω μέτρα. Κόσμος χαμός αλλά στις πίστες χαλαρά! Φοβερές πίστες αλλά όχι για αρχαρίους και Zurs φανταστικό σχεδόν exclusive σκι. Απίστευτο εκτός. Να μείνεις St Anton γιατί το χωριό λέει πολλά. Ιschgl πολύ ωραίο χιονοδρομικό αλλά δεν συγκρίνεται με Αγ. Αντώνη. Εχει όμως καλύτερες πίστες για αρχαρίους.
Comment
-
εγω θα σου προτεινα το lech , πηγα το 2003 περιοδο χριστουγεννων και ειχε παρα πολυ χιονι βεβαια ο καιρος το τελευταια χρονια ειναι οτι να ναι. απο τιμες μπορεις οτι θελεις αναλογα με το ποσο που μπορεις να διαθεσεις. εγω εμεινα στο felsenhof αλλα ειχα κανει κρατηση σεπτεμβριο. απο ομορφια νομιζω οτι ειναι απο τα καλυτερα οπως και απο πιστες για αρχαριους. οπου και να πας σε απλεις ειναι πολυ καλα οποτε καλα να περασεις............................
Comment
-
Για Χριστούγεννα δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να σου κάνει ασφαλή πρόβλεψη. Καμιά χαρτορίχτρα ίσως.
Στατιστικά έχεις πάνω από 50% πιθανότητες να έχουν χιόνι όλα τα χιονοδρομικά. Εκεί που θα μπορείς να κάνεις σίγουρα σκι είναι στους παγετώνες που λειτουργούν ήδη.
Comment
-
Originally posted by ant29bΠήγαινε ischgl φίλε μου και θα με θυμηθείς![i] και προσιτό είναι για αρχάριους και σίγουρο σχετικά χιόνι έχει (από δεκέμβρη και μετά) αλλά και να τη βγάλεις οικονομικά μπορείς αν μείνεις σε κάποιο γειτονικό χωριό (δες kappl). Απαραίτητα φρόντισε να βάλεις ημιδιατροφή μέσα στο πακέτο του ξενοδοχείου που θα μείνεις! Χριστούγεννα έκανα εκεί πέρσυ και για το μόνο που στεναχωριόμουν ήταν το οτι δεν μπορούσα να περιγράψω με λόγια σε κανέναν το πως πέρασα!
Στις ’λπεις, και στο Τιρόλο για την ώρα, ζουν τον εφιάλτη του 2006-07. Χιόνι λιγότερο απ' όσο έχει πέσει στον Παρνασό. Εδώ, σημερινό report από το Ischgl που ετοιμάζεται για να ανοίξει μια πίστα την επόμενη βδομάδα. http://www.youtube.com/watch?v=hOzFdgCphq4"...POWDER TO THE PEOPLE...
Comment
-
Προσωπική άποψη πάντως ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα την περίοδο των χριστουγέννων! Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν οι αυστριακοί το βουνό αβοήθητο[i]... Μιλάμε οτι οι άνθρωποι είναι τόσο οργανωμένοι που μπορούν να τα βάλουν ακόμα και με ... τον καιρό! τεσπα ειλικρινά δεν πιστεύω οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα εκείνη τη περίοδο, κ οτι θα μπορεί να τσουλίσει κάποιος σε αρκετά χλμ πιστών το θεωρώ δεδομένο, τώρα για πούδρες ναι είναι θέμα καιρού και τύχης!!!"
Comment
-
Καλησπέρα παιδιά. Επειδή τελικά το βλέπω χλωμό να πέσει χιόνι μέχρι το εφταήμερο 21 με 27/12 που θα πάω στο St anton, πως θα προτείνατε να κινηθώ εκείνες τις μέρες. Υπάρχουν εκεί κοντά παγετώνες που θα μπορούσα να πάω; Θεωρείτε ότι οι Αυστριακοί με τεχνητή χιόνωση θα καταφέρουν να καλύψουν μεγάλο μέρος της πίστας;
Comment

Comment